1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • April 1, 2020 at 5:05 PM
    Quote from kupoprodajnik

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170477

Znaci nema panike, je li?

Imamo direktivu Vlade kako treba izvjestavati. Ovdje ide lom lomova.

Daj se saberite, a šta bi trebal dizati paniku?

Ljudi su izvan sebe, jučer me skoro ženska na semaforu kroz crveno bubnula.

Ja joj mašem ona se primila za glavu.

Pamet u glavu.

• ZSEZSE
    • April 1, 2020 at 11:59 AM
    Quote from Manu

Nije problem sam Ribić nego što iza njega stoji cijela vojska potencijalnih glasača kojima takvi kao on manipuliraju ali koji istovremeno imaju i svoj interes na rashodovnoj strani proračuna a politika je toga itekako svjesna. Uostalom, dvije najveće stranke se i sastoje od interesnih grupacija priključenih na rashodovnu stranu proračuna i svi zakoni se svode na to kako donijeti korist njima u dobrim vremenima ili kako ne naštetiti istima u kriznim vremenima.

To je poanta cijele priče, dok god državna sis-a kako kaže Kandžija nam hrani tolike ljude nema naprijed.

Zamislite to glasačko tijelo?

Tko bi se u njega usudio dirati taj odmah gubi izbore.

Realni sektor njih nikad neće moći preglasati, jedino koga još nisam kužio su penzioneri oni bi sebi mogli izglasati penzije 10000 kn koliko ih ima, samo da ih okupi netko pametan, a ne onaj Hrelja kojega svodnici okolo navlače kao bolje ne kažem što.I onda penzići dobe 100 kuna i presretni.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • April 1, 2020 at 10:31 AM

Neznam zašto na mojedionice nemogu vidjeti promjene top 10 za zadnjih par dana?

Ima li tko da zna promjene?

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 1, 2020 at 9:21 AM
    Quote from accountant
    Quote from goldfinger

Očiti padajući trend. Ako se budu pridržavali mjera, za tri tjedna su na nekih 100 zaraženih dnevno. Moja procjena.

ovo je sve totalno krivo... polazište je krivo: veće ispitivanje populacije, veći broj zaraženih, manja smrtnost

digla cijela Europa frku ni oko čega rekao bih:

Virus was probably present among the young much earlier Iceland

Zato je i rekla Markotić da neće testirati...

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 1, 2020 at 8:54 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako Vam se ovo čini?

• ZSEZSE
    • March 31, 2020 at 11:08 AM
    Quote from kupoprodajnik

Kod nas ide Armagedon biblijskih razmjera, zaustavljaju se placanja jer se svi boje da im nece platiti onaj drugi, a nasi fondovi loze novce na pumpanje Rivpa 30% s dna?!? Firme koja ce ove godine uprihidovati nula kuna. A iduce cemo vidjeti.

Kupoprodajnik nemoj mi kvariti zabavu dok traje...

Šalim se, u nešto će morati uložiti, misliš da je bolje da ulože u Petrokemiju?

Pa u tvom potpisu stoji da je bolje kupovati jeftino nego jeftino prodavati.

• ZSEZSE
    • March 31, 2020 at 10:28 AM

Neznam dosta nezahvalno je prognozirati, ja sam ostavio csh da još dokupim ako ode ispod 18, sad sam nešto iznad prosjeka po kojem sam ušao.

Ma najbolje sve zgasiti i pogledati za godinu dana.

• ZSEZSE
    • March 31, 2020 at 9:32 AM

Bojim se da tko se ukrcao se ukrcao....

• ZSEZSE
    • March 31, 2020 at 9:26 AM
    Quote from D'artagnan
    Quote from nascar

Trgujem sa PBZ investorom, a za limit sam mislio na minimalnu transakciju. Danas išao probat zadat nalog da vidim koliko mi je naknada na tih 220kn, pa nisam mogao zbog tog limita.

Cekaj malo ti na 500 kn platis 40kn min. nalog??? hebate 8% platis ulazak i toliko za izlazak... 16% bahh matematika ti nije bas bila jaca strana.... ali takve brokeri vole najvise

Minimalna naknada je mislim 0,5% ili minimalno 40 kn, ukoliko radiš nalog na 8000 ili više onda je to OK, ukoliko ideš s 1000 kn kupovati ona kako bi Spajić rekao p____ Rođo.

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 2:36 PM

OK, ali onda kad "corona" završi bi također broj onih koji umiru u Italiji dnevno pasti u odnosu na prosjek prošle godine...

Vidjet ćemo da li će to biti tako...

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 2:15 PM

Barik slažem se ja s tobom, ali ukoliko su brojke iste čemu kamioni s ljesovima, čemu klizališta s ljesovima -ako su prošle godine sve to mrtvačnice redovno oodrađivale i funkcioniralo je?

