Zna li tko zasto ovaj ESEA toliko raste? Trenutno +70%
Posts by BudFox
-
-
Ako je sada cijena 5.27$, a Target Price je 10$ znači da je upside potencijal porasta skoro 100%
$SBLK (BUY/$10) weaker 1Q20 than expected, mainly due to lower fleet utilization as vessels got stuck at shipyards. We reiterate BUY and $10 TP
-
Nešto je u tom dugu bilo i u obveznicama...
Ma sve je to posve nevažno, išla sam pogledati na stari Poslovni, štivo dugačko 1250 stranica, al' svejedno mislim da je pokojni gospodin Hanžeković jedan dio i kupio na tržištu, i da se to smatralo povoljnim za budućnost,... itd
Jedan je dio papira glasio na njegovo osobno ime, jedan mali dio se vodi na Ured....
Sve skupa, posve nevažno
E moj Molleru, nevjerni Tomo
nisam ja nikada zakasnio na igranku, pa tako ni ovaj puta ne boj se
morao sam vam malo pomoći
Probilo šesticu i ide prema sedmici. Promet raste, što je dobro
Rekao sam da je ovo dionica samo za Optima-iste
-
$GOGL (BUY/$5.6) 1Q close to expectations when adj. for impairment & reclassification of leases. Our optimism for 2H20E & beyond is rising in concert w Chinese iron ore inventory draws & higher ore prices. A 63% upside to our $5.6 TP
Breakwave Advisor Bi-Weekly Report
Momentum: Positive
https://static1.squarespace.com/static/5a4d1d2…2020+Report.pdf
-
Danas vani zelenjava do ibera i bibera justina
-
Ameri rastu kao da ne postoji sutra
raspast će im se štamparija dolara
Stampali oni ili ne, jos koji ovakav tjedan i na oni su na razinama od prije pocetka Korona krize .
A gdje smo mi
Makedonski berzan je u 3 godine u plusu 88%, a mi smo u 3 godine u minusu 13%. Eh, da nam je stici republiku Sjevernu Makedoniju, gdje bi nam bio kraj!
-
Tromjesečni graf, dvosatni interval
U životu kažu, nema slučajnosti...
Jedan lijepi cup, očekujemo handle, povlačenje do maksimalno 5,74.... a target cupa je 6,40
Handle će iscrtati oni neodlučni, kojima se čini da gore dalje neće, a target opet oni neodlučni koji će trčati za papirom
Hoćemo li dobiti i kakvog kamikazu koji će se obrušiti na bid i zatući ga......... e to ne vidimo
Bravo kolegice, nadam se da ovaj put ide preko 7.5 kn pa da malo zamezimo na NajOptimisticnijoj dionici na ZSE
-
Gledajuci grafove inozemnih bulk brodara još se ne nazire dugoročniji oporavak, zato vjerojatno dosta investitora još uvijek stoji “sa strane” i promatra. A dosta ih se boji dubine i roka trajanja krize.
Sve još uvijek izgleda kao veća korekcija, no pitanje je sto nas čeka iza zavoja.... pogotovo u lokalnim okvirima.
Mislim da je ključno za bulk brodare da se SAD i Brazil otvore poslije Korona krize, a onda možemo
očekivati i dugoročniji oporavak vozarina, jer treba nadoknaditi propušteno
-
Ameri rastu kao da ne postoji sutra
-
I vani se zeleni danas...Pomalo
-
mislim da je trenuto sigurno da burze nisu ogledalo ekonomije.......USA je najbolji primjer za to......iovako su bili precjenjeni po svim parametrima a sad su još i više......neznam što reći osim "to su ipak ameri".....njemačka je mislim puno manje zahvačena a ima i bolju sliku prije krize pa indexi nisu toliko visoko otišli sad nakon pada u odnosu na vrh.......previše mi je SF scenarij da je kriza gotova i da se može samo tako dalje rasti.....prije bi rekao da još nije ni počela i da će se posljedice osječati godinama.......jel kako inače sve to protumačiti osim da ova corona nije bila prevara stolječa?
evo jedan od glavih naslova na finance yahoo je da dow raste zbog novih vijesti i nada o cjepivu......neda ni se ni čitati tekst jel takav je naslov da puta svaki tjedan.....no comment....
