Evo kako se znamo šaliti, da svi na forumu zarađuju, ja nisam ove godine među njima. Nisam dobro pratio atpl
i od + 20% do - 26%. Tvrdoglavost me koštala, i malo hrabrosti nedostajalo.
Evo kako se znamo šaliti, da svi na forumu zarađuju, ja nisam ove godine među njima. Nisam dobro pratio atpl
i od + 20% do - 26%. Tvrdoglavost me koštala, i malo hrabrosti nedostajalo.
Display MoreDakle, Atpl po vasim grafovima od prije 2 tjedna ide na 450- 480 kn. Hm, malkice ste omaknuli fudbal. Ali prodali ste na 410, pa se i to racuna zar ne?
Jedino je upitna moralnost crtanja grafova do 480 kn na cijeni od 410, pa prodati, ali tko slusa forum taj je vec davno propao. Just sayin'
Nisam ja ništa omanuo, ja sam prodao na vrijeme, i to sam čak i javno ovdje na vrijeme objavio. Na tom trejdu sam se morao pomiriti sa zaradom od "samo" 69.000 kn. To je ono moje "prilagođavanje u hodu" koje sam više puta pokušao pojasniti, ali malotko je slušao šta pričam. Tu su ionako uglavnom svi dugoročni
.
Ima tu na forumu i jedan kolega koji me pitao za savjet oko ATPL onda kada je pao na 340 kn. Nisam mu htio davati savjete, ali sam mu dobronamjerno otvoreno iznio cijeli svoj game plan za taj trejd, sve sam u detalje pojasnio da me može popratiti ako to bude želio - vidio je kada, koliko i pošto sam kupio, rekao sam mu kada i zašto sam prodao, pojasnio sam mu i šta očekujem u budućem periodu. I zanimljivo, sve se do sada pokazalo točnim. Ako kolega ovo čita, slobodan je ubaciti se u raspravu, pa čak i objaviti ovdje sve što sam tada njemu pisao. To bi ti zapravo možda i koristilo, imao bi priliku i ti nešto naučiti.
Vozarine su odradile veliki rast, dionice to nisu dobro popratile, i to je bio "red flag". Pisao sam o tome na temi Dry bulk, ali su me oko toga uglavnom manje-više svi ismijali. Eto, sada se smijemo zajedno.
U svakom slučaju, nisam ja tebi ništa dužan obrazlagati. Drugi put preskoči moje postove i brini svoju brigu. Neka ti je sa srećom.
PostRE: Tehnička analiza - komentari LIVE
[…]
BDRY apdejt
Eto nas na targetu. Potez od +50%.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
mitkkoDecember 3, 2021 at 9:16 PM PostRE: DRY BULK
[…]
Da, nezgodno je sto su vozarine vec znacajno porasle, a dionice nisu puno mrdnule. Zato ce biti zanimljivo pratiti sta ce se dogadjati sa dionicama kada/ako vozarine ponovo pocnu padati.
Kod obijanaca je taj vremenski otklon (vozarine/dionice) bitan faktor. Igru valja dobro tome prilagoditi.
mitkkoDecember 3, 2021 at 1:02 PM PostRE: DRY BULK
[…]
U svemu se slažem, samo bih te u dvije stvari nadopunio:…
- Ako dionica slabo raste kada vozarine snažno rastu, vrlo je izgledno da će snažno pasti ukoliko vozarine počnu opet značajnije padati. To je osnovna psihologija tržišta. To si sam konstatirao, ali u to ne vjeruješ, a to je po meni jako opasno jer bi te moglo dočekati na krivoj nozi.
- Spominješ Joakima. On je nagovještao da ćemo Capeove ubrzo gledati puno niže (možda čak u jednom trenutku i na 10.000) u vrijeme kada su oni bili
mitkkoDecember 3, 2021 at 9:47 PM PostRE: DRY BULK
[…]
Da. Ulovio sam +12% na ATPL na ovom zadnjem valu i sada opet cekam daljnji rasplet.
mitkkoDecember 7, 2021 at 12:24 PM
Ne ulazeći u meritum rasprave odnosno, odnosa kolega u raspravi, budući sam spomenut od kolege mitkka, od koga sam tražio savjet što raditi u prijašnjem padu dionica, ovim putem potvrđujem istinitost svih tvrdnji kolege mitkka. Iako sam dobio dozvolu, objaviti post gdje sve u detalje objašnjava, neću ga objaviti jer mi nije u redu objavljivati javno tuđe privatne poruke. Mislim da je dovoljna moja gornja potvrda istinitosti . Ako kolega mitko misli da treba objaviti, slobodno neka objavi.Lp.
ako bi mogao netko od kolega tehničara uz božju providnost izračunati koji je bio njihov target
Prodane duše, nije ona bez veze, para buši di burgija neće.
Bilo bi dobro poslušati:
Kolega pod_zidom, koji dio Vas je povrijedio u postu?
Ne cijepljenji se moraju testirati 2. puta tjedno kako bi mogli pristupiti na posao u zdravstvu. Dobivali potvrde antigenskog testa, koje su mogli koristiti i u drugim institucijama. Dosjetili se, od danas ne izdaju potvrde,navodno naputak HZZO, testiraš se, utvrdi se da si negativan ali nema potvrde. Nečeš ti s potvrdom koju mi plaćamo dokazivati da si negativan u drugim institucijama. Kažu ne rade, nered ??
Jel znate da cijepljeni ne trebaju u samoizolaciju ako su bili bliski kontakt?
Smiješno, a mogu prenijeti zarazu, manje prenose ali je prenose...
Koji je cilj toga pitam se?!
