1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Birtija

• BudFox
    • October 26, 2020 at 9:45 PM
    Quote from alias

Mittko, ali koja im je onda logika prodati brodove, ako ce s njima biti na nuli? To onda moze znaciti samo gore, tj da ocekuju katastrofa godinu. Zasto bi prodavali i vracali dug i to za novije brodove? Meni nikako nema smisla, osim da su u nekoj dobiti od prodaje, a lova im hitno treba, sto je opet katastrofa

Budfox.

daj mi reci koja je moja skrivena namjera? Jer je ja stvarno ne kuzim. Sta da kupim jeftinije? I gdje ti vidis valjane argumente da bi dionica trebala rasti, tj. onih koji su za dionicu? U tome sto kupoprodaj ocekuje da ce trziste rasti? Jer MISLI da ce BDI sljedece godine biti viši? Pozorno moras procitati sta sam napisao o misljenjima.

Nisam uopce mislio na tebe, vec opcenito filozofski gledano zasto ljudi pisu na ovom dionickom forumu. Da pod A) nesto zarade ili pod B) da se zabavljaju i traze cure/decke( tko sto voli ;)). Nazalost to je meritum stvari ovdje, a ostalo je samo predstava za mase. Za ostala pitanja nemam dovoljno znanja, te ne znam odgovor.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 9:36 PM
    Quote from naim
    Quote from Jubito

Vidim da ATPL velikim koracima grabi prema dnu.

Nakon blokade računa prošli tjedan prodali dva broda. :(

A 2009. godine su imali milijardu kuna zadržane dobiti i 18 brodova.

Za ne vjerovati što se s ovom tvrtkom dogodilo u relativno kratkom vremenu. ;(

Izgleda da je ipak pokojni predsjednik Uprave Ante Jerković bio važan faktor za poslovanje tvrtke, nakon njegovog odlaska samo tobogan.

Nisi napisao koliko su 2009 imali duga? I nisu prošli tjedan prodali dva broda, barem ne sudeći po dokumentu koji je jasko postavio na forum: https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…-compressed.pdf

Opet trolas sa tendecioznim komentarima i neobjektivnom i površnom interpretacijom podataka i činjenica.

Display More

2009. su umali Milijardu i pol duga i 18 brodova i hotele i avione

• BudFox
    • October 26, 2020 at 9:30 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Jubito

Vidim da ATPL velikim koracima grabi prema dnu.

Nakon blokade računa prošli tjedan prodali dva broda. :(

A 2009. godine su imali milijardu kuna zadržane dobiti i 18 brodova.

Za ne vjerovati što se s ovom tvrtkom dogodilo u relativno kratkom vremenu. ;(

Izgleda da je ipak pokojni predsjednik Uprave Ante Jerković bio važan faktor za poslovanje tvrtke, nakon njegovog odlaska samo tobogan.

Ne treba biti zlocest. U to vrijeme je i mali Mujo mogao voditi firmu i opet bi imati odlican rezultat. Jednostavno su bile takve okolnosti na trzistu. Od tada je cijelo trziste bulkera otislo nizbrdo, i sva sreca da su imali toliku zadrzanu dobit jer im je to omogucilo da prezive sve do danas. Nije da podcjenjujem Jerkovica.

Display More

Recite vi sta hocete, ali dok je Jerkovic bio PU primio sam dividendu (i atlant bulletin :) ), ali trziste je tada bilo na stoljetnom peak-u, pa su trebali samo imati sto vise brodova i $$$ su se samo slijevali u blagajnu. Ono sto je pokojni Ante Jerkovic pogrijesio je da je narucio previse novih brodova, kao i ostali brodovlasnici uostalom i sami su sebe pojeli i bacili u desetljetnu krizu, a narucitelji brodarskig prijevoza se ponasaju kao i svaki drugi kupci. Zasto bi placali skuplje prijevoz kada netko nudi isto jeftinije, a brodova ima na trzistu koliko hoces. To je cijela filozofija tj. odnos ponude brodova/potraznje brodskog prijevoza.

• BudFox
    • October 26, 2020 at 8:35 PM

Postaje zanimljivo, uzeo sam kokice i citam.

Parlaonica: tim A koji je ZA i ima svoje valjane argumente i tim B koji je PROTIV i ima takodjer svoje valjane argumente. Tko ce pobijediti ovaj put ili se kao i uvijek unaprijed zna pobjednik debate? Pametan covjek je jednom rekao, nisu misice te koje trebas pratiti, vec reakciju sudaca na djevojke i tek onda ces biti siguran tko ce pobijediti, a tako je i ovdje.

Ono sta mene zanima u cijeloj prici ovaj put je cinjenica da je Croatia Osiguranje sa Davorom Tomaskovicem na celu opet kao i prosle godine nekome ustupila/prodala/posudila 10 000 komada dionica ATPL prosli tjedan. Tko je taj koji je preuzeo te dionice i kome je u interesu da cijena ide gore ili dolje?

