1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Vule

Posts by Vule

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Vule
    • March 10, 2021 at 9:27 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Cold

Od 22.3. Vlen u Crobexu

https://zse.hr/hr/revizija-dionickih-indeksa-2134/2134

Već se vidi po kupnji da ima dosta komada, vjerovatno već fondivi skupljaju.

A bit će totalno interesantno kroz 10tak dana, kad indexni krenu u šoping da izbalansiraju portfelj, a slobodnih dionica na kapaljku, jaoooo

kako znate da idu u soping? Moze li se znati sta ce kupovati? Sig negdje ima postotak koji planiraju u necem imati?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Vule
    • March 8, 2021 at 9:58 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Vule

dividenda ova a mozda i nesto prosle

Koja dividenda, pa dividenda je zabranjena ?

jeste vidjeli ovo kod pbz-a raspravljat ce se na slj. skupstini.. "Ostale rezerve, ističu iz Banke, nemaju posebnu namjenu te će se moći koristiti, između ostalog, i za potencijalnu buduću isplatu dividende nakon isteka razdoblja privremenog ograničenja raspodjela određenog odlukom Hrvatske narodne banke o privremenom ograničenju raspodjela od 14. siječnja 2021." - znaci li to da ce nakon isteka zabrane dobit iz 2019 isplatiti? zabrana (preporuka neisplate) je do jeseni ove god kako mi se cini..

po meni pbz koristi priliku neisplate 2 god dobiti i niske cijene zadnjih mjeseci da izbaci male i posteno zaradi na tome :)))

a do 30. rujna 2021 se narodna banka moze predomislit pa dozvolit i isplatu i za 2020 god

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_01_4_83.html

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Vule
    • March 8, 2021 at 2:49 PM
    Quote from vlad1111

USKORO UTRKA IZ

Quote from dionicar

i što su dibtno rekli u članku ? :)

delistiranje...

Eto vas bas sam nekidan pisao jer mi bilo cudno da je cijena digla preko 820

• PODR (Podravka d.d.)

• Vule
    • March 4, 2021 at 2:58 PM
    Quote from LodeRunner

Eto nam Podraborg leti u nebesa. Jel to Dalicka tako zna posao da je u koji mjesec vec sve preslozila ili samo pumpamo radi kupnje Leda? Tko zna odgovor neka digne ruku.

zimus sam zapisao prodaj do 5 mj, glavesine prodaju . Sad zaboravio sam sto znaci a prodao jos po 42x kn a eto..

• Vule
    • March 4, 2021 at 10:53 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Vule

na 56kn neko sa 10k plasi i tjera na prodaju.. vjerujem da taj isti skuplja na 54i kusur

Da stvarno 560.000 kn su ogromni novci... al ak ima ozbiljnih budu to počistili. Ali ja trenutno ne vidim razloga

dividenda ova a mozda i nesto prosle

• Vule
    • March 3, 2021 at 4:04 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Vule

zasto erste broker ne prikazuje cijenu i trgov. u realnom vremenu

Kako to misliš ne prikazuju?

ma ucinilo mi se da kasni.. sad mozda treba rucno osvjeziti, ali cesto mi se dogodi da kasni

• Vule
    • March 3, 2021 at 4:00 PM

na 56kn neko sa 10k plasi i tjera na prodaju.. vjerujem da taj isti skuplja na 54i kusur

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• Vule
    • March 3, 2021 at 3:54 PM

neka navala danas,,... ide cijena goriva gore pa neki kupuju ili se sprema nesto?

ps.. nema te cijene koja ce vratiti gubitak.. ;)

• Vule
    • March 3, 2021 at 3:38 PM

zasto erste broker ne prikazuje cijenu i trgov. u realnom vremenu

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Vule
    • February 25, 2021 at 7:22 PM

10kn bi ja rekao

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Vule
    • February 23, 2021 at 3:38 PM

nema komentara na izvjestaj?

• Vule
    • February 22, 2021 at 4:49 PM

E iskusnjare pitanje.. zasto se kupuje pbz sad vec po 880 i kusur kuna kad su rekli dati 820 po dionici za istiskivanje

• Vule
    • February 19, 2021 at 4:19 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Vule

neznam bas... 2 mil u minusu 2020 (3 kvartal) znaci i vise.. a 2019 0.5mil minus.. znaci ni najbolju godinu nisu poslovali s plusom, jedino sta vamo moze podignuti nesto je prodaja

Valjda treba nekakva kontekst gledati, firma je od 2015 bila u stečaju...

Dakle u prosincu 2019 došlo je do dokapitalizacije,a 1.10.2020 i do povratka na burzu:

Dana 28.09.2017. stečajni vjerovnici prihvatili su izradu stečajnog plana na temelju ponude, a koji je 17.07.2019. postao pravomoćan te je počeo postupak naveden u Pripremnoj i Provedbenoj osnovi Stečajnog plana. U navedenom postupku, u prosincu 2019. godine, došlo je do povećanja temeljnog kapitala društva Vis d.d. u stečaju uplatom u novcu u iznosu od 33,1 mil. HRK pri čemu je PBZCO OMF – kategorija A stekao 22.300 redovnih dionica Izdavatelja, a PBZCO OMF – kategorija B 3.287.700 redovnih dionica izdavatelja. Uplaćenim sredstvima namirili su se stečajni vjerovnici te je Vis d.d. u stečaju saniran. Po završetku stečajnog postupka u prosincu 2019., isplatom svih potraživanja prema stečajnom planu, Vis d.d. u stečaju je preimenovan u Vis d.d..

