1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. cvarkozder

Posts by cvarkozder

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• cvarkozder
    • May 12, 2022 at 7:31 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

U pravu ste - 1.5% i -7%...isto nema što:)

Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....kolega marin od srca Vam želim puno dobrog i uspješnog ulaganja.

Quote from tin
    Quote from Marin83
    […]

Evo, ja sam skoro pa kompletno u kešu od prije par dana. I da, ja jedva čekam da cijene dionica padnu čim više (pogotovo ATPL). A Atlantska po mogućnosti na 100 kuna. I da se ja onda nakupujem ako procijenim da je vrijeme za to. I šta je tu sad u mom razmišljanju dno dna?

Pa nije ovo grupa za pružanje moralne potpore, tapšanje istomišljenicima po ramenima i uvjeravanje onih koji su u krdu sa mnom da će sve biti u redu.

Nije li potpuno prirodno i jedino razumno, ako sam prodao na cca 540, da želim da cijena dionice padne čim više da je mogu ponovno kupiti i na tome zaraditi?

E, sad, hoće li cijena ići ovdje ili ondje, sasvim je druga stvar. Ja sam procijenio da bi mogla dolje i zato sam prodao. Možda padne za 100 kn, a možde ode na 800.

• Što smo danas tržili

• cvarkozder
    • May 9, 2022 at 9:57 AM

Jutros završio s prodajom svega planiranog. Cash 96%.

• cvarkozder
    • November 3, 2021 at 12:23 PM
    Quote from Moller
    Quote from KultLicnosti

Kad će gospoda iz uprave objaviti na koga sumnjaju da im torpedira brodove?

nitko ih izgleda ne traži ni očitovanje, iako su nastupile blokade, valjda je sve normalno, samo se nama čini da nešto nije u redu

Traženo, ali gospođa doktorica komunikologije na mjestu glasnogovornice kaže da "prate situaciju". Toliko o transparentnosti i poslovnosti.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• cvarkozder
    • November 3, 2021 at 10:59 AM

Uh, netko me opet lupio batom po glavi! ;)

Ali, bez brige, glava je tvrda, izdržat će još 1-2 takva udarca do kraja tjedna.

• Što smo danas tržili

• cvarkozder
    • November 2, 2021 at 4:00 PM
    Quote from BudFox
    Quote from mitkko
    […]

Počeo sam kupovati ponovno ATPL oko 400 kn, a da li je dno to ne znam, sjela neka lovica nenadano ;) .

Ma da, naravno. A par minuta prije nego ti je sjela ta lovica, napisao si (pa obrisao ;) ) da ćeš kupovati na 350. Jbt, koliko ovdje na forumu ima onih koji uvijek kupuju oko dna, a prodaju pri vrhu. Sigurno su već jako puno zaradili. Da mi je znati zašto onda tu na forumu gube vrijeme, umjesto da putuju, troše i uživaju u zarađenoj megalovi.

• OPTE prodaja - kladionica

• cvarkozder
    • May 7, 2020 at 12:52 PM

Jel to netko negdje u garaži štampa te dionice OPTE? Svi samo kupuju i dokupljuju (vidi temu: Što smo danas tržili), a nitko ne prodaje. I cijena pada.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• cvarkozder
    • April 29, 2020 at 3:55 PM
    Quote from accountant

vidi bježanije iz OPTE

buregdžije hvataju zrak! :D

Neće to biti samo OPTE. Još mjesec-dva strpljenja...

• cvarkozder
    • April 20, 2020 at 7:15 PM

Nafta je trenutno na 4,68. Teška vremena prijatelju moj, đava ih odnija.

• cvarkozder
    • April 3, 2020 at 10:35 AM

Šta je s ovom smjenom jednog iz starije garde i izvršnog direktora Šurkovića? Izabran prije 6-7 mjeseci i već smijenjen. Info o razlozima?!

