ERNT nijr još ni blizu potegnuo stara cijena 1.500 kn, Ad plastik 200 kn bio ali ne moze se to očekivat ali normalizacija oko 150 da. Valamar teško je reći, izgleda da država stoji iza i mirovinski fondovi što u sinergiji sa onim najvažnijim a to je profi uprava može dovesti i do akcizicija jer neki turisti mozda neće biti likvidni. Valamar na dan 31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima. Izdvojio bih te 3 dionice i optimu za najhrabrije.
Posts by Barikb
-
-
Valamar Riviera u plusu 8%. U jednom trenutku izgledalo je kao da će u pozitivnu blokadu osobno mislim da danas neće. Je li dno zauvijek prošlost ?!
-
Moja je procjena da će Valamar oscilirati između 25 kn i 30 kn ako kupci budu htjeli veće količine PRIJE otvaranja hotela i da će raslst na AD Plastiku biti sve reže obuzdati
-
Zlato u ovom slučaju bi trebalo biti zic
Predviđati cijene je potpuno iracionalno kao i mlaćenje prazne slame. svatko se može registrirati i pisati bez veze.
takvim alatima i modelima i specifičnim znanjima raspolažu rjetki.
ovo da se vi bavite teorijama zavjere, to je odlično jer je opširna tema i nema veze sa dionicama.Forum neće puno izgubiti a teorija zavjere možda dobije eksperta.
Trenutno snažni buy signali na ZSE kod gotovo svih najjačih dionica. Sa virusom i uz virus ce se živjeti i moguće da je tržište prošlo dno. Ne zaboravimo da su naše cijene prije pada bile jako nisko. Iza Valamara, hotelijera stala je država sa po 3.250 mjesečno po radniku a oni smanjili plaće 40% i opozvali dividendu sa 6% prinosa. Zvuči odlična terapija za restart. Adris, AD Plastik, Atlantic, Ericson Nikola Tesla, RIVP Valamar, Maistra, HT, Optima, Podravka izgledaju na ovima cijenama vrijedne pažnje. Svjetska trzista u usponu. Korona je najviše ukalkulirana u ZSE Prime dionice.
-
Bio Sladoljev u dijelu emisije kao gost pa koga zanima i druga strana priče mimo mainstream medija.
Sladoljev je obična budala koji je protiv cijepljenja, a onda da bi izbjegao kaznenu odgovor kao sitno smeće se izvlači da je protiv igle a za oralno cijepljenje. Oblatio je dr. Markotić i poslušajte sa snimke kakve neugode radi vlastitoj obitelji jer oni želi putovati prije 3 dana na Pelješac a to je zabranjeno, a on mora ići tamo jer će umrijeti ako ostane u kontinentanoj Hrvatskoj i onda ide natrag u Zagreb. Poremećenik, ali zgodno je poslušati kako zvuče psihopati sa intelektualnim sposobnostima.
Bujanec je svjestan da radi kaznena djela širenja lažnih vijesti i uznemiravanja na tv kao curica se onda sakriva iz Ustava koji jamči slobodu govora.
Cijepljenje spašava milijune. Zamislite samo poliomijelitis dječja paraliza, šarlah, itd...
Ovdje treba stručno procjeniti ima li posla za državne institucije mup i dorh da ih odrade u ovoj izvanrednoj situaciji pa neka se onda šljam povlači po sudovima kad se smiri stanje. Ja nisam stručnjak, samo mi je jasno da ti sebični ljudi potpuno svjesno rade štetu. Zamislite da takvo smeće govori Sladoljev...da bi on ljudima oduzimao diplome Medicinskog fakulteta
-
Erste plavi mir. fond kupio još 50.000 dionica
-
DAX ravno 10.000 bodova.
+ 16.15% zadnjih 5 dana.
Ova kriza dolazi u vrijeme jeftinog novca i to je dobro. Nakon krize nadam se da ćemo više cjeniti prave stvari. Veseliti se, raditi, živjeti, putovati, učiti sa većom poniznosti i biti zahvalni na svemu što imamo i što baštinimo od predaka..
-
U pravu ste kolega Greenhorn mnogi Talijani će doći, ali oni ne čine 94% prihoda Valamara.
Japan ima 120 milijuna stanovnika i 1.399 zaraženih (današnji podatci). Kafići i restorani rade, vrlo gusta naseljenost, ali vrhunska disciplina.
Očekujem XY pad prihoda ove godine, ali sezonu iznad svih očekivanja sa današnjeg stajališta uz posebne mjere u hotelima, te očekivanu manju zaraznost i slabljenje virusa. Isto tako 4* i 5* će se najbolje prodavati. Dodatne olakšice hotelijerima.
