Naši nemaju love za takve hotele... Jednom prilikom nova godina ja u suitu veličine stana sa 2 velike kupaonice +DB itd kreveti i posteljina luksuz pravi u Rovinju u najskupljem dizajn hotelu od Maistre. Konobari udvoje poslužuju večeru i prilaze nam u istom času svaki puta u bijelim rukavicama, za doručak jelen, vepar, francuske paštete, prepeličja jaja, a degustacije ulja, vina, pjenušaca cijeli dan. Na večeri jedna šira obitelj mlado i staro njih 10 ak naručuje botelje najskuplje cijelu večer oni su za tu večeru potrošili najmanje 10.000 kn samo za piće. Hrvati naravno. Iznenadili bi se koliko Hrvati imaju novaca ali takvi uglavnom ne troše u Hrvatskoj. Sada će trošiti ipak više. A dajte mi primjer proguglajte gdje je hotel 5* a smještaj koštao 300 do 500 eura, a da je sada recimo 150 do 250 eura išao bih 10 ak dana tamo između 20.07. do 10.08.
Posts by Barikb
-
-
Mene svrbi puno casha, ali svrbjet će i dalje. Ocjenjujem da mi je prodaja po +,- 28 kn bila dobar potez i sada vrlo pozorno pratim. Vidim još uvijek jake sell signale.
Ne kužim čime se ovdje pojedinci bave, pa zar ne kužite da ako ne radiš sa punim kapacitetom, manje trguješ, manje prodaješ, kako bi mogao smanjivati cijenu značajno. Očito da ne razmišljate poduzetnički ni tržišno niti poznajete ponudu. Ustajali apartman, garažu ili smještaj iz doba Jugoslavije dobit ćete svugdje uz popust, ali kvalitetu nećete nigdje a u Valamaru pogotovo jer se razumiju u posao. Takve goste nitko ne treba. Marea je min. 500 eura za četvero i 10 ili 15% je maksimalni popust koji možda bude. Takav smještaj se najlakše prodaje.
-
Mirovinci sigurno ne brane cijenu, to je očito već dugo ne kupuju. Pokazuje koliko ne kužite tržište. Drugi pokazatelj je da ste siguran da će stati na 21.60 kn, kako cijena može negdje stati ?
I treće i najčudnije očekujete rolexe, BMW, Hotele 5* i besplatne letove za sitniš. Odlični primjeri neznanja....ali tako mnogi u Hrvatskoj razmišljaju samo da je mukte
-
ali tek uz 50 posto prošlogodišnje cijene mogu racunati
Stvarno deplasirano. Ako će hoteli raditi sa manjim kapacitetom cijene sigurno ne mogu biti niže. Ekskuzivna Marea Poreč pogledajte cijene. Smanjite vi cijene svoga smještaja Valamar sigurno neće
-
sharelord vidim da vas je neisplata taknula u samo srce. Vama je lakše jer ste primili puno dividendi na ERNT, što bih ja trebao reći kao novi dioničar znajući da je dividenda ovdje do sada bila običajena. donijeti odluku o dividendi u bilo koje vrijeme u 2020.g. je vrlo moguća opcija, kao i jeftiniji dokup. Jedino bitno je poslovanje i brojke u FI. Razumijem vas i očekujem dividendu ako poslovanje u 2020. bude očekivano.
-
Uostalom svi naši....su bili dugoročni ulagači koji su smanjivali prosijeke i nadokupljivali.
Nisam smanjivao prosjek na RIVP, osim na kraju po 18.5 kn, nego povećavao. Ali sam od dugoročnog dosmrtnog postao bivši dioničar. Protiv tržista možeš malo, ali protiv virusa i tržišta "nejde"
-
Mogli su umjesto dividende ( a love ima ) uplatiti svakom dioničaru novce na CRO karticu neoporezivo
-
Priča s Valamarom je sve manje vezana za njih a sve više za politiku. To je jedina stvar koja me brine kod ove kompanije.
Moj je zaključak sasvim suprotan. Ovise značajno o korona virusu, a nikako ne o politici. Kada bi ovisili o politici bilo bi sjajno jer su sa politkom u dobrim odnosima i lokalnom i svakom državnom bez obzira na predznak, Valamar je poslodavac koji je dobio najviše državnih poticaja za radnike, sufinancirane kredite i HABOR i druge, povoljnije cijene najma. Dionica TUI je rasla zadnjih dana. Moja je osobna procjena da će cijena RIVP lagano možda i kontinuirano tonuti, no vidjet ćemo. Možda baš naraste. Mogući su razni pozitivni i negativni scenariji. Moguć je i potpun nestanak virusa, a moguće je i novo razbuktavanje. Držim fige da odrade sezonu kampova i mobilnih kucica odlično i hotela koliko budu mogli. Nisam vjerovao niti želio prodati, ali sad sam nekako potpuno miran i sa velikim interesom ću pratiti daljni razvoj. Krediti će se reprogramirati to je i bankama u najboljem interesu. Ispada da je došlo vrijeme trejdera, ali uvukoše se u mišje rupice ZSE kakti trejderčići i naravno tehničari i na OPTIMA telekomu ostali bez zraka na respiratoru, a kamoli ovdje. Pisati da je smeće više govori o onome tko tako piše nego o dionici. Cijenu određuje tržište.
