Tko danas prodao ili kupio 1 !!! dionicu?? baš se isprsio cijeli 7,4 kn.. pa to nije ni za pola kave a kamoli komadić bureka ???
Posts by D'artagnan
-
-
Kolega Mrcash, cijena je pala sa 440kn na 140kn. Ipak ce recesija biti kraceg daha pa u drugoj polovici godine mozemo ocekivati nagli rast vozarina. Gubitak u poslovanju od 30kn po dionici za ovaj period je prakticki beznacajan u odnosu kako je moglo biti da je virus potrajao.
Ovo vam je kao Rivp na 22 kn.
Kolega Neo ako me sjecanje dobro sluzi vi ste prognozirali RIVP na 7 kuna???
pa tko njega shvaća ozbiljno ni on nije ozbiljan
-
Zato vlada sad kaze da ce spustiti porez na dobit.. a mogu odmah i porez na dividendu i dobit spustiti na 1%, da kazu, evo odrekli smo se ..... i tako je sljedece godine, dvije uglavnom nece biti 😂😂😂.
To je kao cijena benzina kad nitko nije vozio spustili nisko iako ne koliko bi trebalo u odnosu na barel, a sad kad se pocelo nesto vozat, sad vrati nazad cijenu 🤗
-
Potpuno je nejasno zasto drzava novcem poreznih obveznika spasava turisticke preinvestirane mastodonte u vlasnistvu stranaca. I zasto hrvatski mirovinski fondovi drze letvicu na 25-30 kn, skoro kao da krize ni nema, umjesto da omoguce svima kupovinu po 7 kn. I dokap po 10 kn.
I tata bi sine po 7.
Kako mislis drzava spasava?? Pa mogli su otpustiti vecinu djelatnika 3-4 mjeseca, i neka drzava placa naknadu za nezaposlene.... lako ih zaposli kad bude trebalo, i tako fali turistickih djelatnika
-
Onda kad kupis ide na 120 po običaju 😂
-
Kolega Naim je ipak u pravu. Napravio sam jednu usporedbu DSX (Diana shippinga) i Atpl. Cijena se doslovce prati. Samo sto je omjer 1:100.
Dsx je pao s 4 dolara na 1.4 USD, a Atpl sa 400 na 140kn. Potom se Dsx odbio do 2.05, a Atpl do 207kn. Dsx je imao pad na novo dno na 1.25 dok je Atpl ostala na 160. I sad je Dsx opet narastao na 1.88 a Atpl na 186kn.
Dakle ti omjeri kao da se identicno prate.
I uvijek je taj omjer 1:100 iako sam misljenja da je DSX daleko kvalitetnija kompanija.
Ajde onda sad napravi i usporedbu od 2008. Da vidimo koliko je koji pao 😉
-
Ma bit ce to ok, za par godina smijati cemo se ovim vrijednostima i koliko puta se okrenulo na nekim pozicijama
-
Na ovakvih par dana vani mi ovako padnemo, ovo je za iznenadit i pesimista
A kad imamo takvu ekipu koja ne cijeni svoju imovinu u dionicama i spremna ju je jeftino prodati, malo zatrejdati za neki burek i to je to, vani su ipak puno pametniji.
Osobno sam prosle godine umjesto podebljavao vani pozicijije, pojacao fino ovdje jer se mislim.. pa vani su stalno na ATH,,, a ovdje uglavnom ATL na dosta pozicija i to nerealno nisko... ali jbga, vani mi je i dalje pozicija super, ovdje osim optime, sve li-la u tih zadnjih godinu... ali dobro, vrag odnia i prešu, naplatit cemo to strpljenje, za godinu ili 5
-
Ne očekuju. Vide. Erste Plavi istresa pakete, sad već redovno. Valjda ne znaju što rade. Ne istresaju zato što misle da je današnji DLKV onaj nekadašnji DLKV. Iz nekih drugih vremena i uvjeta poslovanja.
Tko ovdje vidi rađanje prilike o kojoj drugi niti ne sanjaju i to na precijenjenoj cijeni iznad 4 kune, svaka mu dala.
Osim ak se ne radi o naivnom druku.
Poslovni prihodi 1,3 milijarde, a dobit smiješnih 3,3 milijuna kuna. U kolikom je to omjeru jedno s drugim? Očito rade za smiješan kiki-riki. Nužno im je ozbiljno restrukturiranje i racionaliziranje poslovanja. Mogu li oni to uopće? Najmanji poremećaj u prihodima vodi ih opet u debeli minus. Izvjestan scenarij. A onda će ovi u Ersteu shvatiti da nisu prodavali dovoljno brzo, puno i agresivno.
A buduci da je bas ERSTE pisao kako je kupnja na 240 odlicna prilika za ulaz ... ako sad misle da je odlicna prilika za izlaz... to mi se jakoooo sviđa 😎👌🤗👍
-
Evo kako to izgleda danas vani
https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Otprilike kao dok nas 🤣🤣🤣
-
Nije mi jasno bas sta to znaci otpis duga?? Kao ovi su njima oprostili dug?.. ili se dug uskladio sa nekom prodajom? netko treci je preuzeo?
-
Prvi znacajniji otpor je na 6.5 kn, tako da raketa samo sto nije krenula
Pa niti raketa od Muska ne poleti odmah brzinom svjetlosti , već krene polako dok ne uhvati brzinu .
Već je i Kostolany rekao da obrat počinje stidljivo , pa kada i drugi vide , onda sve ide svojim tokom do maximuma .
