Dosta mi je ruganja sami sebima, ne teče med i mlijeko, ali ako nešto nevalja ajmo se ujediniti, solidarizirati i mijenjati stvari ako nam je ovo jedina domovina, i mene je sram toleriranja nekih pojava i likova iz vlasti. Mi imamo mnogo vrijednih i marljivih ljudi i zato imamo priliku.
Posts by plavi05
-
-
Amerikanci obilaze Srbiju, novi LNG terminal u Grčkoj, fiat će raditi električne aute, mnogo je Zapadnog kapitala u Srbiji. Javnost se priprema na nove okolnosti.
-
Moj prosjek je 900 kn što daje dividendu u ovoj godini cca 8% ja zadovoljan, onaj tko danas ulazi za 3 do 4 godine imati će dividendu od tih 8% treba samo malo strpljenja
-
Mogu zaključiti kakav smo mi auto destruktivan narod, rugamo se našem jadu, nismo u stanju živjeti demokraciju i slobodu i tražiti od ove korumpirane kamarile da raspiše nove izbore i krenemo ispočetka, maknemo korumpirane glasače sa scene, sastavimo nove izborne jedinice. Ali reći će izbori koštaju, oporba je antidomoljubna i slične totalitarne metode. Ako doma imamo djecu i volimo ovu djecu morali bi shvatiti kolika je potreba zajedno izići na ulicu i mijenjati svijet.
To ce se mozda desiti jedino da bude obvezno glasanje, ovako uvijek dobiva hdz ili sdp , ovisi kak ljudima dode da glasaju, puno glasaca ima koristi od obadvije stranke, jbg
Al da ce ikada biti obavezno glasanje, mislim da nece nikad .
Sve te stranke jako dobro suradjuju, cak su i istaknuti pojedinici u njima rodbinski, kumstvima i slicnim stvarima povezani sa drugom stranom i to funkcionira godinama .
Vrana vrani ne kopa oci .
Ali ove dvije vrane kopaju oči nama koji ovdje živimo.
-
Mogu zaključiti kakav smo mi auto destruktivan narod, rugamo se našem jadu, nismo u stanju živjeti demokraciju i slobodu i tražiti od ove korumpirane kamarile da raspiše nove izbore i krenemo ispočetka, maknemo korumpirane glasače sa scene, sastavimo nove izborne jedinice. Ali reći će izbori koštaju, oporba je antidomoljubna i slične totalitarne metode. Ako doma imamo djecu i volimo ovu djecu morali bi shvatiti kolika je potreba zajedno izići na ulicu i mijenjati svijet.
-
kupovina hale koliko sam shvatio u blizini sadašnjeg pogona, solarna elektrana će proraditi u 3.kvartalu...
Hala će biti stavljena u pogon tek sredinom 2023. godine. Solarna elektrana će služiti za smanjenje troškova el. energije.
Zna li netko kolike količine plina troši KODT za svoju proizvodnju.
-
KODT je uvijek jeftin jer vrijednost raste. Budućnost, kupovina hale koliko sam shvatio u blizini sadašnjeg pogona, solarna elektrana će proraditi u 3.kvartalu...
-
Radi načela ne promjenjivosti granica nacionalnih država najrealniji je rješenje podjela Ukrajne na zapadnu i istočnu, sada će se ratovati i pregovarati oko te granice.
-
Imperijalizam sam po sebi uopće mi nije problem, problem su mi osobne slobode i mogućnosti ostvarivanja sebe kao stručnjaka u poslu i čovjeka prema obitelji i poslovnoj zajednici. Navedene stvari mogu se realizirati još uvijek na Zapadu ali ne u totalitarnim društvima Rusiji i Kini gdje žele u potpunosti kontrolirati privatne živote nas običnih smrtnika. Rusiji nisu problem sankcije Zapada, njima je problem Putin koji je uveo sankcije čim je došao na vlast prije 22 godine i uspostavio režim korupcije oligarha, militarizaciju društva na račun vlastitog naroda.
-
Mogući ralozi za pad cijene dionica i smanjenje dividende
Ericsson stopirao rad u Rusiji, ENT-u u fokusu Bjelorusija - Poslovni dnevnik
Još u veljači švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson privremeno je obustavio isporuke kupcima u Rusiji, no jučer je službeno objavio kako na neodređeno vrijeme prekida svoje poslovanje u toj zemlji.
Zaposlenike u Rusiji poslat će na plaćeni dopust, a u prvom tromjesečju Šveđani procjenjuju da će ih ta odluka stajati 95 milijuna dolara, koliko će rezervirati za umanjenje vrijednosti imovine i druge izvanredne troškove.
