Ja nisam iz Zagreba i smatram da svima Zagrebčanima u mome gradu treba naplatiti svu robu i usluge za 50% više jer mi domaćini plaćamo prirez, a Zagrebčanima ga ne plaćaju u mojem gradu. Naravno da je ovo ironija, ali i naša stvarnost života u RH.
Posts by plavi05
-
-
Došao je Emil sa kolačima na OTP, dvojba mi je reinvestirati u ATGR ili Kodt
-
Bojim se kineske matrice, uništavanje građanskih i poduzetničkih sloboda u ime političke oligarhije
-
Postoji li rizik u Kini da netko 'išteka kabel' i što bi to značilo za tržišta
-
Naši birokrati su zagadili priču o solarnim elektranama, a iz prve ruke to je u usavršena tehnologija koja je extra isplativa, samo je zagađena nepotrebnom projektnom dokumentacijom i različitim preprekama koje radi HEP. Svaka kuća bi je trebala imati, a u Dalmaciji je moguće i besplatno grijanje zimi, a što se tiče ugradnje to je usporedivo sa montažom klima uređaja, meni je ekipa postavila solare za 3 sata ali mi je HEP dao dozvolu za rad za 3 mjeseca od montaže, pravo da podignem osigurač za rad elektrane.
-
Zašto uopće postoje fondovi za subvencije, zbog uhljebljivanja nekoliko pokvarenjak, zar nebi bilo normalno novac iz fonda vratiti u proračun, a na opremu za solare umanjiti npr. PDV. Nebi li to bilo poštenije gosp. Lebowski
-
Moja solarna elektrana je proradila početkom mjeseca, dobio sam i neke poticaje, i uz poticaje rok otplate bit će jedno osam godina iliti nekih 12%, možda sam prekonzervativan. Radni vijek elektrane je 20 godina. Znači, napokon povrata investicije imam 12 godina 70-80 posto manje račune za struju. Koliki je onda tu povrat investicije? To ne znam izračunati.
Kad pričam s ljudima, tih osam godina im je strašno dugo razdoblje. Mislio sam da je to zato što imaju ulaganja u drugim, profitabilnijim branšama pa im je tih 12% godišnje beznačajno.
Ali ispada da jedino drugo ulaganje o kojem razmišljaju je najam stana. Eventualno bitcoin, ali više ne bitcoin jer je sad jeftin.Moja solarna elektrana je sa snagom od 6.1kWh proradila u Veljači, ali za razliku od Vas nisam dobio poticaje od naše države, pitam ustavne stručnjake da li smo svi jednaki na tržištu što bi trabao garantirati ustav ako smo tržišna ekonomija ili je ovo i dalje SRH sa SKH na čelu.
-
Za stanje u BiH direktno je kriva EU jer nakon rata nije inzistirala i financijski potakla povratak izbjeglica u vlastite domove i nametnula program jedinstvenog obrazovanja u zajedničkim školama s građanskim odgojem i micanjem vjeronauka iz škola, isključivo poučavanje organizirati u vjerskim objektima.
-
Zašto se moramo pomiriti sa zlom kao činjenicom kad u ljudima ima i ono dobro, zašto se pomiriti sa nacionalizmom i imperializmom kad postoji tolerancija, ljubav i ljudska solidarnost.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_procitaj_jos_d
Što dulje, to gore.
Da čovjek ne povjeruje, 2022. godina, u srcu Europe rat
Umjesto najave pregovora najava daljnje militarizacije, kada će više netko u EU podići glas razuma jer sa vlasnicima nuklearnog nauružanja treba pregovarati bez obzira što je riječ o kriminalcima i zločincima, ipak je najvažniji mir, a bagru se i dalje može izolirati i tehnološki, energetski, ekonomski i sl.
-
Maratonac je blizu cilja, treba trčati do kraja.
-
Nakon svega se pitam za što se sudi Gazdu, otkud novci za plaćanje različitih konzultanata kad je Agrokor bio pred stečajem sa 6 kn na računu
-
Samo što je korona virus uništavao cijeli svijet, a Borgovci su uništili Gazdu, mirovince i male dioničare i to bez prava žalbe
-
Lijepo je vidjeti da se odmah reinvestira dividenda. Baš me zanima koji je target Floričića na ovoj dionici.To mu je uz maticu najveća pozicija. Imao je dobar tajming na Gorenju.
Dobar Tajming ulaska ili izlaska?
-
Na OTP stigla baka s kolačima.
-
Ajmo izračunati koliki je gubitak za RH zato što domoljubi nisu do danas privatizirali PODR.
-
U trgovini na polici gledam jednu pored druge boce Jamničke i Kale kalničke vode ATGR. Što kupiti, proradila mi je građanska svijest o jednakosti pred zakonom i prevarenim dioničarima JAMN i već znate odabralo sam?
-
Politička korupcija izjeda tkivo Zapada, što će nažalost uništiti EU srednju klasu koja se nije organizirala i pobunila protiv drskih političkih struktura, to vidimo i doma
-
O zločincima i ruskom ne humanom društvu, ne obrazovanom narodu trebalo je ranije razmišljati, zemalja poput Rusije nuklearna sila čija se totalitarna klika bogati prodajući naftu i plin imate u svijetu još puno, kao Iran, Saudijska Arabija, Izrael, Pakistan, Indija, Nigerija, Venezuela, sve ove zemlje danas sutra mogu postati nova Rusija, zato zlo ne možete istrijebiti nasiljem nego obrazovanjem i pravno demokratskim vrijednostima.
-
Rusija nije Srbija, nego velika vojna sila, i sve osim velike mirovne konferencije o ustrojstvu Ukrajne, Gruzije, Moldavija, Srbije, Kosova, BiH i Makedonije put je u pakao, a to ne želim svojoj djeci kao ni našoj civilizaciji.