Posts by Aladin
-
-
Na kraju ce zaba i HT prodat po preko 10 kn... a nakon toga ce ekipa napraviti ponudu po 3 mjesecnom prosjeku i dati 7-8, kn 😒 ... ili i ostalima mora ponuditi isti iznos kao HTu?
-
Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!
(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).
Bude se vratilo bez beda....
da si isto tako stedio kupio super auto i doslo nevrijeme pa ti srusilo stablo na auto onda bi ostao bez svega i auto ti se nebi oporavio, dionice hoce,,,
da si sve ulagao u stan kucu, pa ti dosao potres, opet bi opet ostao bez svega a kuca ti se sama nebi oporavila, nego bi morao nanovo sve raditi.....
tako da ovakve situacije su ok ako redovno investiras i diverzificiras portfelj, za koju godinu ces se sa sjetom sjecati ovog ako prezivimo, ako ne onda je sasvim svejedno jesi danas u plusu ili ti se otopilo trenutno.. ovo nisu ocekivali ni ovi koji crtaju i analiziraju
-
Koliko bi se ustedilo na rashodima u proracunu da se sve mirovine ogranice na max. minimalnu placu za ovu godinu.. i svima linearno u koji iz javnog novca primaju place osim lijecnika smanji za 20-30% ?
-
Allianz kupio dodatnih 803.650,00 komada dionica
Ja sam u AZ-u i nimalo mi nije drago što se i mojim novcem hvata padajuće noževe.
Ja sam u AZ i drago i drago mi je da napokon kupuju nesto sta ce mi osigurati bar donekle bolju mirovinu, a ne obveznice i druge nikakve kompanije.. ovo je super ulaz, ako padne jos ne sumljam da ce podebljati jos poziciju 😀
-
Ma kakva kriza i gluposti, ima se moze se...
https://www.mirovina.hr/novosti/minist…-kunu-mirovine/
I koliko jos izmisljenih povlastenih extra velikih mirovina..
Ja neznam ali ako oni sad u ovoj situaciji ne srezu sve apsurdne rashode u proracunu.. onda stvarno treba da sve ode u 3PM... da se sustav resetira.. pa ajmo ponovo
-
Oni hoce.. mi necemo ipak je ovo ZSE,, i drzava koja ujesto da sad iskoristi priliku i odradi ostre zezove u proracunu, ovi nesto rade sta ce ti dokjeti dobrog.. vrag zna..
-
kod nas "Crude oil" i dalje na solidnih 8,60 diesel, hvala premijeru što će nam dati plaće besplatno,
S&P 500
2,305.87-223.32(-8.83%) ovim padom su još uvijek na 3x iznad 2008,ma nemoguće da je baš samo Todorić tome kriv, hvala svim Vladama i ministrima
Da, to je optrilike da je crobex 15.000 ahahahha ufff
-
Jel sam blesav sta mislim da bi svi iz javnog sektora osim medicinskog osoblja, trebali sljedeci mjesec, tj. Sve dok traje karantena na minimalac ?
-
Nastavlja se sell off.
Dow minus 6,70%
Eno ih na 19 nesto tisuca. Pukla carobna brojka 20.
ATH je bio preko 29 tisuca bodova
Ma lako za to, koliko su bili 2007. U peaku... jos imaju cca 5.000 bodova fore da padnu, da dođu do te razine.. a crobi i sastavnice tu razinu od 2007. Nece vidjeti desetljecima
-
Ne znam, meni ovo vise nije pitanje cijene na burzi i tu neke zarade od trejda ili dividende. 99% nas od tog ne moze živjeti. Sad već brinem za radno mjesto, svoje, ženino, starce. Ovo uopce nije dobro. Tek smo nedavno dostigli razinu iz 2008. Ovo će nas gurnuti u devedesete. Razvijene zemlje imaju uređenije sustave i više love za pomoć gospodarstvu a i ljudi su boljestojeći nego kod nas. Oni će ovo prebroditi kroz 1-3 god. Nas čeka opet padanje 5 godina pa neki blagi rast pa cirka 2028 da dođemo na ovu razinu od 2019 odnosno 2008. Da ne spominjem da mi ie prosjek u ADPL 175, pitaj isusa hoće li ta firma ovo preživjeti...u drugim dionicama sam relativno ok, cca -15% ali imaju budućnost. Katastrofa.
Di smo dosegli 2008.? Pa mi smo svjetlosnim godinama bili od 2008.
-
Sada vlada ima jedinstvenu priliku da resetir rashodovnu stranu proračuna, od nepotrebnih općina i uhljeb mjesta, to raznih povlaštenih i braniteljskih prava.. jednostavno nabrzinu prerezati da ekipa nema priliku ni njurgati,, dati im jednokratnu pomoć za prvu ruku i neka se prekvalificiraju i počnu stvrati.... nema povratka dok se gospodarstvo tj. oni koji rade na rastu BDP-a ne oporave i ozdrave.. ovkao je samo pitanje vremena kad će se sve urušiti..
