pa razlika je što ako revolut propadne dionice nisu na odvojenom vašem računu nego su njihove,znači kada su dionice vaše onda broker može propasti a dionice su vaše i dalje
Posts by Robertinjo
-
-
drugačije je na zb global oni koliko sam shvatio drže na skrbnickom kod saxa,naprimjer optimtrader trader drži kod interactive brokersa,to je drugačije od revoluta jer kod revoluta uopće niste kupili dionice vi trgujete njihovim dijelovima odnosno postotnom vrijednosti
-
otvorio sam demo kod saxa i nije baš vidljivo to sve s naknadama,pa me zanima možeš li reći koje su tvoje mjesečne naknade i koliko trgujes?otprilike da usporednim
-
ne znam malo mi je previše to 60 kn s obzirom da mi ne treba toliko stvari pogotovo desktop verzija,ja sam imao pbz investor i bio sam jako zadovoljan s njim i ukupan trošak je bio 18 kn nikakvog skrbništva niti vođenja računa itd,samo je problem što nemaju trgovanje za van,zb trader je puno lošija aplikacija od pbz a, ali kad bi mogao sve troškove svesti do 35 kn bilo bi čak i prihvatljivo,jer i saxo i swissquote imaju te nekakve skrivene troškove i dosta komplikacija za otvaranje računa,bilježnici itd,slažem se za erste to je stvarno skupo
-
na revolutu niste vlasnik dionice vi nego revolut koji ih vodi pod Zajedničkim računom za sve ista stvar kao i etoro i de giro. Zato to ne smatram kao ozbiljnu opciju ako mi se dugoročno držati dionice.
Vezano za zb Global,Koliko košta ukupno mjesečni trošak ukoliko želite imati zaba Global trader? Zato što sam ih zvao i koliko sam shvatio Moram plaćati i Desktop verziju i mobilnu a ja želim samo mobilnu što nije moguće?
-
nisam još vazem proučavam suzio sam izbor na saxo swissquote i zb trader global, naknade su skuplje swissquote za trgovanje ali buy and hold manje ne žurim još jer ne mislim stavljati još novac jer mislim da će biti još dosta medvjedeg tržišta i da će potrajati. možda ću si otvoriti u revolut račun da malo trgujem kratkoročno ali za mali iznos čisto malo za zabavu ali malo veći novac još ne i to kod ozbiljnog brokera saxo ili swissquote
-
sad mi nije jasno kako su onda oni jeftinijji a moraju još njima plaćati skrbništvo,šta ne bi bilo logički ako ideš direktno kod saxa da je povoljnije . našao sam i swissquote oni su povoljniju od saxa što se tiče buy and hold.
-
OK znači saxo naplaćuje i neaktivnost i skrbništvo posebno?a zb global ne ili samo skrbništvo?ja bi kupovao dionice tipa svakih par mjeseci,znači ostalo bi mi samo trošak skrbništva i kupovine.u toj opciji je onda bolji saxo ili? U biti najvažnije što se tiče svega kod ulaganja je sigurnost pa me zanima vaše mišljenje da li je sigurnije novac imati preko saxa ili u Zagrebačkoj banci jer koliko shvaćam i ZG Global drži dionice kod drugih stranih brokera mislim Interactive brokers, Što bi značilo da što se tiče sigurnosti je ista stva?
-
Slažem se ulaganje u Ameriku će pričekati kao i sveZa sada samo tražim dobrog brokera koji će izdržati ovu Krizu koja će
biti najveća do sada. Ali što se tiče Jutarnjeg lista i pisanja o trumpu to je bespredmetno,Oni nemaju nikakav kredibilitet što se tiče praćenja trumpa. Unatoč svemu mislim da će se Amerika kao i uvijek izvući prva s tim da će ovo biti velika šansa za kupovinu dionica kojima ovo Još ide na ruku tipa Amazon google Skype itd
-
vidim da saxo ima inactivity fee 100 $,ako se ne trguje više od 6 mjeseci.da li to znači da prije Isteka tog roka mogu kupiti na primjer jednu dionicu samo da bih ispunio to pravilo i da li je to isplativo i uopće?
-
OK hvala budem malo proučio
-
da ja se isto bojim malo revoluta., kakva je procedura sa saxom za otvaranje računa iz Hrvatske I da li se i dionice vode na vaše ime?
-
Hvala na odgovorima,proučavao sam i Saxo banku i po svim parametrima nekako se za buy and hold opciju najbolji čini de giro,međutim oni još ne rade sa hrvatskom,znači ostao još revolut koji je najednostavniji međutim zadnje vrijeme dosta se ljudi žale da ne mogu povući sredstva da su im blokirana sredstva po nekoliko mjeseci
-
Pozdrav,zanima me ulaganje u američke dionice i etf -ove. Dosada sam isključivo ulagao u zse. Pa evo ako netko ima iskustva sa stranim brokerima ili našim koji to podržavaju bio bih zahvalan za savjet kod nas mi se optimtrader čini najpovoljnijim.,hvala