Svaka čast optimistima i kapa do poda koji dižu cijenu RIVP. Zahvalan sam njima da sam mogao prodati po znatno višim cijenama, ali mene ovdje zanima cijena nakon FI 2. kvartala i tih brojaka. Danas raste cijena to je zbilja impresivno bojim se samo da to nisu ulagači nego špekulanti i da tu nema kupovne snage. Lijepo se može trejdati. I to je nešto. Od stabilnog A+++ ulaganja postalo nešto drugo.
Posts by Barikb
-
-
Možda će se moći ući mukte, možda će bacati helikopterske dionice ERNT, ali ja u to nevjerujem niti malo. Što se tiče cijene dno je bilo prije mjesec i pol dana po 1.020,00 do 1.050,00 kn kada je cijela država bila u karanteni i blokirana kao.i većina Europe. Ne znam iz čega zaključujete da može u OVOJ BRANŠI biti jeftinije nego što je bilo tada kada je kristalno jasno da ova branša ima bolje i odličnije perspektive od drugih branši.
-
Mislim da objave ovih koji očito lažu da su kupili po najnižim i prodali po najvišim cijenama svaku dionicu ne treba dopuštati.
-
Ako te osobe, koje su na izvoru informacija i jako dobro znaju kako se biznis razvija, imaju tako malo dionica i ne ulažu dugoročno u njih.
U svakom slučaju više vjerujem u kompanije u kojima je i top management jače zastupljen u strukturi dioničara.
Ako ne ispunjava Vaše kriterije očito ćete morati odustati od kompanije ERNT. Najbliže su vam Varteks, Saponia, Auto Hrvatska, Pevec. Mišljenja sam da menadžment nema jako puno dionica jer ih ne dobiva dovoljno za poklon tj. nagradu.
Ja vjerujem u kompanije koje imaju tehnologije za budućnost i pri tome profitabilno posluju i stvaraju dobit za dioničare. Danas nitko nije prodao niti jednu dionicu. Izgleda da je prodavač ili prodao željenu količinu ili traži više. Uglavnom (po)najbolja dionica na ZSE po meni DANAS. Ali nitko neće ni štapom, pa to je normalno na ZSE.
-
Banke će reprogramirati, država subvencionira, a Valamar prolongira investicije. Stanje je loše i pomalo dramatično, ali sigurno prolazno. Kompanija je dobro vođena i spremna za restart. Najbolje o tome koliko je ozbiljno stanje govori da sam osobno donio odluku o prodaji dionica i promjenio ulagački fokus jer se ne zna kada će biti restart. Dionica može 10 kn i dolje i gore u 3 dana. Sretno svima. Potreban je oprez i mudrost kod ulaganja.
-
Što znači corona free u turizmu ?
Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.
-
Neo: "poprilično sam siguran da ce izvjesce biti jako jako loše"
Ispod svake razine je da dopuštaju obakva pisanja. Držimo razinu, trudimo se ipak, podupirem da držimo razinu pisanja i moderiranja, jer tako treba.
Prodana je minimalna količina sa nekog skrbničkog računa iz Top 10 možda građanin mjenja stolariju u stanu ili preuređuje garažu ili je prodao udio u fondu..Ernt ima budućnost iznimno bogatu šansama da lijepo zarađuje.
-
TUI je vrlo nisko i na to jutros minus 9%
-
Ove godine dividendu dionicari ostavljaju firmi.
Što ne isključuje mogućnost izvanredne dividende u bilo kojem trenutku. Bitno je do novca ima. Trenutno je novac zadržan i dalje se zarađuje.
-
Ledice, check ovo: Maistra, early booking popusti
jel si uvjerena da i drugi neće slijediti isti primjer?
ok nije 50% popust ali ipak, mjesta za sniženje očito ima
Hvala na linku
!
Ima mjesta za sniženja da, hotel Park u Rovinju soba je u ovom ranom terminu (ne u špici 7. i 8. mjesecu) za sobu najjeftiniju koja meni treba za četvero znači sada sniženo na 660 eura dnevno, dok je Amarin Rovinj popularan obiteljsko dječji hotel dosta jeftiniji i košta 280 eura po danu. Hvala na linku ! Meni je Rabac Valamar Girandella malo bolji od Amarina ali i tamo je ista cijena kao Amarin
Bio sam u oba, u Amarinu pomoćni kreveti, u Girandeli Valamar posebna soba za dječicu. Kada nađe netko još nešto sniženo neka svakako linka ovdje. Dobro i jako dobro za mukte ? Sumnjam. Apartmani sa madracima i kuhinjom iz Jugoslavije, jeftini. To može.
-
5 G je tek u pelenama, tek operativno kreće. Postoji konkurencija u tom poslu, ali Ericssonu na mlin ide američki potpuni bojkot Huawei pa je sklopio najviše ugovora do sada. U Europi je naravno E. broj 1. Cijena na ZSE kao da je još uvijek pod dojmom da je prvi zaraženi virusom k. u Hrvatskoj zaposlenik ERNT. Do kada ?
