1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Turističke dionice i perspektive

• ZSEZSE
    • April 8, 2020 at 9:55 AM
    Quote from vendita

Ako granice ostanu duže zatvorene, a u međuvremenu se otvori dio hotela, logično je da su domaći gosti jedini.

Koliko mi možemo napuniti hotele, kampove i privatni smještaj dok se otvore granice nije poznato.

Ovdje bi država trebala subvencionirati odlazak na odmor svakoj obitelji u RH , svojevrsnim vaucerima gdje bi dio snosila država prema hoteljerima. npr.

aranžman vrijedi 5000 kn, RH subvencionira 1000 kn.

Ovo je samo moje mišljenje

Display More

O čemu tu pričamo jučer kaže ministar da je domaćih gostiju ako sam dobro shvatio 12%, a ostalo stranci?

Oni će dignuti potrošnju kako?

Poslat će ljude koji gube posao na more?

Nemožeš platiti kredit za stan i auto, plaća ti je pala 30-50% i što radiš-pa naravno ideš na more!

Subvencionirat će 20%? Bilježim se odmah na tri tjedna 5* i jedem u najboljim restoranima (skinut ću masku) i s maskom posjećujem muzeje i lokalne znamenitosti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • April 7, 2020 at 10:05 PM
    Quote from komot

Ja mislim da nas u narednom periodu, kako će izlazit izvješća, čeka selektivan pad. Ima firmi kojima neće poslovanje biti jako načeto i te ne bi trebale više padati dok će negdje biti katastrofa i borba za opstanak. Vremena su svakako uzbudljiva, ne možemo se žaliti na dosadu.

Tko po vama neće biti načet?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • April 6, 2020 at 3:32 PM

Fascinantno kako 27,50 nitko ne želi ni napasti 50.000 kom, a ispred pomalo curkaju drhtave ručice.

• ZSEZSE
    • April 6, 2020 at 3:28 PM

Neide mi samo u glavu kako neki misle da će izvješće za 1Q imati toliki utjecaj kad je realno samo 10-15 dana trećeg mjeseca zahvatilo.

Izvješće za 2Q će biti potop...a još ako i dalje sve bude tapkalo tada onda bi moglo biti jeftine kupovine.

Po pitanju korone vjesti bolje vidjet ćemo kud idemo..

• ZSEZSE
    • April 6, 2020 at 10:06 AM
    Quote from malibu
    Quote from tollway

mišljenja sam da ove mjere koje su na snazi neće moći dugo izdržati ako corona doslovno ne poludi. eventualno još mjesec-dva jer će nastupiti totalni kaos u cijeloj europi sa kojekakvim nestašicama. kamionski prijevoz je već sad skoro nužno neophodan za nesmetan protok roba i usluga, a probajte zamisliti stanje da sve zabrane potraju još recimo 4-5 mj!!?? da ne govorimo o porotoku ljudi. nadam se da će se iznaći neko prijelazno rješenje na europskom, pa i svjetskom nivou. da, i morati ćemo naučiti živjeti sa coronom.

da li će turizam općenito od toga nešto uloviti....

O kakvom kamionskom prijevozu pricate??Pa kamioni voze normalno,pa pogledaje police po trgovackim centrima,jel nesto nedostaje,svijezeg voca i povrca iz spanjolske i italije ima isto ko i lani.

Ja narucio iz Napolia paket od 8kg delikatesa u cetvrtak i danas ce doci.

Mislim da nema vecih panicara od hrvata,a sta se tice rezervacija meni je booking vrlo dobar,normalno novih rezervacija nema ali imam samo tri otkazane rezervacije i sa razgovorom sa gostima jos uvjek svi misle doci ako ce se granice otvoriti

Što se tiče kamiona i granica sve ide normalno.Osim onih tjedan dana kad je krenula gužva realno i nije bilo većih problema.

• ZSEZSE
    • April 5, 2020 at 10:04 AM
    Quote from ejpox

Domaći gost! Koji domaći gost? Ovo sada je vrijeme godišnjih odmora. Corona-godišnji. Ljeti neće biti puno odmora nego će se raditi da se nadoknadi ovaj sadašnji odmor.

Radit će se što ako ne bude bilo turista?

Pitanje samo uz plaće koje vjerojatno budu kresli oni koji morju, ali i oni koji nemoraju (jer je prilika) tko će platiti hotele.

Jedini način da se ovo stabilizira je da se do 1.5. epidemija(ima nekih naznaka) stiša i nakon toga do 1.7 da se turisti počnu vračati, sve ostalo je katastrofa ne samo za turiste nego i za ostale kompanije.

