kako sad valuacija? pa šta se ne gleda samo broj korisnika?
Gleda se da li je "no brainer" kupovati do 20 (VLEN, prošlo ljeto)?
Ono kada netko ima potrebu one dane kaka nema "igranke" vani doći pljunuti na domaći teren.
Neprocjenjivo.
Posts by alfa
-
-
Securities and Exchange Commission (SEC)
-
I.B. je, kao i mi, samo investitor (ali puno veci) i sigurno razmislja o strategiji izlaska...jedini nacin da izadje s tolikom kolicinom je da ATPL postane dividendna dionica (kao i RIVP kad je poceo izlazit) i zato mislim da ce vec dogodine ATPL isplatit simbolicnih 10kn po dionici...smatram i da se nece ic u pomladjivanje flote vec ce se vecina viska love isplacivat kroz divku...jer ipak je nama (pa i I.B.) bitnija vlastita korist od dobrobiti drustva...
S obzirom na spiku svi su isti lopovi, samo žele prevariti malog dioničara očekivalo bi se da će netko spomenuti i najisplativiji scenario za I. B. , a to je da u par dana proda veću količinu dionica (veličina ovisi o bidu), cijena padne, a nakon što transakciju objavi burza i cijena još dodatno padne kupi veći broj dionica nego ih je prodao i još mu ostane hrpa keša.
-
Meni je samo drago da smo preživjeli zombi apokalipsu i rušenje KBC-a Rijeka.
To su osnove za dobru sezonu
Nije za podcijeniti ni preokret u glavama turista. Ne tako davno je pisao kako bi se prije vratili da je bio neki teroristički napad nego nakon korone, previdio da su ljudi po cijeloj EU protestirali protiv zabrana i da jedva čekaju slobodu kretanja.
-
Sve to ima neku vrijednost, ne kažem da je infrastruktura potpuno bezvrijedna - ali kao što kažem - sve je to onaj dio desno od zareza. Eventualno jedna jedinica lijevo tj. možda oko kune po dionici pa još nešto malo...
Kapitalna ulaganja Optime po godinama:
Samo 2020-21 su uložili 1,5 kn po dionici, a sve skupa ne vrijedi ni 1 kn?
Zašto povećavaju kapitalna ulaganja kada to ne vrijedi uloženog novca?
Po odluci AZTN kapitalna ulaganja i broj korisnika smiju padati cca 10% godišnje.
Zašto UG govori isključivo o svojoj optici, a ne unajmljenoj HT-a kada je jeftino?
Što je korona promijenila kada je telekom biznis u pitanju?
Da li se zbog nje usporio proces? Nije, Ht bi to ionako rastegnuo.
Da li se očekuje pad vrijednosti telekom biznisa u budućnosti? Ne, naprotiv.
Da li je zbog korone postati novi operater u HR isto kao i otvoriti kiosk ili pekaru? Nije, isto je kao i prije.
Da li se zbog korone više ne isplaćuju premije kod preuzimanja? Isplaćuju se.
Da li ima teoretskih šansi da se uskoro neće pisati kako Optima ne vrijedi niti Kunu po dionici?
Nema.
-
Ja sam prvi put naletio na ovo kada je indeks stao na vrhu i tada su predviđali pad, što su predviđali prije nisam pratio, tako da možda imaju dobru kuglu, a možda ne.
-
and now something completely different,but really why so seriously?
Ne bi li trebali pozdraviti ovo zakucavanje, barem oni koji žele rast indeksa a prozivaju fondove zbog bolesnog rasta, kao zdravu korekciju.
Zar nije bolje kupovati jeftinije?
Postoji na ovom forumu jedan indikator koji nije dovoljno cijenjen, a to je flight light koji pokazuje u kojim se dionicama nije preporučljivo zadržavati, jer se svakog trenutka može dogoditi kataklizma, zbog nekvalitetnog, netransparetnog menadžmenta/vlasništva,
Ako sam dobro snimio to su: INGR, IGH, DLKV, ATPL, TPNG.
Mislim da je flight light pouzdan i da se nije pametno kladiti protiv njega na duže staze.
