Moram priznati da je žilav ovaj Dalekovod.
Spominje se stečaj u članku, cijeli dan nije došao
demantij članka i ispravak netočnog navoda od Uprave,
a frizura je i dalje postojana tj. minus samo -4,5%, uz očito jakog
kupca. Moller, to vi branite?
Moram priznati da je žilav ovaj Dalekovod.
Spominje se stečaj u članku, cijeli dan nije došao
demantij članka i ispravak netočnog navoda od Uprave,
a frizura je i dalje postojana tj. minus samo -4,5%, uz očito jakog
kupca. Moller, to vi branite?
I dok mi lagano ćaskamo ode nam berzan na -0.77% u hipu!
ZSE, burza za mali dobitak i veliki gubitak!
još prljavije je odigrano na badelu. imaš renomiranog stranog proizvođača alkoholnih pića u ponudi i onda prodaš dijamant proizvođaču wc sanitara.
zar vas sanitar nije odmah upućivao da se radi o nekom s...u
Što sam duže i duže na burzi sve više i i više s....a
Baš me zanima da li će se Dalekovod, ZSE ili Hanfa
očitovati o ovom slučaju članka u Jutarnjem i novinara
koji piše o cijeni dionice kao previsokoj.
Probušio se Crobex balon...
That's all folks...bar za ovu 2020 godinu
Prije par mjeseci si pisao kako se samo naša burza nije vratila na predcorona stanje (indeks preko 2000) i zazivao rast, a sada na 1750 vidiš balon?
Isprika kolega, ovo gore za Crobex balon je bio sarkazam
Istina je da su vani, a poglavito u USA burze narasle na neslućene razine, čak i više nego prije Korone, dok kod
nas tavorima na razinama iz 2005. godine shodno gospodarstvu koje je tu negdje kao i 2005. godine. Tko je
duže na burzi zna da kada vani rastu mi stagniramo, a na bilo koju naznaku pada vani ili bušenja balona koji
očigledno vani postoji mi ćemo pasti još i više nego ovi vani. Možda sam u krivu, pa će burza nastaviti rasti sa
dolaskom cjepiva i početkom cjepljenja, ali ovo je ionako igra vjerojatnosti i nikad u ništa nisi 100% siguran.
Ne znam... ovo rušenje i nasilna prodaja me podsjećaju na Agrokor...kao da im se jako žuri izaći dok još ima bida...
Evo što sam napisao u petak, a čini se da sam bio blizu..
A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?".
A možda su ljudi u krivu pa će ti biti još slađe.
Ne rade oni ništa gnjusno, rade ono što misle da treba. Ili bar misle da misle...
Nikad ne znaš, možda oni imaju info koji mi ostali nemamo, pa sada prodaju kao ne postoji sutra.
A još je i petak...bar nije 13., pa još ima nade
"A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?"."
Evo još malo babe Vange i kristalne kugle...
Ne znam da li je tko primjetio, ali uvijek u jutarnjem izlaze takvi naručeni članci.
Ovo je već drugi ili treći takav članak za Dalekovod.
Probušio se Crobex balon...
That's all folks...bar za ovu 2020 godinu
treba Vlada ponuditi nagradu za cijepljenje, tko je cijepljen može u kafić i biti ćemo sigurno na preko 90% procijepljenosti
Je , ali ima kvaka 22 , prvo se cijepe doktori koji nemaju vremena za kafiće , onda stara populacija u domovima koja ne može doći do kafića tako da bi za bolji promet trebala konobarica na ulazu raditi brze antigenske testove za mlađe od 18 za koje nije predviđeno cijepljenje.😀
Još ako je mlada i zgodna konobarica obučena u opravu od medicinske sestre, dao bi joj uz antigenski test i da me cijepi na ulazu
Ako padne na 6,80 podmetnut ću i ja leđa... treba pomoći, jel tako Moller
tako je, pa nije trgovanje ka' Rambo, da samo pucaš i nikada ne puniš
Kod mene je problem da samo punim, a rijetko pucam, ali treba nekad i ispaliti da se osjetiš živim, zar ne
Na Optimi sam jučer otvorio 2 šampanjca, ali čepovi lete na sve strane, a ja se sagibam ko Matrix i izbjegavam .
Šta ćemo ovdje na kraju otvoriti, nadam se samo ne rakiju na kraju da zalijemo tugu
kakva je to konstatacija, kao da trejderi samo prodaju, pa moraju i oni nekada kupiti i da nije danas njih gledali bi vi već 6,80 i piskarali kako, zašto, kome, kako, gdje i kamo
valjda je jasno da su trejderi podmetnuli leđa na 7 da sakupe robe za slijedeći tjedan
Da, sve ok...trejder prvo sruši na 7 da bi podmetnuo leđa...
Ako padne na 6,80 podmetnut ću i ja leđa... treba pomoći, jel tako Moller
Ali se i ovdje netko maloprije istresao...preko 1000 komada po bidu...
..možda neki član Uprave, ne bi me čudilo....bid se odmah povukao 7-8 kn niže...
Ne znam... ovo rušenje i nasilna prodaja me podsjećaju na Agrokor...kao da im se jako žuri izaći dok još ima bida...
ovo što ovi iz az-a rade dionici dlkv je i više nego gnjusno
A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?".
A možda su ljudi u krivu pa će ti biti još slađe.
Ne rade oni ništa gnjusno, rade ono što misle da treba. Ili bar misle da misle...
Nikad ne znaš, možda oni imaju info koji mi ostali nemamo, pa sada prodaju kao ne postoji sutra.
A još je i petak...bar nije 13., pa još ima nade
Kakva je ovo panika danas ovdje?
