Za ovo se u zapadnom svijetu ide u zatvor. U USA moguće i doživotni. U Hrvatskoj bi također trebalo tužiti izdavača tj. portal.
Posts by Barikb
-
-
prodao adpl. blizu 50% plusa
di si sad prodavao kad za koji dan izvjeste da su nastavili proizvodnju mislim da će biti to raketa
Ovakvu prodaju bi poželio svakome. Držim fige imateljima i dalje. Žao mi je ljudi koji su dali Valamar u bescjenje.
Radi se o tome da nema stalnih raketa. Zaradio sam nikad lakše i brže na adpl. Smatram da su (za mene) ERNT i KODT koji nisu okrznuti koronom, a cijena je zbilja jako pala još bolji, pa moguće da će i RIVP također dugoročno rasti i još ću ga kupovati pa sam se odlučio za promjenu jer je bila velika cifra prinosa.
-
Nadam se da će CROBEX ubrzano preko 2.000 bodova.
Po svemu sudeći dno je bilo prije 2 tjedna i to vrlo duboko dno. ADPL je bio po 93 kn jedva se prodavao, RIVP po 18 kn. Sjećam se koliko je dugo stajao bid na 18.00 a ask na 18.10 kn pa sam stigao poklopiti nitko nije štapom htio ni 100 dionica kupiti, ERNT po 1.020 kn, Auto Hrvatska po 725 kn, KODT 950 kn, JDGT 960 kn, Adris 315 kn, Podravka je bila 315 kn.
Kvalitetne dionice sa dividendama i dobrim rezultatima vraćaju se na početni položaj. Vjerujem da neće stati na starim cijenama već će formirati veće cijene u odnosu na prije korone. Bitna je perspektiva uprava i zarađeni novac. Država je stala iza poduzetnika prvi puta u zadnjih tisuću godina tj. od stoljeća VII. i to je to. To je velika stvar... Osim toga imali smo slučaj da su najkvalitetnije dionice najviše padale što je non sense i što je ZSE krenula niz brdo sa niskih grana. Oporavak je očito počeo.
-
Već iza sredinom svibnja očekujem da će krenuti kampovi. Valamar je tu dosta jak. Hoteli ? Još je prerano govoriti. U lipnju svakako. Po svemu sudeći sezona će biti jako dobra kako je to izgledalo na početku. Već za mjesec dana znati ćemo više. Opraštam svima za vrijeđanja da sam trolao... Tehničku analizu nikada ne uzimajte u obzir, beskorisna je na svim burzama, a posebno na ZSE. Trejderi na ZSE ne postoje, dio ljudi izmišlja brojke (cijene po kojima su tobože trgovali) pa pišu na forumu, takve bi brisao odmah radi kvalitete. Pazite gdje ulažete Vaš novac. Jako mi je pomogao ovaj rast. Cifra je značajna, osim toga kupovao sam dio i na dnu. Uživajmo u lijepom vremenu koliko možemo.
-
+ ERNT malo više i KODT malo manje.
Iako mi se sada čini da sam trebao 2:1 za KODT, ali tak je to kod trgovanja ne ispadne sve baš po planu.
Očekujem vraćanje starih cijena na tim dionicama prema 1.500 kn, ali i više naročito KODT. Možda ne brzo ali trend u +.
Ipak zadovoljan sam očekujem Valamar možda i prema 30 kn ili stagnaciju na 26-30 kn, a KODT i ERNT polako prema 1.500 kn
-
Prognoziram solidno u zadnje vrijeme, zar ne
ERIC. Nikola Tesla definitivni best buy,
ali KODT kao "mala dionica" sa još većim potencijalom za rast ustvari boom. Da slažem listu bb
1.KODT
2. ERNT
3. RIVP
-
Bio sam prisiljen prodati ADPL po 140 kn jer je ostvario prinos blizu 50 %. Prodao sam skoro sve. Prebacio sam dio portelja u dionice koje će najvise rasti po meni:
ERNT i KODT.....
Pokupilo me na RIVP po 27.50 kn ali simboličnih 1.500 komada za moj portfelj.
