Kriminal i krađa novca iz proračuna nam je postala svakodnevnica na koju se više ne osvrćemo, primjer: županija koja ima 100.000 stambenih jedinica raspiše natječaj vrijednosti 500.000 kn za solare, za učestvovati vam je potrebno potrošiti 2.000 kn, a sretnika ima ukupno 20 obitelji kojima su porezni obveznici financirali solarnu elektranu koja je u stvari potrošačka roba. Praktički slično kao da vam država kupi klima uređaj, laptop, mobitel ili automobil
Posts by plavi05
-
-
Koji je ovo cirkus, barel padne fino a i trenutno se trži po 85-90$,, ali dizel i benzina kao drastično poskupljuje???
Ovaj energetski sektor baš treba državnu kontrolu, ili porez na profit da bude različit od ostalog u gospodarstvu pa da ih opletu za 80-90% poreza na dobiti i komplet tokove novca naftnih kompanija da imaju države pod nadzorom,povećalom
Za gore navedeno najbolji je primjer biografija i poslovni razvoj gospodina koji je stvorio PPD i ENA grupu da nam pojasni malo kakav je njegov put do uspjeha, kako je on došao do povlaštenih cijena a mi ostali to nemožemo
-
-
Stvarno bez obzira dali je netko dioničar ili nije ovo je danas ponos Hrvatske, velika kompanija
-
Koliku plaću dijele profesionalci iz AZ. Jedva čekam pedesetu da prodam AZ profit 3.mirov.stup
-
Lijepo je gledati ali nije lijepo biti učesnik rata, ljudskog civilizacijskom dna gdje ljudski život vrijedi ravno nula, uništavanje materijalnih vrijednosti u koje je uložen veliki ljudski trud, a tek da na površinu dolaze oni koji su skloni nasilju i pljački, eto neka svi znaju i da ne zaborave što je rat
-
-
Kako kaže g. Normani suradnja svih na dobrobit čovječanstva jedini je siguran put, ali sve to treba uokviriti u međunarodne zakone i pravila kako bi se obuzdale siledžije i agresori
-
-
-
-
-
ovi obilni pljuskovi kiše dobro dođu za solare da se s vremena na vrijeme operu paneli od prašine i govanaca različitih ptica
-
Kažete da EU mirovni projekt našeg malog kontinenta upala u krizu i trulež, a tko će EU izvući iz truleži, valjda ja i ti moja i tvoja obitelj zapravo svi mi mali ljudi kojima je stalo do svojeg zavičaja u kojem živi i radi. Što je alternativa nacionalizam, fažizam, militarizam, slanje djece u vojsku, etničko čišćenje. Ako očistimo bošnjačke i srbe iz BiH to će biti sretna i stabilna zemlja, ako protjerao Ruse sa istoka Ukrajne teći će med i mlijeko, Srbi bi protjerali Albance s Kosova itd, je li to sreća i budućnost
Već sam napisao da Ruski fašizmi i Kineski komunizmi nisu nikakva alternativa bolesnom Zapadu. Nama treba više slobode i osobne odgovornosti, a ne manje. Problem je što je Zapadni čovjek odustao od Kršćanstva kao moralne potpore, a u prazninu su uletjeli Nihilizam, Socijalizam i Hedonizam - baš kako je Nietzche predvidio prije 150 godina.
Međutim, predvidio je i rješenje - Ubermench. Ali ne retardirani Nazi blond, nego LJudina koja ne robuje društvu, religiji ni vlastitim slabostima, nego grabi kroz život nemilice, radi na sebi stalno, ne krivi druge za svoje neuspjehe nego isključivo sebe, radi djecu i odgaja ih da budu Supermeni baš kao i on, živi život bez straha i kajanja.
Koliko god je Kršćansko društvo superiorno Nihilističkom kakvo imamo danas, toliko je Nietzcheovo društvo iz Zaratustre superiorno Kršćanskom.
Možda nekome izgleda da lupetam, ali razmislite malo i vidjet ćete da svi društveni problemi proizlaze iz kukavičluka, lijenosti i slabosti svakog pojedinca.
Slažem se s vama, ali kad se spustimo na mikrorazinu ima li rješenja za ovu općenarodnu korumpiranost koju provodi HDZ i u svojoj mreži drži gotovo trećinu građana RH
-
živo me zanima kako će burze reagirati na vjerojatnu pobjedu Braće "Fašista" u Italiji.
koliko vidim, dotični bi htjeli nešto prčkati po već ugovorenim sredstvima EU fonda za oporavak.
zato su i smijenili Marija Dragog, bivšeg šefa ECB-a, koji je i bio jedino jamstvo da će se ti novci utrošiti u ono što EU hoće, tj. da i u Italiji Europski tužitelj (onaj koji kod nas radi posao našeg pravosuđa) neće imati posla.
neki bi rekli: šta se to nas tiče 🤷
ali talijanske obveznice, talijanske banke (koje su vlasnice naših banaka), kako će se postaviti ECB (hoće li braniti?), EU (hoće li uskratiti sredstva?).
cijene struje u Italiji su otišle 10x (koliko bi i kod nas da vlada nije intervenirala), a njihove vlade su njih zadužile na 135% BDP-a, pa se postavlja pitanje jema li para, a da sve ne ode u papar?
