opet plasilo na 5.20..ima se.triba se pokazat..
Ali samo do 9:29
opet plasilo na 5.20..ima se.triba se pokazat..
Ali samo do 9:29
U periodu od 15:55 je vrijeme aukcije ili uravnoteženja. Možeš do 16:00 postavljati i skidati milijune. Sve ponude i potražnje se reliziraju u trenutku zatvaranja. Zato neki stavljaju lažne naloge jer hoće poslati neku poruku, kao da je ponuda ogromna ili obrnuto, a povuku ih prije 16:00.
E u tome je caka. Hvala!
evo pokušati ću ja, da vi ne ostanete uskraćeni za odgovor, jer sutra morate biti svježi i odmorni za trgovanje i bolje pratiti, ti nalozi, koje ste vi registrirali jesu stajali tako kako je i na slici, ali lijevi nalog na bidu je u zadnjem djeliću sekunde prije 16.00.00 sati nestao, tako da nije moglo doći do realizacije, ali za takve stvari morate se ono baš zabuljiti u ekran u tim zadnjim sekundama, jer ova 5Gej tehnologija je stvarno čudo, sad vidiš, sad ne vidiš, a mi smo tek uvećali brzinu, a neki vodeći u svijetu su ovdje
Hvala kolega Moller, međutim niste u pravu. Ova situacija je bila od 15:56 pa sve do 15:59, screenshot je nastao u 15:57. Dakle 3 pune minute je stajala ova situacija, a transakcija se nije dogodila. U zadnjoj minuti je bilo previše promjena u prekratkom vremenu tako da bih za to morao koristiti nekakav screen recording software, a to mi je preveliika tlaka.
Budući ne razumijem što se dogodilo, pitam vas iskusnije - je li moguće zadati nekakav takav nalog sa dodatnim uvjetima pa da iako se cjenovno i količinski bid i ask slažu ipak ne dolazi do transakcije?
Da li je ovo uvod u raspisivanje novog natječaja....... ili ispunjenje obveze o obavješćivanju netom prije objave da je Optima prodana, ostaje da nagađamo
Sklonija sam ovom drugom.
Također sam mišljenja da se radi o ovom drugom
Lijep molim nekog iskusnijeg da mi objasni zašto se ovdje bid i ask nisu uparili?
Hrpa dionica je 1000 i nešto komada?
Pjesnička figura
Na asku je stajalo po 5,24 na bidu po 5,20 i slijedeća po 5,18. Najednom je nestala ova količina sa 5,20 i prodana hrpa po 5,18.
Mislite da bi vaš savjet upalio?
Malo mi idu na živce ova prodavanja po bidu u 16.00
Vijest sa BUGa
Prijedlog Zakona o elektroničkim medijima u srijedu je prošao Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora, i još ostaje samo finalna rasprava o njemu te izglasavanje
giovo:
ja nikako nac kad ide 1 citanje u saboru .. jel ko moze pomoc o kojem datumu se radi?
To je nemoguće prognozirati. Vidim da po dnevnom redu nije na rasporedu ovaj tjedan.
Također, vidim da je iz kontigenta koji je stavljen istog dana na dnevni red već odrađen
PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ČLANARINAMA U TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA, prvo čitanje, P.Z. br. 64 - predlagateljica: Vlada Republike Hrvatske
Pretpostavljam da datum dolaska na raspravu ovisi o Jandrokoviću (nemam pojma, lupam napamet)
Nije tako, ovo piše na Sabor.hr
Dana 19. studenoga 2020. dnevni red dopunjen je točkama:
PRIJEDLOG ZAKONA O ELEKTRONIČKIM MEDIJIMA, prvo čitanje, P.Z.E. br. 62 - predlagateljica: Vlada Republike Hrvatske
Znači da je ZEM prošao Vladu i sad je u Saboru
Evo, Sabor je danas dopunio dnevni red sa ZEM
evo potvrdjen certifikat kvalitete i sigurnosti za OPTIMA telekom
A kakve veze tvrtka OptimIT ima sa Optima Telekomom?
U očekivanju vijesti - malo kisleih krastavaca
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-mrezu-u-europi
Ovdje je pojašnjenje pojma investicijske banke
Evo i Optima se očitovala Burzi
ZAGREBAČKA BURZA d.d.OT-Optima telekom d.d. je 07.08.2020. zaprimila upit Zagrebačke burze, jesu li nam kao izdavatelju poznate neke nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a koje ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi, budući da je došlo do promjene cijene dionica oznake OPTE, što je uzrokovalo pokretanje Dražbe uravnoteženja.OT Optima Telekom obavještava da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje: AZTN) dana 7.8.2020. na svojim Internetskimstranicama objavila:„AZTN ovime obavještava da je Povjerenik Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.Dodatno, AZTN naglašava da ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama. Sva pitanja vezana uz cijenu i trgovanje dionicama dioničkih društava nije u nadležnosti AZTN-a.“Optima ističe da joj, osim gore navedene objave AZTN-ana svojim Internetskim stranicama,kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.
Koliko ja razumijem HT je angažirao investicijsku banku da bude u roku u slučaju da ako ne dogovore prodaju po pristiglim ponudama da su i skladu s obvezama.
Teoretski njihovi pregovori idu dalje i mogu biti već sutra zakljuceni
Ja isto tako tumačim ovu objavu. Ne razumijem zašto ovolika panika
Pa prodaja je HT-u naložena zbog prevelike koncentracije. Tko bi im u procesu prodaje dozvolio povećanje?
A kako se to HT može dogovoriti s nekim ako postoji još neki ponuđač?
Ukoliko je Adris ili neki drugi proxy fond dao ponudu koja je veca od austrijanaca onda jako tesko, jer je tu Zaba s osjetno vecim komadom torte.
Zar nije propozicijama natječaja zabranjeno proxy trgovanje, tj. da netko kupuje za nekog drugog? Čini mi se da se prije par mjeseci o tome pisalo samo se ne sjećam je li to bilo na ovom forumu ili na starom forumu Poslovnoga