Pozdrav kolege,
Dali netko možda ima kakva iskustva ili zna nešto o "nebra minerima"??
Hvala
Pozdrav kolege,
Dali netko možda ima kakva iskustva ili zna nešto o "nebra minerima"??
Hvala
kako Flight samo crno gleda u svemu
Planiraju to podmirit prodajom, odnosno zamjenom dijela imovine u 2021-oj!?
Meni cifra koju je PILAPILA napisao izgleda kao 212 tisuća eura,a ne miliona !?
Odlično... Pored silnih domaćih poslova i veliki posao iz Ruske federacije, zgrada od 27 etaža, ukupne vrijednosti od 212 miliona eura.... Bravo Igi, a dežurni pljuvači postidite se... Kao što rekoh, ove godine očekujem veliki rast
212tis eura. 😁
upravo to pišem
Kakvo otvaranje....ide sve po planu...
izgleda obečavajuće
klasa : optimist
nikako preć stotku
Naim,daj ti nešto konkretno i argumentirano napiši za neku dionicu...samo pljuješ po tuđim razmišljanjima/analizama ili kako god to hoćeš nazvat
Ne želim biti na ničijoj strani i vjerojatno spadam u ovu skupinu neukih/zelenih koji su "jučer čuli" za burzu ,ali gospodin Neo mi je u zadnja 2 mjeseca zaradio stvarno veliku cifru,tj sam sam zaradio,ali čitajuči ( slušajuči ) njegova mišljenja.To je moglo i moralo bit i više da sam "ulazio" na vrijeme,ali uvjek sam kasnio par sati ili dan,pa sam kupio po malo većoj cifri od one koju je on spominjao.
Kažem opet nisam na ničijoj strani i ne govorim da je čovjek znalac i stručnjak,ne branim ga niti ne hvalim,možda samo ima sreće ( sa dionicama ),ali očito mu je to dosta.
I sada imam samo IGH,dosta IGH kupljenih po 93,95 i 96...za sada sam i tu u čisto ok plusu ( ako se uzme u obzir da sam u toj dionici 10-ak dana ),možda sutra izgubim sve,ko zna,ali za sada veliko HVALA Neo.
Lijepi pozdrav
Pozdrav svima i isprike što tek sada pišem
Za sada je sve kao i kada smo ponovno pokrenuli proizvodnju,nema nekih naznaka da će biti drastičnih promjena na bolje,ali trenutno niti na gore.Radi se,i dalje u dvije smjene.Čak je evo i danas bio normalan radni dan za proizvodnju.
Srezali su financije svim odjelima već sada,najavljuju se otkazi,svima koji ostaju smanjenje plaće cca 10% i tomu slične stvari.Ništa od ulaganja i razvoja.REVOZ čak po meni radi i bolje od očekivanog,ali ko zna do kada će to,jel naruđbe koje nama šalju,odnosno koje oni sada odrađuju su stare ( prije covid-19 ),ko zna što i kako će biti kada dobiju nove,vjerojano će bit još smanjenja posla u odnosu na ovaj "početak".
i nije dobro,stanje trenutno izgleda kritičnije nego sam očekivao
Plan je bio da od danas REVOZ kreće raditi u 3 smjene,isto tako i AD Plastik,ali jučer tokom prve smjene su poslali obavijest da ostaju u dvije smjene - do kada,to se ne zna.Tako da je i AD Plastik ostavio još dosta ljudi doma i radi i dalje sa smanjenim kapacitetom.
Naravno da je uzeo,pa nije lud to propustit ako se nudi...
Od sljedećeg utorka REVOZ kreće u dvije smjene i povećavaju proizvodnju,12.05.kreću u tri smjene i vračaju proizvodnju skoro na jednaku količinu kao prije korone.AD Plastik će već od sljedećeg tjedna krenut u 3 smjene.Iskreno,neznam gdje i kome će REVOZ sa svim tim vozilima,ali super da se vračaju na stare staze i prije očekivanog.To je službeni plan proizvodnje za svibanj.