Gosti Valamara su slijedeći;
29% Njemačka
15% Austrija
7% Slovenija
7% Hrvatska
6% Italija
6% Ujedinjeno Kraljevstvo
5% Nizozemska
25% ostali
Odličan ministar Beroš i financija Marić, milijardu i pol eura pomoći stiže iz EU + država će se dodatno zadužiti. Valamar koristi državnu potporu 3.250 kn mjesečno za svakog radnika. Idemo izgurati ovo do kraja.
-
Winter' s Coming !
može li netko podnijeti skupni zahtjev i za nas na burzi, nema ovdje više ni bureka ni jogurta
Umjesto bureka nadam se jakobovim kapicama i zubatcima u rolu
-
Nakon što dosegne 120 kn bi trebalo jače potegnuti gore čini mi se. Optimizam temeljim je upravo gledam da je Volskwagen zadnjih 5 dana 28.35% u plusu, Daimler 31.5%, a Renault 23,99 % trenutno u zadnjih 5 dana.
Ovdje je pad bio dramatično snažan sa 200 kn.
-
Vidim prilično jaku potporu na kupnji, izgleda da prodaja pošto poto koja je bila u zadnje vrijeme gubi intenzitet.
Da li je činjenica da država preuzima trošak radnika sa po 3.250 kn neto mjesečno ohrabrila investitore ili netko nešto više zna. Neki tvrde da zemljišta i hoteli ne vrijede ništa dok ne rade tj. 0,00 kn ili da MORA pasti do 5 kn ili niže po dionici. Da li je država spremna još više odriješiti kesu, pa je netko to načuo ? Same nepoznanice.
-
Tajac oko Ernt.
Što mislite o ADPL kao bb. Nisam uspio kupiti prije tu dionicu po sličnom ključu....prije sam razmatrao cijena otišla u nebo i u ovom apokaliptičnom padu sam odigrao va bank i kupio na račun Podravke koju sam prodao. Mislim je da veći rizik od ERNT a potencijal rasta tu negdje. Ne vjerujem u propast europskih divova autoindustrije. Vjerujem u oporavak.
-
neki dan je u očekivanju divke kupio ERNT i sad je to best buy. ako divke slučajno ne bude, onda će biti best sell. ako kupi ATGR ili KODT onda će oni biti najbolji i tako već godinama.
ali i mene je začudilo kako RIVP nije na prvom mjestu!
Ja sam nebitan. Ove dvije su velike dionice i moje pisanje tu ne znači ništa. Nakrcao sam se zadnjih dana ERNT i objavio to. Ne vjerujem da ću više moći kupovati po tim cijenama. svatko treba paziti u što ulaže dionicama rado pada/skače cijena. RIVP i .ERNT su različite. Jedno od pravila ulaganja je da ne držite sva jaja u istoj košari. Vidjet ćemo kako će se odvijati te 2 priče. RIVP je trenutno rizičniji po mom mišljenju iako ova cijena od 20 kn znatno amortizira taj evidentni rizik. Izgleda da su mali i manji uglavnom prodali RIVP.
Dividenda nije presudna po meni i mislim da će nešto biti.
Tollway kakvo je Vaše cijenjeno mišljenje o ERNT ?
-
Što je ovo ? Donesena odluka da nema dividende i cijena ide gore.
Još jednom se pokazalo da nitko ništa ne zna i da je krhko znanje posebno na burzi.
Da li smo na dnu ?
-
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet…ta_refresh=true
Kina nema više lokalnih slučajeva http://hr.n1info.com/Svijet/a494545…j-uvezenih.html
Znači čeka nas horor u Italiji vrhunac je već prošao. Italija je stradala i zbog starosti ljudi i zbog toga što su antivakseri tamo bili vrlo uspješni pa su uspjeli prevariti i zaviti u crno dosta ljudi. Vrlo loše će biti u Španjolskoj, Britaniji, Americi. U USA 1/3 nema zdravstveno osiguranje pa će više stradati.
Hrvatska je ozbiljno shvatila i prolazi dobro. Zatim će virus slabjeti, populacija dobiva "imunitet krda" sa vremenom
ali i virus se može ublažiti postati manje opasan i zarazan i na kraju će raspasti sam od sebe i puno prije cjepiva i ostati lokalno
i/ili sezonski prisutan tako da zdravstveni sustav to može odrađivati u uobičajenim uvjetima i kvantitetama.
Bitno je da se zdravstveni sustav nosi sa brojem oboljelih. Navodno je na višim temperaturama virus manje zarazan već sada.
Problem (zdravstveni) je u tome što ga mnogi prenose, a nemaju tegoba nikakvih. Napada samo one sa slabijim imunitetom, ne može ući kroz zdravu kožu, zato ulazi kad trljate ili dodirujete oči, nos, usta, sluznicu. Dr. Ana Gligić virusolog me ohrabrila kada je govorila
o tome da u svakom "krugu" zaraze se virus prilagođava primatelja i bude manje opasan jer i on tako želi preživjeti.