Šta mislite kome će se sva ta roba prodati od drugih kompanija?

Ljudi nisu svjesni koliko ovo malo proizvodnje što radu u RH ovisi o turizmu.

• ZSEZSE
    • April 4, 2020 at 1:49 PM
    Quote from Ledica
    Quote from my moon

eto u Njemačkoj država kupuje poduzeća da bi ih potom prodala.

Možemo i mi tako, pa da p0dignemo svi skupa, još jednu generaciju tajkuna.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…emo-ih-20200326

Ovo što Njemačka namjerava poduzeti meni se čini puno bolje rješenje od mjera za spas gospodarstva naše vlade.

Zašto država dokapitalizacijom ne bi ušla u vlasništvo privatnih tvrtki pa na taj način pomogla da prebrode ovo teško razdoblje , a jednog dana kad sve ovo prođe i krene rast gospodarstva svoje udjele može prodati na burzi i još i zaraditi.

Ovo poklanjanje novca plodno je tlo za svakojake makinacije i profiterstvo jer teško je iznaći poštene i pravedne kriterije koje naš snalažljivi narod neće izigrati.

Display More

U šta god država uđe iz toga treba izaći, jer automatski stavljaju svoje političke podobnike koji su nesposobni (čast izuzecima).

Po meni mogu ući u vlasništvo, ali neka zaj.... s pravom glasa.

Da li navedeno smatrate i za male firme kojim pomognu?

Koja je razlika između jednog Valmara, Podravke ili nekog malog koji ima 3 zaposlena u građevini(ostali su ionako na crnjaka ili pola iznosa na ruke), a vozi BMW i sad će uzeti poticaje?

Po meni je državi u interesu zaštititi velike, male su već probali štititi kao primjer mljekari i poljoprivrednici.

Imati svu opremu za proizvoditi mlijeko i imati 20 krava?

Imati traktor za pol milje kuna i više i raditi s njim svakih 2 mjeseca jedan dan.

Rađe 20 farmi po 20 krava nego jedna s 400.(onda treba i 20 dozvola, 20 općina, 20 općinara ,20 tajnica i 20 čistčica, 20 puta doći po mlijeko s kamionom na različite lokacije)

Jedino okrupnjena poljoprivreda pod vodstvom nekoga tko zna nešto o ekonomiji može nešto-ovaj pristup svi znaju sve nas je i doveo tu gdje jesmo.

Neki dan sam na Vrteksu pročitao super komentar kako kad prolaziš kroz ogroman pogon samo gledaš kako lova curi na sve strane-ljudi s takvim pogledom trebaju voditi firme. Sad će raditi maske i što nakon toga? prodavati odjela za 4000 kn u zemlji gdje je prosječna plaća 5000? Naravno naći će oni kupce i za to samo da li će taj broj kupaca pokriti ogromne hale, marketing koji košta, prostore na najboljim lokacijama u gradu itd..???

Svaku firmu je lagano voditi kad si slizan s vlasti, netreba ni pamet, ni ništa i sve je to super dok ne dođe neko kao Schwartz grupa, a di su onda podobni i pametni rođaci?

Najbolje od svega da dok to sve traje one koji su pametni i sposobni guraju u stranu, a rodjaci se bogate i glume intelektualce te ljude iz biznisa.

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 4:07 PM
    Quote from nemo
    Quote from Ledica

Američki vojni vrh povukao se u bunker izgrađen duboko u zemlji ispod granitmih stijena tkz " nuklearno sklonište " dok ne prođe ova pandemija.

I sad još neka netko kaže da je korona obična gripa 😂

možda ostanu bez struje i pomoćni sustavi hakira s.koreja pa ostanu dolje par godina...😄

Mogli su otići u S.Koreju tako ionako korone nema :)

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 2:37 PM
    Quote from trial

ZSEZSE

Agrokor je išao u propast. RIVP će preživjeti.

Nije mirovincima ista situacija.

Slažem se s Vama Agrokor je išao u propast, Ledo i Jamnica (čiji su vlasnici bili mirovinci djelom)nisu pa svi znamo kako je završilo.

Onda su mirovinci napisali pismo da sebe ograde ako jednom bude suđenja i zažmirili-državna sisa.

Nije tema, ajmo dalje.