Ne, nisu svi isti, ima onih koji su transparentni i imaju kvalitetan menadžment, ali takvi ne valjaju za većinu jer ih fondovi bolesno napucavaju umjesto da ih zdravo korigiraju, kako bi rasli i privukli nove ulagače (što više korekcija, zar nije bolje kupovati jeftinije, to veći rast i više ulagača, sve suprotno od na pijedestal postavljenih Amera,kod kojih se od blještećih reklama ne vidi ništa osim ATH) . Kao sigurno višegodišnje ulaganje vide se baš spomenute firme zbog poplave € u građevinu i $ u brodare.
-
pa valjda svatko razumije da se radi o prijedlogu, a kako će se očitovati dioničari na Skupštini to će se tek vidjeti,
Obzirom da je navedena ponuda jedina ponuda koju je Društvo zaprimilo, sukladno odredbama
Zakona o trgovačkim društvima, Uprava i Nadzorni odbor Dalekovod, d.d., donijeli su odluku o
sazivanju Glavne skupštine dioničara radi donošenja odluka potrebnih radi realizacije
restrukturiranja Društva prema modelu predloženom u navedenoj ponudi.
Očekivani ishod provedbe predloženog modela restrukturiranja je prikupljanja kapitala radi
postizanja potrebne kapitaliziranosti Društva, odnosno otklanjanja neadekvatnosti kapitala te
zatvaranje obveza prema vjerovnicima Društva.Po ovome što su oni napisali to je nešto više od prijedloga.
-
što bi to značilo? na procjenu deloita 15% ? kolika je sad procjena 8 kn? na 8 kn još 15% ? ?
Barem bi ti to trebao znati, uzmeš 2 dobiješ 3.
Od 15% uzmeš prva 2 broja, to je 15 i dobiješ tvojih 150.
-
Kolika je uobicajena premija u preuzimanju ?
Prosječna premija za preuzimanje Telecom u USA i neamerici
Trendovi premija i preuzimanja u američkom TME sektoru, prema Deloitteovoj analizi:
- Prosječna premija za preuzimanje od 2014. do 2016. godine: 38 posto
- Prosječna premija za preuzimanje od 2017. do 2019.: 55 posto
Premijski trendovi M&A u neameričkom TME sektoru:
- Prosječna premija za preuzimanje od 2014. do 2016.: 12 posto
- Prosječna premija za preuzimanje od 2017. do 2019.: 15 posto
-
HEP se ne prodaje, možda će se baciti na energiju vjetra i sunca za svoje objekte, ali Optima se prodaje, a ne vjerujem da će pokrenuti novu mrežu (MAISTRACom).
-
MAISTRA djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
Predmet poslovanja Društva se proširuje na način da se pored postojećih djelatnosti dodaju
nove, i to:
* proizvodnja električne energije
* prijenos električne energije
* distribucija električne energije
* opskrba električnom energijom
* trgovina električnom energijom
* skladištenje energije
* djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
* računalne i srodne djelatnosti.Možda Maistra kupuje Optimu.
-
Brajo ne razumije samog sebe. Prije 5-6 dana je pisao da ne razumije nikoga tko nije slijedećih par godina u ATPL, trend, potražnja, životna prlika... Sada ne razumije nikoga tko je u brodarima jer ih botovi vani ruše, a ni fondovi ih vani nemaju u svom takujinu.
-
10,7 kn po dionici za korisnike +
10 kn za optiku +
20-40% premije
=25-29 kn
-9 kn duga
16-20 kn po dionici.
-
Onda se neki čude tajnosti procesa prodaje Optime, ovdje čak ni direktori nisu znali da će vozarine rasti i da će FI biti dobar pa su kupili tek sada kada svi znaju za rast po 325 kn, više kao strah da ne propuste zaradu nego kao insajderi po npr. 200 kn.
-
Ma čim si ti napisao da je bid tanak.... sve je bilo jasno ko dan.
Saponija je takva kakva jest, ali nije skupa. Ima svoje rizike, al ima i idređene potencijale. I vrijednost koju treba razumjeti i za koju treba biti strpljiv i uporan. Naravno da svi imamo svoje viđenje i potrebe i ne ponašamo se i ne mislimo isto. Al to su čari burze... i ulaganja.
Kažem ti da bezveze trošiš energiju. Prerano si prodao kao sto prerano prodaš i većinu ulaganja. Barem sam ja to primijetio. U investiranju treba biti strpljiv. Kad odeš.... lijepo se zahvalis i zaželis drugima sreću i uspjeh.... a ne da stalno smišljaš neke nove intrige i pokusavas srusiti cijenu. Pokazati da si bio u pravu. Vjeruj mi, nisi. I moraš naučiti to prihvaćati. EODSuptilan je ko slon, sve je precjenjeno samo za ATPL koji ima doslovno napiše da ne razumije nikoga tko je ne kupi.
