Stara poslovica kaže nespremnost za preuzimanje rizika najveći je rizik
Posts by plavi05
-
-
Jesu izbacili sad koji će biti novi pomaci cijena u nalozima?
Time se ubija trgovina, da li su ovi sa ZSE ikad trgovali na buvljaku, placu, pijaci i sl.
-
Ja na budućnost burze gledam kao sportske lige, zašto je NBA, nogometne lige petice atraktivne jer se tu koncentrira kvaliteta, predložio bi ujedinjavanje austrijske, slovenske i naše burze u kojima je euro kao zajednička valuta pa bi se i Beč mogao razvijati kao burzovno i financijsko tržište a mi bi imali puno više likvidnih dionica prilika za trgovinu
-
Jeli pričamo o onoj politici gdje ne znamo gdje završava državni proračun a gdje počima katolička škrabica, gdje završavaju državne nekretnine a gdje počimaju kaptolski i vatikanski dvori naravno zna se HDZ
-
Možda bi od Zambije trebali učiti kako funkcionira država i kako se primjenjuju zakoni
-
Ima i onih ne mali broj kojima su i radni dani u stvari neradni, dobili su ugovore na nepostojeća i izmišljena radna mjesta, ako zaškripi samo ozakone porez na ekstra profit i pričaju priču o solidarnosti.
-
Meni su mjesečne promjene dostavljene, a vi možda niste trgovali u 11.mjesecu
-
I kod mene
KODT2 50%
KODT 30%
SPAN 12%
MONP 7%
KOEI 1%
-
Nitko ne komentira lijepi predblagdanski rast od 39 do 43 kune, ima li neki poseban razlog
-
Do kada će biti cijene vidljive i u kunama
-
Sirotinjom se nazivaju ljudi i na Baniji i centru Zagreba koji očekuju da im država obnovi stambene objekte, što bi na ovo imali reći beskućnici u Zagrebu čiji je dom kolodvor i ne traže da im država rješava stambeno pitanje
-
Nemojte mi samo pričati kako se ne da ništa uštedjeti sa ovim plaćama, a onda kad se dobije kredit nađe se novaca i za mjesečnu ratu glavnicu a i za kamatu, to mi je zapravo nedokučivo
-
Plaćao sam danak AD PLASTIC ne zbog uprave nego zbog međunarodnih okolnosti, pa platiti i vi danak ne zbog banaka nego zbog međuvalutnih okolnosti
Nije to ista situacija, burza je za odabrane, a krediti se dizali između ostaloga i za egzistencijalne potrebe.
Evo ovo je srž hrvatskog problema, ja upravo mislim suprotno, krediti su za bogatu e koji se igraju hipotekama, a dionice su za sirotinju koja svoju teško stečenu ušteđevinu ne žele gubiti u gotovini nego žele uložiti u profitabilne kompanije i kroz kapitalnu dobit i dividendu uvećava ti svoju ušteđevinu a onda kada steknu bar 1/2 vrijednosti stana ući u kredit za drugu polovinu i tako sebi stvoriti uvjete ne biti vječni dužnik
-
Ne radujem se ničijoj propasti ali ne želim da me prati bauk socijalizma i država koja brine za loše odluke naroda
-
Plaćao sam danak AD PLASTIC ne zbog uprave nego zbog međunarodnih okolnosti, pa platite i vi danak ne zbog banaka nego zbog međuvalutnih okolnosti
-
jako vas puno ovdje, dragi moje kolege, nema pojma o tome što je potrošač, a što je banka
u ugovornom odnosu prilikom podizanja kredita mi smo potrošač isto kao kad kupujete perilicu na kredit
jeste li znali da su u sudskim predmetima ne prave razliku je li potrošač-uzimatelj kredita knjigovođa, financijaš, isto bankar ili inženjer kemije, učitelj ili blagajnik u Konzumu; svi su jednako tretirani jer banka je ta koja u odnosu kreditora i potrošača treba preuzeti koristi (kamatu) ali i rizike na sebe
naravno da je banka u mom slučaju, a nisam jedini, sve rizike prebacila na mene potrošača
ista vam je stvar kad dignete potrošački kredit za perilicu rublja npr.
tko bi od vas pristao da vam kreditor nakon godine dana otplate digne cijenu perilice s 5.000 kn na 10.000 kn, digne kamatu u kreditu, pa još kaže ako platiš ranije glavnicu uzimamo ti 1% na ostatak neotplaćene glavnice? koje glavnice? naravno ove nove koju su sami izmislili da im sada pripada
zato nas pustite da se kroz sudske procese izborimo za sebe ali i za sve vas buduće potrošače kako bi imali pravedniji sustav, koji će vas štititi od gramzivosti trgovaca
Ovo s perilicom možemo usporediti samo s kreditom s fiksnom kamatom, ali ne s promjenjivom
-
a da je situacija bila obrnuta, da je švicarski franak slabio bi li isto tako govorili
Onda bi najvjerojatnije pričali kako su napravili posao života ,da im je zao da nisu kupili još dva tri stana i gdje je bila pamet onima koji su uzeli kredit u eurima.
Zato plaćamo danak ne prilagodljivosti tržišnoj ekonomiji i kao građani i kao država, a vidimo da je to skupo
-
67% ispitanika vjeruje da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, a opora ne zna tko joj glavu nosi 🤡
https://www.index.hr/mobile/vijesti…st/2423716.aspx
Plenki, majstore! 🧘
Ovo je tipičan primjer korumpiranih birača, zemlja ide u pogrešnom smjeru a potpora vlasti raste
-
KOEI sa Kolakom stvarno izgleda puno bolje nego za vrijeme Bage, novi veliki poslovi hidrocentrale, vlakovi, preuzimanja, Dalekovod je velika akvizicija ali treba ovdje pripaziti sa dugom i kamatama koje su u porastu, u idućim izvještajima treba obratiti pozornost na veličinu duga i KODT je u investicijski aktivan, proširenje kapaciteta kupnja nove hale, solarna elektrana ali u velikoj mjeri koristi vlastiti kapital, ali treba promatrati i odnos duga i kapitala
-
slušanje i gledanje poslanice Sv. Zdravka apostola Dinamovcima
Poruka za sve nas u RH kako je moguće sa nekom zemljom uspostaviti režim dvostrukog državljanstava, a istovremeno bez dogovora o međusobnom isporučivanju osumnjičenih ili optuženih državljana, zaista smo apsurdistan, i još pravo našeg državljanstva ima gotovo 20% građana susjedne zemlje s kojom nemamo uređeno nijedno pravno pitanje