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 1:13 PM
    Quote from trial

Ti ne razumiješ da koga briga za štetu dioničara. Najmanje bi se za to trebala brinuti država. Dioničarenje je riskantna stvar. Ovo je privat firma i nek se čupa kak zna i umije svojim resursima. Tek kad ih iscrpi (trezor) i lova na računima, onda treba država priskakati u pomoć, a ne da se novci sviju nas pretapaju u privat džepove. Nije ovo nekakav jadni mali frizerski salon koji će nakon mjesec dana zatvorenih vrata propasti. Ne kužiš ti osnove.

To što ti napominješ je radila država u slučaju Agrokora gdje se nije brinula za svoju imovinu i popu____ 800 mil kn samo na fondovima-jednostavno pustila da propadnu novci koje su mirovinci ulagali.

Da napomenem neke od tih firmi su na te razine baš i pumpali mirovinci s dokapitalizacijama dok je cijena bila dva ili tri puta manja.

Na ovaj način država štiti ono što je već uloženo kroz mirovinske fondove jer kad spirala krene...

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 12:01 PM

Ovaj razvoj modela kako se trenutno piše okolo naravno kao što rekoh uključuje mirovince.

Dio love iz 2 mirovinskog stupa se trpa turistima i ostalima da prežive krizu, a ostatak se ulaže kao i dosad.

Neki vjerojatno misle kako ovo sad dižu mirovinci, ja osobno mislim da ne nego pohlepa.

Kad mirovinci krenu trpati to će biti drugu brojevi...

Koliko god mi je blesavo da se novac od moje mirovine ulaže za spašavanje privatne imovine, ukoliko država ne napravi nešto neće ostati ništa, pa će i ono što je u stupu propasti.

Da li je to usitinu privatna imovina ukoliko su mirovinci suvlasnici?

Nije poziv ni na kupnju, ni na prodaju.

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 11:32 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Manu

Ne radi se tu o nikakvoj zavisti.

Dapače, upravo ste vi zazivali prekid trgovine i to pravdajući to samo svojom potencijalnom ogorčenosti zbog gubitka imovine.

Radi se o tome da je nešto što je do jučer bilo kazneno djelo sada postalo vladina mjera.

Zbog neplaćanja poreza, računa ili rate kredita ljudi su završavali u zatvoru a većina je ostajala bez višestruko vrednije imovine. A sad to ne samo da se ne mora, nego vlada traži da se to primjenjuje.

Je li sad u redu da na tome zarađuju insajderi koji su tražili primjenu takvih mjera? Možda su tražili baš zbog svoje zarade? Upita li se itko kolika je ogorčenost onih 300 000 blokiranih za koje ovakve mjere ni približno nikad nisu donešene.

Istina samo govori u prilog tome da ovaj sustav nije napravljen da bude zasnovan na ravnopravnoscu i jednakim uvjetima za sve, svi uvjeti se mjenjaju kada su veliki u pitanju, mali su samo broj za pretumbavanje, ali eto to je kao opravdanje biranje izmedju manjeg i veceg zla.

Display More

Kad to nije bilo tako?

Država štiti najvećeg jer joj je to interes.

Ima i on fora s kreditom imaš mali kredit to je tvoj problem, imaš veliki kredit to je problem od banke.

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 10:44 AM
    Quote from trial
    Quote from Barikb

Država će ubrizgati velik novac u turističke kompanije najviše u Valamar jer je najveći. Paket su nofci.i razne olakšice kako bi sektor nastavio.sa.profitom i investicijama i.zapošljavanjem. Sjajna politika Vlade i pravodobna. Daju Valamaru 5.460 kn mjesečno za svakog radnika 4.000 za neto.placu i ostalo.za doprinose.

Na kojim i čijim turistima će sektor nastaviti sa profitom, investicijama i zapošljavanjem na koje računaš? Sve lijepo zamišljeno, ali ... Ako C-19 i stane do ljeta, na more će ići samo domaća raja koja ima vikendice, a ovi koji bi eventualno u tuđi smještaj, mogu biti motivirani jedino smiješno niskim cijenama. Gdje je tu profit? Ove igre sa dionicama turista su očito pump and dump pred konačni rasplet stvarne situacije. Ivana Budin Arhanić bi se vrlo brzo mogla češati iza uha. Što je s granicom? Bit će otvorena od srpnja? Čisto sumnjam.

Češe se ona već danas s 20.000 kn više nego jučer... :)

Da je teško gledati ovo gore dole je ali dugoročno mislim da je dobra kupovina.

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 10:07 AM
    Quote from Manu
    Quote from Barikb

Ne sve krivo Manu, sjedi 1.

