Quote from Barikb 31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima.
greenhorn odgovara:
(Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!
cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga).
Valamar na dan 31.12.2019. ima 550.142.638,00 kn gotovine prema izvješću.
Kome to i zašto smeta na ovakav zao način. Kao da se grizu nokti i trese se jer cijena RIVP ne pada!
Zašto bi padala kada je ovo sve već ukalkulirano u ovu cijenu oko 21/22 kn ? Ja sam zadnje kupovao po 18 kn i nadam se da je to bilo dno.
Kakve veze imaju gotovina i dugoročni dug koji je ULOŽEN u luksuzne hotele sa 4 i 5 zvjezdica.
Nije taj dug potrošen u vjetar i posuđen je u vremene najjeftinijega novca uz dobivene potpore HABOR.a
i pod odličnim uvjetima. Naravno da Valamar u slučaju potrebe traži i dobiva reprograme što je u interesu
i samih kreditora.
Zašto teško depresija pojedinih komentara kako cijena Valamar ne ide još još još dolje (neki govore o nula ili pet kuna).
Potpuno je razvidno da je cijena značajno pala i da su mirovinski fondovi i drugi investitori zainteresirani za kupnju
dionica preuzimajući sve rizike kupnje dionice. Ne znam je li u pitanju hrvatski jal i nešto drugo, ali zbilja mi nije jasno
zašto nekom smeta ako imaju pola milijarde kuna u cashu i da im država bespovratno daje po 3.250 kn mjesečno po radniku.
Očekujem da će ti poticaji biti i znatno izdašniji ukoliko ne prorade hoteli krajem svibnja ili početkom lipnja 2020.
Dr. Kaić pak je donekle optimističan kada govori o trajanju epidemije. “Vođeni kineskim scenarijem, to je onda još mjesec-dva”, zaključio je Kaić.
https://www.vecernji.hr/vijesti/rudan-…jama-eu-1389892
Ovdje imate dr. Rudana koji između redaka obrazlaže. Danas se u mrtve od korone ubrajaju mnogi koji bi umrli i bez korone.
I to nije loše da se stanovništvo drži pribranima i poštuje mjere, ali stvarne analize i brojke su drugačije.
Naši stručnjaci kraj epidemije tj. UKIDANJE MJERA najavljuju za 2 mjeseca, tek je kraj ožujka. Da li to znači da će turistička sezona 2020.g. biti otvorena pa tko voli nek izvoli (ukidanje mjera, povlačenje virusa, rapidno manja zaraznost u ljetno vrijeme).
Što je sa CRO karticama, jer bi moglo biti da će domaći turisti značajno povećati udio ovoga ljeta u Hrvatskoj, uz one iz bližih autodestinacija.
user35 and cvarkozder like this.