Procurilo bi da je baš toliki igrokaz...

Da ga oni napuhuju vjerujem, ali isto tako vjerujem da nije bezazleno.

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 1:48 PM

Barik, nadam se da će se konačno linija mrtvih prelomiti i krenuti dolje, tako je nekako bilo u Kini..

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 1:27 PM

čekamo Italiju danas...

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 12:10 PM
    Quote from Manu
    Quote from ZSEZSE

Osobno vjerujem da je pad u 4 mjesecu barem 30-40% ako se ovako nastavi...

Nadam se da trend neće potrajati...

Onaj tko pada 5% je isto u problemu samo manjem.

Ukoliko se u potresu mom susjedu sruši pola kuće, a meni samo potkrovlje-da li bi rekao da sam ja u dobiti?8o

Evo odgovora ovdje jer financijska logika je ipak nešto drugo.

Svi portfelji su crveni ali su neki puno bolji od crobex-a

https://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNa…i.aspx?god=2020

Razlika -5% i -30-40% može značiti opstanak ili likvidaciju tvrtke i za shvatiti to treba ipak malo mozga dok za isplaziti jezik bez razloga ne treba.

Display More

Manu krivo si shvatio jezik nije išo tebi nego na cijelu situaciju oko svega.(jedino to čovjek i može)

Svatko ima svoje mišljenje, poštujem tuđe imam svoje.

Financijsku logiku na ZSE, sam davno prestao pratiti.

Evo ti RIVP danas, jučer Vili kaže do kraja lipnja, a cijena ne pada...

Još jednom nemoj zamjeriti, nije bio cilj nikoga uvrijediti!

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 11:35 AM
    Quote from Manu
    Quote from ZSEZSE

Uh mislim da si se s ovim oko Agrokora jako zeznuo, jer je Agrokor dobar dio robe plasirao kroz turizam dok sad kud će istu plasirati?(tako je sa svima, ne samo oni)

U svim FMCG kompanijama se zna da je 1.6.-15.8. berba(+ po jedan tjedan za Uskrs i Božić) ovo ostalo je životarenje osim Zagreba.(čak i on 11,1,2 mj)

Sad zamisli sve te kompanije bez ljudi koji se šeću okolo?

sladoled, voda, sokovi, vino,Tisak?

Sve ove stvari koje idu kroz retail su OK, ali novac je u profitabilnim stvarima, a to je turizam koji je radio po modelu samo donesi cijena nije bitna.

To su kompanije čiji imače dobar rezultat na kraju godine ovisi o vremenu, sad zamisli situaciju gdje svi sjede doma.

Display More

Ogromna je razlika sada pada li se 5% ili možda 30% ili 70%. Onaj tko pada samo 5% zapravo je u dobiti u odnosu na druge. Kamate na dug Fortenove su možda 5x veći nego onih u turizmu a stvarni rizik je sada možda i 10x manji. Zato i traže moratorije na otplate.

Display More

Osobno vjerujem da je pad u 4 mjesecu barem 30-40% ako se ovako nastavi...

Nadam se da trend neće potrajati...

Onaj tko pada 5% je isto u problemu samo manjem.

Ukoliko se u potresu mom susjedu sruši pola kuće, a meni samo potkrovlje-da li bi rekao da sam ja u dobiti?8o

• ZSEZSE
    • March 30, 2020 at 11:14 AM
    Quote from Manu

Sada imamo potpuno inverznu poziciju u odnosu na vrijeme prije krize. Agrokor ulazi u poziciju turizma nekada a turizam postaje novi Agrokor.

Uh mislim da si se s ovim oko Agrokora jako zeznuo, jer je Agrokor dobar dio robe plasirao kroz turizam dok sad kud će istu plasirati?(tako je sa svima, ne samo oni)

U svim FMCG kompanijama se zna da je 1.6.-15.8. berba(+ po jedan tjedan za Uskrs i Božić) ovo ostalo je životarenje osim Zagreba.(čak i on 11,1,2 mj)

Sad zamisli sve te kompanije bez ljudi koji se šeću okolo?

sladoled, voda, sokovi, vino,Tisak?

Sve ove stvari koje idu kroz retail su OK, ali novac je u profitabilnim stvarima, a to je turizam koji je radio po modelu samo donesi cijena nije bitna.

To su kompanije čiji imače dobar rezultat na kraju godine ovisi o vremenu, sad zamisli situaciju gdje svi sjede doma.

• Best buy

• ZSEZSE
    • March 28, 2020 at 11:39 AM
    Quote from darac11
    Quote from greenhorn

Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!

cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga.

Dug je raspoređen na rate sljedećih 10 godina ili više.