Kod ATPL ništa nije sumnjivo, ni menadžment ni dugovi ni FI bitan je samo trend rasta vozarina.
Zna se da u Hrvatskoj nijedna firma nije propala usprkos trendu, potencijalu.
-
Koliko je izgubio do sada kupac od Ane Hanžeković?
Isto kao i nekada dok su bile kamate na štednju, ako sačeka do kraja ugovora zaradit će ako raskine ugovor nakon par dana, platit će penale.
po meni njega ovdje trenutno ne zanima portfelj i njegova vrijednost, ne brani se cijena prema dolje, već se vrti za taj mali spread pa recimo kupuje po 6 ali i proda po 6,1, nesto kao neslužbeni MM, a snage za probijanje na više nema, jer većih kupaca nema, a ako neide gore ide dolje jer prodavača se uvijek nađe pa svi ovdje samo gledamo kako se spirala na dolje odmotava trenutno zbog Q1 rezultata, a do nekih novih vijesti se treba načekati.
Ozbiljne količine treba kupiti da ga se pomakne na više, i to je uloga čepa... evo recimo da raspolaže sa svega 50t dionica koje reciklira na prodaji i jos ekvivalent love za kupovinu 50t dionica, pa sve skupa vrti do beskraja, (koliko mu prospu na kupnji toliko mu samo sporije i skuplje vrate na prodaji) koristi se jaka poluga i treba ga dobro izuti za pozitivan pomak.
Sada to vise nije 50t nego mozda i 300t dionica prometa za eventualni siromašni pomak od 40tak lipa na gore a za dolje ide sve puno jednostavnije jer isti gura na dolje sa svojim dosadnim paketima od 4000 ispred kojih se bacaju oni kojim je dosta svega...evo sve suprotno bi se ipak moralo vidjeti u knjizi, ja ne govorim da kupuje i prodaje sebi nego sve kanalizira (sjetite se one greske kad je sam sebi prodao ili pak velikih prometa sa malim pozitivnim pomakom cijene a u knjizi nista novo)
Znam da se ruzno ovo cita ali proci ce i to
Napokon da netko napiše nešto pametno, čak je i kolegica Ivana 7 sama napisala 29.1.
- i OPTE, ja sam to srušila, na vrhu, sa ne baš puno prodanih dionica, veći strah je izgleda izazvalo moje kucanje prodajnih naloga.
- još imam dosta te OPTE, s većim dijelom idem do kraja, ako ju još srušite krećem u kupnju.
ali svejedno komentari ono ne promašen ceo fudbal nego ceo stadion i komentira se mrežica na košu.
-
jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode
Fantastična duoptrija. Tako i ti prodaješ, spuštaš cijenu dok netko ne kupi,uz jaku antipropagandu vrijednosti i perspektive "robe" koja je na prodaju, a oni koji se ne slažu s time neka idu ća, kao što ćeš i ako se baciš u rentanje kuće gledati kurs turske Lire.
-
Kada bi se mogao baciti grah (tehnička) za ovaj forum onda bi graf sigurno pokazao bitching na maksimumu.
Takvi su najglasniji.
A bitching nije realan, konstruktivan, ni dobronamjeran.
Ulaže se tamo gdje se vjeruje u napredak društva, gospodarstva, a ne tamo gdje se svugdje na forumima, u svakodnevnim razgovorima u svim medijima stalno govori kako je svugdje bolje nego ovdje, kako su svi lopovi i kako smo pred bankrotom.
-
Šačica entuzijasta? Tragikomično.
Kada bi netko želio opaliti antipropagandu ulaganju u dionice govorio bi i pisao točno ono što se ovdje piše,
a to je: Ovdje se mogu samo izgubiti živci i novci, svi su lopovi, jadni mi smo nezaštićeni, apsolutno svugdje je bolje nego ovdje.
Postavlja se samo pitanje da li su oni koji tako pišu mazohisti,
imaju problema s pamćenjem (čas vide mogućnost zarade, a slijedeći trenutak "znaju" da je sve namješteno tako da ostanu bez novca ili su šporkulje i ekološke hulje?
Entuzijasti koji žele pokrenuti tržište sigurno nisu.