1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • September 15, 2020 at 9:43 PM
    Quote from deny_09

Ova nasa ZSE je teško blato i mulj. Ne znam samo zasto gubimo ovoliko energije na nju..🤔. Zasto se ne prebacimo na americko trziste kapitala i uz ovakve analize digurno ne bi bili ovako isfrustirani...10 % ovdje ili tamo je 10%.

Zato jer naknade nisu male....

Neka me netko ispravi.

Slažem se s gore navedenim.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • September 15, 2020 at 9:20 PM
    Quote from bbkk0000

Na promet od 55 mlrd spominju desetak miliona kuna.. opet sve preko jutarnji...

Jutrarnji je glasilo vladajućih.

Hanžekovićeva posla.

Mi tebi ovrhe ti nas prati.

Sad će država opet morati naći nekog podobnog da potvrdi ovo od KPMG i naravno netko će omastiti brk!

• ZSEZSE
    • September 15, 2020 at 9:13 PM

Deny pitaj te fondove zašto su kupovali Ledo po 8000 kad je na tržištu bio 5000, onda ga napumpali i istodobno sjedili u nadzornom odboru i "kontrolirali" pravilnosti.Danas svi pljuju Iveka ,nitko nece spomenuti Pjera,Hebranga,Linića, Rohatinskog,Poreznu, hrpu agencija koje su same sebi smisao,HDZ i SDP te fantomski HNS,uprave svih tih kompanija koje dok su bile na sisi im je bilo OK.

Kad je Agrokor srušen fondovi su ßutili i danas ßute zato jer su managercici sebe namirili i opet će namiriti jer tih 400.000.000 kn samo od Leda njima neće nedostajati nego penzićima koji će glasati za HDZ kad penzija bude 50 kn veća.

Malo će fondovi pomoći, bacit će koju dimnu bombu da netko iz uprave RIVP kupuje a oni"znaju" ....

Firma tog istog koji je kupovao moze isplatiti preko bonusa na kraju godine.

Zar uistinu kad ulažeš novce se želiš voditi njihovim"dobrim interesom" za napaćeni RH narod?

• ZSEZSE
    • September 15, 2020 at 5:12 PM
    Quote from deny_09

Buđenje fondova na RIVP-u je u tijeku.

Kad ja budem imao tuďi novac da kupujem kao i oni onda ću i ja kupovati RIVP, dotad čekam 3 i 4Q može samo nizbrdo.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • September 15, 2020 at 5:08 PM

Čitajte na kraju nije potvrđena.

Koja država.

Gdje je država bila sve te godine?

Gdje su PU kompanija koji su to dopustili?

• ZSEZSE
    • September 14, 2020 at 8:24 PM
    Quote from titulus
    Quote from Ledica

Slažem se kolega s vašim razmišljanjima o burzi ,za početak promijenite nick , nije zaslužila da nosite njeno ime , i to dvostruko .

Sigurno ne pomaže ni porez na kd...

Nekada mogu pretpostaviti kako su se osjećale one jadnice spaljene pod osudom da su vještice u srednjem vijeku..

Često je lov na vještice ovaj naš sustav, samo nehumaniji, jer te prije spale i riješe muke a ovdje te spale svaki put i ostave da živiš do idućeg paljenja...

a dotle jedan Bačić, Bernardić, Đakić,Horvat, Maric, Stevo,Brkić, Glogoßki sišu državnu lovu.

To je vrh ekipa.

Ako nas netko krade barem da to bude netko intelegentan kao Plenki, Bačića kad vidim mi se smrači, taj naočigled razmišlja o razgovoru koji vodi😱😱😱😱😱😱😱😱😱

• Banke i bankarske usluge u RH

• ZSEZSE
    • September 14, 2020 at 2:42 PM
    Quote from dionicar

točno da.. a koliko bi Vi naknadu? 0 kn? pogledajte koliko su vani naknade.. ok sada čete reći ali kakve su naše plače.. pa ako kupujete za 8000 kn ne vidim di je problem..

pojedinačno potvrđivati? kako to mislite? ja trgujem sa One Click Trading. .nikakva potvrda nije potrebna...

U digitalnom bankarstvu.Znači plaćanje računa prije si mogao sve odjednom, sad svaki ide TDS.

8000 kn zna biti promet tom istom dionicom PBZ-a dnevno.