S posebnom pozornošću u ENT-u prate događanja u Bjelorusiji, gdje imaju lokalnu kompaniju s 25 zaposlenika, koja je u lanjskim ukupnim prodajnim rezultatima zagrebačke grupacije imala doprinos od oko 4%. U ovom trenutku iz ENT-a nema informacija o novim momentima i mogućim potezima s poslovanjem u Bjelorusiji, no u nedavnom priopćenju istaknuto je da “politička i ekonomska nesigurnost koja prerasta u rizičniji oblik uvjeta poslovanja za sada nepovoljno utječe na realizaciju ugovorenih poslova ENT-a u Bjelorusiji, kao i na nove planirane poslovne prilike”. Među glavnim projektima u Bjelorusiji su proširenje LTE mreža za tamošnje operatore i informacija središnjeg državnog zdravstvenog sustava
ERNT preko 40% svojih prihoda ostvaruje isporukom usluga za Ericsson.
Pitanje je da li prekid poslovanja u Rusiji utječe na potrebu za uslugama ERNT ili ne?
Rekli su da ne. ERNT u Rusiji nije radio ništa puno, u Bjelorusiji 4% ukupnog prihoda u ranijim godinama, a matični Ericsson će imati astronomsku masu posla u Maleziji. Malezija je bila velika poslovna pobjeda Ericssona jer je u Aziji Huaweiju uzeo pred nosom tako veliku državu, koja k tome ima gospodarski i politički utjecajnu kinesku dijasporu. To je došlo svima kao veliko iznenađenje. Kinezima naravno neugodno.
Imate li kakvu poveznicu ili info za dobre vijesti iz Malezije
-
Dvije stvari su na strani KODTa, konkurentna tvrtka na svjetskom tržištu, rast tržišta proizvoda zbog preorjentacije sa plina, nafte i ugljena na električnu energiju. Potrebno je povezati sve elektroenergetske sustave zemalja EU, tu će biti još posla.
-
I u našem ratu obični smrtnici su zajedno stajali u rovu, a nakon rata netko na četrdesetgodišnju povlasticu od 7 - 8 tisuća kuna mjesečno i dvosobni stan, a netko na rad u Njemačku ili Irsku.
-
I dragovoljci moji, kako vam se čini rezultat vašeg ratovanja, je li vrijedilo? Šta mislite koliko će Lijepa Naša još potrajati? Koliko će još Hrvati živjeti na ovom prostoru za koji ste se toliko žrtvovali? Kod mene u kvartu sve manje Hrvata, sve više Azijata i Afrikanaca u zadnjih par godina. Nije da imam nešto protiv njih, ali ne čini mi se da su se za to naši ljudi žrtvovali 91. Ili možda griješim?
Ja sam dragovoljac pa da odgovorim, borba za slobodu i demokraciju je teška i krvava, ali razočarao sam se u svoj narod u doba mira i dobivene slobode što ne znaju živjeti slobodu pa su je za sitne pokvarene interese predali u ruke korumpiranim političarima koji manipuliraju narodom.
-
Ako bude dobra dividenda, zašto bi bila velika potražnja za novcem prodajom dionice kompanije koja ima budućnost i mogu se već prognozirati budući prihodi.
-
Demokracija nije ni molitva ni vjerovanje, nego vječna borba, prosvjedovanje, govor, i jahanje nad političkim elitama koja će uvijek pokušavati unositi razdor unutar svojih građana putem mita, korupcije, nepotizmom, nacionalizmom, stvaranjem mitova, predrasudama i slično. Slobodu treba živjeti i konzumirati, a ne predati je moćnicima za sitne osobne interese.
-
Problem je što su EU političari 20 godina jeli i pili sa pritajenim luđakom, ili su glupi ili korumpirani, treće nepostoji.
-
Slažem se s vama, ali mi smo manjina u našem društvu, ljudi žele živjeti od države, a ne od tržišta.
-
Svi smo mi Paladina, kad imamo povlaštene informacije postajemo veliki menadžeri za koje se otimaju u Podravci, a tu u blizini je i HDZ i ruski krvavi kapital
-
Ne kužim banke daju kredite sa 2 do 3 posto kamata, a inflacija 8 do 9 posto.
-
Nažalost ljudi koji imaju novac u HR su opsjednuti politikama zavjere, predrasudama, nepovjerenju u tržišta kapitala, jedino vjeruju građevinskom zemljištu, kućama, stanovima i onom što se vidi vlastitim očima.