Tko još nije shvatio kako je za UG Optima strateška kupnja, onda nikad i neće.
Strpljen spašen
Tko još nije shvatio kako je za UG Optima strateška kupnja, onda nikad i neće.
Strpljen spašen
Display MoreU najgoroj mogućoj soluciji očekujem 9 kn. I bit ću zadovoljan sa tim makar se tiho nadam oko 12.
U najboljoj mogućoj soluciji možete očekivati upravo ove razine, 5-6 kn
Tu će biti odrađena prodaja i u to bih se mogao kladiti (već kad smo i na temi kladionica)
Sjetite se trgovanja LRH-om, ubrzo nakon objave prodaje cijena se digla na razine na kojima je i prodana (čak je bila par postotaka iznad)
A ekipa nazvat ću ih drukera smišljala je valuacije prema cijeni nekretnina precijenjujući fakt da cigla i mort ništa ne znače ako ne privređuju, tako da se ispostavilo na kraju jedino vrijedi Ebitda puta multipla
Slično tome ovdje imate situaciju da bez HTovih pozajmica Optima - ne funkcionira!
Mala smo vreća s krokodilima i stvari se brzo saznaju, velike količine prebacuju se simo-tamo, a otpor na 6 kn je očigledan
Kolega,
Može usput info za koliko puta multipla x ebitda inače prodaju fiksni operateri( može neki primjer iz regije)?
Po ovom Vašem izračunu ispada cca 3 x ebitda, pa me bas zanima gdje je prodan fiksni operator na svijetu za 3 x ebitda?
a ovo slijedi...
UG bi mogao vrlo lako to uzeti.
PT drvo je kupovao od 5,00 do 6,5 preko 600 000 dionica
Bio bi cirkus da se objavi kupac ali bez cifre za koliko je kupio udio. Konačna cifra se objavi nakon dozvola regulatora kada se transakcija završi 😁😂
U tome i jest stvar, moze svaki cas nesto izaci. Kad si u dionici imas problem nedostatka informacija i svih filmova koji ti se motaju po glavi, a kad si vani imas pak totalni FOMO, i to sasvim opravdan. Zato nakon par ulazaka i izlazaka, skracivanja i dokupa odlucujem da ne mrdam. Ne vredi se kockati s tim, dodje objava i pojedes se ziv.
dobar ste procjenitelj kolega, ali ja mislim da kupac neće platiti više od 6 kn za dionicu, zato sam samo pola prodao jer mislim, da znam prodao bih sve
U najgoroj mogućoj soluciji očekujem 9 kn. I bit ću zadovoljan sa tim makar se tiho nadam oko 12.
Čim sam vidio da mi kolega BudFox lajka komentare u nedjelju navečer, znao sam koji je smjer 😂
Ovo je igra tradera koji su krenuli sa 5,2 i već se sada naplaćuju. Ali tko zapne sa velikom cijenom ulaska neka ne žali, jer će uskoro zaraditi puno vise nego oni 🥳
To bi bilo neko inicijalno objasnjenje koje je i meni prvo palo na pamet, ali onda razmislis, sto ne bi logicnije bilo i za te koji su kupovali na 5.2 prodati od tih 11.400 par tisuca na 5.98, par na 6.04, par na 6.10 i par 6.14 recimo? Pogotovo jer je bio jako lijepo uhvatio rast i od 5.7 do 5.92 je protrgovano sa oko 75.000 dionica.
Ali s obzirom da kada smo dosli na 5.94 se odjednom od 5.94 do 6.00 stvorilo oko 35-40 tisuca dionica na prodaju mi upucuje da se radi o namjernom stopanju, a ne izlasku trejdera.
Kolega,
nadokupio na 5,2 i strah me prodati da se ne dogodi objava prodaje iza 16 sati i nemam priliku uci Nazad niti na približno sličnim iznosima. Sad je jako kritično vrijeme gdje se svaki čas može nešto objaviti.
Ovo je smijesno vise kako netko ne dopusta da cijena naraste gore, kada je bilo na 5.94 i kada je vec fino raslo prema 6, netko je stavio 11.400 komada na 5.96 i potpuno ubio sve.
Doslovno ne postoji niti jedna dionica trenutno na burzi na kojoj se ovako zestoko brani bilo kakav rast.
Ovo je igra tradera koji su krenuli sa 5,2 i već se sada naplaćuju. Ali tko zapne sa velikom cijenom ulaska neka ne žali, jer će uskoro zaraditi puno vise nego oni 🥳
Malo sam išao proučiti specifikaciju uređaja i sa trenutnih 100 se lako mogu nadograditi na 400 Gbps.
Tele 2 treba samo dobiti frekvenciju za 5 G i povezivati sve bazne stanice na mrežu Optime i oni su onda ravnopravno konkurentni HTu i A1.
Ukratko ako ne kupe optimu mogu odmah prodati tele2 i izaći sa tržišta.
Sve to stoji, ali se treba uzeti u obzir da se trguje na dosta plitkom tržištu gdje nema kapitala pa su oscilacije velike.
Npr netko sa 30-40 000 komada odluci zaljuljati cijenu put dolje on napravi masakr i ako uhvati par paničara iza toga još uđe Nazad jeftinije.
Poanta je da svi ovi omjeri cijene nemaju nikakve veze sa zaključnom cijenom za koji dan, tjedan ili mjesec.
Ljudi zaradite novce još malo pa gotovo 😁
Gasim monitor
Baš na crti otpora galeb istrese 10 tisuća komada. U dionici sam jako jako dugo, i vidjela sam to puno puta, uvijek nekako školski u ključnom trenutku
Obzirom da svatko ima pravo prodavati svoje, ostaje nam dakle to promatrati kao kuriozitet
That's all Fallks.