Prije neki dan na 7.5, a sada pada kao kamen
Zbog Brexit-a stižu neke novosti/ograničenja od 1.1.2021
Po komentarima ovdje se vidi da je pijanka vec krenula.
Ja već otvaram drugi šampanjac, moram samo paziti da me čep ne pogodi u oko
Vidim BCTI vozarine porasle 25% u mjesec dana, nema više prosipanja po bidu, ali i dalje vlada status quo, što se tiče trgovanja
http://www.anicazna.com/BrodarskiIndeksi
Baltic Clean Tanker Index | Brodarski | 8.12. | 395,00 | 6,47 | 11,58 | 25,00 | - 14,87 | - 6,40 | - 50,81 | - 53,20 | 0,00 |
Cijena nafte raste, što je pretpostavljam u korelaciji sa povećanom potražnjom iste zbog otvaranja poglavito kineskog gospodarstva u kojoj je Korona skoro potpuno riješena i ne bi se čudio da iduće godine nafta skoči bliže 80$, zbog oporavka ostalih gospodarstava od ove krize, pa će i potražnja i posljedično prijevoz nafte rasti, zajedno sa vozarinama za tankere.
WTI | 46.34 | +1.22% | +1.14% | +9.92% | +20.68% | +14.80% | -24.55% |
Display MorePazite se danas, moglo bi biti bumpy. Jobless claims not good.
i ne samo to.
malo su im se i skladišta nafte i derivata neočekivano prepunila.
a imaju se i dogovoriti oko "mini" stimulansa i daljnjeg financiranja vlade, jer bez dogovora prijeti privremena blokada.
sljedeći petak i Tesla ulazi u S&P 500, a ističu i ugovori od futures-a.
baloni sa svih strana, a nikako da puknu
Može to još trajati godinu dana i više, žilavi su tamo baloni .
Display MoreDisplay More"U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
Ajmo malo o činjenicama:
1. HT nije u predviđenom roku uspio prodati OPT i to zato što nije bilo ponuda, ili one nisu bile objektivno prihvatljive.
2. HT i ZABA su angažirale investicijsku banku za prodaju OPTIME.
Pojedinci si utvaraju da će banka sada nastaviti gdje je HT stao i prihvatiti što HT nije imao prihvatiti ili mu je bilo neprihvatljivo. Drugo što je sa onima koji bi se tek sada javili za kupnju. Po meni mora ići novi natječaj, sve ostalo je žali bože za male dioničare, uostalom nepouzdane informacije govore da se UG nije ni javio na natječaj HT-a.
Još Vam samo fali da na kraju napišete kako vozarine rastu pa preporucam prelazak u TPNG jer uskoro će na 100 kn/dionici
Dobro da ste me podsjetili na TPNG, vozarine stvarno rastu, stavit ću u temu TPNG
Display MoreRecimo, meni je žao što nisam kupio GOGL (brodar, ne Google ), jer pratim tu dionicu već dulje vrijeme(par godina),
a porastao je prilično u zadnjih mjesec dva dana. Ali, to su ciklične dionice, pa malo rastu, pa malo padaju, pa u krug, te
se može dobro zaraditi ako pratite te cikluse.
Bud, ono što je veći problem ZSE u odnosu na US market nije zarada
može se i na ZSE zaraditi
već je to hrpa ljudi, alata, sajtova, AI, botova, analiza, mailing lista i community-ja... koji svi prate još veću hrpu dionica
a ima ih od $0.50 do nebo je granica
niti te centuše nisu za baciti samo su riskantnije jer su pomaci cijene veći i oštriji
to su sve mahom dobra društva
pa sjeti se na ZSE delistiranja, nedostavljanja informacija za burzu, nepredaje izvještaja, tajenja informacija, odgode skupština, istiskivanja, manipulacija objavama u cilju istresanja malih dioničara, spajanja dionica u omjeru trilijun prema 1, torbarenja (još tamo 80-tih, 90-tih) dionicama, namještenim financijskim elaboratima i studijama... otimačina firmi bivšim vlasnicima (Pevec, Todorić ma što god mi mislili o njima osobno)
nepoštene poslovne prakse koliko hoćeš
a jel ima koja osuda a da ne kažem presuda? nešto je pokušavao Samodol i danas je obilježen, kao neki redikul koji je htio nešto i radio na svoju ruku
jednostavno burza kao tržište kapitala je odraz našeg društva, nas samih
a toga mi je iskreno puna kapa!
Slažem se s vama u svemu što ste napisali i moj dugoročni cilj (kroz par godina) je cjelokupni ulagački kapital prebaciti van,
ali tek kada valuacije vani budu na pristojnijim razinama, jer smatram da su trenutno vani mnoge dionice prenapuhane.
Slažem se i sa kolegom aliasom, da svaki put kada je ekipa vani rekla, ovaj put je drukčije, poslije se desio slom burze i na
kraju uvijek ostaje vrijednost business-a koja diktira cijenu dionice. To znaju svi koji su doživjeli jedan, dva ili više pucanja
balona vani.
Na našu burzu nema smisla uopće trošiti riječi i ona je većinom dobra samo za izgubiti pare, ili eventualno osvojiti maili dobitak,
pa tek onda veliki gubitak, kao u kockarnici ili kladionici, jer ZSE to u svojoj biti i jest, sa svom nesigurnošću i prevarama kojih je bilo
koliko hoćeš, a neke ste i nabrojali gore.
Također za trgovanje vani je potrebno puuno više vremena, znanja i spretnosti, jer se takmičiš sa ljudima, algoritmima
i superkompjuterima iz cijelog svijeta, a ne sa samo cca 200-tinjak ljudi iz Hrvatske kao na ZSE.