Pa meni je raketa krenila prosle godine u veljaci... sad je samo na dobroj putanji... hbga dug je cilj do mete, ali bude dosla 😎
-
Znaci muljaj 🤔. Btw. I drugi brokeri su uglavnom vani, ako ne ides preko banaka... onda isto stavis prst u uho i pravis se lud.
Uglavnom to je svjetski problem, porezne oaze, prebacivanje kapitala u podrucja gdje se legalno manje oporezuje, a usput i lov u mutom ocito ako se moze. Bilo bi zanimljivo da se poslozi registar stvarnih vlasnika kompanija i ostale imovine na svjetskoj razini, ali mi se to cini kao utopija sa danasnjeg gledista.
-
Pa nasi politicari znaju samo pinku sebi uzeli i zakomplicirati poslovanje raznim nametima, kaznama, tumacenjima zakona kako se kome svidi...
Jedino na EU noze biti blagoslov i sreca da nas mentalitet usmjeri u pozitivni pravac, buduci da su njihove kontrole trosenja sredstava ipak drugi par rukava nego nas sistem, uzmi sve ove potpore za obnovljive izvohe i ostalo koje se dijele za X stvari gdje dobiju oni koji prvi predaju zahtjev, citaj, oni koji imaju nekog tamo da za neku pinku stavi tvoj zahtjev u prvi red. A ne da se svi zahtjevi skupe, i onda sukladno broju zahtjeva da se napravi evaluaciju pa podijeli ukupna predvidena sredstva na sve koji bi zeljeli i imaju plan kako iskoristiti
-
Svakako trebate pisati na ovoj temi. Osobno volim vaš britki cinizam. A o ATPL imate što reći svakako.
P.S. Da čovjek doslovno shvati sve što kažete, ne bi ni bio na ZSE
ne pisem tu jer se i nema sto pametnoga napisati. Radi se o tome da je bulk low tech sektor. Davno su prosla vremena kad je na krilima KP Kine porasla enormno potraznja za sipkim teretima. Da brodari tad nisu bil pripremljeni, premalo brodova i kad su vidjeli sto se dogadja krenuli su u masovno narucivanje novogradnji. Ni,kriza 2008 ih nije opametila, i dan danas narucuju novogradnje trazeci sveti gral u Indiji, Vijetnamu, sta ja znam. Cinjenica je da se onaj hype nece nikada ponoviti. Jasno mi je za forumase da nisu citali Martina Stopforda, ali da vlasnici bulk kompanija ignoriraju glavnu dogmu mi je neshvatljivo.... a on kaze, morate brinuti o dvije varijable : ponuda (bulkeri) i potraznja (rasuti teret). Cesto je najteze shvatiti najjednostavnije stvari
Nikad ne reci nikad, mozda imas dosta godina pa neces dozivit nesto slicno 2008. Ali ja se ne bi kladio da se nece ponovit za 20-50-100 godina .... dali cemo mi ili neki brodari ponovo dozivit, to je drugi par rukava
A sta ce biti za godinu, dvije? To nezna nitko, ne samo u brodarima nego u cijelom gospodarstvu svijeta
-
gledam reakcije na moj post i mislim si pa fakat sam bedast. Ljudi znaju. Onda citam postove dalje i vidim,ja oh volim nazvati garancijske postove - gdje se jamci zarada.
Ovak, s obzirom da sam ja malo nepovjerljiv jel moze nekakav osigurac. Da mi ekipa koja svojim postovima zagarantira da dijelimo gubitak? HH, evo ja kupim 50.000 opte a ti kao polog prepises meni svoj stan u slucaju da bude pusiona?
Ti bi da zaradis ovako ili onako... najbolje se okani optime, pa prepusti ostalima potencijalnu zaradu
-
Po meni jedini kriterij pomaganja bi bio baziran na kolicini uplata poreza u drzavni proracun zadnjih 10-15g. Jer vecinom se radi o privatnim firmama i po toj logici nema se pravo trositi novac gradjana za iste.
Pa mislim da ekipa iz ATPL nebi imala nista protiv da iznos koji je placen na ime poreza na dobit u dobrim godinama dobiju nazad, vjerujem da bi rjesili vecinu problema koja ih je zadesila 🤗
-
Da, otpis obaveza prema njemackom kreditoru, iako ne kuzim ovi su otpisali 182 mil. Kn ???,,, to su prodali neki brod ili sta da su otpisali? Ili su otpisali samo tako?
Kao sta je i ulpl bila dogovarala otpis, pa su kreditori zapljenili brod jer se nisu dogovrili, a ovi otvorili predstecaj pa sad nemaju ni lovu, brod ... pa sad se ceka da se prebaci iz supljeg u prazno ono sta je ostalo 😀
-
Da, a zamislite sta bi bilo sa ostalim HR kompanijama, od Valamara na dalje da banke ne odrade 6-12 mjesecni moratorij na kratkorocne obveze. Kakvu je kalvariju prosla atlantska zadnjih 12 godina 😯, bome je zilava,,, vecina ostalih kompanija u HR bi se raspale nakon 2-3 godine da drzava nije vlasnik pa da kontinuirano ubacije $$$$
-
nece biti isplata dobiti ni 2021.izgleda za one koji su koristili potpore
Ja sam vec odavno napisao da meni ni ne trebaju nikad isplatiti divku, samo neka pozitivno posluju i reinvestraju... vise cu zaraditi na rastu cijene dionica nego na divki... i tako na div day cijena padne za taj iznos otprilike 😒