Kolegice i tako čekate kraj i objavu prodaje, pa neznam zašto Vas more ti grafovi i otpori kada to uopće nema nikakve veze sa cijenom iza objave prodaje.
Svaki čas na ovoj dionici sudac može svirati kraj, ali onda se neće moći ući u dionicu ni po približnim vrijednostima. Očekujem da se objava prodaje obavi van radnog vremena burze iz 16:00.
Display MoreDisplay MoreOvo nam je promaklo kod analize izvješća za 2019.:
U svrhu daljnje nadogradnje kapaciteta IP/ MPLS jezgre paketne, transportne mreže te po- dizanja razine kvalitete, odnosno dostupnosti iste, u prvom kvartalu ove godine pokrenut je natječaj za realizaciju proširenja jezgre mreže kapacitetima od nx100Gb/s. U trećem kvartalu 2019. godine dovršen je natječaj za nabavku nove opreme. Odabrana je oprema proizvo- đača Cisco, serije ASR 9910 za 4 glavna čvorišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Oprema je ugrađena na lokacije i međusobno povezana sa telekomunikacijskim vezama kapaciteta 100Gb/s kako bi se provjerile osnovne funkci- onalnosti. Primopredaja sustava očekuje se u prvom kvartalu 2020. godine kada će se kre- nuti sa prvim migracijama transportnih veza i povezanih funkcija sa postojećih usmjernika na novi sustav.
Sa ovakvom nadogradnjom core dijela TK mreže bez problema ubace cjelokupni promet tele2 u svoju mrežu.
I ova investicija koja je sve samo ne jeftina odaje neki daljnji smjer Optime u budućnosti.
jel ova Cisco-va oprema neki standard?
bilo je na starom forumu da ovakvu opremu koristi UG.
koriste li ovu opremu A1 i HT?
Ovo je top kvaliteta, i uređaji su jako skupi.
Neznam sto koriste A1 i HT, ali dobio info kako je sa ovom nadogradnjom Optima odmah uz HT, ali čak ispred A1.
Želim reći kako su ovakvi kapaciteti višestruko veći od optimine potrebe i ako sutra UG kupi optimu imaju mrežni dio za narednih 5 godina bez značajnih i velikih ulaganja.
Ovo nam je promaklo kod analize izvješća za 2019.:
U svrhu daljnje nadogradnje kapaciteta IP/ MPLS jezgre paketne, transportne mreže te po- dizanja razine kvalitete, odnosno dostupnosti iste, u prvom kvartalu ove godine pokrenut je natječaj za realizaciju proširenja jezgre mreže kapacitetima od nx100Gb/s. U trećem kvartalu 2019. godine dovršen je natječaj za nabavku nove opreme. Odabrana je oprema proizvo- đača Cisco, serije ASR 9910 za 4 glavna čvorišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Oprema je ugrađena na lokacije i međusobno povezana sa telekomunikacijskim vezama kapaciteta 100Gb/s kako bi se provjerile osnovne funkci- onalnosti. Primopredaja sustava očekuje se u prvom kvartalu 2020. godine kada će se kre- nuti sa prvim migracijama transportnih veza i povezanih funkcija sa postojećih usmjernika na novi sustav.
Sa ovakvom nadogradnjom core dijela TK mreže bez problema ubace cjelokupni promet tele2 u svoju mrežu.
I ova investicija koja je sve samo ne jeftina odaje neki daljnji smjer Optime u budućnosti.
Izgleda da je onaj sto je prodavao vrijedno po 5,2 počeo kupovati po 5,4.
Bitno da se lova vrti
Jako šuplja prodaja izgleda
...Prodaja optime mora biti dovršena do kraja 07. Mjeseca 2020 godine od strane HT-a, a ako HT ne proda optimu do toga datuma prodaju preuzima investicijska banka...
znači slažemo se da HT ne mora prodati
dobro.. napredak!
Ja sam samo citirao odluku, ali se ne slažem sa tim da HT neće prodati optimu, jer je već prodana 😉, ali tebi to nitko nije rekao.
za sve koji kupujete silne količine OPTE ovih dana, pitanje: po onom članku koji je kolega podijelio neki dan, ispada da se prodaja može odužiti i zagaziti dobrano u 2021. godinu, osobito sada 'pogurano' epidemijom
dakle čemu žurba?
a rezultati sve slabiji
osim Ebitda kojom se hvale u Upravi, ali znamo da zubić vila neće platiti za opremu i ulaganja već ipak to ide iz operativnog poslovanja, kuna po kunu
Taj članak je demantiran i osobno od HAKOM-a ako misliš na članak poslovnog dnevnika.
Prodaja optime mora biti dovršena do kraja 07. Mjeseca 2020 godine od strane HT-a, a ako HT ne proda optimu do toga datuma prodaju preuzima investicijska banka.
Možemo mi pričati sto hoćemo ali trenutno jedini papir koji nudi mogućnost zarade do 9 mjeseca ove godine je opte i to samo iz razloga jer ide u prodaju, a svi drugi papiri stagniraju i padaju zbog Korona krize.
Ajde bar smo se pomakli iz mantre kako za opte u stečaju nije stigla niti jedna ponuda, već i najgori pesimisti računaju da ima ponuda. Samo za trenutnu situaciju realna cijena bi trebala biti 7 kn, ali naša burza je spektakl pa ima kupiti i po 5.