NE dolazi cijeli dug na naplatu ove godine

Ko što rekoh negdje ako ne dođe Dalićka, ako dođe Dalićka ona će to sve odmah staviti na naplatu i još napraviti fiktivne sheme da smo sigurni da Duga ima.

Onda će se pojaviti netko od frendova i spasiti radna mjesta jadnih Hrvata.

Zašto mi je to nekako poznato?

Zanim me od svih naših građana da im sve kartice i stambeni te nenamjenski krediti dođu na naplatu odjednom tko bi ih uspio platiti?

Ako stvarno imaju 550 mil na računu bez obzira na dug to je vrhunski.

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • March 28, 2020 at 10:49 AM
    Quote from buMBum

U moru senzacija, špekulacija, pogrešnih prognoza i raznih uvreda od ovog foruma po do najviših vrhova svjetske politike, zanemaruje se činjenica i o njoj se rijetko tko usudi pisati, da je ovo šansa za sve nas da zastanemo, razmislimo i da kazemo u kakvom svijetu zelimo zivjeti za 5 ili 10 godina.

Jedna od izuzetno pozitivnih vijesti je povratak naše vojske iz Afganistana!

Posebnim avionom Croatia Airlines, njih 105 je se jučer vratio svojim obiteljima i u HR gdje su najpotrebniji!

Nadajmo se da je ovo početak i da će sve drzave svijeta u skoroj budućnosti učiniti isto, i da će na ovoj našoj planeti Zemlji zavladati konačno trajni mir o kome su govorili i maštali mnogi prije nas i o kojoj mnogi maštaju i danas.

Mnogi će pomisliti da je ovo utopija.

Ali pogledajte samo malo oko sebe i vidjet ćete da se velike promjene dogadjaju o kojima nismo mogli mi sanjati početkom ove godine.

Trenutno svijetom vlada velika opasnost, ali ujedinjeni i zajedno mozemo pobijediti sve. Za to nam nije potrebno oruzje i orudje stoljeća iza nas. Oruzje svi imamo u rukama ili na stolovima ispred nas i razum koji odavno zna da je Ljubav i skrb za naše blilznje najvrednija i jedino bitna!

Display More

I onda su jednorozi počeli hodati zemljom, a svizac je milka čokoladu djelio besplatno.

Ovakve situacije izvlače najbolje, ali i najgore od ljudi.

Da nije do kapitala i takvih stvari nebi mi danas o tome pričali, vjerujem da misliš o nekom scenariju iz zvjezdanih staza gdje nitko nije gladan.

Nažalost to je u ljudskoj prirodi i mislim da će se to teško promjeniti eventualno predmet natjecanja- danas je to novac, sutra kruh, preksutra auto, dionice ,planet, svemirski brod.

Ljudi su nažalost jednostavno takvi....

I da se naše generacije promjene za 5-6 generacija opet bi bilo sve kao danas.

• ZSEZSE
    • March 27, 2020 at 10:36 PM
    Quote from harpun

sada bi nam ona dobro došla

Dao Bog da ti na metli onda dođe doma, vjerojatno bi s njom došla eskadrila stručnjaka koji bi radili besplatno-tzv. neformalna skupina :P

• ZSEZSE
    • March 27, 2020 at 9:08 PM

U ovoj cijeloj strci ja nikako nemogu zaključiti:

Da li treba nositi masku ili ne?

Da li se prenosi cipelama?

Da li se hrana koja se unese izvana mora dezinficirati?Da li se mogu koristiti jaja i povrće?

Da li je virus termonestabilan kako kažu kinezi ili je stabilan kako kažu naši pa ruke treba prati toplom vodom?

Zašto se ne istestira populacija da se vidi koliko je ekipe isti prebolilo i da li su zarazni?

Da li je istinita ona priča s 2000 inače mrtvih dnevno u ITA, a sad je to 1000+ 900 od korone?

I na kraju kako je ekonomija koje nema pala?

Kako je Plenki opet popularan?

Kako Bandića ne lovi USKOK?

Zar će nam opet Dalićka pomagati da spasimo sistemski važne kompanije?

Da li će Dalićka pomagati na RIVP jer ako da definitivno moram van iz nje!??

Korona me brine, ali ovi gelipteri koji su izgubljeni i neznaju u koju bolnicu da djeca za hitnu operaciju odu to je prestrašno.

Da se razumijemo nikako mi nije cilj omalovažavati coronavirus dapače obrnuto, ali kad gledam kako to kod nas izgleda to je seoska zadruga.

Vozač koji ide preko granice mora u izolaciju, a doktor koji radi s bolesnim pacjentima ide svaki dan kući(ili na skijanje) wtf???

p.s. Vili mi se čini OK, ali bojim se da kad se Plenki osjeti ugrožen da će mu podmetnuti

1. Privacy Policy
  2. Kontakt