Osigurana gotovina je 20000Eura, a što je sa vrijednosnim papirima kupljenim i prijavljenim kod brokerske kuće koja je propala, da li su oni neotuđive kad su prijavljeni kod SKDD
Posts by plavi05
-
-
Iz povijesti treba učiti ništa nije crno bijelo, još 1984 za vrijeme ZOI zapad je nudio YU članstvo u EZ ako promjeni rigidni zakon o pravu i slobodi vlasništva, tada je TAS dobio ugovor sa WV za proizvodnjj Golf2. YU partijaši nisu imali hrabrosti ni vizije za reforme, sve je slično kao i danas
-
U periodu prve polovice šezdesetih godina prošlog stoljeća u Svijetu zemlje sa najvišim rastom BDP bile su Japan i YU. Kod nas poznati pojam je bio elektrifikacija i industrijalizacija zemlje, a sami Kinezi su sami priznali da im je to bila inspiracija kako jedno socijalističko i jednopartijsko društvo može rasti po tako visokim stopama
-
Ne sjećamo se kad je država ukinula porez, pa jel se netko sijeća kada se na trgu bana Jelačića okupilo 100.000 ljudi tražeći ukidanje poreza i smanjenje državne birokracije bar za pola, što se bojite dobiti pendrek po leđima, gdje su nam mladi, najveća tragedija je što su mladi u komunističkoj Jugoslaviji bili buntovniji nego što su mladi danas u demokraciji
-
Nevjerojatno je koliku su količinu štetu države i političari počinili u zadnje dvije godine od pandemije, tiskanja novca preko svakog razuma dajući razno razne subvencije pa do globalne nesigurnosti i ratnih opasnih igrica sa Kinom i Rusijom. Najviše vole sve svaliti na korporacije i bogataše a ne vide koju sebe koja sranja rade, vrijeme je pobunu, dobro je ljudi su se počeli okupljati u Češkoj, Francuskoj
-
S kojeg računa je četvorci isplaćena premija zna li tko
-
Danas smo u rubrici komentari sa ZSE pisali o potrebi osnivanju udruge za zaštitu prava dioničara kako bi tražili ukidanje poreza na kapitalnu dobit i dividendu, a i u ovakvim situacijama samovolje i nepoštivanja zakona udruga bi imala posla u zaštiti prava oštećenih dioničara
-
Nitko za nas neće se boriti za ukidanje poreza na tržištu kapitala ako se mi sami ne organiziramo. Prvi korak je osnivanje udruge sa što više članova. To vam je tako u demokracijama, za prava Francuza da i dalje idu u mirovinu sa 62 godine mogu se boriti samo oni sami i oni su toga svjesni i vidimo kako se to radi. Milijun i po ljudi na ulice, zatvoriti rafinerije, elektrane itd To se u demokraciji zove politički aktivizam. Pod hitno uvesti građanski odgoj u škole jer za sva prava se treba izboriti nitko ti ništa neće dati na lijepe oči.
-
Ti si optimist. Zašto bi se ukinulo? Je li netko o tome negdje vodio raspravu u smislu za i protiv? Ili će Plenki doći na ZSE i spontano tijekom boravka odlučiti da to treba ukinuti, tek tako, samo će tako odustati od tog novca. Kojim povodom is kojim pobudama? Samo zato što to nama nazočnima na forumu odgovara?
Sa kojim pobudama??
Pa recimo da zainteresira općenito stanovništvo za tržište kapitala, da ekipa malo nauči da se može Investirati iu tvrtku čiji bude suvlasnik pa onda preferira kupnju tih proizvoda od tih kompanija čiji si suvlasnik, a ne da se samo ulupava lova u beton.
Da ekipa skuzi povrat na kapital, koliko je povrat na , upravljanje rizikom, diverzifikacija između više oblika imovine..
Ono tipa da ekipa skuzi da ako imas neke dionice vira, pa kupujes secer od svoje kompanije ako je cijena tu negdje, imas dionice zabe… pa imas otvoren racun u zabi, imas dionice t-coma… imas uslige od t-coma,, imas dionice saponije, pa kupuješ proizvode saponije ako su cjenovno tu negdje… pa tako redom dalje.. a onda kak te neka kompanija zahebe, iznevjeri sa vođenjem i upravljanjem onda ih jednostavno bojkotiraš i radiš kontra reklamu, oa nek se misli kako će poslovati.
Iako čak i porez nije toliki problem nego pravednost, da možeš prenijeti u sljedeću godinu dobit ili gubitak, ovako plaćaš porez ako zaradiš na dionicama, a sljedeću godinu ako si u minusu, tko te hebe, tvoj problem… to je velika nepravda, pogotovo za sektor koji je ružičan i sklon promjenama…
Financiski ste dosta pismeni i svjesni važnosti kvalitetnog upravljanja, ali recite mi da li je to vaša životna škola ili nosite znanje iz hrvatskog obrazovnog sustava? Tu je ogroman problem nepismena nacija koja nije svjesna posljedica svog neznanja
-
Ovdje je jedini smisao zarade, a sve ostalo su gluposti i politika!
