tužbe za švicarca koje su pred vratima izvjesne i idu svome kraju u milijardama kn mogle bi poslužiti kao izgovor za istiskivanje. Na ZSE je priča uvijek ista sjetimo se Peveca i delistiranja, Fortenovu tko je stvarni kupac, ZABU imaju sve u svojim rukama da operušaju male dioničare. Ledo, Jamnica, mirovinci, pbz, isti obrasci "transparentnosti"
Posts by Barikb
-
-
Hvala na friškim informacijama.
-
KODT tko prodaje, kako posluje, kupnjq prodaju udaljene, kakva je situacija i/ili očekivanja. Upitao sam na temi KODT, ali odgovora čuti nije. Meni izgleda zanimljiv papir od mnogih na ZSE
-
nisam pratio duže vrijeme, ali mi je dionica zanimljivija od ostalih...Dosta je veliki raspon između kupnje i prodaje. Može l' netko upućeniji komentirati oko KODT
1. Poslovanje tj. kako im ide
2. Trgovanje ( je li moguće čišćenje prema gore ili prema dolje)
3. Predviđanja oko 1 i 2
Hvala
-
Bavio se nekretninama.. puno posla i zadovoljstva. Rast cijena je tek počeo kod nas osobito na moru i otocima. Mislio sam da ću biti vrlo zadovoljan. Zadovoljniji sam nego što sam mislio, kao po loju ide. Stranci čine prevagu dobro plaćaju i sve bolje, sviđa im se. Burzu nisam pratio, zaradio sam fino na Kodt i ernt. Ovako iz glave čini mi se dobro ht, janaf, ernt, kodt, podravka, valamar nekretnine sad ide dividenda, jadroag, zaba s milijardama dobiti. Hrvati mudriji 7x od Njemaca zasa. Zašto Njemci Šredera ne srede, pojma nemam...Burza ZG jadna skroz, treba udvostručit plaće ljudima iz HANFE, nije to lako ne radit ništa. Možda naraste malo burza zbog eura. Uložio bi nešto sitno dok je u kunama. Valamar dividendu uzet pa prodat odma ? Ma to je sve ZSE cirkus. Čudi me da se Talijani, Slovenci, Njemci i Austrijanci slabo trajno sele u HR kad je ovdje sve ljepše ako imaš novaca, iako su počele mlade obitelji cijele sa doseljavaljem. Slovenija cijela u magli bude. Skužit će. Kod nas 60% struje hidro badava imamo. Nek stavi 25% IPO za HEP da kupimo malo. HE Kosinj bit će moćna ubrzo za par godina. Što se čeka da upale termoelekranu veliku u Rijeci, čini mi se oko 300 megavata radi možda i više. Zapalit i ne gasit 20 godina barem. Struja je 1.200 ejra skočila, a mazut jeftin. Ozbiljno bi uložio u HEP
-
Rado ćemo se sjećati ovih cijena ispod 1.000 eura
-
teško da JANAF nece cjenovno eksplodirati
-
JANAF -12%, zna li se šta. Raketa neka ili je netko zavrnuo ventile 🤑
-
JANAF od osnutka lijepo zarađuje na transportu cijena nafte je nebitna, a sada postaje ultimativan dobavni pravac. Draguljče, samo se teško i skupo stječe. Trebalo je prije misliti
-
Povećava se kapacitet priveza tankera za JANAF za 100% u Omišlju. Umjesto 2 tankera istodobno će imati za 4. Logično je pa cijena pada na takvu vijest
-
sve je politika. Janaf očito pojačava prihode za 30ak % , rasti će i dobit. Jednostavno. Sve je politika
-
Otkud Vam to da će Mađari imati gotovo besplatan transport nafte i plina ? Ako želite jeftino kupovat nije lijepo ali razumijem borbu. Nemaju vam ovu dionicu jazavci. Nema džabe ni kod stare babe.
-
vrlo mali promet dionice. U "moje vrijeme" , ovo bi se čistilo u pola sata do 8.000 kn
-
best buy JANAF ?
Razvidno je da litra goriva ide na 3 eura litra. Valjda i transport raste. Uz ovakvu tržišne prilike još i više.