-
Ali ono sto me najvise zabrinjava je stezanje remena partnera, dakle i HT-a i A1.
U ovim okolnostima vec odustaju od najavljenih investicija jer ni kod njih nije bajno. Time rizik prenose na Ernt. Mislim da ce u doglednoj buducnosti biti rezanja placa, ali i broja djelatnika. I nimalo ne sumnjam u tom
Kao prvo uvodi se 5G new tehnologija kakvo stezanje remena. Čemu trolanje ?
Kao drugo svako smanjivanje plaća radnika je moguće u ovoj konstelaciji na tržištu rada, ali to je za dioničare i dobit kompanije mogući veliki benefit i skrivena pričuva. Onaj tko radi za 15 radit će i za 12, onaj tko radi za 11 radit ce i za 9000 HRK. Takvu stabilnost i likvidnost ima vrlo malo kompanija. Dakle ERNT ima dosta posla, vodeći je u 5G i ima i sukno i škare oko vlastitih troškova
.
-
Kolega Neo, u pitanju je sarkazam. Kolega Barik je plahte i plahte teksta napisao o tome kako je RIVP jeftina i kolki rast joj slijedi.
Nigdje nisam napisao slova o tome da je jeftina, a koliki rast joj slijedi još manje. Prodao sam dionice u onom rastu 27 kn i drugi dan rano po 28.5 kn. Opet sam kupovao nešto niže i prodao sa kunicom + za brokera plusom. Biti će prilike za RIVP, u cashu sam velikom većinom i nisam ,baš sklon dionicama osim ADPL jer će sa vremenom ipak ići u jaču konsolidaciju i napravio sam dobar roling nedavno i naravno ERNT i KODT kao sigurno najzanimljive branše a dionice prilično sniženih cijena, a tu su i najizglednije dividende sa vremenskim odmakom. Podravka radi dobro al ne mogu oni zakrpat rupu potražnje koju bi donijela normalna sezona. Nažalost. Slažem se da je razlika u odnosu na 2008. puno niže startne cijene danas, ali da je škakljivo to je očito. Navijam za Valamar jako, ali prodao sam jer je to ulagački po 27/28.5 bilo mudro i opravdano po mom mišljenju. Moguće da ću kupovati Valamar do kraja godine ili iza FI 2KV, idućih tjedana to je manje vjerojatno ali ne isključujem ni to ovisno o tržišnim kretanjima. Svakako treba biti oprezan i pronicljiv kod ulaganja.
-
ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.
Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?
-
- Rivp +Erntesla
-
Logo na izvješću KODT im izgleda kao prototip korona virusa
. Unatoč tome vrlo vjerojatno jedna od 3 best buy, ali i must
have dionica za svakog ozbiljnog ulagača na ZSE. Međutim radije se kupuju danas jesi sutra nisi brodari, građevinari kojima se plaća pola upravi na ruke pola na račun ili djelatnošću super rizične dionice itd...Pažljivo
-
Kvark, sjedi 5
Većina prihoda od 5G je tek u pelenama,
a posla ima i previše. Dividendu očekujem
nema veze koliku, jer svaka bi bila šlag na tortu.
-
A dividendica ?
možda smatraju da je dividenda u obliku sadašnje cijene vece nego izvanredna i redovna zajedno
-
+ Ernt +Ernt
+ Adpl
- Rivp
-
za sada nemam nikakvih komentara jer bi to bio sukob interesa
-
Objavljen izvještaj za Q1 2020. Na prvu se čini dobro. Malo moram izanalizirati.
i što kaže analiza
-
Tema je trgovanje na burzi, a ne politika.
Kolega je napisao da se jači priklanja slabijem. Još se nikada u politici nije desilo da se jači priklanja slabijem.
Opet se bavite mnome
, umjesto stavovima. Učite, radite na sebi, evoluirajte....cccc umjesto ulizivanja bilo kome i bilo
gdje.
-
ova cijena 1180 -1200 pokriva pad između 20 i 22% . ako pad bude manji od 22% trebala bi cijena rasti
Ako pada nema trebala bi cijena potegnuti do cca 1.420 kn