1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tento

Posts by tento

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tento
    • July 22, 2021 at 4:42 PM
    Quote from Marin83
    Quote from tento

Ovo mi sve više liči na kocku crno i crveno. Pa ti pogađaj evo ja promašio pa prodao s minusom debelim.

Isto tako ovi jučer na ulpl pogodili s dobrim plusom. Već sam rekao da neću posla imati s tvrtkama koje nemaju dobre fund. ali nešto stalno vuče.

Čim sam došao na ovaj forum shvatio sam da je ovde više kockara, nego ulagača ili trejdera. ZSE je kockarnica za bogatije, spičkaš lovu, a nitko ti ne govori iza leđa da si raspikuća, već te gledaju sa divljenjem jer ulažeš u pazi sad dionice. Valjda iz američkih filmova to je nešto cool, al na rubu zakona. Lova, droga i prostituke.

Vidi kolega Marine, ne mislim da sam kockar niti se bavim ikakvom vrstom kocke. Ovo na forumu sam napisao iz razloga što me asociralo na kocku jer se za jdpl predviđao dobar rast sve do jučer, a danas - 20 posto.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tento
    • July 22, 2021 at 4:24 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from tento

Ovo mi sve više liči na kocku crno i crveno. Pa ti pogađaj evo ja promašio pa prodao s minusom debelim.

Isto tako ovi jučer na ulpl pogodili s dobrim plusom. Već sam rekao da neću posla imati s tvrtkama koje nemaju dobre fund. ali nešto stalno vuče.

Vuce kocka jer tu bude 30-40% dok trepnes, a na firme s dobrim fundamentima 3-5% na povuci potegni

Ma ja to nisam rekao, ali sam mislio upravo to. I ove nikada dočekati, ali je zato bilo lijepo na atpl. :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tento
    • July 22, 2021 at 4:12 PM

• Što smo danas tržili

• tento
    • July 22, 2021 at 3:34 PM

To je kada u 9 i 30 ne budeš kod kompa. Imao posla i u pauzi upalim i imam što vidjeti jdpl -20 posto-

Nemam više živaca čekati rasplet. Skratim pola s 25 posto minusa.

Dlkv izbjegao ali ovo ne, ne možeš pobjeći od karme jbg,

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• tento
    • July 21, 2021 at 10:25 PM

Imali tko suvislo objašnjennje za današnji rast. Jeli kupaci znaju nešto što mi ne znamo. I kakav je osječaj kada ti diona ode 40 posto u danu, a ti unutra.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tento
    • July 19, 2021 at 6:24 PM
    Quote from forumas

Tko bi rekao da će se brodari sad pred izvješće moći kupovati po 10% nižoj cijeni nego prije mjesec dana??

Mittko😀

• tento
    • July 19, 2021 at 4:02 PM
    Quote from mitkko
    Quote from tento

Mislio sam i ja, ali sam pogledao graf mittkov, još ću malo sačekati.

Kolega, nemoj da te imam na savjesti :) Svaki graf ima svoj "invalidation", trenutak kada se neke okolnosti promijene i onda ta projekcija grafa postane nevazna/zastarjela/malo vjerojatna. Ja ne objavljujem cesto grafove, ne dajem signale/savjete za kupnju/prodaju pa onda ni ne pisem pravovremeno je li neki graf zastario, odnosno jesu li se neke okolnosti u medjuvremenu promijenile. Vidis da grafove gledam uglavnom vikendom kada nemam nekog pametnijeg posla.

Nemoj racunati na to da ces uloviti samo dno ili vrh. Ako mislis da ce nesto padati, a dugorocni si investitor, bolje dokupljuj pomalo u padu umjesto da cekas konacni target jer ga mozda nikada ne docekas. Trejderi rade drugacije, ali oni stalno bulje u ekran, osluskuju signale trzista i brzo mogu u danim okolnostima promijeniti misljenje.

Ja u zadnje vrijeme na svojim grafovima projekcije obrazlazem u IF THEN formi, bas zato da probam naglasiti kondicionalnost projekcije pa onda i invalidaciju.

Ma gosp. mittko sve pet. Već sam u prethodnim postovima objasnijo odnos prema Vama tehničarima, Vi nam pomažete ali nema odgovornosti i krivnje ikoga, jer na kraju mi sami donosimo odluke. Možeš ili ne moraš koristiti Vaše geafove, ja ih koristim i hvala svim tehničarima na njima!

• tento
    • July 19, 2021 at 3:51 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from tento

Ma kolega, imam ti ja pola dalmatinske krvi, uvijek se nasmijem kada dođem dolje, prva rečenica a di je priša..

Ovo je zvučalo kao "pomalo" :)

Upravo tako ;)

• tento
    • July 19, 2021 at 2:51 PM
    Quote from maratonac
    Quote from tento

Tako je. Imaš pravo. Sačekaj. Nema preše.

Ma kolega, imam ti ja pola dalmatinske krvi, uvijek se nasmijem kada dođem dolje, prva rečenica a di je priša..

• tento
    • July 19, 2021 at 2:26 PM

• Što smo danas tržili

• tento
    • July 19, 2021 at 12:09 PM

Dokupio malo jdpl

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tento
    • July 17, 2021 at 9:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Neo

Meni bi bilo zanimljivo kupiti po 37kn jer je to na pola NAVa. Uzimao sam na 42kn i to vec neko vrijeme stagnira. Ispod 60kn tesko bi prodao sto imam.

