Nemožeš se vratiti u kraljicu nikako, danas umalo al opet pobježe. Danas malo pale vozarine , mislim sad ću to iskoristiti al ne daju ovi što drže, ajte malo udijelite i nama bokcima.
Posts by tento
-
-
Danas se razveo od VLEN nakon više od 2 godine
Možda sam mogao još čekati, ali početni ulog je uvećan za >3X.
Tri puta povećanje, odlično, uzmi lovu i nežali pa taman dionica otišla još tri puta. Tri puta, može gore ali i dole!
-
Kupio u padu malo LRHC.
-
Što se gurate na LRHC pustite da dionica propisno padne... 150€ bi bilo taman.
Kolega, kasno sam pročitao post, već kupljeno, al moglo se i jeftinije
-
Potak je, kao da i nije. Nemožeš kupiti ništa , a još predviđanja bila da ide crni petak. E sada me strah ponedjeljka, kada mislimo dobro je, a ono iza ugla kugla.
-
Moze ali mislim da bi bilo dobro mjenjati predstavnika na Skupstini svake godine samo cidto da se vidi da nas ima. Mozda kolega jasko ili manu ako su zainteresirani?
Dodatak: mislim da je kolega Jasko daaaleko nakvise doprinio temi ovdje pa bi on bio najbolji izbor ako je zainteresiran....
uopste nisam tog misljenja. Puno je bolje imat istog predstavnika. zna se koliko ljudi stoji iza njega. Cesto mijenjanje samo govori da nisi vjerovao onom proslom. Ne mjenjas advokata jer je dobar nego jer je los.
kvartalna dividenda je super prijedlog - da se zadrze dionicari malo duze u papirima a ne nakon divke masa trejdera krene u rasprodaju.
Vjerojatno je to od važnijih razloga zašto se vani isplaćuje kvartalno, samim tim je dionica zaštićenija od pada putem tradera.
-
Možda bolje da sam današnji dan prespavao.
Možda je bolje da sutra ostaneš u krevetu. 😀
Šta sutra, barem do ponedjeljka se ne diži.
-
Plus malo ulp 100 kom, vlen 500, kodt 5 kom. nisam uspio atpl, umalo.
-
Ali CERP nam vadi mast, pa nitko ne kupuje, i sve stoji na mjestu.
A gdje se gurate onda na bid.
Spusti malo, doče cerp, hoće neće mora.
-
Ajde opet ja.
Privatno sam ponekada bio dosta zadužen.
Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.
To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?
Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.
Znam da su ovo prejednostavne stvari za velike fin. analize, ali evo.
Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš? na više banaka?
Do kojeg iznosa im je osiguran taj keš ?
100 000k, ako se što promjenilo neka se napiše što i kada. To je fizičku osobu, a pitanje je bilo za HT, sory.
-
ja čekao atpl ali ništa
I ja, isto ništa,čekamo i dalje
-
molio bih lijepo dosta sranja, zelim se i ja umiroviti
zajebala me corona, pa putin, dokle vise
To su bile prilike, koje i sam nisam u punoj mjeri iskoristio.
-
Jel racunate i propustenu zaradu kad ode dalje gore, kad ovako udes/izades, pokupis koji %, nakon provizije, ili se to ne ubacuje u kalkulacije 🤔
Sjecam se da sam pred 15-20 god. gledao koliko sam propustio na nekim pozcijama zbog sitnog trejda, sretan jer sam zaradio, ali onda kad sam vidio koliko sam propustio 🫣🫣🫣 🫣
Kolega biću skroz iskren, ne radi se o par postotaka zarade, na nekim dionicama 50 i više npr ulpl neke 20 npr jdpl span 12 atpl 18 itd. Nakupilo se tu za 2,5 mjeseca lijepe zarade, da sam prodao prije par dana, kada sam mislio, bilo bi još puno bolje. Ali da pređemo na stvar, ne razmišljam o oportunitetnom trošku, zašto? Jer sam nekoliko puta, od lijepog plusa svojom tvrdoglavošću i ne prodajući na vrijeme došao do topljenja plusa ili čak ušao u minus. Ovo je sada kraj priće za ovaj ciklus, dobit i zarada je tu plan, koji sam imao je ostvaren. Sada opet tražim i čekam priliku za ulaze. Još nešto kolega, ako sam što naučio na burzi je, da se sve u jednom danu okrene i samo gledaš kako se zarada topi, i pitaš se odkud to sada. Znači, postavi cilj dođi do njega prodaji i ne osvrči se.
-
Možda je moj span, prodao i atpl, arnt, jdpl, jučer ulpl, vlen. Ostvario odličan plus. Zadovoljan, malo da vidim kako je u cashu biti 75%. Ostalo mi je još ige, obe luke malo ktjv i jdos.
-
Sad sam miran, pokupilo me tako da sam sa ulp zasad raščistio, vragu malo plus cca 60 posto.
Naravno da čekam priliku i evo me opet nazad. Dobra dionica!! Sretno imaocima u daljnem rastu.
A šta ćeš upet nazad unutra trčat za dionicom ?? hbga, nekad treba znati biti i strpljen, spašen
Vjerojatno ste u pravu, sada gledam ovako, da je ciklus s tim dionicama koje sam prodao u plusu završio. Zbrojim dobitke i idem ponovo u novi ciklus s nove pozicije, vodeći računa da pokušavam održati i taj drugi ciklus sa plusom i tako u krug. Evo vidite primjer LKRI, uz sav pozitivni sentiment danas - 4 odmah idem u kupnju. Kupovao sam je po 7,9 i u plusu sam 18,51 posto. Samo što je nemam nažalost puno.
-
Interesantan nalog na prodaji na 56,50 🧐
Da, svašta, ovo još nisam vidio.
-
Evo dok sam se vratio za komp ode i vlen po 3,26. Plus 16 posto, dosta.
-
Sad sam miran, pokupilo me tako da sam sa ulp zasad raščistio, vragu malo plus cca 60 posto.
Naravno da čekam priliku i evo me opet nazad. Dobra dionica!! Sretno imaocima u daljnem rastu.
-
Tek je onda bitna!
Nije jer su ti prinosi puno veći, nego što ti rastu troškovi zbog inflacije.
Da bi prinosi bili veći moraju biti veći od inflacije. Očito ne prićamo o istoj stvari.
-
Ovdje je jedini smisao zarada, a sve ostalo su gluposti i politika!
A ulaganje u obveznice je trenutno, zbog inflacije, teški gubitak i pokazatelj nedostatka osnovnog znanja iz matematike.
Teško da postoji situacija da je inflacija manja od prinosa na obvznice (državne), ali kada imaš malo veću sumu novca onda ti inflacija nije bitna.
Tek je onda bitna!