BDI +5.4% to 1,705
Capesize +7.4% to $ 28,657
Panamax +2.1% to $ 9,866
Supramax +1.1% to $ 7,419
Handysize +2.5% to $ 4,884
BDI +5.4% to 1,705
Capesize +7.4% to $ 28,657
Panamax +2.1% to $ 9,866
Supramax +1.1% to $ 7,419
Handysize +2.5% to $ 4,884
Evo lijepog clanka koji dosta toga objasnjava, navodeci rizike za downturn (2. val i lockdown - nadam se da nece do toga doci), te potencijale za upturn za vece, te za manje vrste brodova s obzirom na predstojece vrijeme žetve i prijevoz žitarica.
https://www.drycargomag.com/has-the-dry-bulk-tide-turned
P.S. Ako se ne varam manje klase brodova su dosle negdje u prag isplativosti i blago pozitivan teritorij, a sada samo ostaje vjecno pitanje koliko ce ostati u tom teritoriju, sto ovisi o puno cimbenika. ATPL, ako se ne varam, obicno cak uspijeva ugovoriti nesto vece vozarine od trenutnog BDI-a.
Hvala kolega Budfox.
Mozda se ne sjecate...ali na 400kn kad je bila Atpl postao i pisao..pa cak i na PM bas Vama i kolegi Mitku da prodajete..jer ce poprilicno dolje.
U tome nisam imao nikakvog osobnog interesa...postupio tako samo iz razloga da pomognem meni dragim kolegama s foruma. Iste nisam nikad sreo u zivotu, ali su mi dragi ko najbolji frendovi.
Znam kolega, vi ste se pokazali kao iskren i dobar forumski prijatelj, pa vam saljem palac gore
Sad cu zvucati umisljeno i pompozno...nisam taj tip uistinu..ali nemam razloga ni lagati i mogu potkrijepiti i dokazima. Kad napisem da ce nesto rasti ne radim to jer kupujem vec zato sto to tako vidim i cvrsto u to vjerujem. Moj cilj je pomoci malim ulagacima da zarade.
Od posljednje moje 33 transakcije cak 32 su bile uspjesne.
Svaka čast kolega Neo, skidam kapu
A Crobex na 1640 i jos se zaziva pad .
A jadne li burze u Hrvata
Ameri rastu kao gljiva poslije kise, a kod nas sutra vjerojatno bjezanija zbog zarazenog bugarskog tenisaca, koji ne bi znao pokazati na karti gdje je Hrvatska da ga nisu dovezli privatnim avionom.
P.S. Ja sam sokiran dogadjajima u Zadru i sutra sve rasprodajem, pa u bunker do slijedeceg ljeta
Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~1%
Indeksi u Kini danas u plusu
Panamax 6,3% 9.267 dollar
Handysize 3,6% 4.567 dollar
Supramax 1,4% 7.230 dollar
Friday’s listing is the highest since early December last year
P.S. Jel se tko sjeca kolika je bila cijena dionice tada?
Ti k’o da živiš u nekom paralelnom svemiru. Bilo bi najbolje da mirovinci preuzmu svaku firmu po najvisim cijenama, refinanciraju dugove i prodaju još skuplje. Bi oni to, da oni to mogu. I znaju.
Znaci, turizam i promet su “nove” stare prigoda za ATPL?
Po najvisim cijenama? Ahahhahaha di je to od najvisih cijena 😂
Kolege su zaboravile da je ATPL na svom ATH bila gotovo 4000 kn u jednom trenutku. Svi kazu da je to bilo once in a lifetime, ali nikad ne reci nikad
BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 0.9% TO USD 25,511 / DAY
Ovo na Igi.. ovo se zove - Jump across the creek, Back up to the creek
E pa ako želimo preskočiti creek, pare na sunce
Ovako nekoga punimo po nice cijeni. Osim ako ga ne puni gospođa Marus.
Torta će se rezati poslije.
IMHO, tako ja to vidim
Znači nije pump and jump
To je bila prava burza, dionice, devize, valuta, šteta što su je ukinuli 1945. Sada je tamo HNB.
U Kini danas značajan porast svih indeksa
Mislio sam više na cijene nekretnina koje ne padaju ni uslijed Korone (osim starim stanovima u centru Zagreba zbog potresa), te će uvijek biti atraktivan stan i nekretnina u Dubrovniku, ne za nas obične smtrnike, već za belosvetske avanturiste i bankare .
Što se tiče vozarina, ako Panamaxi i Supramaxi počnu rasti zbog implementacije Phase One Trade Deala, eto nas brzo na BDI preko 2000. Vjerojatno će još biti malo hlađenja prije, ali trend je dobar za sada. Nadam se da će brzo izumiti cjepivo protiv Korone, da se ne moram opet skrivati u Bunkeru . Želim ostatak života proživjeti na svježem zraku uz more
Još je rano za pad. Past će. Možda neće “u podrum”, al ako kriza potraje, neće se zadržati na ovim razinama.
