plus ernt 206
Posts by tento
-
-
Plus ingra, s delegacijom ili bez nje.
-
Kamate na depozite su dignute, barem u HPB-u...zaparvo dignuli su svi osim ZABA-e.
priča je prilično jednostavna.
banke će početi dizati kamate na depozite kad primijete da im se depoziti smanjuju, upravo iz razloga da popune rupu od "bježanije", koja, ako se pojačano nastavi, ih može urušiti.
zbog uvođenja Eura, imali smo ogroman priljev depozita.
i sad ćemo, opet, imati isto zbog sezone.
samo je stvar koliko su leverage-irane.
ali, činjenica je da su ljudima gurali kredite "niz grlo" netom prije je ECB dizao kamatu.
btw., ECB sad može dignit kamatu i na 50%, ali ako nitko nema potrebu za refinancirati, onda, efektivno, nema ni "stezanja" u realnoj ekonomiji.
btw., zato su dionice i FED-u i ECB-u rekle
e, ali, ako netko ima velik kratkoročni dug, koji se treba refinancirati ili isplatiti, a nema dovoljno cash-a, ja baš i ne bi bio u takvim dionicama.
kod banaka jedini problem može biti neka nagla inflacija, koju depoziti (najviše plaće i mirovine) ili kamata ECB-a, neće u dovoljnoj mjeri popratiti, jer im je trenutno asset strana "ispod vode".
btw., kome je kamata na depozit mala, neka si uzme državne obveznice ili trezorce 🤷
Ma kakav depizit , sve u dionice, život je kratak🤣
-
"Proizvodnja u njemačkom sektoru proizvodnje automobila, pak, pala je za 9 posto."
https://d.linker.hr/link?wid=158&r…bef68258057fa03
samo lagano s gasom
volimo se baviti tuđim stvarima
mislim na dnevnu štampu
mogao je autor teksta napisati koliko iznosi inflacija u zemljama EU
kod nas iznosi još 10%
kod dotične zemlje je upola manje.
što konkretno znači za nas ?
itd..
Ma odmah sve prodati
-
da... i opet se vraćamo na ono iskonsko pitanje tko je pametniji: kupac ili prodavač?
Mislim kupac, ali to se lako okrene!
-
Nisam uspuo danas dohvtiti ulpl kao zadnjih dana ali zato jesam KOEI. Dobar posao !!
-
Plus atpl po 49, plus vlen po 3.30
-
plus plag, malo.
-
Plus ulpl netko mi prodao malo po 8,9
To bi bio JDPL?
Je, je, jdpl, čekam i ulpl pa kako se radilo o starno maloj količini upisao ulpl. tnx.
-
Plus ulpl netko mi prodao malo po 8,9
-
Ako može Dane i Ini i imati prvu klupu rezerviranu u crkvi, neka i oni rade to što rade.
Fascinira me strpljenje hr čovjeka
Kakvo strpljenje, očito debela večina je svjesna da, koliko se radi nigdje se bolje ne živi.
-
Minus adpl dio, sutra nastavljamo.
Atpl na vrijeme prodao s obzirom na današnji pad. Vratiću se naravno u kraljicu, ali ne još.
-
Danas svega po mrvicu kupovao.
SPAN, ATPL, CKML jedino mi još nije u dokup ušao KODT... nekako mi se sada skup čini.Nekima se ne čini skup https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…893ed07af49.pdf
Eto vidim sada da nisam sam! Znači uvijek nam se činio skup, ne znam kak netko sada iz dana u dan po 15-20 komada kupuje na ovoj cijeni.
Ja nemam bome duše da toliko platim iako znam da ima smisla!Končar i i Construction Line (poduzeće osnovano na Malti od strane hrvatskih državljana za otkup dugova) su preuzeli Dalekovod d.d. nakon kontroverzne dokapitalizacije, a član uprave financija Dalekovoda d.d. Đuro Tatalović je sada član u upravi Končara..ocito nagrada za dobro obavljen prljavi posao.
Lik je namazan do kraja i dok je on bio u Dalekovodu, poduzeće je generiralo ogromne gubitke. Npr. sluzbena putovanja su u godini dana povecana sa 2 mil.kn na 30 mil.kn., zakupnine i najamnine, seminari i edukacije po 200%, i jos neki troškovi (koga zanima postoje detaljna izvješća na zse.hr). Kada su se zbrojili ti troškovi pokrivali su gotovo sav dug..sto je jos zanimljivije u isto vrijeme poslovni prihodi su padali. Na pitanja dioničara na skupštinama odgovarao je da su povećani troškovi u svrhu povećanja poslovanja, ali eto poslovni prihodi umanjeni. I sada takav lik vodi Končar.
