Znaci da ce prodavati jos sam cekaju da se cijena digne iznad njihove nule?
Posts by Vule
-
-
Hvala na grafici. Lijepi skok zaposlenosti u RIVP u odnosu na niz proteklih godina. Tko zna zašto su sada odjednom zaposlili toliko više ljudi i dali im više plaće.
Usput, reče otprilike gospodin koji je prošli utorak vodio online prikaz rezultata RIVP. Parafraziram: "Mi se ne možemo identificirati s novinarskom histerijom oko toga da sezona nije (dovoljno) dobra. Možda postoje neki na koje se to odnosi, ali mi to ne osjećamo."Recu ti zasto vise ljudi.. zato sto sad dva covjeka rade ono sto je prije jedan sam uspijevao. Pada ucinkovitost jer se radnik osjeca vazniji, potrebniji i samim tim manje radi. A ima vecu placu nego prije! To je sad moderno kad nema kvalitetnih radnika.
3 nepalca rade sto je prije radio jedan slavonac i jos im je potreban bosanac ili srbin kao nadzornik.
-
Inace forum je fora informativan, kad vidis da netko posalje vise od 2 posta na nekoj temi odma znas da ima dionicu..🤹🏼♀️ i moram priznati da je ovo stvarno jedno od zivljih ljeta za trgovanje sto znaci da ulazi novi kapital u krvotok samo je pitanje do kada če tako ostati..🤪🤪😁
-
A sta bi se trebalo desiti da se ne onesposobi ? 😀
ma sam me nervira kak se stalno o tome govori i pise u samom izvjescu kao da firma bez toga nemoze dalje..i sad bi bilo dobro povezati se s nekim variocom tam di se pravi pa kad zavari jedan red idemo buy... a ak var pukne sell⚒️😂😂😂🤣
Najavljuju neveru danas iz slovenije pa tak mislim da cemo danas u sell.. 🎯. Naravno to i je bit burze..
-
Taj dok sta se stalno spominje kako pise u izvjescu ak se ne osposobi firma ce u bankrot tako ja to vidim.
-
Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯
Ps. Nisam jos kupio
-
Skoro dokupio VLEN.
Ili se potopio jedan od dokova, ili neka margin pukao sa početkom mjeseca.
Kolega Nevera , očigledno je da nema tu nikakve nevere, netko je u panicnom strahu od rasta cijene pa na mali porast puni ask na nižoj cijeni od bida, zato je i na 5 minuta bilo zablokirano trgovanje. Hmm, nije teško pogoditi tko je zainteresiran za preuzimanje Lenca i zašto.
tko? Zasto?
-
Preminuo Ivica Pivac, 🪦ovo bi moglo promjeniti neke politike firme o ulaganu u dionice? Sto mislite?
-
Ma ja sam razocarn.. pa ne drze te hotele da bi placali racune neg da prave lovu...
-
Sutra izlazi FI za Arenu, očekujem 3-5 milijuna eura dobiti prije poreza, mislim to bi me osobno zadovoljilo...s obzirom da je lani Arena 2Q još bila pod utjecajem covida, a i novi/obnovljeni kapaciteti su tu.
moja procijena je 7 milijuna € neto dobiti za 2Q ima gostiju i bice para sam me zanima kad ce prestati povecavati dug, kontam jeftin novac pa ajde ali brate sve se to placa... kad je dosta. Zato nevolim velike tvrtke jer previse curi na sve strane kad se radi tuđim parama nikog briga
-
Znaci planiraju imati duplo vise gostiju kad ce posaditi duplo stabala 🤪😝
-
ako je tko primjetio skinut je nalog od 700 000 kom sa prodaje
-
Nemoj se Vule rugati malim investitorima i njihovim malim portfeljima. Postoji više teorija kako bi se mali investitor koji tek počinje trebao ponašati sa svojim malim portfeljom, na koji način učiti, kakve investicijske strategije primjenjivati, mijenjati ih kroz vrijeme… No, to bih ostavio svakom da za sebe odluči, uči iz teorije i kroz iskustvo.