Uz Hpb meni jedna od najjeftinijih dionica. Po meni vrijede 2x vise

P.s. Imam Hpb i Tpng i ovo nije nikakav nagovor na kupnju i prodaju.

Imam i ja, TPNG do sam je samo dokupljiva, a HPB prodajem i dokupljujem u omjeru 1:2 od prošlog ljeta(kad cijena poraste prodam manji dio, kad cijena padne kupio x2), tako da postepeno povećajem broj HPB dionica. Sada ću ovo primjenjivati i na TPNG samo u omjeru 1:1.

Imam i ja dosta tpng, nedavno jedan dio prodao zbog atpl. Računam prije će odradit atpl dok tpng stagnira i pada.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tento
    • July 14, 2021 at 6:16 PM
    Quote from renchi

pa skuplja ug ili netko za njega..barem je to logicno i naravno, ne preko 5,36

Idemo sutra svi podići naloge na 5,30.

• tento
    • July 13, 2021 at 2:46 PM
    Quote from tin
    Quote from trial

Danas

Sve u padu, i BDI i BPI i BSI. Ova zadnja dva već danima. BCI danas bez promjene.

Da da sve u padu a brodovi im voze po 45 000 usd...već mjesecima i panamax isupre iznad 30 000 usd a vidjeli smo da ATPL i handy renta preko 33 000 usd...biti će plaća nakon izvješća za Q2 a o Q3 da ne govorim ulaz u Q3 je iznad svih očekivanja.

Pa sada ti budi pametan?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• tento
    • July 12, 2021 at 6:14 PM
    Quote from mitkko
    Quote from tento

Molio sam mittka za graf atpl, sigurno je zauzet, jeli ima tko od tehničara da objavi. Hvala!!

Hej, sorry, promaknuo mi je ovaj tvoj post. Zavjetovao sam se da neću više objavljivati grafove za ATPL :) pa molim nekoga drugoga od tehničara da pomogne kolegi sa grafom.

Zašto se zavjetovali, ma nemojte molim Vas, nitko normalan Vam nije prigovorio (vjerojatno mislite na onaj graf atpl, pad do 260) I ja sam donosio odluke na temelju toga grafa i propustio priliku za više nadokupiti, i šta sada, trebao bih Vas kriviti. Svašta ne pada mi na pamet. Zahvalni moramo biti što koristimo Vaše znanje a ne da Vas još neko osuđuje radi toga što se graf nije ispunio. Aj gosp mittko ja Vas sada odzavjetujem i dalje da uživamo u Vašim grafovima pa tako i grafu atpl. p.s. Kokegica zločka je uskočila.😀

• OPTE prodaja - kladionica

• tento
    • July 11, 2021 at 6:42 PM
    Quote from Laudator
    Quote from dionicar

Kao što ste pisali.. trebao preispitati AH i KK...

Jednostavno nedopustivo..

Nadalje, s jedne strane smo si samo krivi što nismo dizali cijenu 3 mjeseca prije 10.07..

Meni je to i palo napamet.. ali ekipa piše bon stop da prosjek nema veze... Bla bla..

Što sada ?

Te što su pisali da nema veze popisati, locirati i blokirati. Ovdje ionako piše nekolicina nas naturščika i mnoštvo brokerskih drukera. Njihovi pamfleti ne mogu nikome od nas investicijskih amatera donijeti ništa dobro.

Display More

Sada tek vidim i nije mi jasno, da iskusni investitori s velikim novcima u igri i oni kojima to nije prvi puta da sudjeluju u nekoj prodaji, propuste nas amatere uputiti o važnosti tromjesečnog prosjeka , jer u istu tikvu pušemo..S takvim osnovnim ne znanjem dobro smo i prošli..

• OPTE prodaja - kladionica

• tento
    • July 11, 2021 at 6:26 PM
    Quote from tollway

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

nadalje, neizrecivo mi je drago da nitko osim mene ovdje nije popušio lovu!!?? samo ste povečavali prosjek ulaska i gotovo nikome ne premašuje 5,36kn!!?? čudo jedno! baš ste srećkovići što niste u minusu, jedino nisu ostvareni snovi?( :huh: a barem stotinjak x su forumaši prijavljivali kupnje iznad 6, pa čak i 8kn! a protrgovan je ogroman broj papira.....zaista zanimljivo!

Zaista mi je žao tollway, ako ste u minusu,

moj prosjek je 5.02 ali sam stvarno mislio da sam jedan od onih s najvećim prosjekom jer sam se uključio dosta kasno.

• tento
    • July 11, 2021 at 7:32 AM
    Quote from laka_igra

Bilo bi dobro da svi zajedno odbijemo tu njihovu ponudu i pokažemo im da neće dobiti 95% i da neće dobiti naš dio dionica za siću.

Cijena ispod barem 1 eura je turbo premala.

Jesmo li složni?

Da, ali mislim ništa od toga biti neće.

Previše je nas a i toliko različitih interesa

• tento
    • July 10, 2021 at 9:35 PM
    Quote from Fatboy79

Kolege,

Zar je za UG nastala obveza za objavljivanje ponude za preuzimanje potpisom kupoprodajnog ili se čeka izglasavanje ZEM-a?

Nastala je, imate sve u gornjim postovima objašnjeno.

• tento
    • July 10, 2021 at 8:43 AM

Sada tek ništa ne razumijem ovaj ovako drugi onako. Flight, daj molim te reci dali ću izvuči svoje novce prosjek 5.02.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt