1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavi05

Posts by plavi05

• Ekonomski podaci

• plavi05
    • November 17, 2023 at 1:20 PM
    Quote from D_artagnan

E da, da je financijske pismenosti i poštenja u vođenju kompanija pa da građani imaju neku dionicu tih naših kompanija direkt ili preko nekog fonda, ETFa, onda bi bilo logično da kupuješ sladoled od Leda, brašno od čakovečkim mlinova, proizvode od podravke,pivu od neke naše pivovare čije imaš dionice, čokolake od Kraša .... i tako redom. Ako su cijne tu negdje.

To bi trebala biti osnova zdravog društva, države, financijske pismenosti potrošača. Ali kad imaš političare, uprave kakve imaš, vlasništvo kako imaš, onda se ekipi živo hebe.....

Prilikom dolazaka stranog trgovačkog centra tražiti da 25% dionica otkupe mirovinski fondovi, a 25% da se ponudi građanima preko ZSE, pa da takvu strukturu vlasništva ima npr. KAUFLAND HRVATSKA kolike bi imali koristi samo od tog trgovačkog lanca0

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• plavi05
    • November 17, 2023 at 1:05 PM

Ali Adris je i sastavljen o mnoštvo kapi od hotela u Rovinju, Zagrebu, Dubrovniku, kampova u Vrsaru, uzgoju ribe, osiguranje CROS, Sava, Triglava, financiranju države, obveznice, trezorski zapisi, budući hotel Marjani koliko tu kapi ima i sada Poliklinike,. Kada se svi ovi poslovi poklope to će biti prasak profitabilnosti

• plavi05
    • November 17, 2023 at 12:36 PM

Ako netko od kolega zna koliko je dobar i profitabilan ovaj posao sa poliklinikama, u zadnje dvije, tri godine CROS ih je otvorio u svakom malo većem gradu, a koliko vidim u mom gradu su ih različiti poduzetnici otvorili bar sedam-osam. Niču kao gljive poslije kiše.

• plavi05
    • November 16, 2023 at 7:38 PM

CROS posluje samo u HR, a Sava i Triglava na prostoru bivše YU pa se ne može poslovanje uspoređivati

• plavi05
    • November 16, 2023 at 1:22 PM
    Quote from Paulie

Zadržana dobit je knjigovodstveni podatak i nije isto što i novac na računu. Što se dividende bez poreza tiče iskorišteno je već mnogo godina i bliži se kraj tome.

P/E Adrisa je uvijek najbolji poslije Q3 jer je jako sezonska kompanija, isti treba gledati nakon cijele godine. U Q4 jako često iskažu gubitak.

P/E 11.9 je ttm podatak za zadnja 4 kvartala tako da to nema veze sa dobrim 3. i lošim 4.kvartalom jer P/E podrazumijeva uvijek sva 4 kvartala

• Ulaganje u solarne elektrane

• plavi05
    • November 15, 2023 at 1:15 PM

Nikako do HDZ subvencija, elektrana mi je u pogonu prije 2023.godine, dragovoljaca sam u ratu ali nemam PTSP, imam djecu ali zbog cenzusa nemam pravo na dječji, nezaposlen sam ali aktivno ne tražim posao. Eto nemam pravo na ništa pa ni na dopunsko zdravstveno. Pa kako to u HDZ siroče da mene uvijek zaobiđu, namjerno ili slučajno

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• plavi05
    • November 15, 2023 at 12:34 PM
    Quote from zlocesti

A neš' ti marketa sa tridesetak papira i dva winnera

Nekad je dovoljan i jedan winner

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • November 15, 2023 at 11:16 AM

Ovaj zakon o držanju dionica dvije godine da bi bila prodaja neoporeziva me naučila čuvati dionice, ima nešto i poučno u poreznom pravilu.

