Sada će Ivana biti ljuta, mislim s punim pravom, prodao kodt po 690, ostalo još dvije dionice, prodat će se i to do kraja dana. Kupljeno po 590.
Posts by tento
-
-
Plus vlen, hpb izmakao dok sam se prenemagao.
-
Dobar upside potencijal dry bulka i tankera, svega sto Alpha ima, nadao sam se vec preokretu u dry bulku i da ce tankeri ostati ovako visoke vozarine. Za sad jos nije to to, bum, al lagano dokupim tu i tamo.
I ja dokupljujem, kada ako ne sada😀
-
Kupio malo ERNT, vidim da se odljepljuje od dna
Evo kupili ste možda od mene, ja prodao.
Hvala kolegice z .
-
Plus span, plus adpl. Nedavno ernt i kodt2, ostalo cash.
-
Netko je od dugoročnih odlučio kapitalizirati dio dobiti na Hpb
Lijepo nas krca na 170 kn
Što ćemo reći, hvala mu
Zašto li me Hpb podsjeća na Atpl u rastu od 180 do 320 kn
Ufff, da sam znao da se neko iskrcava na 170 Kn, i ja bih se rado ukrcao, ali čini se da je to ipak 170 EURA!
I najboljima se dogodi ....
-
Hpb plus ujutro hpb minus u podne🤣
-
Hpb plus, hpb minus, zadovoljan, za 3 mj bureka jbg.
-
Upravo zbog tih razloga sam na vrijeme izašao van, a ne petljati s porezom, prirezom i padom poslije divke. Netko je dan iza divke nešto i zaradio, ali sve skupa nije vrijedno živaca i vremena. Sada mirno promatram .
ja vas nis ne kuzim.
kakvo petljanje? pa porez na divku se automatski zuracunava i vi ne morate NIŠTA. dok pri izlasku morate na kraju godine obracunat porez i prirez a to je kao bio razlog izlaska
fakat mi nije jasno
jos da to radite na inozemnom trzistu ima smisla jer tamo stvarno morate izac prije divke jer inace imate petljanje s prijavom poreza na tu divku al kod nas ne morate ništa. (mene stalno iznenadi neka uplata na racun bez da ista moram petljat)- skroz sam iznenadjenj i zbunjen
pogotovo dugorocne ne kuzim da izlaze i ulaze nazad(sto znaci da nisu dugorocni nego trejderi) i stalno petljaju(placaju porez i naknade brokeru na ulaz i izlaz) umjesto do stoje i trpaju divku u djep i cekaju 2 godine za kompletan izlazak bez poreza.
U pravu ste, nespretno se izrazio. Htio sam reći da trenutno nije dobra situacija za atpl, i bez da puno kalkuliram (petljam, zbrajam, oduzimam, između ostaloga i porez), gdje će i kako će u narednih godinu dana, iskoristio situaciju prije divke i prodao. Sada može gdje hoće, a kada krene nabolje evo me odmah nazad.
-
Nema komentara puno kako ste zadovoljni sa 5€ divke koje cete dobit za mjesec dana na koje cete platit porez i prirez 😏
Ja dio sto sam prodao, danas usao natrag da naplatim odmah divku bez poreza. 🙃, jer je to klasika za dionice ovdje, jbga
A sad zamislite ovih malo manje od 7 mil. € umjesto da su vam platili divku, da su stavili na skriveni kupovni nalog na 60€.. to je preko potencijalnih 100k komada koje bi mogli kupit, koje bi pokupili od svih tko zeli izaci vani, pa onda podjelit na svakih 100 … 5-10 kom. kao dividendne dionice… to bi bio posao, a ne ovih 5 eura, koje u biti niste ni dobili 🙃
Upravo zbog tih razloga sam na vrijeme izašao van, a ne petljati s porezom, prirezom i padom poslije divke. Netko je dan iza divke nešto i zaradio, ali sve skupa nije vrijedno živaca i vremena. Sada mirno promatram . Ma volim ja tu dionicu, ali sada sve skupa s obzirom na vozarine, malo ću čućati vani.