Hocemo nazvati (poslati mail) Davora i pitati ga sto je s tim ili cemo se praviti blesavi kao i uvijek?

Treba biti svjestan cinjenice da pas gotovo nikad ne laje zbog sela, vec uvijek iskljucivo i samo zbog sebe. Nitko ovdje nije altruist koliko god se zeli takvim prikazati, bez ljutnje i ostalih sejo sekson-ualnih osjecaja molim ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 3:49 PM

Lako za Pivce, ne brinem se ja za njih, imaju oni svoju čokoladu s mesom,

a šta ćemo mi ostali koji se godinama već vozimo u ovom brodu i po kiši i

suncu:!::?:

• BudFox
    • October 26, 2020 at 3:43 PM

Dionica je prije samo godinu dana bila na 480 kn, a sada na 150 kn, ne možeš vjerovati.

Je...m ti Koronu i sve ostale izravne i neizravne čimbenike!

236.28.10.19477,00486,00479,551,89%1,79%19593.513477,00487,00473,00486,00
    237.25.10.19487,00477,00471,13-1,85%-1,54%339159.712467,00487,00
    238.24.10.19458,00486,00478,496,11%4,80%859411.023458,00490,00483,00487,00
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 2:02 PM
    Quote from alias
    Quote from BudFox

Možda je kolega gigić računao. Gleda i prati, ali se ne javlja.

Prošle godine je bio jako aktivan sa pričom o shortu i ekipici :thumbup:

Mrzio je nas institucionalce koji smo samo htjeli pomoci, ali nitko nije slusao.

Ja nisam nikakav institucionalac, a ni kukavičje jaje, pa mi se opet ne javlja cijelu ovu godinu.

• BudFox
    • October 26, 2020 at 1:36 PM

Možda je kolega gigić računao. Gleda i prati, ali se ne javlja.

Prošle godine je bio jako aktivan sa pričom o shortu i ekipici :thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • October 26, 2020 at 1:07 PM
    Quote from Batka
    Quote from discover

istovremeno se netko ukrcava

Vjerojatno se ukrcavaju naše mirovine

Oni su dugoročni ulagači kako kažu, milijardica sim ili tam, nema veze :saint:8o.

P.S. Idem napraviti deset sklekova na jednoj ruci :thumbup:

Znam da nema veze s temom, ali samo se pravim važan 8):saint::evil:

P.P.S Admin nemoj mi kaj zameriti, samo sam dobre volje <3

• OPTE prodaja - kladionica

• BudFox
    • October 26, 2020 at 1:02 PM
    Quote from crveni

Zvi, imate na https://eho.zse.hr sve - i obavijesti i FI i segment promatranja...

E da EHO, to je onaj zvuk koji dobiješ u ušima kada ti netko opali pljesku po licu :D.

Takva je nekakva i ova nova stranica od ZSE, EHOOOO8o.

P.S. Nisam uspio pronaći obavijest kada je izvješće od Optime, pa ako netko zna gdje se nalazi bio bih zahvalan

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:52 PM
    Quote from alias

Prodaja brodova kako bi se pokrili krediti zbog nemogucnosti daljnjeg financiranja preko duga. Ništa drugo. Budfox opet govori da su dobili kredit od HBOR-a po boljim uvijetima. Zasto bi onda prodavali, jel tako? Tko želi gledati kroz ruzicaste naocale nek gleda. Nitko ne prodaje nesto sta mu donosi lovu ako mu lova nije potrebna. treba jos potraziti slicne brodove prodane u ovom razdoblju pa vidjeti dal su barem kod prodaje dobro prošli. Flota starija, brodova manje, nema batale vise itd itd. Kud plovi ovaj brod?

Nemam nikakav insajd info za kredit i ostalo, već samo prenosim šta pišu na drugom forumu.

Ono što mene osobno smeta je netransparentnost na ATPL cijele ove godine sa svim manifetlucima i

ostalim kombinacijama sa Kinezima, Rusima, Pivcima, prodajom brodova, Batale, prodajom

dionica od Bilbije i.... bok te pitaj više šta....Još ako krenu crne limuzine ili u ovom slučaju

crne jahte obilaziti Batalu i Atlantsku, to će biti višnja na tortu od bry bulk šlaga :)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:40 PM
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Lijepo od njih da su poslali obavijest na ZSE

Šta se s Batalom, jel tko zna?

Na poslovnom forumu tvrde da su ju kupili Pivci u nekom deal-u.

Iz knjige dioničara je očito da Pivci kupuju dionice ATPL.

Također spominje se neki kredit od HBOR-a koji su dobili, pretpostavljam

po nižoj kamati.

Display More

Nisam vjerovala da Pivci kupuju. Sto ce oni u Dry bulku? Znaci li to da ce prosiriti spektar poslovanja?