-
prodao adpl. blizu 50% plusa
nemam.vremena pisat intenzivno trgujem
-
RIVP kao što sam i predvidio. Lijepi plus
-
Ono najbitnije što je Mateša rekao da će oporavak biti brz. Jednim dijelom tehnologija i superračunala, drugim dijelom evolucija virusa kroz manju zaraznost doći će se do cjepiva i lijekova.
-
https://www.bloomberg.com/news/articles/…source=url_link
nafta bi se sutra opet mogla dvoznamenkasto zacrveniti i povući sa sobom i ostala tržišta.
Nevjerojatno da možeto to pisati za naftu. cijena ide gore od 10 do 20% vidjet ćemo kad otvore. neku razinu treba držati kad se već piše
-
ovo je dobra dionica za kupit. vlasnickw struktura je takva da dividendu svi žele.
-
besmisleno je ljude od 70, 80, 90, 90+ godina sa vrlo teškim i najtežim medicinskim dijagnozama upisivati na listu umrlih od korona virusa bez obdukcije i potpisa patologa. Zašto baš to rade u cijelom svijetu, ja ne znam
-
Ni ne treba mi nista, ali je Maric ovaj puta trcao pred rudom i silne milijune podijelio bez kontrole.
Slažem se da podijeljeno bez dovoljne kontrole, ali objektivno ipak bolje da je tako nego da netko tko grca nije dobio.
U svakom slučaju sve nepravilnosti treba prijavljivati, jer država malo po malo ipak sve bolje funkcionira.
Naravno da bi se pošteni poduzetnici trebali osjećati sigurnije i zaštićenije, ali uvijek je bilo i biti će da će
mnogi lopovi manji i veći sada loviti u mutnom. Ništa čudno, tako je uvijek.
Pogledajte "NOVU" ekipu koja se sprema za nove izbore i za preuzimanje.
Već su preuzeli u Hrvatskoj firme sa milijardama prihoda i žele vlast da prebace na svoj domovinski pokret sve što je sada državno
i da kontroliraju svaku kunu. Da su ti na vlasti, a izvjesno je da će biti nakon izbora, svaki građanin bi se morao pokloniti prije
nego dobije kunu, Vlada Plenkovićeva je ipak postupila humano prema svima, ali neizvjesno je da će dobiti izbore. Ili ako i dobije,
pa mora koalirati sa mafijom koju sam spomenuo opet ništa od reformi.
-
https://www.nacional.hr/koronavirus-ra…loskim-zavodom/
Lako je uništiti, ajde bagro bar nešto korisno vratite društvu/državi koju ste poharali.
Nema vraćanja, pa bivši predsjednik je obećao da će vratiti 50 milijardi eura opljačkanog novca od dijaspore
i društvenih stanova. Umjesto toga kada je izabran zaposlio je 100 novih ljudi u ured predsjednika, jer je prvi
predsjednik imao 50 ljudi zaposlenih u predsjedničkom sustavu, a ovaj 150 ljudi. Ali ok kad je pričao dobre viceve
i kupio 2 stana u podsljemenskoj zoni za 2 milijuna kn u cashu, posudio mu frend.
Nitko ništa vratiti neće od političara, može samo uzeti. Država je iznimno dobro sada postupila oko ovih 5.460 kn mjesečno za
radnike ( 4.000 kn neto po radniku ), ali ovo je iznimna situacija i taj dug treba vratiti.
Hrvatska je relativno mala i sada je to prednost i za zaustavljanje virusa i za otrežnjenje, pa vidite što se dešava u Zagrebu
tko ga vodi i što radi. Vrijeme je da se nešto pokrene kada virus prođe, ali bojim se da je to nerealno očekivati.
Pogledajte ove volontere na krovovima, divni ljudi. Bogu hvala da nema kiše i da si ljudi poprave najnužnije dok je suho
vrijeme. Bandite bi trebalo otjerati, ali oni vode puno toga kroz silne općine i gradove, ne samo Zagreb.
Gledajte dr. Markotić, nju HAZU nije htio primiti. Žena je stručna i sposobna i radišna. Njezin život je ispunjen.
Hvala joj, i svima koji doprinose, i sam sam uključen nije vrijedno spomena.