Cilj je očiti, da čovjeku koji razmišlja svojom glavom pobrkaju sve u njoj.
Kod mene na poslu, donijeli virus oni koji su bili najglasniji, protiv ne cijepljenja, odnosno cijepljenji s dvije doze.
Krenuli su prosvjedi u Zg. i drugim gradovima. Ako je po onoj na burzi, većina je uvijek u krivu, može se pretpostaviti već sada krajnji ishod.
Kako je Hrvatska iznenadila agenciju Fitch: Rezultat je najbolji kreditni rejting u povijesti, ali što to zapravo znači?
Ne znam, samo na glas razmišljam, ima li kakve veze rejting s dobrim poslovanjem u državi ili s prisilom na cijepljenje od strane države. Ako nastave s tim ne bih me začudilo da u slijedećoj objavi budemo još razinu više dobili.
ima jedan,odnedavno,nacrtan grafit u jednom našem gradu
"Bit će te cijepljeni i začepljenih usta "
To je tek poćetak, bit će ih još....
Display MoreDisplay MoreMene tu jedino muči da kroz cjepivo dobivamo umjetni imunitet, dakle postajemo na neki način ovisni o cjepivu, zato ćemo se i morati procijepljivati više puta..3, 4 ,5...itd.
A kad stvore ovisnost kod ljudi, što onda?!
Skupo ćemo plaćati novu dozu ili lijek?!
Stalno procijepljivanje (svakih 6 mjeseci) nije zdravo za naš organizam i mora nositi sa sobom posljedice.
A našem organizmu nismo dali priliku da sam stvori prirodni imunitet.
A kod bolesti je sve uvijek igra imuniteta.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv cijepljenja, dapače smatram ga korisnim a pogotovo za starije ljude...s obzirom da se s njim ipak dosta smanjuje mogućnost težeg obolijevanja.
Teško je tu biti pametan, ali ima tu svega i stvari nisu ni crne ni bijele, nego su sive...kao i uvijek...
???
ako moze neki link na neki strucni casopis-analizu gdje je to potvrdjeno sto Vi ovdje pricate o ovisnosti. ne mora bit za koronu vezan moze za bilo koje cijepivo koje je u upotrebi. npr gripa-boginje itd...
i ako moze link opet na neki strucni casopis-analizu gdje pise to oko nezdravog za nas organizam-procjepljivanje svakih 6 mjeseci.
hvala
Linkova još nema, jel ih ne može biti, ali će biti za koju godinu.
U zadnja 24 sata kaže Capak, hospitaliziranih 307, a od toga 158 nisu cijepljenji.
Izgleda da su cjepiva, sva, naprosto losa. Ako cjepivo ne sprecava zarazu, u korijenu, skroz, vec mozes i oboliti, pa i umrijeti, onda je to naprosto los biotehnicki proizvod.
Da, jel sada provode ispitivanja, nažalost na nama, za koju godinu će vjerojatno biti dobra 5-7 g.
Kolegice Zloćka, a da pišemo o konkretnim slučajevima bolesti covida 19, koje osobno znamo. I temeljem toga,možda nešto i zaključimo.
Evo ja ću svoje poznate slučajeve napisati.
-Kolega prebolio covid, temp. 3 dana kaže jača prehlada.
-Brat i snaja prebolili covid, srednje teži oblik.
- Ja i supruga prebolili covid, simptome nismo imali, osim gubitka mirisa, bez temperature.
Bratić od supruge sada ima covid, kaže jača prehlada.
Kolega sportaš nikada pušio, pio alkohol, kavu, skoro zaglavio,jedva se izvukao.
Kolegica s posla ima covid, blaži oblik
Kolega s posla ima covid teži srednje teži oblik.
Svi necijepljenji.
Kolega s posla upravo ima covid, srednji oblik
Drugi kolega upravo ima covid, srednji oblik
Kolegica upravo ima covid, srednji oblik
Svi cijepljenji.
Hvala bogu ne znam ni jedan slučaj sa smrtnom posljedicom.
Pa zaključite sami.
A da provedemo anketu, cijepljenji- ne cijepljenji forumaši.
Pa sto svi kukate na ove poklone? Ode smo jedino u problemu mi koji nemamo vise casha, ja sam ljetos kupovao po ovim cijenama, da mi je netko rekao da ce i nakon 100 miliona kuna zarade cijena biti ista rekao bi mu da je lud.
I ja nažalost nemam Mislim da se neće više dogoditi, za ovakve situacije uvijek treba imati dio u cashu.
Jedna VELIKA škola za mnoge ulagače na ZSE i u dionce dry bulka a naročito za one koji tek skupljaju iskustvo i oslanjaju se na dobronamjerne savjete i pisanje na forumu.
UVIJEK mislite svojom glavom, a pratite što pišu ostali i učite. Nitko ne može donijeti bolju odluku od Vas, ma koliko pogrešna bila.
Idemo dalje...
![]()
![]()
Slažem se u potpunosti kolega, ali mislim da ima dobronamjernih ljudi na ovome forumu i da mi koji smo tu duže već znamo ko je ko.
Gosp. Marine, nije tvrdnja, nego predviđanje na osnovu onoga što sam napisao.Nitko ne može znati što će biti sutra.
To nije bitno sto je BDI pao danas, jucer, prije tjedan dana, prije mjesec dana. To je sve uracunato u cijenu.
Bitno je hoce li se pad nastaviti, hoce li se okrenuti pa poceti rasti ili ce se stabilizirati na cca 3000 bodova.
Graf Atpl je inace povijesno pratio graf BDIa.
Misli se na nagli propad u jednom danu, i traži se uzrok tome. Znali smo svi da bdi već dugo pada, pa se dionica držala kako tako.