Drugi stručnja dr. Lauc molekularni biolog smatra, da će hrvatska obala biti vrlo tražena ove godine. To me podsjeća na stanje kada je pao turizam Turske i Afrike pa je Hrvatska profitirala. Međutim, sve je moguće, ovdje nismo izolirani, bez ozbira što je pretpostavka kada turizam krene da će dolaziti zdraviji ljudi i u kondiciji.
https://www.telegram.hr/price/cijenjen…ti-bolje-mjesto
Kad bi se život u Hrvatskoj mogao vratiti u relativnu normalu?
LAUC: U ovom trenutku to nitko ne može znati za sigurno. No kao što sam rekao, osobno mislim da bismo već krajem travnja trebali biti u puno boljoj situaciji i da će ovog ljeta hrvatska obala biti popularnija no ikada, jer će avioputovanja neko dulje vrijeme biti jako nepopularna.
-
ok, dakle 2.000 milijardi dolara, nek se nauče onda pisat Amerikanci hrvatski
2.000.000.000.000,00 dolara
-
https://vijesti.hrt.hr/595571/americk…ci-gospodarstvu
Očito je HINA prenijela takvu idiotsku informaciju, potom HRT vijesti i svi redom ostali....
Autor: V.K./Hina
25. 03. 2020. prije 22 satiBijela kuća i senatski vođe objavili su da su postigli dogovor o paketu pomoći gospodarstvu vrijednom oko dva bilijuna dolara koji bi trebao ublažiti utjecaj pandemije izazvane koronavirusom.
Pohvala za ove koji su ispravili.
-
USA Senat odobrio paket od više od 2 trilijuna usa dolara kao financijsku potporu
ekonomiji, a u Hrvatskoj novinari prenose da je odobrio 2 bilijuna dolara i onda
medij za medijem objavljuje lažne informacije. Tko te lijene nespobnjakoviće plaća
nemam pojma ? Ja više uopće ne radim sa ljudima ako uočim da su glupi, lijeni ili
ne žele ništa učiti. Nažalost takvi vode državne firme, gradska komunalna društva
u ZG, općine i slično, a ni tablicu množenja ne znaju. A kamoli razliku između bilijuna
i trilijuna.
https://www.msn.com/en-us/news/pol…ocid=spartandhp
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20200325
Tamošnji politički vrh dogovorio je u utorak navečer uvjete najvećeg paketa poticajnih mjera, vrijednog čak dva bilijuna dolara, kojim se želi zaštititi ekonomiju od recesije zbog posljedica širenja virusa 2019-nCoV.
https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/globalnapo…olara/10133344/
Za amortizaciju gospodarskih gubitaka uzrokovanih panedmijom koronavirusa predviđeno je 2 bilijuna dolara, a pomoć je namijenjena građanima, kompanijama i saveznim državama kojima je COVID-19 zadao najveći udarac.
Fascinantno je kako novinarčići potpisuju autorski članak i u njemu samo PREPISUJU LAŽNE PODATKE, ocjenjujem da je to dno dna novinarstva, ali i uobičajena praksa u Hrvatskoj. I neki drugi mediji su prenijeli 2 bilijuna i vidim da su neki jutros povukli i ispravili.
Dakle, radi se o 2 trilijuna dolara.
-
(slučajno stisnuo)
Danas je kolega sa foruma problematizirao trošak plaća u ERNT kao potencijalni problem u slučaju neke krize. Kod Karduma na tv je večeras bio suvlasnik tehnološke tvrtke iz Hrvatske koja radare prodaje po svijetu i kod nas...Geolux Orlić i tumačio kako su konkurentni na svjetskom tržištu upravo zbog nižih plaća u odnosu na Njemačku Austriju za razvojne inženjere matematičare sa PMF i FER a i da može ponuditi 1/3 plaće koju njegov zaposlenik dobiva u Njemačkoj. Ista je stvar sa ERNT koji ima iznadprosječne plaće u HR i zadovoljne zaposlenike ali zapravo na toj razlici stvar profit jer je u win win situaciji. Ima zadovoljne zaposlenike i radi sa profitom. To je strašna konkurentska prednost jer takva firma kao ENT se jako dugo stvara.
-
moje mišljenje da je Ericson Nikola Tesla ovih dana BB dionica.
radi optimalnog balansa rizika, značajno snižene cijene i perspektiva 5G u bliskoj budućnosti.
nije Rivp
Iako se poredak može i promjeniti trenutno stavljam ERNT ispred, smatram da će brže rasti i da je kod kod njih manje više svejedno do kada će korona kriza trajati i da su pali bez razloga čak i radi zaposlenika-nultog pacijenta. Za razliku od ERNT, RIVP ovisi o otvaranju smještaja, ali ima jake osigurače i danas javljaju odlične poteze uprave, očekivao sam veće troškove za njih. čitajte na temi RIVP.