• Aktualno (vijesti)

• plavi05
    • November 14, 2023 at 4:35 PM

Pa kako bez znanja i rada nabavljati pare, HDZ ZNA

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• plavi05
    • November 10, 2023 at 9:35 AM

Rast profitnih marži, učinkovitost

• plavi05
    • November 8, 2023 at 8:27 PM

Svi navedeni argumenti kolege Parice naveli su me na "neracionalni" portfelj u kojem mi je KODT na rastao na 84%, zadnja kupnja mi je bila prošle godine prije Božića kad je AZ fond prodavao a cijena je bila nešto iznad 2000 kuna, značajnije sam kupovao u kovidu kad je cijena pala sa 1400 kuna na 1000 kuna. Kada ću početi kapitalizirati dobitke neznam jer ovo mi se čini najstabilnijih kompanija bez oscilacija s velikim rastom poslovanja i velikim narudžbama. U ovom poslu investiranja na ZSE OPEKAO sam se na RIZOu i njihovom nikad realiziranim poslu sa digitalnim brojilima za HEP.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• plavi05
    • November 1, 2023 at 2:33 PM
    Quote from mesetar

Pa vrlo lako bi to i moglo biti posao stoljeća.

Ali i nebitno sad, stvar je u tome da su započeli veliki ciklus zapošljavanjem toliko ljudi i da će vrlo skoro rezultati toga početi biti vidljivi.

Problem bi bio da su otpuštali, ovo je zapravo veliki signal da prave stvari tu tek slijede.

Za koga je ovo previše riskantno i ne vjeruje što uprava radi može svoje udjele sutra prodati i kupiti narodnu obveznicu;(

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• plavi05
    • November 1, 2023 at 11:35 AM
    Quote from nimimada

Nije baš da potroše jer nebi bilo na računu toliko novca. Ulažu oni zadnjih godina i u kampove itd.

Ja nisam ni malo razočaran, jednostavno su nas malo razmazili posljednjih godina.

Ipak, imam dojam da ne koriste optimalno taj novac i pošto ga inflacija poprilično nagriza da bi bilo najbolje da ga isplate dioničarima.

Problem su vjerojatno većinski vlasnici koji odlučuju a ne dijeli im se toliki novac sa malim dioničarima.

Baš mi je čudna ta politika bez dividendi s obzirom da su veliki broj malih dioničara lokalni stanovnici koji znaju biti nezgodni za većinske vlasnike

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • November 1, 2023 at 11:29 AM

Kibernetičkom sigurnost treba staviti i u kontekst budućih masovnih zloupotreba umjetne inteligencije, sve se ubrzano događa, u prilog ide i geopolitičke napetosti, a ako se ne donesu međunarodna čvrsta pravila u korištenju umjetne inteligencije biti će mnogo posla u cyber sigurnosti. Pojedinačni državni zakoni neće ni na koji način sprječavati aktivnosti kriminalaca koji će se aktivirati u zemljama koje neće imati zakone

• plavi05
    • November 1, 2023 at 10:11 AM

KOEI ima priliku u konsolidiranju DLKV, a mora se dokazati kvalitetom i profitabilnošću u proizvodnji tračnih vozila tramvaja, gradskih vlakova i sl.

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 31, 2023 at 9:06 PM

Kompanija koja se bavi kibernetičkom sigurnošću dolazi u vidokrug politike, a Dujmović je tvrd orah, političari žele kakvu takvu kontrolu, pa se služe trikovima naučenih u kumrovečkoj školi, utjerivanje straha, ucijena i sl. Dujmović će se morati nekako nagoditi sa zločinačkom ili će se teško baviti kibernetičkom sigurnosti u RH.

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 31, 2023 at 3:55 PM

Obećavajući podatak rast prihoda 3.kvartal 30%, malo bolje treba proučiti FI

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• plavi05
    • October 31, 2023 at 3:51 PM

Neka ga što dalje od mojih ulaganja

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 31, 2023 at 2:38 PM

Tu je još gubitak zbog stečaja Studio Moderna u Slovemiji

• Birtija

• plavi05
    • October 27, 2023 at 5:03 PM
    Quote from havi
    Quote from verdi

za 20g? tri mrtva i jedan ranjen danas na horgošu. kad izjaviš da je to nečija vojska ljudi se čude.

Prodju pol svijeta sa oruzjem i nitko ga ne skuzi dok se ne pobiju izmedju sebe, to ne mogu vjerovat . Kak veli lik u jednoj seriji, slucajnosti ne postoje :/

Treba provjeriti imaju li hrvatski političari koristi od ove trgovine ljudima i Krim skupinama u migrantskoj populaciji

1. Privacy Policy
  2. Kontakt