A kad sve se ispada, logicno da ce rasti... ovi vani su se malo ohladili od ATH... a nase trziste kapitala je prica za sebe 😂
Posts by Aladin
-
-
Je, ovaj mjesec ce biti -90% iz italije ali to su mrvice,, ali na razini cijele godine Nema sanse da bude tako, jedino da izbije rat ili ekipa da ima gripu i u 7.mjesecu masovno... a to nema sanse...
tako da ce se rezultati brojati na kraju, lako za booking, ja odobno nikad nisam ni rezerviarao unaprijed smjestaj ni ljeti a bome ni zimi za skijanje..., jer zelim biti fleksibilan i birati odlicno vrijeme i lokaciju,, makar to znacilo platiti malo vise... sta ce mi i -70% smjestaj na skijanju ako cu imati lose vrijeme 50% dana?? Mogu bit doma ili na nekoj drugoj lokaciji koja ima super vrijeme tada
-
sada vise nije bitno u kojem ce smjeru burze sutra.
Jedino bitno je hoce li uskoro nekakvo cjepivo protiv ovog zla.
Inace oporavak mi necemo dozivjeti
Ma proci se to zlo sa toplijim temperaturama 😎
-
Atl Crobija negdje oko1250 s tim da treba Diskontirati INU za nekih 120 bodova
Ina i drugaciji sastav i tezina indexa mislim .... u svakom slucaju mi smo zadnjih 10-12 godina po dnu, malo gore, malo dolje.... svi ostali su daleko iznad 2008, kao i na ATH... tako da im je i trebalo malo sve ovo hlađenje jer je to sve otislo nerealno visoko...
jedino sta i mi histericno to pratimo... ali neka ako je ekipi to ok da rasprodaje po -10%, -20% ... super
-
kolega Neo je pogodio target br1 od 1710 pa onda i target br2 od 1620 u svega 8 sati trgovanja......nema šta, mogu mu samo čestitati......isto tako i targete 220-230 za sapn i atpl.....što reći......vjerujem kako je uživao u shoppingu danas.....
Bome, jes ga pogodio,mislim da ni sam nije vjerovao u to,, onaj u + nije se ostvario, pa je morao ovaj drugi
Nego čime se ekipa sa foruma bavi kad ste toliko na forumu u realno radno vrijeme ??
Baš gledam naloge na ZSE, kupnje u tragovima na svim izdanjima, od super kompanija sa OK divkama do ovih koji su tu di jesu ... a LKRI i LRH, najbolje prošli, nitko nije niš prodao ni kuoio i ostali na 0% .. jest da ukupno ni nema 10 naloga na kupnji/prodaji
-
Na Wall Streetu kod pada od 7% ide automatska blokada trgovanja:
a logično, moraju postojati neki primjeri, slučajevi kad se sve obustavlja i ne na dan ili par sati, nego na tjedan, mjesec... ako je karantena i nekoj državi, pa logično je da je sve zatvoreno, pa i trziste kapitala... iako dobro, nedao bog veceg zla, bar ce se moci nesto za sitniš uzeti,
-
Blokirano je trgovanje svim dionicama na burzi zbog pada vrijednosti indeksa Crobex većeg od 10%.
Lijepo sam ujutro napisao da su trebali blokirati trgovanje odmah na mjesec,dva dok se sve ne rijesi jer ova histerija je komedija, sad treba zadnji kes prebaciti
-
Baš panika i histerija. Raspad 2009 nisam uopće doživio, bio sam na faksu, tak da mi je ovo nešto novo i na neki uvrnuti način i zanimljivo..
Malo bumo zaliječili rane, popili koju ljutu i to je to...život ide dalje. Šteta da Badel ide sa burze, sad je baš njihovo vrijeme.
Za prognoze oporavka neću ni pitati!?
Ne treba ti prognoza. Pogledaš samo koliko je išao oporavak od 2008. Nismo se još ni oporavili a opet raspad.
Ma na niskim pozicijama smo pa ne mozemo puno ni pasti 🤣 , al gadno za gledati kad na malim prometima zabiju -10-20%
-
Problem je što je većina DAX-a industrija, telekomi i ostalo, dok je većina CROBEX-a turizam, a ako će išta izgubiti zbog Corone to su turisti. Za telekome tipa OPTE ili HT nema zime
A sto bi turisti izgubili? to su sada pretpostavke i kalkulacije, kod nas za sad srecom ima samo 12 zarazenih, ni jedan hvala bogu mrtav... kad prođe cirkus odo svega, mozda ce se i profitirati, jer ce ekipa sa sjevera i okolo gledati da ne ide u italiju, pa evo im prilike ovdje doci, i jos jeftinije proci
-
Kada je forum zašutio, znači da je gadno.
Svih nas je ovo zateklo , desilo se naprečac, u par trgovinskih dana.
Što je, tu je.
Zatvoriti sve pozicije, ili ostati u papiru, pitanje je sada koje muči većinu
Najbolje napraviti karantenu na ZSE , zatvoriti trgovanje dok ne prođe histerija, aposlje tko ziv, tko mrtav... ovako ce se samo navlaciti jedan dan ovako, drugi onako ovisno o poziciji keš/dionica 😂🤣🤣 ono, nestalo struje, pao sustav na mjesec, dva.. i svi fino u prirodu ili na more, uz casu vina