Pa vidis, ja mislim da ce bit ok, mozda ce manje njih iz austrije, njemacke... putovati, ali buduci da sa avionom na dalje destinacije ce se ici jako tesko... cak bi se moglo jako dobro profitirati u samoj spici sezone.. sta im je sjest u auto i za 4-5 sati se tocaju u kristalno cistom moru 😎😀
Posts by D'artagnan
-
-
moja procjena sa dugom oko 90 do 100 miluera..znaci po dionici od 10 do 11 max 12 kn...
ma ni to nije uopće loše, gdje vi nalazite te podatke, u Mikijevom zabavniku
u Almanahu iz budućnosti, pa je pročitao 15
-
vako toplo a naša burza se smrzla, nitko ništa ne poduzima bez konferencije stožera( možda krenemo 14.15) ili dok se Neo vrati
Sad je na drugom nicku,, ovaj koji je pozitiva dok raste, bude uskoro opet crtao grafove i potpore
-
i to bi bilo pozitivno za nas u dionici ?
Neka cvate tisuću cvjetova
a pozitivnije nego da je toliko u minus.. uglavnom TC vozarine su i dalje ostale iznad razina da se može pozitivno poslovati
-
Fenomenalni q1, nakon istog takvog q4/19. Moram priznat malo me bilo strah nakon novog vlasnickog preslagivanja gdje ce to ici ali smjer je jasan. Ono sto je zanimljivo ovdje, dionica kao da ima neki urok. 3 puta su bili zaredali s ovakvim rezultatima u zadnje 3,4 godine i svaki put neka vijest iz okoline kao da ne dozvoljava da naraste cijena dionice. Mislim na Agrokor, Uljanik i sad coronu.
Imam dosta dionica i smatram da vrijedi x2 na sadasnju cijenu.
Definitivno bar duplo.. samo je pitanje vremena, ali definitivno bolje nego imat u banci $$$, stvarno ne kuzim one koji drze kes pored ovakvih prilika
-
Da poklone brodove atpl bilo bi najbolje svima.
- da ne pišem kako su to loša ulaganja radije ću malo s brojkama opisati situaciju.
- ti brodovi za suhe terete ostvaruju dnevnu vozarinu 4.500$ a trošak takvog broda je 9.000$.
- znači umjesto da zarađuju ti brodovi čine dnevni gubitak od 4.500$.
- da bi poslovanje sveli na nulu trebali bi zarađivati 9.000$ dnevno.
- sve preko 9.000$ je čista zarada.
- trenutno je na tržištu loša situacija za JDPL i ATPL.
- ne možete beskonačno stvarati minuse (osim JDPL, vlasnik RH), jer jednog dana vam novce više nitko neće dati i to se u kapitalizmu naziva bankrot, a tada vaše dionice vrijede točno 0 (nula) kuna.
- dobro i pozitivno kod dionica je to što nećete na kraju igrice morati plaćati te silne milijune spaljenog novca.
- trenutno na našem tržištu jedino TPNG stvara dobit, brod ih dnevno košta 9.000$ a zarađuje 20.000$.
- znači brod svaki dan zaradi 11.000$ čiste love, i ti poslovi su sada ugovoreni za naredne 2-3g.
- zaključak:
- u sljedećih par godina JDPL i ATPL će ostvarivati značajne gubitke, dok ne izdrže ovu krizu, ako ju ne izdrže klasičan bankrot.
- za razliku od JDPL i ATPL, TPNG će u narednom razdoblju zarađivati $ i donositi dividendu svojim dioničarima.
p.s.
- ja nisam stručna za te brodare, svi ti navedeni brojevi su cca, i ne moraju biti točni.
- ovo je moje viđenje tih brodara, i ne mora biti točno.
- nikako nemojte po ovim mojim preporukama kupovati ili prodavati dionice.
A od kud ti to da rade po trenutnom spotu??. Potovo ATPL, prouci koje su inace TC vozarine, a ATPL je uglavnom imala bolje ugovore od prosjeka.... a da nije bajno, nije,
-
je.. ok je ako je minimalni nalog koliko? 10 000 kn u EUR protuvrijednosti?
ali ako zelim sa manjim iznosima.. recimo za 1000 kn ? a provizija 100kn... mislim da racunica ne drzi vodu ili sam pobrkao loncice ?
Sorry , ali s 1 000 kuna se ne ide u Ameriku.
Nalozi po 5 000 eura za 15 eura su vam najisplatljiviji na ZB trader Globalu i trgovanje je sigurno , rade s danskom Saxo bank
Upravo tako.. cca 5.000 eura je najisplativije ... a za 1.000 kn... nema smisla ni bilo gdje... ostani na revolutu i igraj se, ako se i sve zblokira neces puno izgubiti
-
Vani minus, crobex u plusu. To te ja pitam.
Cekamo da plenki objavi da smo u banani
Buduci da bolje drzava funkcionira bez vlade i sabora... onda cemo rasti sljedecih mjesec, dva 🤣🤣
-
Mislim da je skrbnicki, kao i PBZ investor sta je bio pred 6-7 godina... mislim da su svi redom takvi koji rade vani.... dapace i na ZSE nebi imao nista protiv da je tako ostalo
-
Bome baš potop Capea.. ali nije ni čudo kad cijeli svijet stoji... praktično svi segmenti su ugašeni pa čudo da se bilo šta i prevozi..
ta corona nam dođe kao osma kora i izgleda najdeblja
A čuj oni bar nešto zarađuju iako kikiriki, tj. ostatke od kikirikija ... a šta reći na ovo, po ovom svi mogu ključ u bravu ??
