Najveći problem je sezonalnost turizma. Ipak je ljetni dio predominantan, koliko god se trudili sa adventima, uskrsnim danima, produženje, CRO karticama 🫣 i sličnim trikovima teško je sa 3-4 mjeseca izvrsne popunjenosti pokriti ENORMNE troškove radne snage, energenata, održavanja, ulaganja itd. Turističke kuće to dobro znaju i zate je u 95% hotela ključ u bravi i radi gubitak koje se pokriva kasnije.
Posts by Barikb
-
-
ZSE općenito ne vrednuje kvalitetnije dividendene dionice, tako da jednokratni porez zbilja nije od utjecaja, čak ni razlog za druk na dolje. Bolje poslovanje stabilizacija nakon korone i rata u bliskoj budućnosti i imperativ ulaganja mirovinaca, možda i euro, možda i Šengen i (opet) rekordni priljev turizma preteže na rast, kao i galopirajuća inflacija. Sirovine, radna snaga, su drugi problemi. Presudit će ponuda i potražnja kao i uvijek.
-
Očito da je na KODT povlaštenoj dionici postoji prodavač koji pošto poto rasprodaje jer je stekao po drugim cijenama, te sada cijena vrlo lagano ide prema gore i ima veću količinu koju prodaje pa to koči cijenu i R dionici koje više uopće nema po tim cijenama oko 2.400 kn. Ipak sve se povlaštene prodaju po asku, spuštanja na bid gotovo da i nema.
-
Ako mirovinci odluče otići u plus 2023. što realno nije realno, ali nije ni potpuno nemoguće...možda CROBEX poraste u idućih godinu dana za 3,9 % ili više. To nije nikome za bacit. Onda je put prema porastu od 5% potpuno otvoren, ako uzmemo u obzir Šengen i rekordni turizam. Umjereni sam optimist za takav ludi brzi neviđeni vlak scenarij na ZSE.
Ipak bolje je mirovincima spaliti još koju milijardu, uzeti bonuse i na Sejšele kao do sada. Šalu na stranu, pitam se na kojim dionicama mogu tražiti rast. U jednu sam uložio. KODT nema tu tajni, rukavicu sam bacio.🤗
-
Kada kreće prelijevanje kunskih novčanica na dividendne dionice ZSE, još ostade 10 ak radnih dana za tu operaciju.
-
Nelogična je relativno velika razlika između P i R dionice. Očito prodavač P ima količinu koju je sada naumio prodati, jer je davno kupio kada je cijena bila puno niža, pa sada unovčava investiciju. Moje mišljenje bolje kupit jeftiniju dionicu, jer će se ujednačiti cijena. Kao što je uvijek i bilo.
-
Hrvatska je najveći proizvođač transformatora na svijetu u odnosu na broj stanovnika. Izvoznik. Dragulj.
-
Manje od 50 komada dionica na redovnoj dionici, do cijene 2.620 kn. Meni bi bilo ok da sada jače raste kada sam se natovario (opet). Kamo sreće da nisam ni izlazio svojedobno iz ovog dragulja
Srećom razlog izlaska ne bijahu dionice, a izlaz bijaše više nego plodonosan. Sretno svima u svim pozicijama
-
...e sad hoće li biti zaokruživanja cijena dionica nakon uvođenja nove valute, možda negdje i hoće ali taj utjecaj bi trebao biti nikakav ili vrlo mali. KODT će mi biti lako pratiti jer recimo da će dionica vrijediti oko 300 EUR-a.
-
slažem se potpuno, ALI...
-
po meni će rast KODT...zato sam i kupio
-
nakrcao se KODT
Sad ću čekat i pritajit se.
Prvo prolazno vrijeme oko Uskrsa
pitanje hoće li se pojavljivati razlika u cijeni između P i R dionice....po meni ne bi trebala više od 1-2 % ili ništa
-
+ KODT
+ KODT
+ KODT
+ KODT
+ KODT
-
Hrvatska je najveći proizvođač transformatora na svijetu (u odnosu na br. stanovnika). Treba zbrojit 2 i 2, cijenu struje i uzet da može doći ponuda za KODT koja se neće moći odbit. Uživajmo i dalje u promotivnim cijenama.
-
Rusi su tek krenuli sa "sveopštim" uništenjem. To je njihova politika... O tome se i radi objašnjeno je u članku.
-
Dok cijena stoji ne mjestu, niti raste niti pada nije interesantno ništa pisati. Poslije će svi govoriti kako su sve znali i sve očekivali. Zbrojite ratna uništavanja, potražnju za transformatorima, kapacitete proizvodnje i cijenu struje. Transformatori nisu krastavci da ih se može proizvesti i dati na tržište niti za 5 godina, a kamoli za godinu dvije. Lijepa količina na KODT P pa promotivnim cijenama, pa ne želi nitko niti štapom, to je tako kod nas. Kod nas je struja jeftina pa tržište blokirano najavom poreza itd..Nikakva jednokratna stavka tu dugoročno ne smeta.
-
porez na nekretnine bi progutali lokalni uhljebi. Županija ima 3 zamjenika, svi imaju dobar tek i razumiju se u vrhunska vina. Trebaju aute tajnice. Nije mi jasno zašto nemaju ljetne i zimske rezidencije, bolje plaćene tajnice i električne aute, pokoji helikopter kad je hitni domjenak. Ima prostora za to.
-
Ukratko: kao redovna je mrvicu bolja... ali realno ista stvar.
Povlaštena ima prednost pri isplati dividende, ali realno ista stvar.
Dakle, to je nebitno. Pitanje je isplati li sada kupovati po sadašnjim promotivnim cijenama (do 2500 kn) dok se ulagači boje da bi Rusi mogli baciti atomske bombe ili će pasti još više. Moje mišljenje je da je porez na dividendu potpuno blokirao rast cijene. Znači pred eksplozijom smo. Po meni malo tko će prodavati po ovim cijenama, ali uvijek netko prodaje.
-
KODT se kupuje po asku, a na redovnoj dionici vrlo male količine u prodaji 😏, sad nek čovjek bude pametan
-
tako da je moguće da će Vlada i reterirati