A ulaganje u obveznice je trenutno, zbog inflacije, teškog gubitka i pokazatelja nedostatka osnovnog znanja iz matematike.
Falili ste temu.
Idite na SPAN i hvalite se milijardama.
Ovdje je rasprava o Obveznicama. U koji su neki uložili toliko novca da će na 3,65% kamate zaraditi više nego većina na SPAN.
SPAN - nova Bakićeva Barcelona. Tika taka do milijardi. Bit će te svi prljavo bogati.
Već sam napisao u obveznice ulažu bogataši, a u dionice sirotinja i to skroz usko u dva ili tri papira, eto tako ja radim i još uvijek se smatram siromašnijim ulagateljem ali dobro napredujem. Osim toga bitno mi je i u što i u koga ulažem da ponosno mogu živjeti, svoj novac nikad ne ulažem niti trošim kod sumnjivih i kriminalnih tipova a upravo su takvi oni upravljaju javnim novcem u RH
-
Mislim da je problem državnog zdravstva što smo ga naslijedili iz socijalizma, a nismo ga stvorili i osmislili za moderna vremena, to je slično kao odnos prema naslijeđenoj imovini i onoj koju smo sami stvorili kroz život.
-
Pa kada će više tome kraja...nek se sjedi i dogovore i bok, ne isplati se toliko ginuti za koga, političare!?
Nije to baš tako. Da neka divljačka bagra preko noći provali u moju zemlju i krene pucati po meni i mojima svakako bih im rado spremio metak u čelenku. Sto vise to bolje. To se zovu branitelji. To smo imali ovdje, i pobijedili smo. Prema tome to se sada događa tamo. Nema razlike. Svakako želim uspjeh Ukrajini i poraz ruskim banditima.
Za političke elite i one koje vole lijepe legende mi Hrvati smo pobijedili, a pogledajte današnji rezultat, 1991god 4,8 milijuna stanovnika 2021 3,8 milijuna stanovnika, a predviđam za 30 godina ako se sa korupcijom i otimačinom nastavi mogli bi izgubiti i ukupnu vlast u vlastitoj zemlji i nametnuti nam povjerenika iz EU pod izlikom bankrota ili nešto slično
-
I ja sam pun ko brod ovog papira pa ponekad postavljam neka smiješna pitanja ko nevjerni Toma, ipak živimo RH burzi
-
Da li sam dobro shvatio da za solarnu elektranu čekaju odobrenje države za korištenje poticaja, ako to dobiju ne moraju obračunavati ni extra profit.
-
Mene ovdje brine stavka kratkotrajno zaduživanje prema povezanim društvima i poduzetnicima stavka 1 i stavka 2 cca 60 milijuna kuna, au prošlom razdoblju bilo je cca 16 milijuna, o čemu se tu radi zna li netko, Upravu ne zabrinjava smanjena tekuća likvidnost, ali volio bih objašnjenje jer mene slanica.
Matica koncar ja uvijek bila tu da financira svoja povezana društva, što je tu čudno, a upravo bi trebao zabrinjavati omjer tekuće likvidnosti skoro 2:1 s inače jako malom zaduženošću ? . Ne znam šta da se još pametno odgovori na ove upite.
Cijenim vaš odgovor jer nije sramota učiti, pa bih vas pitao dali vas zabrinjava značajno smanjenje novca u blagajni ili je to u okvirima normalnog
-
Ako dobro tumačim ovaj dodatak zakonu o extra profitu, onda ni KODT neće platiti dodatni porez radi poticaja na ulaganje u solarnu elektranu?
-
Mene ovdje brine stavka kratkotrajno zaduživanje prema povezanim društvima i poduzetnicima stavka 1 i stavka 2 cca 60 milijuna kuna, a u prošlom razdoblju je bilo cca 16 milijuna, o čemu se tu radi zna li netko, Upravu ne zabrinjava smanjena tekuća likvidnost, ali volio bih objašnjenje jer mene brine.
-
Neće valjda Ericsson Indija preuzeti poslove ERNT pa to je vijest godine
-
Poslovi ERNT i SPANA su različiti i u ničemu se ne preklapaju, to je kao da uspoređuje te Autohrvatska ili ATGR ili MEDIKU svi su oni trgovci ali sa različitom robom
-
Ako ste obični čovjek cijena otkupa struje je 0.12 lp imam točno takav obračun u računu E. ON ali sam ga reklamirao pa je storniran jer sam ušao u sustav samoopskrbe. Ukoliko ste Pavao Vujnovac i slični njemu onda su druga pravila