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ni/2182621.aspx
Po ovom svi turisti mogu komotno na 0, tj. u minus. Ali nije to baš tako jednostavno... u svakom slučaju kad ovako padne , onda i za neki mali rast već možemo reći da je 200-400-500 % naraslo
-
Bome baš potop Capea.. ali nije ni čudo kad cijeli svijet stoji... praktično svi segmenti su ugašeni pa čudo da se bilo šta i prevozi..
-
A sa današnjeg pogleda na tržište je super, osigurava uredno poslovanje ... a za koji mjesec ćemo vidjeti dali je bilo dobra odluka, dali će više godišnji ugovori otići par milja gore/dolje.
Kolega ja samo kažem da ovo osigurava potencijal za dobru zaradu i odličan rezultat na kraju godine a koji daleko nadmašuje današnju cijenu na burzi....šta će donijeti budućnost to nitko ne zna...na ovaj način minimaliziraju moguće negativne učinke.
Ma sve 5, super je ovo dionica za ova vremena, definitivno ću je pojačati kad se riješi Optima, jer vjerujem da ću u kraćem periodu u Optimi proći bolje. Iako bi rađe da sam direktno u original Tankerskoj, a ne ovoj izdvojenoj, al jbga
-
-
A sa današnjeg pogleda na tržište je super, osigurava uredno poslovanje ... a za koji mjesec ćemo vidjeti dali je bilo dobra odluka, dali će više godišnji ugovori otići par milja gore/dolje.
-
Fondovi su kupovali po 220 kuna i sada prodaju po ovim smijesnim cijenama. Tu su nase mirovine...
ja bi se zapitao zašto je tako, zašto je nekome ova cijena smiešna a očito da fondovima nije
Sta mislis dali rade za dobrobit svojih clanova ili svoju i svojih kumova, ekipe.... 🤔
-
Zadnjih 20-tak postova u ovoj temi su sve komentari ostalih kolega u vezi kolege Nea, te replike na njegovo pisanje koje su maknute sa originalnih tema, dok su njegovi postovi uglavnom ostali po originalnim temama.
Nakon dugo razmisljanja dosao sam do zakljucka da je kolega Neo na svim temama u pravu, a mi svi ostali smo u potpunosti u krivu . On diktira kretanja (rast ili pad) na Zagrebackom berzanu, a mi ostali smo samo tu da ga slijedimo
Molio bih nekoga tko to zna napraviti da ovu temu preimenuje u: Nepozeljni komentari Neovih neistomisljenika ili tak nekak .
Da se razumijemo Neo je simpa nick, ali ako covjek stavi 12 drukerskih postova dnevno u neku temu bez moderiranja, to je za mene Spam, sto god tko mislio.
I njegovi ostaju, ostali se miču.... pametnome dosta 😎
-
Ocekivao sam I bolje ugovore od 17k, očito tako dugacki period utječe i na cijenu
Kolega kad bi sve brodove imali na ovom prosjeku tjekom godine to bi vam bilo oko 60 do 80 milja dobiti na godišnjoj razini ...veseli me što već za 2 broda imaju osiguranu punu zaposlenost za sljedeće dvije godine....što se mene tiče ja bih najbolje da svih 6 brodova stave na takve dugogočne ugovore jer bi to opravdalo cijenu dionice između 85 i 110 kn a možda i veću sljedeće dvije godine...kako sam i napisao prije sve ide svojim tokom sljedeći target 72 do 75 kn..pitanje je samo trenutka kad će rast krenuti.. prije rezultata za Q 2 trebali bi biti na toj razini...u svakom slučaju odlična vjest za rezultate Q3 i Q4...tako da bih povećao svoju procjenu iz zadnjeg posta na preko 50 miliona kn dobiti za 2020. godinu.
Super,😀 jedino ces na optimi skinuti vise u kracem periodu... ako nas korona ne pokosi u međuvremenu 😒
-
Postoje 4 razine i jedna ce biti dno;
133 HRK
100 HRK
66 HRK
25 HRK.
Izaberite koju bi voljeli..meni se najvise
svidja 66 Hrk iako ni ova zadnja nije nemoguca ako se vozarine ne krenu oporavljati. Ovo podsjeca na secer. Bit ce bankrota na sve strane. Ipak pomorci podosta zaradjuju i morat ce ih prisilno rezati s primanjima. Samo tko ce onda raditi?
Gluposti kolega, dno je 0 NULA... kao i na svakoj poziciji 🤗
-
Pa i ne treba drukanje kad se ionako čeka propad svih dionica. Samo je pitanje trenutka.
A pitanje trenutka je i kad cemo svi kod svetog petra.. pa ti je realno svejedno jel ce gore ili dolje, sacuvaj taj $$$ sta jos imas i potrosi na nesto pametno u zivotu... pusti ovo sve na ZSE dal ce padati ili nece, ostavi to nama ostalima
-
D'artagnan : placate.. Muslim na paketu.. dakle sve sto are naveli imate u paketu.. .
Ziro kunski, tekuci kunski, tekuci devizni, mobilno bankarstvo, internet banking.. sve to za 60kn / mjesecno ukljucujuci I Global Trader kao I He trader. Sve je to u paketu
Vec Sam ja posao o revolutu ovdje. . Odlicna stvar za 1000 kn / godisnje
Evo baš sad gledao kolika je naknada,, dali su i kada šta mjenjali... 30 kn je za sve, tekući, devizni, net, global trader... valjda je sve to u nekom starom paketu ???
A za 1.000 kn godišnje? to je premali iznos za bilo kakvo razmisljanje od ulaganju