Važno je da radimo sa ljubavlju i srcem i tako učim djecu, pa kako si prostreš tako ćeš i leći. Poteze vuče svatko za sebe.
-
Za očekivati je da će biti poticaja za domaće goste u korištenju hotela/kampova.
Vjerujem da će mlađi i zdraviji ljudi, te obitelji prvi na putovanja, a seniori na kraju.
Istra i Kvarner su blizu glavnih tržišta i kao potpune autodestinacije u prednosti.
Vladine mjere i činjenica da se 75% prihoda ostvaruje u ljetnoj špici su prednost.
Ono što je do jučer bio minus (turizam cijele godine), danas je ogroman plus i
olakotna okolnost.
Nitko ne zna kada će biti oporavak, Hrvatska za sada odlično stoji sa mjerama,
kako gospodarskim, tako i u zaštiti zdravlja. Obzirom da se virus toliko brzo širi,
možda brzo i nestane. Svi znanstvenici svijeta sa milijardama dolara i superračunala
su fokusirani na rješavanje ovog zdravstveno problema.
Cijeli svijet je oprezan, a Hrvatska nema izbora, mora platiti radnike u turizmu
i industriji koji su sada na čekanju koliko košta košta. Predvidio sam cijenu
dionice RIVP između 25 i 30 kn dok su hoteli zatvoreni, dok je bila niže.
Kada će doći do normalizacije vidjet ćemo.
Neka svijet razmisli da li je normalno da nogometaš u hrvatskoj nogometnoj ligi koju
nitko ne gleda i ima prazne stadione, koji ne bi prismrdio u talijansku drugu ligu, možda
austrijsku drugu ligu ima 5 puta veću plaću od liječnika neurokiruga koji operira mozak.
Kvaliteta i vrijednost će doći na svoje, i ocjenjujem da je Valamar radi fokusiranosti i kvalitete u
prednosti nad drugim dijelom turizma koji ima lošije kapacitete. Tek sada će se puno
lakše prodati 4 i 5 zvjezdica nego dvije ili tri, i u kampu i u hotelu.
-
U ovom poslu ima jedno osnovno i sveto pravilo. Sve je suprotno od onoga što izgleda da jeste.
-
Kako znate da kupuju mirovinci ili nagađate ? Koji fond i koliko ?
Što znači manje putovati? Ili putuješ ili ne putuješ. RIVP je autodestinacija, ona hvata prvi val oporavka. 200 ili 500 km slična stvar.
Nemojte o krdu i oporavku za desetak godina, jer ako počnem plakati neću stati isplakati do ponedjeljka u 10 sati. Ako trolate da je oporavak za 10 godina kao što radi zigass, smislite nešto uvjerljivije, vojnici svemira dolaze i slično. Ali da se ne spuštam na to.
Tvrdite da kupuju mir. fondovi
Koji mirovinac kupuje i koliko i kada i pošto kupuje ?
Ili uopće nemate pojma !
-
Ima li netko kakvu ideju o ovoj dionici ?Navodno imaju vrijedne nekretnine. Ozbiljan prihod ozbiljna dobit.
-
Imate otok u Hrvatskoj koji je podijeljen u 6 općina. Novaca ko blata za sve. Infrastrukturu im radi država. Ako oni sami rade imaju građevinsku firmu u kojo su svi tajni ortaci, ako košta 17 milijuna kn neki posao oni plaćaju 43 milijuna. Za 5 godina nema razloga da osnuju nove 4 nove pa da bude 10 općina. Tu je lova. 600 općina se može dignuti i na 900. Državu se lako kontrolira ali mnoge općine i gradovi su kriminalne organizacije. Nedodirljive. Sve pod krinkom regionalizacije i da lokalni trebaju odlučivat. Broj komunalnih društava će dignut za 100% i općina gradova bar prema 1.000. To se radi planski. Svima dobro. Od parkinga, od reketa za terase u jačim mjestima Istra Dalmacija koji ugostitelji rado plaćaju jer profitabilnije nema, a slabijima masno kaplje od uplata države. Imate mali otočić u Dalmaciji koji ima proračun 100 milijuna kn, načelnik ima za svoje privatne zaštitare posebnu firmu. To je put za sve snalažljive. Lokalna politika.