The London event did allow us to take the temperature of 5G progress though, with the company eager to get its message out that, despite all the Huawei hoo-ha, it is Ericsson that has global leadership in next-generation networks.
https://www.ft.com/content/9cdf33…a0-43d18ec715f5
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…radnji-5g-mreze
https://tockanai.hr/tehnologija/er…e-france-31516/
https://www.commsmea.com/technology/pro…lone-5g-network
-
Turistička kompanija koju je u stečaju preuzeo mirovinski fond PBZ CO i vlasnik je 77,5% i nalazi se pod upravljanjem najveće turističke kompanije u Hrvatskoj Valamara koji je vlasnik 20% dionica. Nominalna vrijednost dionice 10 kn = 1 komad.
-
Zamislite koji ce kraval nastati kad izadju s cijenom tipa 14.92 kn...
Od optuzbi za netransparentnost do zazivanja Hanfe.
Ako je doista konkretan doprinos temi. Lajkam
-
+Ernt zaokružen lijepi broj
-
Hrvatski telekom naravno, jak kupac za ERNT. Teorije zavjera i tehnička analiza su nebitni..Bitna je realna budućnost
Sadržaj je nastao u suradnji Native Ad Studija i Hrvatskog Telekoma
Umjesto propalog pokušaja omalovažavanja, radije proučite članak. Upravo je HT i slične kompanije katalizator uspjeha ERNT. Do kraja godine imat ćemo prve velike rezultate. Tako je planirano u viziji ERNT.
-
https://www.jutarnji.hr/native/nas-novi-svijet/10269877/
Ericsson ključni igrač u Europi za 5G, jači od kineskog Huawei u vlasništvu kineske vojske.
'Digitalna transformacija mijenja čovječanstvo kao uvođenje pisane riječi'
-
20% slažem se i to je to, korektno i pristojno.
ekipa ne očekuje 20 nego 20x3 ili 80% l. to je smješno.
-
Baš je svaki puta čudno da neki smatraju TA relevantnom i uzimaju je uopće u obzir. Tržište je slabo likvidno i procjenjuje se da je cash bolji od neizvjesnosti. Izvrsne dionice padaju. I ja se puno bolje i mirnije osjećam uglavnom u kešu. Prikupljam info o OPT i volio bih kupovati po nižoj cijeni od današnje kako bih smanjio rizik ako uopće budem kupovao. Sigurno da ima ulagača koji se dijelom i emotivno vežu za dionicu/ulaganje i to sigurno nije najbolja opcija. Ono što mi je potpuno jasno da struka pravnika (odvjetnika) može svaku situaciju pa i aktualnu ovdje blokirati, bojkotirati, promjeniti ili prolongirati. Svi su očekivali rasplet, a ja bih onda očekivao jaču potporu, a ne ovako slabašnu. Ne bi me čudilo da se traži prolongacija a kao reason navede covid 19. To bi mnoge male izbacilo iz sedla. Ne bih htio prognozirati cijenu niti prodaje niti kretanje dionice. Nemam dovoljno informacija koje su za to neophodne.
-
Naši nemaju love za takve hotele... Jednom prilikom nova godina ja u suitu veličine stana sa 2 velike kupaonice +DB itd kreveti i posteljina luksuz pravi u Rovinju u najskupljem dizajn hotelu od Maistre. Konobari udvoje poslužuju večeru i prilaze nam u istom času svaki puta u bijelim rukavicama, za doručak jelen, vepar, francuske paštete, prepeličja jaja, a degustacije ulja, vina, pjenušaca cijeli dan. Na večeri jedna šira obitelj mlado i staro njih 10 ak naručuje botelje najskuplje cijelu večer oni su za tu večeru potrošili najmanje 10.000 kn samo za piće. Hrvati naravno. Iznenadili bi se koliko Hrvati imaju novaca ali takvi uglavnom ne troše u Hrvatskoj. Sada će trošiti ipak više. A dajte mi primjer proguglajte gdje je hotel 5* a smještaj koštao 300 do 500 eura, a da je sada recimo 150 do 250 eura išao bih 10 ak dana tamo između 20.07. do 10.08.
-
Mene svrbi puno casha, ali svrbjet će i dalje. Ocjenjujem da mi je prodaja po +,- 28 kn bila dobar potez i sada vrlo pozorno pratim. Vidim još uvijek jake sell signale.
Ne kužim čime se ovdje pojedinci bave, pa zar ne kužite da ako ne radiš sa punim kapacitetom, manje trguješ, manje prodaješ, kako bi mogao smanjivati cijenu značajno. Očito da ne razmišljate poduzetnički ni tržišno niti poznajete ponudu. Ustajali apartman, garažu ili smještaj iz doba Jugoslavije dobit ćete svugdje uz popust, ali kvalitetu nećete nigdje a u Valamaru pogotovo jer se razumiju u posao. Takve goste nitko ne treba. Marea je min. 500 eura za četvero i 10 ili 15% je maksimalni popust koji možda bude. Takav smještaj se najlakše prodaje.