Ne želim dioničarima Končara da im se desi ista sudbina i da im se kapital umanji 100 puta, ali budite oprezni jer imate posla s istim ljudima koji su "oteli" Dalekovod pa su sada na sudu.
Ono sto želim podvući, i nas su ti isti mamili kupovinama od strane članova uprave pa su ljudi naivno kupovali misleći da će rasti, a na kraju se glavni investitor Konsolidator d.d. odrekao skoro ulozenih 150mil.kn.bez ikakve logičke računice. Želim reći, oni će se namiriti na druge načine i oni ne ulažu svoj novac, a obični ljudi će izvisiti.
Hvala na vrjednoj informaciji, budemo pratili toga kretena!!
-
Eto ti od 500 su i mene otjerali.
-
Hvala Zločki, riješio se spana, i atpl, uskoro ću, danas nije prošlo i adpl. Ma kilave, bože sačuvaj, atpl kažu na dnu , pa nebih ja baš prodavao na dnu.
-
Plus span, danas.
-
ovo na portalu su aktualne cijene, pridodao bi majstorska dnevnica 100+ eur, pomočni 70 eur ALI na tržištu je toliko NEkompetentnih i priučenih "majstora" koji uopče ne poznaju moderne tehnike i materijale da je angažiranje takovih čisti gubitak novaca i vremena i potrebno se dobro interesirati i angažirati u smislu projekta radova, materijala i pripreme...kada ti dođe i kaže da je zanat izučio u njemačkoj i izvadi mobitel i pokazuje fotke povučene sa neta i govori "vo sam ti ja radio...i ovo, i vo i vo...i odmah traži avans u kešu i bez pred/računa, bjež od toga koliko te noge nose ...
meni je lik uređivao pročelje, krpanje i farbanje unaprijed definiranom silikonskom samoperivom fasadnom bojom i nešto kasnije sam nešto dorađivao špalete i stoga obljepio pik traku i kod uklanjanja, traka mi povuče sloj boje sa fasade i u razgovoru sa tehnologom ustanovimo da je kreten na podlogu stavio akrilnu impregnaciju(jeftinije) umjesto silikonsku a silikon na akril uopče ne drži i sada traje dok traje a kada se počne ljuštiti, minivoš i sve skinuti pa iz početka, skela 15x8m, dozvole, svu boju skinuti sa minivošom, sve dobro izbrusiti, učvrstiti podlogu, izgletati i ponovno obojati...biti će dobro ako neću morati sve rabicirati sa 2x flex. ljepilo
Ohoho, dobro te udesio, i na kraju pojeo vuk magare, nikom ništa!
-
keramičar se ne mrda bez 10€ kvadrat. moj prijatelj sad daje početniku podopolagaču samo da ima interesa za učiti start 1500€. radi se malo više ali i para ima više. koliko se ja sjećam građevinski fax u zg je bilo jako teško završiti ( ako se nešto u međuvremenu nije promjenilo) tko god je to završio i radi za manje od 2000€ treba se zamisliti gdje je pogriješio.
Keramičar bio nekada 10, sada od 15 pa naviše, i to se moraš naručiti kao kod doktora.
Tražite majstore? Provjerili smo koliko koštaju najtraženije usluge i što je najviše poskupjeloPored cijena hrane, najveća poskupljenja u razdoblju povišene inflacije zabilježile su obrtničke usluge. Cijene su podigli gotovo svi obrtnici, a prednjačili…www.tportal.hr -
keramičar se ne mrda bez 10€ kvadrat. moj prijatelj sad daje početniku podopolagaču samo da ima interesa za učiti start 1500€. radi se malo više ali i para ima više. koliko se ja sjećam građevinski fax u zg je bilo jako teško završiti ( ako se nešto u međuvremenu nije promjenilo) tko god je to završio i radi za manje od 2000€ treba se zamisliti gdje je pogriješio.
Keramičar bio nekada 10, sada od 15 pa naviše, i to se moraš naručiti kao kod doktora.
-
Plus lkri, nek se nađe na ovoj cijeni.