Imamo novi fond u top 10.
Stvara li se to opozicija koja skupo misli prodati kožu?
Imamo novi fond u top 10.
Stvara li se to opozicija koja skupo misli prodati kožu?
Prodao dioničar pod rednim brojem 3 Erste
Svi se poslagali na prodaju i sa diskontom ispod 5,36.
Kako da saznamo hoće li svi iz top 10 prihvatiti ponudu?
Koliki je rok za prihvaćanje ove ponude i ako je ne prihvatim kada mogu očekivati novu ponudu?
Počeli mali(veliki) grickati papire iz top 10 divizije računa, tako da im pada postotak vlasništva zadnjih 10 dana, a do sada je uvijek rastao.
Izgleda da je lovac postao lovina😂
Sutra u 12 sati je Glavna skupština u Hotelu Aristos, pa ako netko ima vremena i blizu je neka ode i radi pritisak i pita gdje je nestala AH😁
Mislim da se mi ovdje možemo izboriti za sebe jedino da osnujemo udrugu manjinskih dioničara i onda skupo prodamo kožu.
Dokaza nemamo, samo spekuliramo, ali nema logike da je kupila fizička osoba koja sada svjesno gubi milijune. Ta forsirana prodaja s gubitkom jedino odgovara UGu da bi cijena od 5,36 kn u ponudi izgledala kao super ponuda koju vrijedi prihvatiti.
Mi ovdje već godinama računamo i uspoređujemo druge transakcije i sad bi me oni sa tom kupovinom trebali uvjeriti da je vrijednost dionice 5,36 sasvim ok, dok po svim parametrima očekivana fer cijena iznosi 9,2 kn po dionici.
U svim transakcijama sličnih firmi je dug preuzet( tele2, metronet), a samo se u ovoj kupnji dug odbija od ukupne cijene sto je nonsense i ispada da je firma prodana za cca 200 - 300 milijuna kuna, a samo infrastruktura vrijedi cca 700 milijuna bez korisničke baze.
https://www.hanfa.hr/SRPI/HR/2021/2021_03_11-729064_pdf.pdf
Kakve veze ima ta godina dana ?
valjda ako je nešto pribavljeno unutar godine dana, sve moraju ponuditi po toliko, a samo oni znaju jesu li ili nisu kupili
Ne vidim tko bi drugi kupio i prodavao ispod cijene iste dionice.
Netko je izračunao da je zadnji dan za ponudu ovaj četvrtak po nekim zakonskim osnovama, a u subotu je godinu dana od prodaje dionica AH.
Možda ih može zabrinjavati da pada postotak vlasništva u top10 sto je očiti znak kako se i mali dioničari opet ukrcavaju u vlak..
Ima još jedno moguće objašnjenje... sakuplja se sve što se može da se male ulagače što lakše istisne
Znate ono, prelazak praga i ideš van silom
Obzirom da ovdje imate i računa kojima stotinjak milijuna kuna nije ništa značilo, razumno je biti na sve spreman u korist svoje štete.
Zadnjih mjesec dana su uglavnom izvršene transakcije među skrbničkim računima dok mali dioničari koji su do danas u papiru čekaju ponudu do kraja, a onda ide procjena sto i kako dalje ovisno o ponuđenoj cijeni.
Sigurno nas ima vise od 5% koji ćemo gurati ovu priču do kraja i ne prodajemo po 5,36 pa ćemo da vidimo😁
Bivši račun od AH krenuo u punjenje da mali ne bi napravili cirkus prije javne ponude😂
Gledajući trgovanje unatrag mjesec dana može se zaključiti kako se sa računa AH izbacuju blokovi od 50 000 dionica koje uvijek kupi neki skrbnički račun, a pitanje je kakve su njihove namjere(prodaja po javnoj ponudi ako bude min cijena ili čekanje bolje ponude).