Ove godine stize i FI na vrijeme. Biti ce zanimljivo ove godine.

Najvise me zanima jesu li uspjeli reprogramirati stare kredite.

Display More

Možda imaju viška love, pa su bacili oko na Batalu, tko zna koje kombinacije su tu u igri.

Evidentno je iz knjige dioničara da kupuju dionice, a sada što, kako i zašto nje znati :thumbup:8)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:34 PM

Obično, ako je prije izvješća loše, poslije izvješća bude još i gore.

Netko se u paketima iskrcava iz RIVP, jer vjerojatno isto iščekuje izvješće.

Ali tko zna, možda navale Švabe u velikom broju, kako pjeva

Hladno pivo :)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:22 PM

Crobex na 1598 bodova. Tržište na aparatima.

Da nam je sada Neo ovdje, bilo bi puno veselije

i zabavnije :).

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:09 PM
    Quote from dionicar

kolega a odakle ta info? na stranici bure ne nalazim. na stranici OPTIMA telekoma?

iskreno i ne snalazim se baš na stranici burze hehe..

Nitko se ne snalazi na novim stranicama burze, uključujući i mene ^^.

Ovo je maloprije došlo:

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1d466545894.pdf

• BudFox
    • October 26, 2020 at 12:01 PM

Vjerojatno su reprogramirali kredite koji su im došli na naplatu, pa je refinanciranje nešto u tom S&L back modelu

• BudFox
    • October 26, 2020 at 11:34 AM

Lijepo od njih da su poslali obavijest na ZSE

Šta se s Batalom, jel tko zna?

Na poslovnom forumu tvrde da su ju kupili Pivci u nekom deal-u.

Iz knjige dioničara je očito da Pivci kupuju dionice ATPL.

Također spominje se neki kredit od HBOR-a koji su dobili, pretpostavljam

po nižoj kamati.

• Forumska kuhinja - recepti

• BudFox
    • October 26, 2020 at 9:45 AM
    Quote from Kvark
    Quote from buMBum

Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!

Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu

Kolač od svježih jabuka

Sastojci:

5 kom svjeźih jabuka

1.5 l vode,

3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka

10 žlica šećera,

2 vrećice burbon vanilin šećera od

Podravke

1 žličicu malu cimeta

cca 200 g petit keksa

Za ukrasiti:

250 ml mlijeka,

2 vrećice šlaga u prahu od Podravke

Priprema:

Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9

žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.

U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.

Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke! :)

Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!

(Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)

Dobar tek!

Display More

Ja cu, cini se, na ovom forumu ipak nesto nauciti. :)) Ovaj segment mi uvjerljivo najlosije ide pa se zahvaljujem za svaki savjet, hint, recept, malu tajnu velikih majstora kuhinje....

Kolac je stvarno dobar. Lagan, nema maslaca, margarina i ostalih masti. Dakle, bas je u slast i nek ne bude u mast. :))

Ne znam jel izgledom trebalo ovako ispasti, al bitno je da je ukusno. :)) Moram priznat da mi se u pocetku ucinilo da cemo zlicom jesti. :)))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kolega buMBum, nemojte se ljutiti, al nisam mogla odoliti da ne dodam red banane i malo nasjeckanih badema. S obzirom kako nam ide na burzi te sto kazu za bananu, pomislila sam da ne moze skoditi. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Bravo, svaka čast, lijepo izgledaju i siguran sam da su fini:thumbup:.

Ponosan sam na tebe 8):!:

U svakome od nas čuči jedan mali kuhar, a

kada više ne kuhamo ZSE financije i ulaganja,

da onda bar skuhamo nešto fino za pojesti 8):love:.

Poslije zalijemo sa finim vinom i šta ti fali.

Jebeš jahte i vile :/. Valjda. Ok, koji grumen

zlata u malim apoenima nikad ne škodi :whistling:.

Pogotovo u krizi=O.

Još kako kolega barbosa kaže najbolje tek počinje kada ugasiš

svjetlo poslije finog recepta :evil::saint:.

• Forumska kuhinja - recepti

• BudFox
    • October 25, 2020 at 5:11 PM

Samo da izvijestim da sam i ja nabavio 1kg vrganja, pa proucavam recepte gore kako da ih spravim:thumbup:.

Dok ja smisljam sta da napravim sa gljivama, evo jedna oldie but goodie izreka, a tice se naseg Zagrebackog provincijskog berzana: U tuđoj ruci raste samo jedna stvar, a to nije novac!!!!

8)<3:love::saint::evil:

• Dobrodošli

• BudFox
    • October 23, 2020 at 3:00 PM

Kolega alias predlazem da se odmah prebacimo na temu ulaganja u inostranstvu, jer ZSE nije vise vrijedna vremena i zivaca, a bogami ni novca :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt