Posts by Miron
-
-
Đes Borise legemdo. Živijo.
-
Ajd nemojte izmišljat, nego budite sretni da nas ne oporezuju po stopi od 30% kao u nekim drugim državama.
-
Ht i zaba to stekle po 10 da bi prodali po 8,5 nakon X godina 🤣🤣🤣🤣
Pa što nisu X godina zarađivali zbog kamata i poslovanja. Prodaja je samo jedan aspekt gdje mogu pokušati maximizirati cijenu kapitala ali ovisi o kupcu koliko je spreman dati.
Kruške i jabuke.
Možeš to gledati i ovako, banalizirati, HT i ZABA su se već isplatili, pa mogu darovati OPTE za nula kuna.
Ne ide to tako.
-
Kak znaš? Tko ti rekao?
-
Realnost je ipak..6,70...
Kupljeno po 6,70 da se proda po 6,70. Yeah!
-
U trenutku pripreme konsolidiranih financijskih izvjestaja pokrenut je postupak prodaje dionica Optime, ali je prosudba Uprave da ne postoji velika vjerojatnost prodaje Optime u sljedecih 12 mjeseci zbog prerane faze procesa.
Diste hejteri, di su sada oni koji su me napadali smijurija
Koji si ti lik. Ti valjda čekaš cijelo vrijeme neku naizgled lošu vijest u prikrajku kao oni mračnjaci iz filma "Ja sam legenda" da bi onda slavodobitno iskočio iz mraka i prosipao crnilo. Takav je bio jedan lik sa poslovnog, ali se više ne mogu sjetiti nicka, moguće da si ti taj.
Pa ako nemaš dionice OPTE što se zamaraš ovdje ili se hraniš tim .
Presmješan si. Get lost.
-
Nešto me danas svrbi dlan.
-
Sve se može popratiti TA. Cijeli život je jedna velika krivulja.
-
Tržište je prpošno.
ECB pojačava kupnju obveznica zbog sve većeg rasta prinosa obveznica. Potpisivanje stimulativnog plana od 1,9 bilijuna zelembaća i konferencija za tisak predsjednika FED-a koja slijedi moguće donesu nove momente na tržište.
Pratimo!
-
Pa gdje? Cek da provjerim. Na ovom mom kalendaru ne izbacuje. Ne, nije jos. U 8.30 po , tj. 14.30 po našem. Burze ce totalno reagirati
Burze su totalno reagirale.
-
-
Sve ovisi koliko će trajati put down trenda, što znaaaaaaaaačajno mijenja na stvari.
-
Zato stranci i kupuju zemlju, jer mi očito ne znamo vrijednost iste.
-
Zapravo, najveći dio ljudi nije nigdje uložio, već drži na banci.
što bi se moglo smatrati opismenjavanjem u tijeku
Ili u prijevodu, dug je put od guzice do glave.
-
Može 8kn. Hvaaaaaala!
-
Trebalo bi doniti zakon koji propisuju min 5 godina boravka na burzi od dan izlistanja, pa onda nakon 5 godina ako ne iskoristiš tu mogućnost, sljedeća je tek za 5 godina. Tako bi imali nekakvu pravnu sigurnost po pitanju ulaganja.
Najmanje 150 godina.
-
Haha Viktor, pardon. Uglavnom što sam čuo daljnja ulaganja, širenje...
O Opte nisam ništa čuo.
Malo se žešće promoviraju u zadnje vrijeme.
-
Vlatko Pavlinić na radiju 101. Nisam stigao na vrijeme. Mislim da bude još govorio nakon glazbe.
-
Ajmo još malo, ako firma rikne, koliko onda vrijedi obveznica?
Vjerojatno je u nekom prvom redu isplate, a dionica ne vrijedi ništa?
A ako ne rikne, koliko onda vrijedi dosta podcijenjena dionica?
Nije da sam baš totalna neznalica.
Znam, sve je to teorija.
Dosta podcijenjena dionica je ipak malo subjektivna ocjena jer svaka dionica vrijedi koliko je možeš tržiti na burzi.
Moraš uzeti u obzir i iznos kojim kupuješ. Veći iznos dionica na zagrebačkoj burzici nije lako ni prodati ni kupiti.
Mogući bankrot opet možeš procijeniti gledajući kraći rok ulaganja. Ne ulaže svak novce tamo gdje je najveći prinos. Banke sada daju kamatu na depozite 0,0... pp pa isto imaju oročenja.
Kakav je profil tih ulagača u depozite? Konzervativan i fobičan. Znaju li što je inflacija i kolika je? Baš im to većini i nije jasno.
Ne znaju gdje bi drugdje s novcem, jer su financijski nepismeni i boje se.
Ljudi su vidjeli svu raskoš lopovluka u ovoj zemlji, pa im se čini da je najsigurnija banka i beton. Možda je tako i bolje za njih, jer bi sve pogubili.
Ja sam isto nekada oročavao novac u banci. Više mi ne pada na pamet da oročim da okreću moju lovu u svoju korist, a meni ne daju ništa.
Ja sam 3/4 vani.
Mariaelena je solidno opisala stanje par postova prije.
Ako se dobro proda OPTE vrlo će malo ZSE vidjeti tog mog novca.