1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D'artagnan

Posts by D'artagnan

• CORONA virus

• D'artagnan
    • April 10, 2020 at 3:47 PM
    Quote from ZSEZSE

Ljudi su sto_a.

Danas idem na plac i brutalna gužva i dolazi neka ženska i kaže kako je unutra starija ekipa i bira prebire pa vraća-nezna što bi sa sobom, dok vani 100 ljudi čeka u redu.

A ovi vani ustvari većinom čekaju radi tih starijih.

Koliko ljudi moraju biti pomaknuti?

Nisam za jednu krajnost, ali nisam ni za drugu.

Što kad dođe jesen pa se krediti nebudu mogli vraćati, baš me zanima da li će ti stariji koji imaju pokazati solidarnost s mlađima?

Stožer-nemože ništa, ali ajde procesija na Hvaru wtf ???

Oni od kojih bi očekivao najviše se čovjek najviše razočarao-svećenici, doktori, penzići....

Display More

da impresivno, ono već se odavno priča o svemu, posljedicama i oni idu u procesiju ?( ili žele baš da prirodna selekcija odradi svoje...

i oni šta po placi ganjaju.. hebate pa bar imaš konzum web dostavu za ovaj period mjesec, dva, tri... dok ne prođe sve, valjda im netko može bar to ispuniti budući da oni vjerojatno ni neznaju to koristiti, da im dostave na vrata i na miru su

• Best buy

• D'artagnan
    • April 10, 2020 at 11:26 AM

A ovo su vremena gdje više neznaš šta je bolje, a šta lošije. Prebacivanje u keš i čekanje da kupiš jeftinije, možda?, vrijeme će pokazati ??

A sa druge strane.. toliko će se novog novca upumpati u sve da se održi i pokrene gospodarstvo .... tako da vrijednost novca danas i za koju godinu neće biti ista.. ovi šta imaju na štednji 300 milijardi kn, za koju godinu imat će kupovnu vrijednost, kao da sada imaju možda 250-200-150 .... ???? vrag zna, definitivno će se promjeniti sve šta smo do sada znali. Dali je bolje biti u dobrim? kompanijama koje će proći najmanje okrznute kroz sve ovo ili koje su već do sada brutalno pale ???? ja sam nekako na toj strani.

Ali samo neka je zdravlja, za sve ostalo ćemo lako, svejedno je imaš li više ili manje kapitala ili imovine. Ništa nije vječno i ništa nećeš sa sobom odnjeti, nego ostaviti da netkood tvojih nastavi dalje pametno ganjati ili potrošiti nabrzaka na neke svoje gušte.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D'artagnan
    • April 9, 2020 at 5:45 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from BudFox

Vidim lokot kraj njegovog imena, pa je valjda u karanteni

to je najveći problem ovog foruma. Karantena za sitnice, Nek ljudi pištu što žele i što misle dok ne vrijeđaju druge. Sloboda za sve.

pa nije problem blokada, ali ti neznaš zašto si blokiran dok ne prođe i onda gledaj koji je to komentar bio i na šta se odnosio.... bolje bi bilo da se baca u neki thread smeće ili gdje god, pa nek stoji tamo ako nema veze sa temom ili je bezveze

• Kako kupiti knjigu dioničara

• D'artagnan
    • April 9, 2020 at 10:58 AM
    Quote from discover

sviđa mi se ideja da knjige budu javne samo sa inicijalima bez oib-a

problem je što treba skdd-ovcima kupit burek, jadni gladni

ne javno,dovoljno neko preko SKDD servisa,, kad se ulogiraš da možeš vidjeti sve dioničare svoje pozicije, sa inicijalima i bez OIBa,, a vidiš koliko ima dionicara, otprilike koliko komada imaju prvih 50, 100. 1.000 da se vidi raspored,, eventualno da se može vidjeti usporedba 2-3 datuma.. malo kodiranja i super stvar.. makar da se to plati godišnje nešto sitno da imaju za burek.. iako oni imaju i za janjca svaki dan :D:D

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 11:01 PM

Ma ne javno, ali recimo imas jednu poziciju, pa izmjenis sa drugim kolegom,... i tako redom, od nas par sto da svako uzme godisnje, jednu, dvije. Imao bi cijelu kolekciju ...

ja imam neke pozicije starijeg datuma, kad me vise zanimalo stanje..

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 10:01 PM
    Quote from Zglob

Moze link od direktkupovne stranice skdd za optimu jer sam retardiran i ne mogu nac...ili je do mobitela stvar

Moras se logirati u sustav i biti dionicar neke dionice da bi dobio tu knjigu dionicara... iako bi se trebali udruziti i svako toliko netko uzeti neku knjigu i na privat izmjenjati... kad su takvi likovi da ne stave u sustav SKDDa da se vidi sve ne samo TOP 10 .... a da ostave samo inicijala i pola OiBa...

Misli da sam pred dosta godna gledao na BELEXu da imaju javne knjige dionicara 😯 sto je opet malo previse da bas svatko vidi..

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 9:52 PM
    Quote from mitkko

Lijepo za vidjeti da i dugoročne vozarine opet rastu.