-
ovdje se napetost može nožem rezati. Ponude, ide na 7-8 kn... nema ponude, ide na 2 kn. Divota.
Samo ako bude ponude u prvom krugu bi bilo logicno da ode na 7-8, ali ovo je ZSE tu logika prestaje a finalna cijena još par kuna gore
-
A tko ce ti doci ako mora u karantenu??
Pa u lipnju ce biti stotine tisuca zarazenih u svim EU zemljama. Talijani su lijepo rekli da ove godine ne ocekuju da ovo prodje, da je ideja u narednim tjednima stvoriti preduvjete da se u narednim mjesecima ne prosiri medju milijune ljudi, a tek onda nakon toga slijedi dugacko smirivanje i cjepivo u 2021, ako Bog da.
Ovdje nije pitanje spasavanja sezone 2020 nego 2021, na vrijeme. Jer ako se cjepivo ne pojavi za Bozic nema ni sezone 2021. Trebaju dugi mjeseci da se proizvede, distriubuira i ljudi procijepe.
Ljudi, budite realni. Prestanite slusati svoje zelje i nade. Bavite se realnoscu i brojevima.
ne vjerujem,,, po meni će glavni val proći do tada i neće biti toliko, stotina tisuća ..... samo sada treba ovo ozbiljno shvatiti sljedećih mjesec dana
-
aladin je istina ... zatvaraju se granice, škole no koliko će to utjecat na turizam i želju ljudi da putuju???
2008/2009 građevina
2020 turizam
ma ne mora značiti.. to su špekulacije, ako imaš $$$$ zašto se nebi nagradio odmorom kad sve ovo prođe.. sad je sve stalo ili se prebacuje za druge termine tokom godine..
pa ja bi prvi otišao na skijanje u austiju, italiju, da je zimsko vrijeme kad sve prođe, pa nije život stao .... pogotovo ako imaju dobre akcije,,, jbga mogu stradati i na cesti
-
jel danas ronimo ispod 20kn???
barikbb ako se do 5-6 mjeseca ne smiri situacija samo si postavi pitanje da li bi vodio obitelj na more???
penzioneri ostaju doma ove godine tog si svijestan valjda
Heh.... ajde malo opet razmisli i promisli.... koliko ljudi godisnje oboli od gripe i posljedicno umre u HR.. pa jel ides na more i odmor???
Druga je stvar da ce sve ovo zaustavljanje utjecati na ljude, njihove prihode, poslove... to sam vrag zna kako ce se razviti..
-
kako god, zašto je narasla ili zašto je pala, može objašnjenje...BDI u 2016 i trenutno, usporedba ?
Razlika je u cijeni vozarina. BDI indeks porastao sa 400 na 2400. Sada je na cca 600 i siguran sam da ce jos dolje.
Tko bas zeli Atpl nek priceka 130-140kn za prve ulaske. Ja vjerujem da slijede bar 3 ocajna kvartala i cijena 70kn.
Srednjerocno nemam namjeru kupovati Atpl.
Po meni treba se drzati HT,Podr, Sapn..firme koje ce generirati zaradu i cash.
Jedino kad budu super kvartali i izvjesca, onda je vrijeme za unovcavanje i prodaju 😎
Ali kod nas su sve kompanije pod velikim upitnikom od rivp na dalje .... ht, podravka i sapn su definitivno sigurnije, ali ne vjerujem da mogu odraditi toliki veliki rast u nekom periodu ...ajmo reci 2 godine kao neki... pogotovo sta su drugi zakucani posteno u zemlju
-
Ameri i sa ovim padovima su jos visoko, visoko ...uvijek sam gledao, pa kako mogu vise toliko rasti, na kojim osnovama??? Pa parametri svi su im nebu pod oblake otisli.....
Kad samo vidis da je DOW 2009. Pao na 7.000 .... i tada je jos ostao prevelik.. danas je sa svim padovima oko 20.000 !!!!
-
Kolega, nazalost, to sto nismo rasli ne znaci da necemo padati. Uvijek moze nize. I sto si nize isti % pada je manji apsolutni iznos pada. Trava ne raste do neba, ali kamen pada do poda. A ovo je kamencina samo takva...
Da, samo kad dodes do apsurdnih vrijednosti, onda je to komedija, al da... do nule moze uvijek pasti, makar da kupis po kunu firmu koja vrijedi 100
-
Ameri i sa ovim padovima su jos visoko, visoko ...uvijek sam gledao, pa kako mogu vise toliko rasti, na kojim osnovama??? Pa parametri svi su im nebu pod oblake otisli.....