U ovome zlu je dobra vijest da ju ruska vojska vrlo loša, očito umjesto da su ulagali to je pokradeno za pojedince. Slažem se da će svijet morati rusiji nametnuti plaćanje odštete u stotinama ili tisućama milijardi. Vodi ih komunistički nasilnički mozak, komunistički. Ipak imaju projektile za ubijanje i teror. Sankcije dodatno pojačavati i uvesti ih za rusku putovnicu. Ukinuti dozvole boravka rusima u eu, blokirati nekretnine, nametnuti takse firmama. Zagorčati im život jer ubijaju i uništavaju nevine. Svijet neće nimalo naprijed dok rusi ne budu na koljenima to je agresorska i teroristička kgb država koja je danas stroj za ubijanje. Moraju platit sve sa kamatama.
Posts by Barikb
-
-
miro bulj i grmoja mogu rješit ovu svjetsku krizu. I nitko više. Oni jedini imaju znanje i iskustvo za to.
-
Tko zna zarađuje puno, lagano i uvijek iznova i sve više. Bravo.
Najbitnije: nikad ništa radit, samo muda ladit
-
Narod se treba sjetiti poduzimati akcije i birati prave ljude kada su izbori, sada je kasno...
Pitanje svih pitanja, koga birati ? Za hdz svi znamo, sdp Bucko bere dnevnice, odvojeni zivot i dr
Ne vidim osim Pauliea i Grmoje tko bi nas mogao voditi. Oni uvijek znaju što bi narod trebao. Osim toga tko sada ulaže u dionice očekuje zaradu, je li tako ? I to ratnu, vrlo masnu zaradu.
Važno da je netko drugi kriv uvijek i da se se ne odgovara za vlastite postupke. Tako i putin razmišlja, ali neće ići tako na kraju.
Jedino osobna odgovornost. I to je u redu.
-
Realno, paničare samo mali ulagači, što je i očekivano.
Nema smisla paničariti. Dovoljno je zamjeniti dionice za cash dok su cijene još ovako vrlo visoko. Nema staklene kugle. To sam obavio još prošle godine, ne predviđajući rat u Europi.
-
Crobex -2,4% je zanemarivo. Čekajte da počnu značajne korekcije. Nije dobro, a burza kao sa se ništa manje više ne događa.
-
objasnio sam prije par dana, obrisani su mi postovi umjereni i kvalitetni. Ne događa se ništa čudno, nego posve očekivano. Vlastita očekivanja uravnotežite sa političko-gospodarskom realnošću. Što je tu je. Mirovna misija Rusije u Ukrajini itd...
-
po meni bi podravka u korekciji na 200-250 kn bila relativno sigurna opcija. U svakom slučaju ispod 300 kn. Sve je relativno danas. Ili ericson NT na 700-800 kn. Te branše će raditi bolje od auto industrije ili turizma.
-
spuštanje prosjeka, hm . U dionicama Rusi su to. Rizici su veliki jer Rusi su spremni na milijunske žrtve svojih ljudi, a kamoli ostalih. Najavio sam neki dan poznato "kuhanje žabe". Ovo kuhanje je naročito opasno. Ako mi ostane pola imovine u 3. stupu bit će ok. Beton, željezo i oprema je već kupljena i ugrađena i bojim se i za to. Bitno je preživjeti. S druge strane kupuje se dionice kada je krv na ulicama. Oprez je majka mudrosti. Drž'te gaće.
-
Valjalo bi izbjeći sindrom "kuhane žabe"na burzi, tko to želi i ZNA. Svima bih savjetovao ne samo najveći mogući oprez nego i da ih vodi zdrav razum kod ulaganja u budućnosti. Jasno je što slijedi po pitanju dionica i businessa. Relativno je zanimljivo čitati i pratiti komentare sa određenim iskustvom koje imam. S druge strane tko ulaže zarađeni novac zna što će i kako će. Ratna ekonomija je vrlo specifična i potrebna su dodatna znanja i vrhunske sposobnosti. Možda je Putin promjenio osobine nakon covida. Invalidan nakon covida ??? Pozdravljam preuzimanje ruske banke od HPB. Međutim, jedna lasta ne čini proljeće. Ne zamjeram ishitreno brisanje komentara i ostavljanje loših, ali ako bi moj obrisan komentar spasio barem jednoga ili dvojicu, šteta je, a i trošak. Sretno baš svima.
-
Ako Putin poživi do ljeta ili ne daj Bože do zime 2022/2023 današnje cijene biti će na pola maksimalno. U suprotnom sve se isplati. A nije bilo loše 😷. Što je tu je.