Dug država bit će pod kontrolom uvećani prihodima od poreza zahvaljujući poticanjem inflacije koju će platiti mi građani padom standarda.
-
Pa sad vi i dalje podržavate Orbana, umjesto da podržavamo vladavinu prava, parlament, i neovisno sudstvo i slobodne mrdije
Pazi cara, ajte vi meni lipo recite, gdje to imate tu vladavinu prava, a to za mene znači ista prava i za Guzonju i za malog čovjeka?
Neovisan parlament?
Neovisno sudstvo?
i za kraj molim tuš...
SLOBODNE MEDIJE
Kolega ne želim ispasti da podjebavam, ali ako ste mislili da to sve imate na Zapadu, mislim da ste zaspali negdje u 1970-oj. Ovaj današnji Zapad sve više sliči na Brežnjevov SSSR, počev od senilnog i stalno pijanog politbiroa, pa preko jeftine propagande (pardon, slobodnih medija), totalno korumpiranog sudstva i politike pa do totalno demoralizirane, uškopljene i opljačkane raje. Ovaj Zapad nije više sjena onog svjetionika slobode i demokracije kakav je bio prije 50 ili 100 godina - to je sad bolesno društvo kojem očajnički treba politička, ekonomska i kulturna reforma da se trgne iz truleži u koje je upalo.
I ne, Rusija i Kina nisu nikakve alternative, da vas preduhitrim...
Kažete da EU mirovni projekt našeg malog kontinenta upala u krizu i trulež, a tko će EU izvući iz truleži, valjda ja i ti moja i tvoja obitelj zapravo svi mi mali ljudi kojima je stalo do svojeg zavičaja u kojem živi i radi. Što je alternativa nacionalizam, fažizam, militarizam, slanje djece u vojsku, etničko čišćenje. Ako očistimo bošnjačke i srbe iz BiH to će biti sretna i stabilna zemlja, ako protjerao Ruse sa istoka Ukrajne teći će med i mlijeko, Srbi bi protjerali Albance s Kosova itd, je li to sreća i budućnost
-
Ne shvaćam zašto ne učimo iz povijesti. Za Europu su najpogubniji bili autorativni vođe, koji su preskakali parlament, a sudstvo je bilo dio diktature. Pođimo od Cara Vilima II koji je krivac za početak 1.sv.rata misleći da će ušutkati protivnike monarhije, dalje imamo Hitlera, Musolinija, Franka, Staljina, Tita koji je imao avanturu u Grčkoj, i u zaleđu Trsta, pa sada Putin i Orban koji agresivno pljačka naše resurse, ima pretenzije na slovensko Prekomurje, naše teritotje na lijevoj obali Drave, na rumunjsku, slovačku i ukrajinsku teritorij. Pa sad vi i dalje podržavate Orbana, umjesto da podržavamo vladavinu prava, parlament, i neovisno sudstvo i slobodne mrdije
-
Pitam se zašto su prihvatili imenovanje za predsjednika Rusije i omogućili mu 22 godine vlasti, da li je to demokracija i vladavina prava, zašto se ne ograniči vlast dva puta po četiri godine i ne bi imali ovakvih problema, pa mi imamo u EU problem s Orbanom pa nikako da se to riješi, to nije ideologija što reče Milanović, to je demokracija, sloboda i mirna nenasilan budućnost za nas sve
-
Sjećam se priče kada je na vlasti bio pijani Jeljcin kako je Svijet bio u strahu od potpune anarhije u Rusiji, kako su do nuklearnog oružja mogla doći kojekakve bande, pa je Svijet odahnu s dolaskom Putina i stroge kontrole nuklearnog oružja. Sad se pitam što su Zapadni političari napravili za vladavinu prava, demokratske procese, slobode medija, alternativne političke ideje u Rusiji u proteklih 22 godine, nisu napravili ništa, ugrozili su sigurnost u EU, a sada bi naša djeca trebala biti nečije topovsko meso, a da političari či dalje očekuju da ih Putin podmićuje za plin i naftu, a on u zamjenu vršio politički utjecaj po zemljama EU.
-
Ostavka je znak slabosti i priznanja za krivnju naravno u balkanskom ili hrvatskom stanju uma