1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tento

Posts by tento

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tento
    • December 25, 2022 at 8:56 PM
    Quote from tento
    Quote from plavi05

Plaćao sam danak AD PLASTIC ne zbog uprave nego zbog međunarodnih okolnosti, pa platite i vi danak ne zbog banaka nego zbog međuvalutnih okolnosti

Nije to ista situacija, burza je za odabrane, a krediti se dizali između ostaloga i za egzistencijalne potrebe.

P.S. Nemam potraživanja prema bankama vezano za švicarac.

• tento
    • December 25, 2022 at 6:54 PM
    Quote from plavi05

Plaćao sam danak AD PLASTIC ne zbog uprave nego zbog međunarodnih okolnosti, pa platite i vi danak ne zbog banaka nego zbog međuvalutnih okolnosti

Nije to ista situacija, burza je za odabrane, a krediti se dizali između ostaloga i za egzistencijalne potrebe.

• tento
    • December 25, 2022 at 12:09 PM
    Quote from harpun
    Quote from tento

Naravno da vrijedi, ugovor može biti i ništetan, ako se dokažu nepravilnosti u ugovoru.

a da je situacija bila obrnuta, da je švicarski franak slabio bi li isto tako govorili

Ne, mislite da banke nisu znale konačni ishod. Samo je bilo pitanje koliki profit će ostvariti, ali ih je iznenadilo kao i one s prodajom plina. Da je bio neki razuman raspon rasta ne bih i došlo do ove situacije.

• tento
    • December 24, 2022 at 2:32 PM
    Quote from harpun
    Quote from Philidor

Nešto u tom stilu je komentirao i profesor ustavnog prava s Pravnog fakulteta u Osijeku. Jedino je zaboravio na to da je znatan dio glavnice namiren kroz konverziju u euro, odnosno da je pravo na glavnicu konzumirano, a ovime se rješava pitanje zateznih kamata na taj dio glavnice, koje kamate pak banke (koliko je meni poznato) nisu uračunavale u konverziju. Cijela priča s konverzijom kredita (koja je za banku bila prisilna i provodila se samo na izričit zahtjev dužnika) nije uopće pravno jednostavna kako ju neki komentatori u medijima nastoje prikazati i ne može se sažeti u novinski članak niti forum post...

potpisali su ugovor,zar ugovor ništa ne vrijedi

Naravno da vrijedi, ugovor može biti i ništetan, ako se dokažu nepravilnosti u ugovoru.

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• tento
    • December 24, 2022 at 9:19 AM
    Quote from LodeRunner

Svim forumasima, svim prijateljima i neprijateljima, svima koje sam uvrijedio kao i onima koje (jos) nisam zelim sretan i blagoslovljen Bozic kao i prekrasnu slijedecu godinu. Da nekima bude uspjesna kao i ova, a svim ostalima puno uspjesnija.

A jos vise, iz sveg srca, Vam zelim puno zdravlja i ljubavi. Lova je uvijek bila samo nesto sto curi kroz nase djepove.

Lijepo sročeno, pridružujem se riječima kolege LodeRunner.

• INGR (INGRA d.d.)

• tento
    • December 23, 2022 at 9:16 PM
    Quote from Ebenezer

Ingra divlja... kaj je ovo? Prvi put da imam hrpu nekih dionica i da raste (vec preko 100%) a da sam zabrinut... koji je ovo k?

Brzo prodaj pola😉

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tento
    • December 21, 2022 at 7:47 PM
    Quote from jasko

Prognoze su dobre............. ;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL | Stock Prices | Quote Comparison - Yahoo Finance
    View and compare NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL on Yahoo Finance.
    finance.yahoo.com

Vani to odmah potvrde.

• Što smo danas tržili

• tento
    • December 14, 2022 at 2:03 PM

A i ja sam tu gosp. Moller, atpl po 370.

• Birtija

• tento
    • December 10, 2022 at 4:45 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

nešto je u nacionalnom ponosu i kako te drugi percipiraju.

Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.

Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"

Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH.

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna! A što se tiče Amerikanaca, oni su najmanje pozvani da govore o rasizmu.