Članovi uprave kupuju svojim privatnim novcem kao privatni ulagači jer vjeruje.u kompaniju i paše im cijena. Svaka cijena ispod 32/33 kn je predstečajna moje mišljenje. Kako su članovi insideri koji imaju ključne INFO za firmu moraju dati.obavijest na burzu.

Država će ubrizgati velik novac u turističke kompanije najviše u Valamar jer je najveći. Paket su nofci.i razne olakšice kako bi sektor nastavio.sa.profitom i investicijama i.zapošljavanjem. Sjajna politika Vlade i pravodobna. Daju Valamaru 5.460 kn mjesečno za svakog radnika 4.000 za neto.placu i ostalo.za doprinose.

Barikb sjedi 1-

Koliko se sjećam ti si prije koji tjedan zazivao obustavu trgovanja jer vrijednost imovine ode u bezdan.

Da je trgovina obustavljena ovakve stvari ne bi bilo moguće raditi a sada likuješ zbog toga.

Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan da sve prođe.

Display More

U neku ruku se Manu slažem s tobom, ali vidio si da je Marici upalilo pa šta nebi njima.

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 10:01 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Manu

Turistički paket je kad vlada pumpa lovu turističkim kompanijama nadoknađujući im promet, oni plaćaju svoje uprave a uprava kupuje dionice.

Čudi me kako u vrijeme vapaja za kešom dozvoljavaju kupovanje dionica članova uprave kao i trezorskih.

Ne sve krivo Manu, sjedi 1.

Članovi uprave kupuju svojim privatnim novcem kao privatni ulagači jer vjeruje.u kompaniju i paše im cijena. Svaka cijena ispod 32/33 kn je predstečajna moje mišljenje. Kako su članovi insideri koji imaju ključne INFO za firmu moraju dati.obavijest na burzu.

Barik jučer su najavili nove pakete za turizam danas da je sjednica u nekom hotelu.

Ovo što i pričaš je već prije dogovoreno.

Mislim da ekipa nešto zna...

• ZSEZSE
    • April 3, 2020 at 8:35 AM

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/proku…anije/10165459/

Evo i u novinama osvanulo.

Nekako mi ovo smrdi na deal s mirovincima...

Zanima me što je to turistički paket?

• ZSEZSE
    • April 2, 2020 at 4:43 PM

Rekao je da će zastupnicima predložiti da u petak rasprave set zakona vezan uz Ministarstvo financija, pa turistički paket, a u ponedjeljak bi raspravili četiri zakona vezanih uz MUP i jedan uz Ministarstvo poljoprivrede.

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 2, 2020 at 4:39 PM

Ljudi Boxing day-preko 270.000 poginulih jeste čuli da turisti na široko zaobilaze pacific?

Potres u japanu mislim da je cca 12.000 mrtvih, jeste čuli da se više ne grade neboderi i da su nuklearke zgašene?

Sars,Svinjska gripa, ptičja gripa sve je to prošlo.

Proći će i ovo, da je ugodno nije, ali proći će.

Iskreno vjerujem da je puno više zaraženih nego što je u javnosti.

Na ovaj način se kontrolira šteta i održavaju kapaciteti bolnica.

• ZSEZSE
    • April 2, 2020 at 4:03 PM
    Quote from Barikb

Potpredsjednica Valamara kupila 13.000 tisuća dionica.

300.000 kn pih jednom sirotinja, uvijek sirotinja.

Tko zna, zna.

• ZSEZSE
    • April 2, 2020 at 11:25 AM
    Quote from vendita

Šta trenutno diže i spušta cijenu nitko ne zna .

Valamar neće vratiti akontacije i pologe turističkim agencijama koje su uplatile rani booking, već će kao i avio kompanije izdavati vaucere koje će se moći iskoristiti i za sezonu 2021.

Dok će turističke agencije isto tako izdavati vaucere putnicima.

panika i pohlepa.

Mislim da kroz tjedan dana na 26-27.(nije poziv na ništa)

I onda će tu logorovati dok se ne vidi što i kako.

Što se danas ujutro znalo da se jučer nije znalo da se digne?

Mislim da je dugoročno dobra kupovina.

Ove fore drugi svjetski poredak i način života..tu baš nebi riječi trošio.

Treba se brinuti za zdravlje(fizičko i mentalno :) ), ali ako turizam propadne đabe i ono što ste unovčili-onda nećete morati trošiti onaj WC papir koji ste kupovali imat ćete kn i €ure.

Ekipa nije normalna, kao one ovce kad pošalješ psa među njih.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt