Realnost je da se stanje dodatno usložnjava. Svjedoci smo da Vlada RH, kao i uprava Valamara čine apsolutno sve što mogu,
ali krajnje sam zabrinut samo jednu stvar. Kakve ćemo brojke imati u financijskim izvješćima ? Financijska izvješća su meritum stvari
i poslovanja, te imaju izravne učinke na cijenu dionice. Perfektno sam predvidio cijenu prije desetak dan i prije otvaranja hotela između 25 i 30 kn, međutim ona je nažalost u trgovanju jučer izišla iz tih okvira. Buduće procjene nisam u mogućnosti iskazivati, niti uz najveće promišljanje i odlične informacije koje imam.
U niti jednom trenutku kao do sada nije potrebna ozbiljnost, hrabrost i razboritost kod ulaganja.
Ova situacija je nešto potpuno neočekivano, ali i potpuno nepredvidivo. Nužno je procjeniti horizonte, napore i veličinu osobnih investicija, ukupne i sektorske izloženosti portfelja. Osobna istraživanja i prikupljanje svih točnih i relevantnih informacija, kao i
sve drugo po potrebi su sada neophodni.
Nažalost, ne znam taj odgovor što bi trebalo činiti !
https://net.hr/danas/hrvatska…mo-jedna-stvar/
Smatra da je Hrvatska u takvim okolnostima u velikom riziku od potpunog kolapsa sezone, što je uvjetovano internom zdravstvenom situacijom u zemlji te još i više ponašanjem drugih država – glavnih emitivnih tržišta za hrvatski turizam.
“Ako se kod njih nastavi restriktivna politika vezana uz putovanja u inozemstvo, Hrvatska će pretrpjeti velike padove u turizmu, potencijalno i više od 80 posto na godišnjoj razini”, iznosi Topalović,
S obzirom na to da se globalno očekuje proces oporavka dulji od godinu dana, turističkom sektoru bi trebalo osigurati potporu države na razdoblje od 12 mjeseci.
“Nakon propuštene sezone 2020., novi val prihoda može se očekivati tek u ljeto 2021., a do tada treba preživjeti. To preživljavanje treba biti zajednički napor turističke industrije i Vlade”, naglašava Topalović