Da, u pravu ste, ovo je bila prevara decenija i univerzuma:
"......jel kako inače sve to protumačiti osim da ova corona nije bila prevara stolječa?"
-
ATPL
Ovaj graf je vrlo zanimljiv, kompliciran i trenutno nepredvidiv. Trenutno smo u "no trade zone". Moj plan je pratiti svakodnevno i "act accordingly", a za to imam dva scenarija.
Cijena je od zadnjeg dna radila higher high (HH) i higher low (HL), a sada prije dva dana smo imali prvi lower high (LH). Sada je trenutno na prijelomnoj točki , leži na liniji trenda i može ići u dva smjera - ili probija trendline prema dolje ili se odbija, radi higher low (HL) i ide dalje prema gore. Uvijek je naravno moguć i fake breakout.
RSI je već probio rastuću liniju trenda i dolazi do potencijalne linije podrške. U slučaju da cijena u sljedećim danima napravi HL, ova linija na RSI bi trebala biti linija podrške.
Stochastic je u downtrendu, MFI i MACD histogram također. To načelno nije dobar znak, ali isto tako ne mora biti ako je cijena u konsolidaciji. Zato je ovo sada no trade zona. Volumen cijelo vrijeme opada, Bollinger se sužava, cijena je ispod svih EMA i Ichimoku cloud-a, cijena je u svojevrsnom trokutu, a takvi trokuti mogu mogu imati breakout u oba smjera.
Dakle, da zaključim, imamo dva scenarija, sve kako je ucrtano na grafu. Prvi scenarij govori -43% (cca 100 kn), drugi +54% (270 kn). Moguće je naravno i nešto između, ali to za sada na žalost ne mogu predvidjeti. Stvari će biti jasnije nakon breakouta, bilo prema gore ili prema dolje.
Ako se cijena odbila od 160 kn prema 175 uz današnji porast BDI-a, pretpostavljam da je
trenutno aktualan scenarij B i potencijal porasta +54% (270 kn), dakako uz daljnji porast BDI-a.
Dakle, nastavlja se scenarij B i potencijal porasta ATPL na 270 kn, te bih molio kolege tehničare da
malo poprate sa rastućim trokutima kretanje cijene dionice
-
TC rate su cijelo vrijeme bile dobre, pa gubitak možda ne bude 200 milja kako je Neo rekao
-
Moller, fin. rezultati ce biti losi a perspektiva za drugu polovicu godine je nesto bolja al nedovoljna da bih ostao u dionici te sam stoga usrecio ovog optimisticnog kupca na 189kn.
Znači, vi ste prodali 1000 komada na 189kn.
Kupujete 500 komada na 180kn?
-
Ovo Neo kupuje garant, pa će prodati na 210
-
A vidi tek Berzanski Indeks Republike Srpske...+8,6% 1W i +12,15% 1M
Da je tamo otići malo protrgovati...i ostaviti ovaj jad i bijedu Zagrebačkog berzana...
Berzanski Index R... 628.70 +0.01% +8.60% +12.15% -
Baltic Dry Index Rises 0.81% to 498
Capesize -1.33% to $4,140
Panamax +2.62% to $4,382
Supramax 58k tons +1.77% to $5,350
Handysize +4.78% to $2,521 -
U Kini danas svi indeksi u porastu
biće red krenuti u Kinu, ovdje svaki dan gore dolje ili obrnuto
Neka raste, bio Kineski, Indijski ili Norveški.
U rastu je spas, koliko god tko tvrdio drukčije
-
U Kini danas svi indeksi u porastu
-
Evo kako vani analitičari rade od doma