Ako je redovna dionica narasla zbog špekulacija o mogućem preuzimanju bez kupovine povlaštenih dionica ja u to ne vjerujem jer AV i Pokrajac drže 280.000 povlaštenih dionica plus ono što se ne idi recimo ne znamo vlasnika PBZ računa i ovog sada 10.računa što je nedavno kupovao, vjerovatno još ima dionica u krugu obitelji, a tu su i trezorske dionice. Mentalni sklop ekipe oko AV da sigurno neće dozvoliti da imaju dionice Adrisa, a da ne ju mogućnost kontrole, tako da mislim tko god bude preuzimao Adris morate će preuzeti sve dionice onih koji sada kontroliraju i upravljaju kompanijom bile one redovne ili povlaštene
Posts by plavi05
-
-
Nerazumjem da pravo glasa na skupštini vrijedi 40% vrijednosti u odnosu na dionicu bez prava glasa, recimo kod KODT je ista vrijednost redovne i povlaštene, kod CROS je nešto veća cijena povlaštene zbog dividende koja se isplaćuje samo na povlašteno izdanje, za mene ovo na Adrisu je ne racionalnost tržišta koje će jednom poravnati cijene redovne i povlaštene samo neznam odgovor na pitanje kada?
Na ADRS2 je čak i dividenda veća gotovo za 1,5%
-
Po čemu bi danas trebali biti napredniji oni krajevi koji su u srednjem vijeku bili pod mađaronskom vlašću od onih pod turskom, čudni kriteriji za približavanje EU
-
Bravo kolega d_artagnan, kako kod nas čovjek može ostvariti pravo na slobodu izbora dok sudstvo i organi gonjenja ne odrađuju svoj posao
-
-
Kada desetak tisuća eura uloži u dionice za SDP si buržuj koga treba opaliti porezom, a HDZ je stranka koja želi opljačkati svaki Euro naših građana (najnovije su mirovinski fondov) i i sve podrediti sebi i što više ljudi umrežiti u HDZ koruptivnu hobotnicu od poduzetnika do uhljeba i lažnih umirovljenika
nemože HDZ toliko opljačkati koliko klika iz mirovinaca može spaliti novca da pomogne svojim jatacima.
uostalom, naivan si ako misliš da će se i oporba s državnim novcem ponašati kao da je njihov vlastiti.
je li netko ukrao ili sasuo novce u neisplative projekte ili pouhljebljivao, na kraju je šteta ista.
jedina razlika je što je klasična krađa kazneno djelo, dok spaljivanje javnog novca za potrebe podobnih nije 🤷
Ako učimo iz povijesti oporba ne može opljačkati u slijedećih 100 godina koliko je opljačkao HDZ za vrijeme Tuđmana i Sanadera
-
Kada desetak tisuća eura uloži u dionice za SDP si buržuj koga treba opaliti porezom, a HDZ je stranka koja želi opljačkati svaki Euro naših građana (najnovije su mirovinski fondov) i i sve podrediti sebi i što više ljudi umrežiti u HDZ koruptivnu hobotnicu od poduzetnika do uhljeba i lažnih umirovljenika
-
neuspješno sam pokušao prenijeti tekst sa portala seebiz.eu o planovima EU o ubrzanom razvoju električne mreže koja zaostaje u odnosu veliki broj novih izvora energije solari i vjetro parkovi, te elektrifikacije auto industrije
-
Display Spoiler
dionice.net/attachment/15201/Izgleda da smo tek krenuli raditi, jer posla ima na sve stranedionice.net/attachment/15202/
-
Pratim ovaj Generali fond jugoistočna Europa, kako aktivno upravljaju imovinom pa u padu cijene kupuju, a prodaju u rastu i kao osmi dioničar Spana isčekuju profit iz najnovije investicije u zaposlenike i kibernetičkom sigurnost za razliku npr. AZ fondova koji sad prodaju KODT, a prodavali su i prije godinu dana po cijeni od 250 Eura a sada ju cijena 880. Koji su to menadžeri
-
Nije ni tursko tržište za baciti, koliko Turska ima stanovnika
Budući da je KOTR najbolji naš izvoznik u Izreal, ovo zvuči zanimljivo https://transformers-magazine.com/tm-news/israel…ission-network/
Pogotovo ako se uzme u obzir nase UN glasovanje i zaostravanje odnosa sa turcima, sanse su sigurno povecane
-
Budući da je KOTR najbolji naš izvoznik u Izreal, ovo zvuči zanimljivo https://transformers-magazine.com/tm-news/israel…ission-network/
Biti će tu posla i za KODT
-
Neznam jesam li što prosputio al gosn. I.T. nigdje ne spominje nikoga, niti da su oštećeni mirovinci, ni iko drugi, samo JA JA JA JAAA hahaha.