I onaj koji ima samo 10 dionica može s njima raspolagati pametno. Ali predložio bih ipak malo veće minimalne količine čisto da se ne udara u one neke minimalne brokerske provizije. To je meni bio problem kad sam tek počinjao, morao paziti (mada nije bitno dugoročno, ali nije ugodno).
Danas mi je portfelj nekih 532 puta veći od mojih prvih investitorskih dana kad sam investirao svoje skromne ušteđevine od skromnih studentskih poslova ali nikad ne bih podcijenio stotine i tisuće puta manje kolege investitore!
Ma slazem se, ne podcjenjujem samo kazem da je receno da drzi 15 god a nista o vrijednosti. Ja sam isto mali i poceo prije par godina sa 30 k kuna sad imam vise na kontu ali 90% je ulozeni vlastiti novac, a da bi zaradio moram prodavati za burek pa da kupim drugo, a ne vjerujem u dugorocne jer na ovoj burzi nista nije dugorocno dobro. Inace prvotni mi je plan bio osigurati starost kroz dugorocno ulaganje nakon sto sam ispusio 50% love u pbz invest fondovima 2008 ali vidim da to nije ni vamo moguce ili moras imati srece ko da dobijes jackpot.
-
Vani su burze sad na prekretnici prema dolje, tako da može biti svega.
Koje to tocno su na prekretnici? Vec se mjesecima zaziva ta prekretnica, a burze rastu...
Kada prestanu price o padovima i vrhuncima e onda se treba pripremiti na oluju ali jebiga onaj koji zapocme uvjek dobro prođe a ostali bajbaj..
-
mozes drzati ako imas s cim ili ako se radi o 10 dionica😘
Slažem se, ali to nam ne govori ovaj graf. Prošle cijene nisu bitne. Buduće su bitne! 🙂
Meni je vidjeti graf prošlih cijena (ili još bolje “total return” graf, koji uračunava dividende) lijepo prije svega kao prikaz koliko je neka kompanija/dionica stvorila vrijednosti svojim dioničarima do sada (tržišno prepoznato).
U tom kontekstu ovo i nije lijep graf. Cijena nekad bila veća nego danas. Ne volim to. Kvalitetne dionice su većinu vremena na ATH. Nadam se da će ovo jednog dana uhvatiti takav trend. Ali ljepota je u oku promatrača. Neki baš vole vidjeti ovakve grafove jer gledaju kroz “revert to the mean” prizmu i prizmu traženja ekstremnih neefikasnosti tržišta.
Štoviše, tadašnje cijene tada su prema mom mišljenu bile i nešto pretjerane. Ja sam u 2017. prodao sav RIVP (držan još iz KORF vremena, 2011.) jer sam mislio da su u najmanju ruku dostigli fer vrijednost. Sad sam nešto pametniji nego onda da ne bih tek tako prodavao (kvalitetnu kompaniju) čim je na otprilike fer vrijednosti, ali eto ono je ispalo profitabilno gledajući retrospektivno. To je bilo više sreća nego pamet.
Ponovno sam ovdje od koronskog vremena kad su meni cijene opet postale atraktivne. Da nisam imao taj prekid u držanju ovo bi mi bila druga najstarija dionica u portfelju odmah iza KODT2. Ovako je najmlađa (domaća) s tih svega par godina.
Nadam se da ću ovaj put uspjeti neprekinuto držati koliko već do sada držim KODT2 (skoro 15 godina).
-
Ma recimo nesto se sprma ili ocekuje sto bi moglo neg. djelovati na rivp.
Recimo razdvajanje imovine: Stavljanjem dionica na skrbnički račun odvaja se vlasništvo nad dionicama od poslovnog vlasništva. To može biti korisno ako želite zaštititi svoje dionice od eventualnih financijskih poteškoća ili sudskih sporova tvrtke.
Neke igrice su na djelu da se nesto zamuti.
Što bi se moglo zamutiti? Npr.?
-
Neke igrice su na djelu da se nesto zamuti da drugi nevide odnosno vide ali nemaju dokaz da je tako kako misle da je
-
Pale se auti u francuskoj ko sibice. Bice posla i para🥸
-
OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):
vjerovatno i danas ovih 800 arnt i 800 adpl..
-
Idemo na 2500