Načelno uvijek zato i uzimam za 8000, ali koliko sam čuo drugi nemaju takve limite...

• Banke i bankarske usluge u RH

• ZSEZSE
    • September 14, 2020 at 2:06 PM
    Quote from dionicar

ja osobno prepurucam PBZ. Odlično web sučelje za internet banakrstv, odlična aplikacija za mobilno bankarstvo.

Nažalost još nisu riješili kupovinu dionica putem mPBZ Investora na mobitelima.

Članarina za mobilno i internet bankarstvo je 12kn mjesečno - neki popust obzirom da koristim više grupa proizvoda.

Tekući račun je 7kn /mjesec a ziro 4.9 kn opet - popust ovisno o grupi proizvoda koje se koristi.

Ćlanarina za Investor za kupovinu dionica je 10kn mjesečno

Sve skupa me mjesečno ispadne oko 30kn.

Mislim da je cjenovno prihvatljivo.

Display More

Uzmi u obzir da je naknada za kupovinu (investor) 0,5% ili min 40 kn što onda baš i nije jeftino.

Nalozi na digitalnom se moraju pojedinačno potvrđivati....

Prije su bili super ali sad mi se čini da se gube...

• ZSEZSE
    • September 14, 2020 at 1:43 PM
    Quote from Marielena

Može li mi netko objasniti u čemu je fora sa Varteksom?

Pa šta bi kupovao Podravku kad za nju možeš dobiti 40 Varteksa?:?:

Top obleku rade!8)

Zna se da je obleka biznis budućnosti!

Ako je NB unutra tu je lova, pogledaj BLJE VUPIK ...

Bakić se predstavio kao optimist pa je tako u jednom trenutku rekao da "ljudi umiru zdraviji nego prije". Izrazio je i nezadovoljstvo jer nije dovoljno govorio o "divnom tržištu dionica" u Hrvatskoj gdje je lako ulagati prateći poslovne akcije Ivice Todorića.

Samo napomena da je čovjek bio savjetnik predsjednice.

Svako ulaže svoje novce u burzu i sam je za to odgovoran!

Mislim da je u RH najmanji problem burza kao burza, problem je država koja regulira zakone i uzima kadrove kako joj to u trenutku politički paše.

Da se razumijemo nije ovo ništa protiv NB nego kako prosječni građanin koji jako malo zna da ulaže u dionice kad jedan NB koji ipak zna dosta zaglavi.

Nema pravne sigurnosti i to je prva osnova zbog koje će ZSE i dalje tapkati i svoditi se na to da doleti kriza i ja uletim pri dnu uzmem 10% i zbrišem ne osvrćući se jer sam shvatio kako stvari funkcioniraju.

Kakva je to burza u kojoj je bolje biti vani nego unutra?

• ZSEZSE
    • September 14, 2020 at 9:13 AM

Jedino pravilo ulaganja na ZSE je ulaži u dionicu koja košta ispod 5 kn (Đuro, Dalekovod, Ingra) dobit ćeš duplo, probaj uložiti u nešto što bi imalo smisla-shvatit ćeš da nema smisla.

• ZSEZSE
    • September 11, 2020 at 4:15 PM

Ajde neka mi netko objasni kako je moguće da za vrijeme krize PBZ sljopne na 765 kn a sad je lupanje po 750?

Što će biti za 2 mjeseca 400kn?

Zaba se zeleni.

• ZSEZSE
    • September 11, 2020 at 10:45 AM

Viro raste, Ingra raste, PBZ tone.

A stvarno ova je burza je vrhunac logike...

Quote from Sinner99

Jel ima netko problem sa PBZ Investor trenutno?

Ne ali imam s PBZ-om jer tone, možda zbog kvalitete aplikacija

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• ZSEZSE
    • September 10, 2020 at 2:22 PM

Bitno da PBZ pada dok Viro, Ingra i slični rastu:)

• Nekretnine opcenito u HR

• ZSEZSE
    • September 9, 2020 at 12:36 PM
    Quote from tepra
    Quote from mikromakrto

Poslovne nekretnine ne prodaje njihova lokacija već cash flow koji donose ili ne donose.

Beograđanka, kao i recimo Vjesnikov neboder u Zagrebu, je prastara zgrada koja ne donosi cash.