ATPL nema financijski kapacitet da napravi značajniju investiciju. Dok god je omjer vlastitog kapitala i duga ovakav kakav jest, indeksi ovako nisko, a flota ovako malena, nema tu mjesta za ozbiljne investicije. Ni u osnovnom, a niti u sporednim biznisima. To su sve stare industrije, a suvremeni svijet danas ima drugačije potrebe.
U principu, dosta pametno rade ovi u Tankerskoj plovidbi, imaju tankere i bulkere, pa se ciklusi izmjenjuju gore dolje, a stalno imaju protutežu. Negdje sam pročitao da su i u Atlantskoj u jednom trenutku pokušali sa tankerom, ali ne znam zašto su odustali. Možda su za upravljanje tankerima potrebna specifična znanja, jer je to potpuno različita vrsta broda, sa drukčijim normama i sustavima.
Ne znam kako vama, ali meni je uvijek scenarij bolji ako se radi o ženskoj osobi, bar u mislima
Ova gospođa na slici mi po godinama izgleda kao da je preživjela Španjolsku gripu 1920., pa je za nju Korona mačji kašalj
Ja sam milenijalka
odlično, kolegice!
mislim da bi efekt bio još i bolji kad bi se, u ovom scenariju koji sam naveo, radilo o ženskoj osobi.
Ne znam kako vama, ali meni je uvijek scenarij bolji ako se radi o ženskoj osobi, bar u mislima
Mislim da je najbolje za firmu da taj paket preuzmu mirovinci, naprave dokap, završe projekt Batala i čistog 20 milja Eura keke u džep.
Firma će prodisati, a kamate više neće biti 9%, već 2 - 3% kao kod turista gdje su ušli mirovinci. Ne znam da li tko zna, ali ATPL je i jedan od većih suvlasnika Luke Dubrovnik, pa i tu ima potencijala za dodatne Investicije i planove, što je strateška investicija u razvoj Grada. Turizam neće prestati u Dubrovniku, već je ove godine samo na hold-u, a kada naprave cjepivo za Koronu vraćamo se na staro i Dubrovnik će uvijek biti atraktivna lokacija, među top 100 turističkih destinacija na svijetu.
Pogotovo ako još CERP prodaje svoj paket, jer državi treba lova za zaduživanje, idealno bi bilo da i tu mirovinci ulete i to bi bio win win za sve, državu, firmu i mirovinske fondove, jer potencijala i znanja ima, samo fali kapitala za razvoj.
Ti k’o da živiš u nekom paralelnom svemiru. Bilo bi najbolje da mirovinci preuzmu svaku firmu po najvisim cijenama, refinanciraju dugove i prodaju još skuplje. Bi oni to, da oni to mogu. I znaju.
Znaci, turizam i promet su “nove” stare prigoda za ATPL?
Mislio sam više na cijene nekretnina koje ne padaju ni uslijed Korone (osim starim stanovima u centru Zagreba zbog potresa), te će uvijek biti atraktivan stan i nekretnina u Dubrovniku, ne za nas obične smtrnike, već za belosvetske avanturiste i bankare .
Što se tiče vozarina, ako Panamaxi i Supramaxi počnu rasti zbog implementacije Phase One Trade Deala, eto nas brzo na BDI preko 2000. Vjerojatno će još biti malo hlađenja prije, ali trend je dobar za sada. Nadam se da će brzo izumiti cjepivo protiv Korone, da se ne moram opet skrivati u Bunkeru . Želim ostatak života proživjeti na svježem zraku uz more
Samo naglas razmišljam, što bi bilo najbolje, a u interesu svih dioničara je da vrijednost firme raste.
Možda sam jednostavno prestar, pa ne kužim da neki novi klinci žele da vrijednost firme pada.
ako idu van do kraja ostako im je još 57000.....
ne kužim zašto ne ponude Bilbiji, sigurno bi se dogovorili, ovako će samo štopati cijenu
Mislim da je najbolje za firmu da taj paket preuzmu mirovinci, naprave dokap, završe projekt Batala i čistog 20 milja Eura keke u džep.
Firma će prodisati, a kamate više neće biti 9%, već 2 - 3% kao kod turista gdje su ušli mirovinci. Ne znam da li tko zna, ali ATPL je i jedan od većih suvlasnika Luke Dubrovnik, pa i tu ima potencijala za dodatne Investicije i planove, što je strateška investicija u razvoj Grada. Turizam neće prestati u Dubrovniku, već je ove godine samo na hold-u, a kada naprave cjepivo za Koronu vraćamo se na staro i Dubrovnik će uvijek biti atraktivna lokacija, među top 100 turističkih destinacija na svijetu.
Pogotovo ako još CERP prodaje svoj paket, jer državi treba lova za zaduživanje, idealno bi bilo da i tu mirovinci ulete i to bi bio win win za sve, državu, firmu i mirovinske fondove, jer potencijala i znanja ima, samo fali kapitala za razvoj.
+IGH opet , da malo pomognem Neu
Pa vi ste pravi trajder