• cvarkozder
    • April 1, 2020 at 12:32 PM
    Quote from zigass

Šuška se da će vlada otpisati obaveze za doprinose i poreze dok traje karantena, ako hoće isplatiti mirovine po meni nema drugog izlaza nego preusmjeriti novac koji ide u drugi stup u prvi to im sugerira i šefica isttituta za javne financije ako se ne varam, kad bi se to desilo mislim da je to pomor za našu burzu da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi? po meni je, neznam kako bi se drzava mogla izvuć inaće, ako donesu tu mjeru ne mislim da će biti nekih većih otpora,

Ne znam šta se šuška, ali sve je moguće, pa možda i to. Ne zaboravimo da je ovo ipak izborna godina, a bitan dio tog tijela sigurno nisu mali ulagači na ZSE.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• cvarkozder
    • March 30, 2020 at 8:57 PM
    Quote from overgame

Baš si siguran.....razmisli malo bolje

U pravu si. Sad sam pogledao i riječ je o donaciji od ukupno 3 milijuna dolara prema državama u regiji u kojima grupa posluje (7 država: bivša YU plus Bugarska). Tako da nije svima jednak iznos doniran. Srbiji će biti donirano što u novcu, što u opremi čak trećina tog iznosa - 1 milijun dolara. Je li i tamo kakvo preuzimanje u pitanju? :)

• cvarkozder
    • March 30, 2020 at 8:06 PM
    Quote from overgame

UG donirao Hrvatskoj za Coronavirus 500.000 US $....to mi dobro izgleda...slaže se sve po planu

Jednak je iznos dan svakoj od bivših YU republika. Dakle, nema nikakve veze s bilo kakvom OPTE.

• Što smo danas tržili

• cvarkozder
    • March 27, 2020 at 2:33 PM
    Quote from Backdraft

- opte ( dio s kojim trejdam)

vani pada, vikend dolazi, pon uglavnom crven zbog nakupljenih losih vjesti

cekam na bidu opte

na cca koliko čekaš, ako smijem pitati?

• cvarkozder
    • March 26, 2020 at 12:23 PM

https://finance.yahoo.com/m/b8698a1b-ee1…ed-in-this.html

Ovaj djedica u 90. godini isto gubi (trenutno)... Ali, kažu u komentarima da njegov Berkshire Hathaway leži na $120 billion in cash. Nije loše za pogađanje preokreta i uprosječivanje...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• cvarkozder
    • March 26, 2020 at 9:37 AM
    Quote from Roki

Italija već nekoliko dana smanjuje broj novozaraženih što je dobro. Što se tiče drugog dijela priče da će svi na ljeto doći u HR na godišnji, nemam pojma. Nekako mi je nezamislivo da naša obala u turističkoj sezoni bude prazna. Turistička godina će sigurno biti osjetno slabija, ali pad možda ne bude baš 50-60%, možda padnemo 25% i da je to to. Nekako se nadam da će sranje s pandemijom proći za 2 mjeseca a to ti je još uvijek tek kraj 5. mjeseca. Mjesec dana iza toga bi s turizmom moglo biti sve koliko toliko u redu. Da se moram kladiti na nekakav broj, rekao bi da ćemo biti na 75% prošle sezone.

A ja da se moram kladiti, rekao bih da se brojka kreće isto oko 75%. Hoću reći, smatram da će pad biti toliki. P.S. Dionica RIVP mi pojedinačno čini najveći dio portfelja.

• cvarkozder
    • March 25, 2020 at 9:24 AM

Trump says he wants to lift coronavirus lockdown by Easter because it's a beautiful time.

https://www.businessinsider.com/trump-says-eas…timeline-2020-3

Ovaj nije malo, nego je totalno maka. S ovakvim cikusantom i mentalnim bolesnikom sam još više bearish.

Rubinijeva reakcija (nije njegova jedina)...

https://finance.yahoo.com/news/why-trump…-190129407.html

Sve ovo zajedno što se događa u Americi ima šanse potpuno izmaknuti kontroli. Ovo postaje tragikomično. I da sam stoposto u kešu, ovo me ne bi radovalo.