-
meni bi podravka na cca 250-300 kn bila moguća kupnja. Mnogi sektori postaju superrizični. Jasno je da ulaganje u dionice na početku rata (kojeg opsega) predstavlja superrizik i špekulaciju. Šteta za Adpl
Podravka je super rizicna?!
Nisam mislio na Podravku. Sve je super-rizično, turizam osobito. Rat je tek na samom početku. Plan Rusije je potpuno uništiti ili zgaziti cijelu Ukrajinu i ići dalje. Rusi glavne snage i oružje nisu još koristili, zločinački pohod neće biti opozvan dok je Putin živ. Važno je to uzeti u obzir, zato sam rekao da bi mi eventualno pola sadašnje cijene Podravke bio znak za razmišljanje.
-
meni bi podravka na cca 250-300 kn bila moguća kupnja. Mnogi sektori postaju superrizični. Jasno je da ulaganje u dionice na početku rata (kojeg opsega) predstavlja superrizik i špekulaciju. Šteta za Adpl
-
upravo je Biden izjavio da Putin neće stati na Ukrajini. Trend na cijenama dionica je izvjestan.
-
Teško je predviđati daleko. Idućih 15 dana očekujem oštar pad cca možda i na pola cijena danas na ZSE. Izvjesno je da je Putin psihički potpuno nestabilan i time nepredvidiv. Doveo je svoj vlastiti narod i državu u jako veliku krizu, a druge otvoreno želi uništavati i ubijati, silovati, ugnjetavati. Jedina država koja ga može podržati je srpska u Europi. Osvojit će brzo Ukrajinu jer je puno jači, ali teško da će tu stati po svemu sudeći. Vjerojatno će krenuti na baltičke države prije Poljske i Slovačke recimo. U slučaju nuklearnih udara ili sukoba dionice neće biti osobito na cijeni. Bolje mi se čine nekretnine na Jadranu i općenito nekretnine, to će ruski antifašisti teško zauzeti u Hrvatskoj. Na kraju će Putin biti ubijen kao Gadafi, jer bandit već prijeti nuklearnim oružjem,ali od toga nas dijele godine. Ispada da je dobro da naši mir. fondovi imaju državne obveznice. Sretno svima. Slava Ukrajini ! Ne zaboravimo da nas je ta država priznala među prvima i pomognimo im maksimalno !
-
Podravku niste napisali, auh i bc bi izbacio, jdos ni je znam što je. Vjerojatno će podravka kompletna s belupom u prodaji ako je bude vrijediti duplo. Barem, konzervativna procjena.
-
Rizična kupnja u Austriji, zimske sezone zasad nema, zatvaranje je tamo pitanje do kada i da li će ih biti još.
Međutim ova netransparetnost kod transakcije, jer nije objavljenja cijena hotela iznimno zabrinjava. Sve je čudnovati zakukuljeno.
Ipak Erste fond mirovinski ( vlasnik je austrijski ) kupuje sa novcima budućih penzionera i digao cijenu do 32 kn, vrlo blizu cijene prije covida 19. Volio bih da nisam u pravu.
-
Ako sam dobro skužio, šef NO sa svojom privatnom firmom ulaže skupa sa Valamarom. Izgleda mi to kao pravi big game. Da li je to najbolji interes malih dioničara u Hrvatskoj valamarovih pokazat će vrijeme. Cijenu nije moguće saznati "po ključu" tako da je sve skupa jako zanimljivo i puno velikih upitnika, ne radi se o klasičnoj kupnji nego zakrabuljenim kombinacijama. Da li postoje negdje položeni kakvi dodatni ugovori npr. u Austriji ostaje nepoznato. Siguran sam da i ZB neće raditi probleme, niti revizori, nego će zamišljeno odraditi "kao po loju".
-
-
U svakom slučaju nije nemoguće da Pivci kupe Podravku. Naravno za račun nekog drugog. Ipak ovo je Hrvatska. Država ima jako puno, puno imaju fondovi. Fondovi su uvijek spremni za najgoru opciju po njihov portfelj. Dokaz je da nisu pisnuli oko Agrokora. Spremni su na sve. Npr. uprave Podravke ne dostavi LEI broj burzi. Burza to prešuti. Delistiraju dionicu. Fondovi odluče prodavat jer nije perspektivno. Pivci kupe po 300,200,100,50 ili 20 kn za dionicu. Ovo je samo špekulacija ali nije nemoguć scenarij. Isto tako radnici su prodali jeftino Pivcima Kraš umjesto po 1.050 kn, a Pivac će preprodati dalje. Sve je moguće.