• Što smo danas tržili

• tento
    • December 9, 2022 at 2:22 PM

- Rivp

+ Atpl

Kolega Moller, gdje je zapelo😀

• Što smo danas tržili

• tento
    • December 7, 2022 at 9:31 PM
    Quote from LodeRunner

Obralo mi dio repe po 81. Ovo se krenulo sa teskim kombajnima.

Čekam repu na 85.

• Što smo danas tržili

• tento
    • December 2, 2022 at 2:57 PM

Skinulo me + adris2

• tento
    • December 1, 2022 at 6:10 PM
    Quote from KultLicnosti

Zatišje u trgovini al kad sad pobjedimo biće sutra vatrometa?

Čekamo vatromet sutra😅

• Što smo danas tržili

• tento
    • November 30, 2022 at 3:48 PM

Pokupio malo Viro

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• tento
    • November 30, 2022 at 3:44 PM
    Quote from Laudator

Ubo 100-tinja kom u foto finišu. Nadam se da će se obistinit ona o ćoravoj koki. X/

Isto tako :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tento
    • November 30, 2022 at 3:41 PM
    Quote from Tolisimus

Sad kad Mitkko počne opet kupovati, eto nas na 80 kn za čas....

Šala, sve je ovo bilo najavljeno ako ste pratili što je kapetan Pavlović pričao. Znači da su osigurali u Japanu financiranje za drugi brod po povoljnim uvjetima, bravo Jadroplov

Jeli prodao neznamo, ali je rekao da je slijedeći target na 88 kn.

• Što smo danas tržili

• tento
    • November 17, 2022 at 1:00 PM

Plus Jdp, stižem Vas kolega Moller :)

• Što smo danas tržili

• tento
    • November 10, 2022 at 5:55 PM

+Rivp isto malo ali po najnižoj cijeni danas.

• Što smo danas tržili

• tento
    • November 4, 2022 at 6:38 PM

+ULPL pokupilo me malo 100 kom po 100 kn.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tento
    • October 30, 2022 at 1:49 PM
    Quote from verdi

kad se male ruke slože štetu mogu imati i kupci. atpl nema lng tankere ali obrasci ponašanja su slični.

Ovi tankeri, kako pretpostavlja agencija, stacionirani u blizini grada Cadiza, ostat će na rivi najmanje do kraja studenoga, kada će u Europi početi “plinski armagedon” koji će omogućiti plin koji su kupci već kupili u EU ponovno prodati (prva isporuka je izvršena na dugoročnoj osnovi). ugovor ili plaćeni fjučers), ali već skuplje - do tada kupci neće imati izbora, doći će zima i nestašica će učiniti svoje posao, vezati ruke Europljanima. Vlasnici tankera koji stoje na rivi imaju kartelni dogovor - oni razumiju da čak i ako se jedan brod iskrca, cijene će pasti, a eventualni višak profita neće biti primljen.

Tako su vlasnici tereta razvili "trgovinsku strategiju" (kako je Reuters opisuje) da miruju dok cijene ne porastu. Iz tog razloga brodove njihovi vlasnici pretvaraju u plutajuća skladišta, što dodatno remeti tržište u cjelini. U tim su prijevarama viđene velike tvrtke poput Naturgyja: Castillo De Caldelas, Rioja i Iberia Knutsen, BP, Trafigura i Cheniere.

Većina brodova stigla je s američkim LNG teretom, ostatak je manji dio iz drugih zemalja. Ali čak i manji opskrbljivači prisiljeni su igrati igru koju igraju veliki igrači na pregrijanom energetskom tržištu.

Mi samo mislimo da imamo nešto pod kontrolom, i tako ulažemo. Na kraju balade većina ostane kratkih rukava. Dobro je neki kolega nedavno napisao, možda treba ponekad sagledati stvari odostraga. Vjerojatno ga je ponukalo to što uz sve informacije i analize cijene dionica ne idu po toj logici. Naravno da mi nemamo ništa pod kontrolom, samo iluzija, zadnji primjer tpng i jdpl

1. Privacy Policy
  2. Kontakt