Sama nekretnina kao takva, ne vrijedi baš ništa.

Dakako da direktna poveznica ne vrijedi. Ali ono što vrijedi je da i nekretnina može i gubi na vrijednosti. Prastari neboder sa lošom izolacijom je svakako lošiji za život u njemu nego novi neboder sa dobrom izolacijom. Tako da na taj način treba gledati i vrednovati nekretninu. Dok recimo na njuškalu, cijena stana u zgradi staroj 60 godina je svega 10-15% niža od novogradnje...

Slažem se s ovima, ali i te nove cijene su nerealno visoke.

U zemlji u kojoj je prosječna plaća cca 6800 kn(frizirana) znači nekih 900€, davati za kvadrat novogradnje 2500-3000 € je suludo.

Gledam te novogradnje to su sve male parcele na kojima se diglo objekt od 300- 350m2 i 5 stanova.

Parkirnog mjesta okolo nema, sve nagruvano, zamislite djeliti tako mali objekt s 5 obitelji?

Sad zamislite da za stan od 60 m2 uzmete 150.000. € kredita što ljudi rade u trenucima kad su kamate povijesno niske, a plaće bi mogle dolje.

Što u najboljem slučaju ispada 1.500.000 kuna. Rata cca 830€.

Osobno mislim da je ovo balončina koja mora puknuti.

Čitam ovo dolje da ne povjeruješ...

https://www.vecernji.hr/biznis/cijene-…4-posto-1429938

Što se tiče poticaja za APN toliko su dobri uvjeti da Vam ih banka i inače nudi, ali minimalno trebate 15 godina se kamatariti:

Uvjeti ugovaranja

OTP banka d.d. nudi različite kamatne stope ovisno o tome jeste li se odlučili za kredit u kunama ili u eurima. Banka tako nudi kamatnu stopu od 2,09 posto za kredite u eurima, a 2,19 posto za one u kunama, za obje varijante kredita fiksnu za prvih sedam godina otplate. Kod kredita u eurima za preostali period otplate kamatna stopa je promjenjiva 2,19 posto (EKS 2,22), dok je kod kunskih kredita po završetku perioda primjene fiksne kamatne stope ona 2,29 posto (EKS 2,32 posto).

Krediti se u oba slučaja odobravaju na rok otplate od 15 do 30 godina. Ukoliko se odlučite za ugovaranje police osiguranja života nudi vam se posebna pogodnost gdje prve tri mjesečne premije plaća OTP banka d.d., a na policu osiguranja nekretnine klijenti koji ugovore ovaj kredit dobivaju 30 posto popusta. Za kredite u ovoj ponudi OTP banka d.d. ne naplaćuje trošak procjene nekretnine, naknadu za obradu kredita, ni naknadu za prijevremeni povrat kredita, a za iznose kredita preko 100.000 eura nudi financiranje uz istu kamatnu stopu!

Važno je istaknuti da ukoliko aplicirate za subvencionirani stambeni kredit u suradnji s APN-om, a ne uspijete dobiti subvenciju APN-a nudi vam se odobravanje redovnog stambenog kredita po kamatnim uvjetima za subvencionirane stambene kredite.

• Birtija

• ZSEZSE
    • September 8, 2020 at 4:06 PM
    Quote from BudFox

Potpisujem peticiju da se nastavi informanka subotom, jer mi je to uz vijesti iz kulture omiljeno štivo.

Također potpisujem da se vrati Nea na ovaj forum, jer bi nam on već nekako unaprijed javio da se

sprema ovakva kataklizma na ZSE...

Neo bi to nacrtao!:)

• ZSEZSE
    • September 8, 2020 at 2:45 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/mirov…avi-dio-4249920

promet dosad danas dionicama 2 mil. kn

Moram i ja promjeniti dilera da vidim gdje ekipa iz Hanfe nabavlja robu, ovaj moj očigledno razrjeđuje...

Utukli su tržište, uzeli vlasništvo malim dioničarima Agrokora samo u RH(u Srbiji svi ostaju vlasnici) i sad bi oni da netko ulaže.

Koliko su mirovinci izgubili netreba pričati...