Svima koji će trgovati danas, želim uspjeh.

• cvarkozder
    • March 24, 2020 at 1:56 PM
    Quote from Mrcash

Cjena nemoze biti niža od procjene revizora koju je predao aztnu jer bi aztn odbio takvu prodaju. Dakle nemoze biti niža od 8.6 kn koliko je procjena spojenog h1 i Optime, iako je službena procjena koju mi ne znamo možda i veća od toga.

Znači posto nemoze biti niža od 8.6 kn kolika će biti? Prije korone izračuni su bili od 12 do 15 kn. Po 10 kn je ht svoj udio swapao za dionice. Ja bi rekao sad nakon utjecaja korone, ponude neće biti ispod 10 kn.

Zašto ne kupuju veliki masovno ? Pa zato što se prodaja odvija profesionalno i nitko neće riskirati ugled i kazne za curenje informacija. Ovo je prodaja Telekoma oglašena u FT a ne na njuškalu, pa valjda moraju postojati i neki postulati za takav posao?

Ne pratim, pa ti vjerujem. Ali, što onda mene ili bilo koga drugoga sprječava da (ako je istina da ponude ne mogu ispod cijene koju si rekao), recimo, ove sekunde, pokupimo sve do 4.60, to jest mogućeg zaustavljanja trgovine zbog rasta od 10 posto? Ima, ako dobro vidim, cca dionica za 300.000 kn (bez skrivenih). Ne znam, možda je to premalo novca...

• cvarkozder
    • March 24, 2020 at 1:41 PM
    Quote from du_Lac

Većina drugih ljudi ne trguje dionicama na dnevnoj bazi i jednostavno se u burzu ne razumije.

Ne razumiju se, ali uvijek se nađe neka tetka, kum ili prijateljev prijatelj preko kojih se može doći do tih koji imaju informaciju. A, znaš ti nas, kad je u pitanju kakva lova za koju ni orao ni kopao, a prostora za podjelu zarade dovoljno za sve. Sumnjam da ne bi bilo onih koji bi riskirali. Ako je to kod nas uopće rizik.

• cvarkozder
    • March 24, 2020 at 1:29 PM

A šta mislite o tome da se ponuđena cijena možda neće bitnije razlikovati od sadašnje na tržištu? Ja jednostavno ne mogu vjerovati da od svih ljudi koji su mogli saznati za visinu ponude, ne bi bio onih koji bi kupnjom (ako je ponuda osjetno viša) podigli cijenu. Tko bi to kupovao ovako pomalo, ne dižući cijenu i igrajući na kartu da će svi koji znaju za ponudu isto kupovati pomalo? Nema tu dogovora, vjerovanja niti solidarnosti u takvim situacijama, bojim se. P.S. Nemam, niti sam ikad imao ovu dionicu.

• Turističke dionice i perspektive

• cvarkozder
    • March 24, 2020 at 1:21 PM
    Quote from sasab

@cverkozder

Odabrao si mogucnost otkazivanja a rezervirao jer je u datoj situaciji na trzistu povoljno..!?!

Sve drzave ce kalkulirati sa podignutom rucnom kocnicom. Kad se stvar ˝stabilizira˝ treba pripremiti teren za start da se ne bi bolest vratila i ucinila jos vecu stetu. Nitko ne zeli aktivirati tri put krizni stozer i blokirati gradane. Nisu tu samo turisti bitni da bi putovali i trosili. Puno je vise u protoku robe i proizvodnji koja je stala a razonodu je najlakse skresati

Slažem se ovim zadnjim što si napisao. Zato i sam i napisao ranije da bi se situacija morala značajnije popraviti.

Zašto ti je čudno ovo da je sad cijena niža, a da sam se osigurao time da mogu uvijek otkazati?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt