Bit će skoro propast svijeta
Ako je DOW na domak minus sedam , a ide petak.
Krobi, krobi, u sitno se drobi...
...postat će grobi!
Nisam mogao odoliti.
Izgleda da kreće tko zadnji magarac...
Bit će skoro propast svijeta
Ako je DOW na domak minus sedam , a ide petak.
Krobi, krobi, u sitno se drobi...
...postat će grobi!
Nisam mogao odoliti.
Izgleda da kreće tko zadnji magarac...
Potpuno je nejasno zasto drzava novcem poreznih obveznika spasava turisticke preinvestirane mastodonte u vlasnistvu stranaca. I zasto hrvatski mirovinski fondovi drze letvicu na 25-30 kn, skoro kao da krize ni nema, umjesto da omoguce svima kupovinu po 7 kn. I dokap po 10 kn.
Dao Bog da se popne na 50.
U prvoj turi su mirovinci isto kolo vodili, kad su nestali nestala je i cijena.
Tad je bilo drž gaće nazad do 22 s 28,50-izvukao se na 26xx
Planiram ulazak, ali nakon 3Q.
Toliko sam puta gledao tko zadnji magarac na ZSE da sam se opametio.
Display MoreInformanka.
- u ovom tjednu jedan prosječni minus od -0.4% što je povećalo ovogodišnji minus na -11.2%.
- tužno je za gledati cijeli svijet u zelenom a mi u crvenom.
- dosta toga u svijetu na ATH a mi oremo po dnu i što je još gore većina investitora se nada još većem padu našeg tržišta.
- a moj portfelj malo toga u plusu: KODT malo veći plus, pa one s skromnim plusom ADPL, HT, DLKV.
- ali one s minusom su prevagnule tako je moj portfelj završio u minusu, MDKA, VLEN, TPNG, ZABA.
- što li nas čeka idući tjedan ???
- u ovom tjednu sam nadokupila samo OPTE i još jednu dionicu.
Sad si razmišljam malo da sam uzeo Mediku kad ste napisali na jednoj dionici bi bio pushing cca 10% međutim da sam uzeo RIVP digao bi sad 25 %.
Nisam uzeo ništa.
Zaključak je da u turizmu cvjeta cvijeće!
Nemojte pisati da imate minus napišite da je plus (bar 20% kao i ostali) i zakeljite neki graf, po mogućnosti cijena svinjetine kroz godine bez oznaka.(kao daće netko znati)
Ulagače treba stimulirati, a ne plašiti!
Pozz
Zanima me tu jedna stvar znači 2009 kad je bila kriza kako je moguće da je Euro u odnosu na kn bio tako jeftin?(slično i dolar)
Primjer 7,1 kn srednji tečaj??
Sad se priča također o krizi, a tečaj skače gore?
Tj. pitanje je da li biti u kunama ili u EUR?
posto ce privreda pasti u ovoj godini 9 do 12% i to valjda ako ne bude drugog vala pandemije, best sell je sve jer ce sve da potone.
samo je onda pitanje sta s lovom.
dali u devize ili ne.
ako u devize onda obavezno chf.
Zasto chf?krivulja joj je na vrhu
Decki jedna bitka nije rat, pricamo o grani u kojoj kad pada kisa ekipa se kupi.Dovoljno je jedan da pronese zarazu i banana...Nadam se da sam u krivu za dobro svih nas, ali i dalje sam gledatelj.
Vidit cemo za mjesec, dva kad zapeku temperature 35-40, hoce li ostati na uzarenom asfaltu ili potraziti hlađenje u kristalno cistom moru 😎
Pitajte to ugostitelje u Zagrebu?
Danas u restoranu 5 stolova puno, ostatak stoji prazan.
Nigdje nikoga.
Display MoreIzgleda da se pokrenulo...