-
skoro da bi pričekao da Rusi bace koji projektil na baltičke zemlje i na Poljsku, pa da uložim jedno 20.000 eura u dividendne dionice na ZSE
-
Odmaknućem od dionica povećao sam kapital, nemam vremena više pratiti ZSE iako jesam godinama i mučio se investirati. Poklopio sam pred nosom Austrijanca i Slovenaca, te spletom spretnih i vrlo sretnih okolnosti vrijednu nekretninu u neposrednoj blizini Opatije o kojoj sam prije sanjao da je mogu imati. Dio nje nije moj, nego sam posudio od banke. Banka ju je procjenila znatno više nego sam platio i vjerujem da je taj indikator povoljan. Po svemu sudeći izvršio sam transakciju u zadnji čas prije uvođenja eura i više inflacije. Mnogi upućeni tvrde da se za te novce ne može više izgraditi i sa postojećim terenom.
Sretan Uskrs svime želim dobre poslove, kvalitetno življenje, te da se nesebično trude do kraja i ulažu u sebe i svoju djecu.
Moj savjet je: Dobrih prilika će uvijek biti, razboritost, trud i oprez su majka mudrosti. Ako nešto grade izgradnja uvijek isto košta i u Opatiji i u Gaćelezama, bitna je lokacija. Po mogućnosti ona treba biti ako već nije na otoku, uz obalu Jadranskog mora da prometno bude dostupnija bogatim Europljanima. Usporedite sa ZSE imate znanja i iskustva da to možete. Čak smo izgubili sve na tvornicama novca Jamnici, Ledu... ali ja na se sebe i obitelj misliti moram.
-
ne samo da je moguć nego izvjestan. Jer ovo će potrajati i to će biti najbolje rješenje. Platit ćemo.
-
recimo mirovinski fondovi 1, 2 i 3 stup lako poklope fortenovu u 2 dana kao što su sberbanku. Stavio bih to na stol bez odgode. Istražiti sve. Ima li snage i moći, sposobnosti i smije li se ? Vidite da uhićuju ministra za neki nebitan poticaj star 4-5 godina od 100 ili 200 tisuca kn koji dobivaju mnogi i to bez znanja predsjednika vlade na iskaz neke kriminalke zakračunate u istražnom zatvoru. Tko tu vuče konce onda ?
-
Prodaš stan i onda si car...😄
Tečaj hnb kuna - euro od agresije rusije promjenio se za manje od 0.03 kune za 1 euro znaci oko 0.4% bio je 7,53 sad je 7,56. To je zanemarivo i nebitno. Ionako je tečaj konverzije fiksiran i poznat je. Mjenjačnice pokušavaju ušićariti. Ionako je glupo da svaka banka ima svoj tečaj kupovni prodajni srednji....i sa tom glupošću prestajemo ubrzo za euro. Radio sam veliku transakciju nedavno dobio po srednjem hnb, proslijedio po bančinom, rizici besmisleni ponekad i troškovi.
Pa što je s desnim pokretom, jel ima utjecaja? Jel u poziciji da kroji hrvatske zakone ili ne? U tom ti se krije odgovor na pitanje jel se vlada uspjela othrvati.
Sjajno pitanje i jasan odgovor dajem. Imaju velikog utjecaja. Odlučili su predsjedničke izbore iako nisu pobjedili. dalje ćemo vidjeti. Ako koncesije ne budu poništene ili čak privatizacije preuzimanja mislim na fortenovu i sve navedene, znači nije se moguće othrvati
-
nema sumnje da su duboko infiltrirani u srbiju, bosnu i hrvatsku, crnu goru. Kod nas u hrvatskoj osnovali i financiraju desni politički pokret, žele postavljati vladu danas postavljaju ministre ili ih uhićuju. U svim strankama djeluju i kupuju to je jasno. Ruska je luka ploče, petrokemija, pevec, fortenova grupa, ppd, koncesija u luci rijeka. Vrlo je to opasna stvarnost. Dobro da su pokazali lice dok nisu preuzeli potpunu ili veliku kontrolu. Pitanje može li im se vlada danas oduprijeti. Nadam se da hoće.