Dionice društva Vis d.d. su 1.10.2020. uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze d.d. Kako Društvo PBZCO d.d. više nije trgovalo predmetnim dionicama za fondove pod upravljanjem, na dan 30.11.2020. PBZCO OMF – kategorija A i dalje posjeduje 22.300 redovnih dionica Izdavatelja što čini 0,14% neto imovine fonda, dok fond PBZCO OMF – kategorija B posjeduje 3.287.700 dionica što čini 0,18% neto imovine fonda. Ukupno ulaganje PBZCO fondova čini udio u Izdavatelju od 73,36%.

Ukratko ukupne obveze VIS-a su na ljeto 2019 iznosile 95% aktive firme,a danas ukupne obveze čine 7% aktive firme,valjda primječuješ razliku.:)

Display More

slazem se s tim, mislim da se radi o 2 hotela koji su u predratnom stanju i za bilo kakav profit je potrebna cjelokupna obnova, nalaze se na otoku visu sto je jedan veliki minus po mom misljenju, dali ce mirovinski fondovi platiti obnovu?? mislim da nece te obaveze za ulaganja su dvosmislene (osim ako je zacrtano cjelokupna obnova) dali ce se prodati to je pitanje, dali su privlacni kome za uloziti u ovo vrijeme turizma? neznam.. mozda uzeti pa cekati duze vrijeme prodaju neznam sto bi s tim drugo??

• Vule
    • February 19, 2021 at 3:48 PM
    Quote from Marin83

Meni je ovaj VIS zanimljiv, dokapitaliziran od strane mirovinaca, duga gotovo i nema, država je prodajom svog udjela zakucala cijenu dionice od 17kn u studenom do danas na 7,50-8kn...nedavno je država dioničaru br.4 prodala 125000 dionica, te joj je ostalo još toliko...mirovinac se također obavezao u ulaganje u hotel, ovde je vrlo vjerovatno da će dionica porast 50-100% u 6-12 mjeseci.

neznam bas... 2 mil u minusu 2020 (3 kvartal) znaci i vise.. a 2019 0.5mil minus.. znaci ni najbolju godinu nisu poslovali s plusom, jedino sta vamo moze podignuti nesto je prodaja

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• Vule
    • February 16, 2021 at 7:54 PM
    Quote from Kajnak
    Quote from FiFii

Pozdrav svima ^^ Može mala pomoć oko ovog dijela vezanog za plaćanje poreza? Da li se porez prijavljujete za svaku transakciju posebno ili na kraju godine sve zajedno?

Porez se plaća godišnje, ali ste nakon prve transakcije obvezni u roku 8 dana prijaviti se u poreznu radi evidencije.

kakve evidencije? vec trgujem u RH , moram li i ja nakon prve kupnje preko revolut-a otic u poreznu i prijavit?

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Vule
    • February 16, 2021 at 7:42 PM

a kako ide s placanjem poreza kod nas i vani na revolut?

• OPTE prodaja - kladionica

• Vule
    • February 16, 2021 at 7:08 PM

smanjuje se i baza korisnika brze nego dug...

• OPTE prodaja - kladionica

• Vule
    • February 13, 2021 at 4:22 PM

imam osjecaj da ce vamo biti jos dosta nemirnog mora do konacne plime ili oseke ;)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Vule
    • February 13, 2021 at 4:19 PM

po meni u ovoj firmi nije problem sezona manja 30% od recimo 2019god kako ja predviđam za 2021, ono sto mene svrbi su dugovi koji su dosta veliki a sad sa odgodama placanja i gripom jos povecali.. cuo sam da sve sto je odgođeno kamata se dodaje a treba pripremiti sezonu sto isto košta.. tak da divke vamo nema bar 2 godine sto nekima nece pasati pa ce izlaziti cim vide bolju sansu.. a i dosad su takoreci dizali kredit da isplate divku..

Nekada sigurna dionica sa stabilnim rastom je u zadnje 2 godine postala jako rizicna i drhtava.. a to ne odgovara mnogima (KOJI SU ULAGALI ZBOG SIGURNOSTI I STABILNOG RASTA) i samo je pitanje vremena veceg izlaska. Ja sam to osjetio kada je onaj fond izlazio cijelu zimu sam bio u debelom minusu jedva ceko izaci kad je osla u pozitivu nisam dvoumio.. ali uvjek ce ostati dobra za trejdanje ako te ne zalomi tobogan..

• Što smo danas tržili

• Vule
    • February 11, 2021 at 5:23 PM
    Quote from deny_09

Burek s mesom... ;)

pa 800kn minus 150 troska je 650kn to je malo vise od bureka

1. Privacy Policy
  2. Kontakt