Vidljivo je kako ekipa ispod top 10 među kojima sam i ja ne trza na ovakve vrijednosti oko 5,2 već očekuju ponudu minimalno 6,7 pa će razmisliti o prodaji.
Morat ce većinski dobro odriješiti kesu da dođe do 95% dionica kako stvari stoje.
Za ugasiti brend OT i uvrstit sve korisniku u Telemach potrebno je steći 100% firme pa računam 95 jer će preostalih 5 istisnuti ali opet ne po nižoj cijeni od javne ponude.
odakle vam to? postotak vlasništva nema nikakve veze sa brendiranjem. današnji OT sa danom npr 01.03. postaje telenach kao i svi postojeći korisnici. a što će onda korisnici je njihova stvar! ne mislite valjda da ako u slijedećih 10 godina ne skupe po vama 95% da će do onda vući i brend OT? paralelno sa telemachom? to vam je logično?
Nije tu stvar u brendiranju nego u gašenju kompletnog pravnog subjekta OT i uvrštavanje u Telemach.
Navedeni manevar se može ostvariti samo uz 100% vlasništva nikakvih 75,85 ili 94% ne omogućavaju taj manevar koji je jako bitan kod sinergije fiksne i mobilne telefonije i jednog računa za krajnjeg korisnika.
Nije mi logično da gube vrijeme na to već da se osiguraju sa ponudom prema ostalima da do takve situacije ne dođe.
a zakaj mislite da je za rebranding potrebno 95% vlasništva?
Za ugasiti brend OT i uvrstit sve korisniku u Telemach potrebno je steći 100% firme pa računam 95 jer će preostalih 5 istisnuti ali opet ne po nižoj cijeni od javne ponude.
Puno je opcija ali možemo mi lupetati koliko hoćemo, sačekajmo službenu ponudu i visinu iste pa ćemo biti pametniji.
Sa ponudom 5,36 ne mogu računati na prijelaz 95% i gašenje brenda Optima Telekom barem još godinu dana, a njima je to jako bitno kako bi mogli u potpunosti nuditi sve usluge iz jedne firme svim korisnicima.
Masu je opcija a jedna od istih je i da netko kod javne ponude krene agresivno skupljati papire i skupo proda kožu za godinu dana.
Od objave ponude imamo rok 30 dana ili godinu dana da istu prihvatimo?
Ja se bas ugodno osjećam sad u papiru sa novim vlasnikom kojem su telekomunikacije primarni posao i vise ne moram slušati gluposti o stečaju firme po forumu.
Čekamo ponudu pa da vidimo na čemu smo i čekamo li drugu ponudu ili prodajemo po prvoj.
Kolega #Kadisibil91,
moje očekivanje je da će UG morati ponuditi cijenu (minimalno) 6,7 kn po dionici; ili neće prikupiti potreban % dionica.
Bez obzira na čudan aranžman s mazohistom/gubitnikom.
Ako im se ne žuri toliko,mislim prvo ide manja ponuda pa onda kada cijena padne mogu
skupljati i kasnije ponuditi više.I to će biti vrlo teško prikupiti ako govorimo o 95%.
Kako im se ne zuri kada već pričaju i javno o potpunoj integraciji optime u telemach..
Slažem se sa ekipom, ovo stvarno predugo traje, neka ponude tih 5.36 ili par lipa više, pa da se riješimo više ovoga. Dosadilo i Bogu i čovjeku više...
Pretpostavljam da će kokošari odradit sve rokove po pe-esu. Nemaju nikakvog interesa da odrade i sekundu brže. Svaki dan rastezanja im znači par tisuća komada više u košarici koje će platiti manje. Koliko je ta razlika financijski? Vjerovatno mizerna ušteda u odnosu na cijelu investiciju ali očito ih to veseli.
Koliko gube svaki dan sto ne mogu ostvariti sinergiju sa fiksnom?
Njima je tu najbitnije odraditi sve sto prije i integrirati OT u Telemach, tako da nema šanse da otežu tu priču za par tisuća komada dionica.