Dobar dan,AD Plastik je počeo danas sa radom,REVOZ počinje sutra.Ovo danas ne izgleda kao obečavajući start proizvodnje.Vidjet ćemo kako će se stvari odvijat sljedećih par tjedana.
Da..podatak o padu proizvodnje 67% je za ozujak, a mislim da ce travanj biti jos gori. Prije 10mj ne vidim neku stabilizaciju. To je ipak vazan podatak jer nije isto kupiti dionicu na trenutnih 140 ili na 70kn.
70kn bi bilo idealno
Pricam neki dan sa jednim distributerom jedne poznate marke automobila kojeg osobno poznam, kaze mi da uopce nemaju posla, nitko ne razmislja o kupnji automobila, cak ni na servis nitko ne dolazi.
Ja na to gledam ovako, svi smo zatvoreni u kućama kao i cijela europa i SADa, pa naravno da sad nitko ne kupuje ne samo aute nego ništa osim hrane, eventualno nešto sitno preko neta i to je to. I sam sam htio obnoviti npr proljetnu garderobu ali to sad nije moguće. Kad se otvore trgovine bogami hoću. Ok ne može se povlačiti paralela između kupnje automobila i hlača ali kad se stvari vrate u normalu ljudi će nastavit kupovati aute iako neko vrijeme definitivno smanjenim intenzitetom. Tko je namjeravo kupiti auto vjerojatno će ga kupiti ako ga kriza neokrzne, a i za očekivati je da će sada biti kojekakvih akcija za kupnu automobila jer će se prodavači otimati za svakog kupca. Koliki će to biti pad kad se podvuče crta ne znam. Možda 15, možda 20 ili 30%, stvarno ne znam. Ali da očekujem da će past 50% i da će se prodaja automobila prepoloviti pa onda bih prodao adpl istog trenutka. Očekujem da će autoindustrija biti uzdrmani ovu godinu i dijelom sljedeću i to je to. ADPL vjerojatno slično samo malo blaže jer ako im se smanje ugovoreni ugovori pa valjda će probat sklopiti nove da djelomično popune kapacitete. Auti će se i dalje kupovati slično kao i sve ostalo. Ističe ti liznig, vozilo ti stari, vozilo ti se kvari, ili si zinuo na neki novi model auta, pa ljudi će ih i dalje kupovati. Neki su sad i uštedili love jer nisu trošili ni na što.
Nemam link za početak proizvodnje,ali znam jel direktno kontaktiram sa REVOZOM...Zaposlenik sam ADP-a..Početak proizvodnje je 20.04. ponedjeljak u 2 smjene..Revoz starta u utorak 21-og 04.
Možda nam kolega može reći kakve su najnovije informacije.
Lijepi pozdrav svima,
ADPL počinje u ponedjeljak sa radom u jednoj smjeni,ali ne proizvodnja,već pakiranje rezervnih djelova ( koji su bili u dugu ).30-ak ljudi samo starta.REVOZ je odgodio svoj početak proizvodnje za 28.04,tako da je i ADPL odgodio start proizvodnje za 27.04.To su najnovije info,od jučer,početkom tjedna ću znat više,hoće li napokon startat REVOZ ili će opet odgađat.
Jedno je savjet koji sam sam tražio ili pitao,a drugo je nečiji nagovor.I ne znači da ću prihvatit savjet.Jednostavno pitam,da čujem tuđa mišljenja.
Za svoje novce,pobjede i poraze valjda smo svi svjesni da smo sami odgovorni,odavno smo punoljetni.
Savjetujete znači prodavat i čekat sa cashom?
To je po mojim informacijama definitivan početak proizvodnje,trebao je čak bit u petak 17-og,ali su potvrdu poslali za 21.Sad mi polako skupljamo ljude,jel ne mogu svi ni kod nas zbog situacije počet radit.Istu količinu posla radi i treća smjena kao i prve dve...Proizvodilo se cca 900 auta na dan,norma je 300 po smjeni