Ajmo se zapitati: zar smo toliko jadni i glupi da smo zaslužili ovakvu državu. U rukometu, vaterpolu ili nogometu ako nismo u polufinalu EP to se smatra neuspjehom, a kad smo u EU 27. od 28 članica po ekonomskom razvoju, vladavini prava, ljudskim pravima i sl. to se smatra odličnim napretkom. Da li je ovaj izbornik-u sportskom žargonu (politički izbor HDZ više dojadio našem narodu).
Posts by plavi05
-
-
Solarni paneli Solvis Varaždin, Ugovor sa EON. Nema natječaja, nema poticaja, nema najbrže prsta, za svakog slobodnog građanina
-
Problematično je što su samo dioničari Agrokorovih perjanica u RH izgubili sve, npr. Agrokor je bio vlasnik svega 48% Leda a založio je vrijednost cjelokupne kompanije?
-
Da li se premijer na samitu u Glasgow pohvalio da su nam preci ostavili u naslijeđe revezibilnu hidrocentralu Muškovci kod Obrovca izgrađenu 80-tih godina prošlog stoljeća, a sada top rješenje dobivanja struje iz vode koja kruži u sustavu. Danas takvim rješenjem obnovljivi izvori energije plus trajna i stalna proizvodnja pozavidjele bi nam i najrazvijenije zemlje. Trebalo bi pitati stručnjake koliki je potencijal geotermalnih voda u Topuskom. Eto samo malo više kreativnosti i Hrvatska bi mogla postati primjer trajne proizvodnje energije za svoje potrebe potpuno bez zagađivanja okoliša- ugljično neutralno. Negdje sam pročitao da je to uspjelo Islandu sa geotermalnim vodama, Portugalu ali samo na nekih 30-tak dana (solari+vjetar).
-
Danas na tržištu imamo jako učinkovite panele manji obujmom, jača snaga uz mikroinvertere svaki panel svoj mikroinverter. Dolazimo do činjenice da na Mediteranu kuća sa dva stana i 50m2 krova sa elektranom od 6 KW postaje energetski neovisna što je za građane odlično, a za mnoge jake lobije poražavajuće HEP uhljebe, krčitelje bukove šume, distributere lož ulja i plina. Mana solara je skladištenje energije, baterije su i dalje skupe, što se vidi po cijeni el. auta. Zato treba i neki stalni izvor proizvodnje.
-
EON ima mogućnost prebijanje viškova el energije sa mjesecima u godini kada je veća potrošnja.
Obračune dobivate mjesečno i ne plaćaju ti viškove nego ih obračunavaju sa računima kad više trošiš.
-
Elektra Zadar, rekli su mi i da tu ima razlika u strogoći, sad ću tražiti priključak od 11,05 kW trofazni, stvarno smo čudna zemlja, podatak da Maribor proizvodi više od cijele RH govori sve.
-
To je njihovo neko interno pravilo iz straha da bi građani proizvodili viškove i plasirali ih u elektroenergetski sustav. Tu je još i plaćanje besmislenog projekta i čekanje da ti Elektra ugradi dvosmjerno digitalno brojilo. Cijeli postupak traje oko 8 mjeseci a napisao sam da su Eonovi koperanti ugradili elektranu u jedno jutro, možda bi paralelno mogli ugraditi 2 klima uređaja, tako kad netko kaže solarna elektrana to zvuči nešto komplicirano i opsežno a u biti je sve tako jednostavno.
-
Imam mali solar od 3,6 kw jer mi je HEP zagorčao cijeli posao svojim administriranjem i na moj kupljeni priključak od 9,3 kW dao je mogućnost ugradnje od 3,6 kw. Posao sam sklopio sa EON. Iz prakse sam uočio da je ovo dobar posao ali mi fali još bar 2,4 kW kako bi se zimi mogao grijati na struju, a troškove bi mogao kompenzirati ljetnim viškovima u proizvodnji. Najprije moram u HEPu do kupiti priključna snagu da bi mogao dograditi elektranu. Ovakvim načinom HEP je u inozemstvo protjerao bar 5 tisuća mladih električara jer ovaj posao je tako jednostavan kao postavljanje klime, troje radnika za 6 sati rada moju elektranu su montirali i stavili u probni rad.
-
U potpunosti se slažem, s tim da je postao luksuz otići na more i uhvatiti 2 kg ribe za familiju ili otići u zaraslo polje puno divljih svinja posaditi krumpiri ili kupus za familiju.
-
Mene brine više loš odnos s BiH, sijeća se tko kada je zadnji put bio susret na nivou predsjednika, premijera ili ministara vanjskih poslova, umjesto toga naš ministar hodočasti po BiH selima, a problema koliko hoćeš, kakav aerodrom se radi kod Trebinja, problem sigurnosti u Dubrovniku, povratak prognanika u Rupubliku Srpsku, nitko su nije vratio u pogranični Bosanski Brod a kamoli u druga područja gdje je nekad živilo oko 200.000 Hrvata.
-
-
-
Ima jedna životna istina, tko je spreman na sitnu krađu, ako prođe bez posljedica spreman je kasnije i na veliki kriminal, tako vam je i sa nevjerom u braku, a zato smo i ukupan jad od društva i države.
-
Što je bilo sa onim poduzetnikom za kojim se tragalo po sjeverozapadu Hrvatske, tko mu je bez kontrole dijelio novac, s kojim gubitkom je završila ta priča, i tko jamči da se to neće opet ponoviti. Nisu se proslavili ni sa poslovima u Turskoj. To su rizici ove dionice? 😁
-
Gdje i kada je to Vanja Burul rekao, može neki link. 7
-
Odnos prema dioničarima slično kao na Adrisu? 😃
-
Zadnje kupovao po 1680 i očekivalo sam rast nakon polugodišnjih rezultata, kad ono stagnacija, nakon 3.kvartala prikazana manja dobit očekivano sam stagnaciju do proljeća, a ono rast. Neočekivano za mene ali dobro.
-
O proboju na mađarsko tržište i više ugovorenih transformatora velikog obujma za tvornicu baterija pročitajte u končarevcu od veljače 2021. (tekst je na plavoj podlozi)
-
Posao za mađarski tvornicu baterija krenuo je u ožujku ove godine, info na končarevac. Eto da i mi nešto zaradimo na Mađarima kad su nam već uspijeli uništiti komplet kemijsku industriju.