Ali da se podsjetimo vjerodostojno...

https://www.24sata.hr/news/ides-mini…rijatelj-573267

• ZSEZSE
    • September 8, 2020 at 11:04 AM
    Quote from BudFox
    Quote from rambo_5

Kolega BudFox, to nije nužno tako loše. Ako imate lovu, možete postati suvlasnik nekih prilično dobrih firmi za jako male novce, nešto što prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati. Međutim, ako ste "dugoročni" koji je ušao po "fer" cijeni, onda je definitivno razlog za frustraciju...

Znači prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati da postanu suvlasnici firmi na ZSE?

Hahahahah, ovo je najbolja fora koju sam čuo zadnjih godina, svaka čast :D:D:D

Kao da ga Gažićka plaća ^^

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • September 5, 2020 at 2:55 PM
    Quote from Manu

Hrvatski mediji promptno su te dobre vijesti objavili javnosti. Financijskim profesionalcima, međutim, u Fortenovinoj prezentaciji u oko je upao detalj koji ih je zabrinuo. U Fortenovinoj konsolidiranoj bilanci na dan 31. ožujka, naime, stoji da je konačni gubitak iz prvog kvartala ove godine Fortenovin dionički (‘uplaćeni’) kapital od samo 200 tisuća kuna i rezerve od 1,6 milijardi kuna dodatno umanjio za 800 milijuna kuna i sveo na samo 778,6 milijuna kuna. Ako se ponovio podjednaki konačni gubitak i u drugom kvartalu ove godine, što je s obzirom na rasplamsani ‘prvi val’ epidemije vrlo vjerojatno, onda je Fortenova do 30. lipnja ove godine izgubila sav kapital i kapitalne rezerve i postala ‘tehnički’ (knjigovodstveno) insolventna – popularno govoreći, u bankrotu.

Dodatno je zanimljivo da je ukupni kvartalni gubitak podjednak troškovima financiranja zaduženja od 718,6 milijuna kuna, koji su još i za oko 54 milijuna kuna veći nego u istom kvartalu prethodne godine, što znači da Fortenovu nakon uspješnog operativnog poslovanja u gubitak baca uglavnom kamata koju plaća. O toj neugodnoj činjenici, koju su hrvatski mainstream mediji redom prešutjeli, portal Ideje.hr je razgovarao s brojnim hrvatskim financijskim stručnjacima, no samo su neki bili spremni analizirati i komentirati Fortenovinu bilancu javno.

A kako se može sa sigurnošću pretpostaviti da je barem jedna ruska banka i vlasnik i kreditor, to ispada da ona sama sebi plaća kamatu, odnosno sama sebi ‘nagriza’ vlastitu ‘supstancu’ u Fortenovi. To je, u najmanju ruku, čudna poslovna strategija koja je očito neodrživa već i na srednji, kamoli na dulji rok.

http://ideje.hr/tri-godine-od-…isa-od-drzavne/

Koji je zaključak na kraju?

Sjećate se perioda kad je Fortenova tražila kreditora pa ga nije mogla naći?

Tražite kreditora, a vi većinski "vlanik" ste banka??

Pa koliko onda vjerujete u uspjeh.

Na kraju kad ste shvatili da nitko to neće kreditirat, kreditirate, ali se mudro stavljate prvi u red naplate prije svih dionika^^.

Da nije tužno bilo bi smješno.

Ja vjerujem da će na kraju sve isplivati van, jer istina na kraju izađe.

Plenković se svojima zamjerio više nego SDP, kad tad će mu to netko vratiti kad najmanje bude očekivao...

To što je napravljeno dioničarima u Hrvatskoj j čista pljačka!

• ZSEZSE
    • September 3, 2020 at 10:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from D'artagnan

Da bar mi tako padnemo kao oni, moze i duplo ... sa ATH 😎

iduća dva tjedna su ključna

Sad zvučiš kao Markotićka😱

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • September 3, 2020 at 10:39 AM

Par pitanja:

Da li je sad izvan burze moguće kupiti dionice Leda ili Jamnice i prenjeti ih na sebe?

Da li je netko kontaktirao odvjetnički ured Ivančića?

Da li se možemo pobuniti protiv blokade dionica, mislim da je investicijska javnost "upoznata sa svim", ali čemu blokada dionica?

Zašto ne zablokiraju Đuru i slične?

Osobno smatram da treba ići na državu i protiv bivših uprava jer su one potpisale roll up od kojih kompanije nisu imale korist.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt