Je li netko izračunao koliki je broj izmišljenih radnih mjesta u državnim službama i kompanijama pod kontrolom države
Posts by plavi05
-
-
Ipak ima i rizika u ovo sam upucao 80% portfelja, to nikako nije u skladu sa burzovnom strukom ali ja jednostavno vjerujem u ovu priču kao religiozni ljudi u Isusa😍
-
Slažem se da nova uprava radi dobro i Dalekovod će pozitivno djelovati na poslovanje, ali ovih više od 60% novih narudžbi u odnosu na lani KODT zaista čini posebno zanimljivim
-
Kolega Normani, Končar KOEI je vlasnik KODT i ima potpunu kontrolu nad KODT. Zar stvarno mislite da u KOEI ne znaju sto se radi u KODT?
Osnovna djelatnost Končar EI (KOEI) je upravljanje holding društvima uz druge djelatnosti. Dakle, svako društvo koncerna odnosno holdinga ima operativnu upravu, al strategija dolazi s razine KOEI. A moguće i dio objedinjene nabave obzirom da cijeli niz društva u kojima KOEI ostvaruje ili čak i ne ostvaruje kontrolu nabavlja iste ili slične sirovine kao i KODT, pa je pitanje koliko su zapravo ovisna društva samostalna u donošenju odluku koje se tiču većih nabava.
Pa kako onda objašnjavate da su kompanije u sastavu KOEI različito produktivne, a KODT je zlatna koka KOEI, pa me logika uči ulagati u KODT a ne u mastodonta sa slabo uspješnim transportnim sektorom, vlakovi i tramvaji
-
Ja sam oko rezultata Podravke kao podmukli profesor, odnosno asistent kojem se na licu točno vidi da je nezadovoljan kad student nešto zna. Ja sam nezadovoljan što Podravka ima dobre rezultate jer to opovrgava moje teze o Martini Dalić. Nemojte me krivo shvatiti - ja itekako želim da Podravki dobro ide, ali ne pod M. Dalić. Nikad me prije onog s Agrokorom ta žena nije ni na koji način smetala. Od tada me jako smeta. Ne vjerujem joj ništa...
Ista situacija je kod mene što se tiče Dalićke. Odlučio sam da dok je ona na čelu, u Podravku ne ulazim.
Što ako iza Dalićke dođe Tolušić da li vam on ulijeva povjerenje to je HDZov kadar😃
-
Moram nastaviti gornji tekst jer sam zaboravio napomenuti odgovoran odnos prema zaposlenicima.
-
Prateći rad ove kompanije da se uočiti iznimno odgovoran i zahtjevan rad menadžmenta, odnos prema imovini, kapitalu, kratkotrajnoj imovini, dugu, dioničarima itd, bez pretjerivanja ovo je dobar primjer za proučavanje studentima ekonomije.
-
Izvještaj je očekivano dobar, sviđa mi se porast marži u ovim 'čudnim' vremenima, upada u oči veći rast kratkoročnog duga, ali i realizacija kupnje hale i solarne elektrane kojom će pokriti 30% potrošnje, a tek potrebe za sirovinama, pa imaju više od 60% rasta narudžbi u odnosu na lani, kazao sam ranije ugodno je biti na ovom brodu.
-
Kaže kapetan kruzera, dragi putnici brzo se krcajte brod se odvaja od obale putujemo prema Karibima, na proputovanju osigurana cjelovita masaža, bazen, zabavni park, glazba, ples, dakle što želiš dobiješ, pa krenimo sa uživanjem. 😍
-
Neke stvari ne daju se popravljati, treba lokalnu upravu organizirati potpuno nanovo sa općinama, a gradove i županije potpuno ukinuti. Da li se Nin, Komiža, Vis, Obrovac itd nazvati gradovima
-
-
MF su i do sada pokazivali ne racionalnost, a AZ prednjači, to kažem iz iskustva
-
-
Ako je cijena 130 kn ovo su lijepe vijesti
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…66026f203d6.pdf
Mene malo brine točka Ad.3. i Ad.8.
Planirano je povećanje ukupnih prihoda u 2022.g. i za Kodt i Grupu uz porast troškova, ali ako dobro gledam dobit prije i nakon oporezivanja u planovima za 2022.g predviđa se dosta manja.
Realizirano
2021. Kodt. 108/88
Grupa 119/99
Plan
2022.
Kodt 90/74
Grupa 101/85
Ili sam nešto krivo shvatila, ekonomsko znanje mi je vrlo skromno, jedva bazično 😁.
Draga gđa Ledica usporedite planiranja prihoda i dobiti na GS u proteklih 5 godina pa će te vidjeti za koliko su prebacivali planove. Planovi su uvijek postavljeni konzervativno pa će valjda tako biti i ovaj put.
-
Na Jadranu Ako se ovakav odnos EU i Rusije nastavi dogodine bi mogle biti hit sobe sa zajedničkim WC za 20 Eura noć
-
Nije problem u nerođeno djeci nego rođenoj i kvaliteti života u okviru obitelji, o financijskom stanju obitelji više se brinulo u socijalizmu nego danas kada taj bitan segment društva prepuštamo religijskim zajednicama, katoličkoj crkvi. Primjerice u socijalizmu prilikom zapošljavanja se gledalo ima li kandidat obitelj ili nema, zdravstveni sustav je bio dostupniji, a i djeca najsiromašnijih imali su jednake mogućnosti studiranja.
-
Da nastavim status quo, cijene na otoku, kruh 800g 12 kn, mlijeko 1l 9 kn, margo 250gr 10 kn, breskva, nektarina 20 kn, krafna 7.5 kn stvarno pretjerano, očekujem pad prometa u maloprodaji do kraja godine.
-
Jučer sam poslao podatke putem obrazaca koji se nalazi na internetskim stranicama, i danas je došla uplata dividende, s obzirom da je čista bez poreza ova mala administrativna radnja ipak mi nije teško pala.
-
Ja sam spomenuo cijenu pojedinih gradskih sadržaja...a ti si pokušao ironijom i pretjerivanjem ispasti duhovit, al sumnjam da ti je to uspjelo...
Korištenje gradskih sadržaja osim javnog gradskog prijevoza podrazumijeva i korištenje cesta, vodovoda, kanalizacije, besplatnog Wi-fija, bacanje smeća u kante, odvoz otpada, čišćenje ulice itd.