-
plus kodt2 slušam Ivanu i vjerujem njenoj prognozi o 100 u godinu dvije .
I na mediki sam samo je previše napuhala, mislim Ivana, da je majstor svog zanata je🖐
-
Evo Zločka i ja podlegao tvom postu. Kupio ernt i pokvario prosjek na 208😅
-
E vidiš kolega, da ne bi bilo zabune, zato se ja držim casha😀
Da ne bi bilo zabune kazu da cash-r-a gubi na vrijednosti
Potpuno točno kolega, ali trenutno je tako, veći dio prodao prije one uzrečice, prodaj u svibnju. Tražim novi - r-a, a tko traži i nađe jel Imam ulpl i nedavno kupio malo Ernt. Ulpl nisam prodao jel je dion. u minusu.
-
Predsjedniku Upravnog odbora g. Igoru Bilbiji dodijeljeno je 1.975 dionica Društva koje čine 0,14152% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,14152% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Zamjeniku predsjednika Upravnog odbora g. Peru Kulašu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje
čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Članu Upravnog odbora i Glavnom izvršnom direktoru g. Marku Domijanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Edu Taslamanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Vicencu Jerkoviću dodijeljeno je 2.017 dionica Društva, koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
valja male mutioničare podučiti, jer očito nemaju pojma ni tko kupuje ni tko dobiva
E vidiš kolega, da ne bi bilo zabune, zato se ja držim casha😀
-
Ne kuzim, kako mozes imati zdravstveno ako ne placas osiguranje, bilo kroz placu il po nekoj drugoj osnovi??
Osnova je nezaposlenost, a država preuzima na sebe trošak.
-
Isto prodao ATPL po 60, dio.
-
Nepopravljivi optimist, ilit kockar, plus ulpl.😅
-
Uletilo 50 kom spana, po 58,20
jučer nadokupio ulpl i to je to.
-
Ivana, molim te nemoj više prodavati KODT, skuvao sam ti pašta šutu
Ode moja metallic zagasito crvena boja za autić, a ako ovako nastaviš
morat ću se na kraju zadovoljiti sa običnim bijelim automobilom
Ivančice (Angelina) moja draga, postat ću bogat čovjek slušajući tebe i tvoje pisanje subotom, a inače čitam te negdje od 2007. godine, dakle već skoro 16 godina, naravno ako se radi o istoj Ivani, ali sve si mlađa i mlađa na slici, a tko zna možda i uživo ....a ovaj KODT i dalje raste li ga raste, pa već razmišljam o nekom početnom modelu više srednje klase...ovaj Jaguar kojeg imam već 3 godine mi je postao malo skup za održavanje, a vidim ima baš lijepih autića njemačko češke grupacije Das auto sa krovom ili bez njega, a rezervnih dijelova kol'ko 'oćeš . Ivančice, samo bih te molio da mi daš neki znak, srčeko ili lajk ako me čitaš, a znam da nekad baciš oko i ovdje
Haha, mudar si Bade, možda te i uzme za prijatelja. Sretno!
-
Ono šta vama nije jasno je da se može nabiti cijena dionice dividendom i/ili buybackom a onda ugroziti poslovanje firme, tj. jasno vam je ali baš vas briga i to je ok, želite svoje novce sad dok ih ima (malo se kasno ušlo u atpl očito). Neko ko želi dobro firmi (a na duge staze u koje se kunete i sebi kao dioničaru) bi rekao da je dobro poslovanje, rast, odgovoro upravljanje, transparentnost itd cilj dd-a a maksimizacija vrijednosti za dioničare posljedica tih akcija.
I ne treba objašnjavati buyback i poništavanje, valjda je svima jasno kako funkcionira. Ali bilo dobro uz buyback naučiti i šta je war chest...
Prosto ko pasulj.
Apsolutno je nevjerovatno kako ljudi o potpuno istoj stvari mogu imati tako razlicita misljenja. I naravno jedno od njih je potpuno krivo.
Ili oba dva u pravu!!