" Nakon što je prije 10 dana Hrvatska otvorila granice za strane državljane koji u Hrvatskoj imaju neku nekretninu ili plovilo, imaju poziv na poslovni sastanak ili pak imaju rezervaciju smještaja u nekom hotelu,apartmanu, kampu i slično, prošlog petka je već u ranim poslijepodnevnim satima došlo do velikih zastoja u prometu na istarskim graničnim prijelazima.
Kako doznajemo u turističkim zajednicama Poreča i Funtane, velika većina tursitičkih smještaja još je uvijek zatvorena i službenih datuma otvaranja pojedinih objekata za sada nemaju.
Izuzetak je Polidor Camping u Funtani, koji je svoja vrata gostima otvorio u petak, 15. svibnja i u kojeg je odmah došlo nekoliko gostiju.
Maistra je objavila datum otvaranja većine svojih kampova, 29. svibnja (Valkanela, Porto Sole i Koversada u Vrsaru, te Polari u Rovinju).
Pa ipak ovog je vikenda prema podacima Turističke zajednice Grada Poreča na našem području boravilo 157 turista, od čega 66 stranih i 99 domaćih gostiju. U Funtani se preko vikenda prijavilo 35 gostiju. Kao zanimljivost recimo da su u Camp Polidor stigli gosti čak iz Brazila !
Dakle, skromno ali sigurno, sezona je krenula, a možemo očekivati da će se broj gostiju značajnije povećati otvaranjem turističkih objekata ali i jasnim i ažurnim informiranjem turista na referentnim internet kanalima, prije svega mislimo na Ministarstvo turizma i na HTZ, na čijim web-stranicama na žalost nismo uspjeli pronaći JASNU SLUŽBENU informaciju na stranom jeziku o mogućnostima dolaska u Hrvatsku za vrijeme korona krize."
pogledaj Italiju novozaraže u odnosu na jučer🙁
uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.
Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.
Znaci, da sumiramo, RIVP je ipak best buy?
Ja barem mislim tako,a ti prijatelju?
Jel čitate vi ovo o 15 ljudi na 100m kvadratnih bazena ili mora?
A svi penzioneri na jedne lojtre izlaze iz bazena.
Display MorePrije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.
Naravno prije toga se natrpao na istima........
- to što radi gospon Neo je za svaku pohvalu.
- prodavači će uspješno zamijeniti papiriće za novce.
- brokeri će dobiti lovu na proviziji, zaraditi će i ZSE.
- zaraditi će i država na porezu na kapitalnu dobit.
- na burzi ima prometa i ljudi vide da se i tu može zaraditi
- ma da je predsjednica KGK predložila bih gosona Nea za neko odličje za zasluge na tržištu kapitala.
- uostalom tržište kapitala je otvoreno za investitore, samo što ima i neke nezgodne poreze i prireze.
- ali svaki investitor može povećati promet na bilo kojoj dionici i potom te dionice prodati po većoj cijeni.
- tu razliku između kupovne i prodajne cijene nazivamo zarada na burzi.
- na žalost velika većina investitora sa mnom na čelu ostvaruje minuse iliti gubitke na burzi.
Carica!
pogotovo ovaj dio-- ma da je predsjednica KGK predložila bih gosona Nea za neko odličje za zasluge na tržištu kapitala.
...ostali mogu raditi od doma za 8000€
Zatišje pred buru??
koju onu prema dole ili gore?
Razmišljao si uzeti malo PBZ-a tj staviti nalog na 810 pa ako poklopi, kad odjednom nalog 235 kom po 835.
Pričekat ćemo
Vidim dosta bajkovito ovdje.Cijene neće ići dolje?
Ako granice ostanu zatvorene nema koristi i da cijene odu dolje jer nasi ljudi nemaju love za takve hotele.Znam bar par ljudi koji ureduju apartmane preko kredita.Bit će smještaj za sitnu lovu.
Malo sam preko vikenda gledao cijene (doduše na bookingu) za neki produženi vikend u 6. mjesecu.
Ljudi moji to su cijene više nego prošle godine.