poštovani, dajte molim imena i najvaznije prezimena tih ljudi koji u to vrijeme predstavljaju mirovince?
Pa uvijek je bilo samo ja, ne bi nastao ON da nije bilo samo JAAAAaaa
koliko se da vidjeti SVI ali ama bas SVI su prošli vrhunski u odnosu na Todorića . KOGA BI JOŠ TREBALO SPOMENUTI?
Trebao bih se sjetiti malih dioničara domaćih kompanijama koji su nulovani, zašto nisu nulovani mali dioničari Merkatora ili srpskih kompanija u kojima je Agrokor imao većinski paket dionica, a nulovani su dioničari Leda u kojem je Agrokor imao manje od polovine vlasništva
-
Jedino je zastupnica Vidović Krišto direktna sa pitanjima, pa je prigovorila zašto na sjednici nema Dalićke, Plenkovića i Marića
-
ja ne mislim!
kad je ova država išta-ikome poklonila?
ja recimo imam čist slučaj, matematički dokazan, protiv jedne banke i država - njeno sudstvo - me koči u dobivanju spora
u našoj državi je spor zaista- spor!
puno je toga ovdje napisano pa ajmo malo zdravoseljački. Ako država izgubi spor ima novaca za obeštećenje bez da i jedna društvena grupa to osjeti ( ovdje napominjem da je sam Todorić nekoliko puta izjavio da je ovo njegova država i dao do zaanja da ju neće nagaziti oko odštete). HDZ NEĆE izgubiti značajno na popularnosti u slučaju da se spor izgubi. svi živimo po važećim zakonima i onda danas navečer netko kaže da sutra ujutro sve ne vrijedi i daj mi svoju imovinu???? mislim da je cilj bio isključivo Todorićeva kompanija , ako se on naplati naplatit će se svi.. vaš slučaj privat koj spominjete je kompliciraniji od ovoga. ovo je čisto otimanje kao 45. bez uvrede ikome
Kad volite raditi poveznicu između 2.YU ii današnje HR u nedavnom intervjuu Luxardo kaže da je nekoliko godina iza rata tužio YU za otimačinu tvornice preimenovanu u Maraska, dobio je spor na međunarodnom sudu u SAD pa nikad u stvarnosti nije dobio ništa.
-
-
Hebes pare nekad, nisi kruha gladan. Nemos bit go.no od covjeka 😒
Ako gledate stvari politički RH je direktno učestvovala u priznavanju RS i tko je sada kriv za ponašanje Dodiga
-
Kupljena tvrtka u narednim godinama će se potpuno integrirati u grupu KODT i marža će sigurno biti veća, a i vlasništvo će biti potpuno 100%, to smo već imali priliku vidjeti sa ovom tvornicom u Poljskoj. I ona je bila u početku manje produktivna, a vlasništvo se steklo iz dvokoraka, najprije 51%,a naknadno sve 100%
-
Ispravak PBZ Croatia osiguranje OMF 3.dioničar sa 6,71% u vlasništvu najvećeg osiguravatelja na ovim prostorima Triglav osiguranje.
-
Na stranicama Zavaraonica Triglav Slovenija, odnosi sa investitorima GFI za 2023,može se vidjeti PBZ CROS mirovinski fond vlasnik 5% dionica