Nisam dioničar, samo obzerviram.
Može pisati što želi, to je kao i na burzi ja bi po..... a na kraju si sretan da izvučeš bilošta kad krene padati.
Dok je granica zatvorena, RH stanovnici nemaju platežnu moć i da žele u hotele-bojim se da jako teško išta od sezone...
Nešto možda malo za vile s bazenima(za jednu obitelj) ostalo mislim da nebude zgodno...
Mislim da će jesen biti izrazito zanjimljiva.
Da je netko za Božić rekao da će ovako izgledati svibanj ljudi bi mu rekli da nije normalaan.
Koliko je meni poznato uskoro bi se trebali otvoriti hoteli Tamaris (Lanterna), Marea (Špadići), Isabella (otok Sv. Nikola) i Diamant (Brulo) te autokampovi. BTW, Istra je od pred neki dan korona free županija. Kreće na bolje...
Da samo još jedan mali problem....
Granice se trebaju otvoriti....naše i od gostiju koji trebaju doći....
Što mislite koliko puta je prosječni Hrvat bio na moru u Valamarovim hotelima?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-bilo/10252477/
Mislio sam da se vidimo iza 2Q, sad ipak mislim da je to 3Q
A vrag zna, nece bit obavezno, ali neces moci u BUS, koncerte, javne ustanove .... i svugdje gdje su masovna okupljanja 😒
Pa onda dalje, pracenje lokacije... sa druge strane onaj tko nista ne skriva ?. gdje je frka, kao i tocna lokacija osobe ako te policija trazi... osim ako nisi kriminalac ili nesto skrivas, muljas, bas me boli ona stvar sta MUP zna gdje sam. Bolje da trenutno zna gdje je osoba koja je napravila neko sranje, nego da trosi vrijeme i resurse trazeci ga mjesecima.
Ako ukinu gotovinu, ukinuli su i kriminal i sve nelegalne radnje, od droge, mafije, mita politicarima ...., sve racunala trenutno detektiraju i odrade korekciju
Stari moj u Hrvatskoj ti ga onda netko smjesti bez problema.
Uvijek se postavlja pitanje tko nadzire nadzor, u zemlji u kojoj tajna služba prati privatno bivše žene i ljubavnice o čemu pričati.
Što se tiče sezone
https://www.24sata.hr/news/globaliza…89145/komentari
Vrlo rado bi sad lovu utrpao unutra u RIVP , a opirem se jer uistinu vjerujem da nije timing.
Italija spominje školu tek na jesen.
odluka je pala CSH-Euro 60% i GBP 25%, kn 15%.
Dionice ne kupujem...
- kod keša idite na košaricu valuta, disperzirate rizik, a košarica valuta bez $ ???
- evo jedne dionice koja je možda bolja od keša u ovim vremenima MDKA s P/E 6.76 .
Nije dolar malo previsoko?
https://www.24sata.hr/news/globaliza…89145/komentari
Već su počeli kukati, a jesen nije ni blizu.
ovo su odlična vremena za biti na burzi!
imate blue chipove, od kojih neki i nisu tako blue kako se prije mislilo, dionice kojima se cijene kreću ovisno o trendu, firme koje su u procesu prodaje ili restrukturiranja i za vječne optimiste, nelikvidne dionice od kojih možda nekad nešto i bude.
neki od nas su se dobro "omastili" na onom nenadanom drugom padu (ja nisam).
u svakom slučaju, pravite analize i trgujte.
krize i vremena oko njih su najbolje vrijeme za trgovanje.
Krizna vremena još nisu došla, što se blue chipova tiče svojedobno su Ledo i Jamnica bili blue chipovi.
Slažem se da su krizna vremena najbolja za trgovanje, ali je najveći rizik također u kriznim vremenima.
Netko je napisao timing je sve i to je jedina istina.
Uzet se novce može i na dionici koja pada, ali bitno je iskustvo(kojeg se naravno plati) i sreća.