Odlicno,, i onda se cudimo da IB stavlja dionice u zaloznu poziciju... tko zna, zna 😎🍷

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 9:51 PM

Fascinantni su ameri, indexi i inace najvise zgrijani, ATH probijali nedavno.. imaju najvise zarazenih, a vjerovatno i umrlih ce imati sa milijunskim nezaposlenima... i opet razvaljuju

• CORONA virus

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 5:04 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Moller

Plenković premijer, ima jedinstvenu šansu da se uz virus usputno riješi i vječitih parazita, narod nije slijep i svake 4 godine ponudi nekome novom političaru da i on progleda, što nakon izbora oni obavezno odbijaju, sada je Andreju opet ponuđeno da progleda i pogleda u daljinu, puno se toga može vidjeti u odnosu kada ne vidiš dalje od nosa,

rekao bi "Mata Škoro" Sad il' nikad

https://www.24sata.hr/news/plenkovic…i-drzavu-685865

Da si ti na njegovom mjestu da li bi se ti riješio svog glasačkog tijela ili bi im radio protekciju pa da kad dođe novi Vaso ili Kovač zauzvrat ga oni šutnu?

1 problem je da oni žive u simbiozi

2 problem je da je njih više nego nas i puno su discipliraniji kod glasanja

Dam se kladiti da ni taj Beroš neće dugo jer ovom postaje prevelika konkurencija, lik je pametan- oni ne trebaju pametne nego poslušne.

A na kraju da sve propadne tu je uvijek SDP i Berny-taman za koaliciju.

Display More

A cuj, vjerovatno bi izgubio to biracko tijelo, ali bi definitivno dobio jako veliki broj ostalih, ja nisam nikad bio za te nesposobne opcije HDZ/SDP... ali dobio bi moj glas da iskoristi ovu situaciju i dobro sredi nepotrebnu i nesposobnu javnu upravu, regionalno ustroji HR, a ne da imas Grad sa 2-3.000 stanovnika ili opcinu koja je sama sebi svrha ???? Da sreze povlastene mirovine i napravi reviziju, nepotrebnih troskova i transparentnih javnih nabava ..... vjerujem da bi nakon toga glatko dobio sljedece izbore ... puno je vise onih koji bi bili zadovoljni sa tim mjerama od onih koji bi izgubili privilegije

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 4:57 PM
    Quote from Moller
    Quote from D'artagnan

da, baš to htio i ja komentirati,,,, ispod 2.000 kn ili cca 350 komada ima preko 55% dioničara?

kolike su im inače min. provizije da im se isplati kupiti manje od bar 5 - 6.000 kn

nekada se iz nekih razloga neki nalozi ne izvrše u cijelosti, čovjek se predomisli i promijeni npr. cijenu i onda mu možda takav nalog i istekne, a nerealiziran je do kraja, tako da to može biti uzrok ovih ostataka,

osobno nekada znam isti nalog koristiti po 4.5, 6 puta ovisno o stanju na tržištu, npr,

500kom kupim na 5x100 ili 3x150 i još 50, ovisno što se kada i akko nudi na k/p

probajte, nije teško, obzirom da se kod nas trgovanje odvija sporo i traje, treje, treje, moš isti nalog pretumbati 6 puta između svake transakcije, ne uvijek, ali često, ne nužno na ovoj dionici, nego na svima

p.s, i još jedan prijedlog, povećajte promet k/p i imati ćete manju naknadu, neki koji trguju milijunima dnevno imaju daleko niže naknade, to vam sve broker treba pojasniti, hehehe, ako ima vremena, a obično nema, jer je njemu bolje da mu dajete 40kn i trgujete ukupno po nalogu 1000, hehhehehe, zato on i jeste bRoker

Display More

Netko tko trguje milijunima dnevno ??? 🤣🤣🤣🤣, pa to nisu radili fondovi do nedavno 😂, a fizicke osobe ako i imaju milionske pozicije, sigurno ne trguju milionskim iznosima kontinuirano na ZSE...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 4:53 PM
    Quote from user35

..hm nekako sam bojazni da je skroz suprotno..

da je ovaj odbijanac odrađen prema gore i da će nas Q1 reporti i forecasti možda vratiti na dno 20.3

bumo vidli:/

Pa q1 vjerovatno nece.... ali rezultati za 2Q ce biti drz nedaj... za određene kompanije, ali to je tesko prognozirati, kad vlada placa minimalac, odgadaju se neki rashodi.. a jos nitko nezna tko, sta, koliko....

• Brokeri i brokerske naknade

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 2:20 PM
    Quote from dionicar

D'artagnan : ima brokerskih kuca koje naplacuju 0.3-0.5% bez minimalne provizije. Barem sam ja tako cuo i citao po forumima ( nisam istrazivao)

Ja sam osobno u PBZu i ne isplati mi se ispod 4000kn obzirom da je min provizija 40kn (ili 0.5% naloga) a najisplativije mi je sa 8000kn.

Koje su to koje nemaju min. naknadu.. PBZ min 40 kn.. znači 8k da imaš tih 0,5% sve manje je porast provizije..

• Brokeri i brokerske naknade

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 1:56 PM
    Quote from dionicar

mene samo zaniam ko je ekipa sa do 100 dionica? :):D

da, baš to htio i ja komentirati,,,, ispod 2.000 kn ili cca 350 komada ima preko 55% dioničara?

kolike su im inače min. provizije da im se isplati kupiti manje od bar 5 - 6.000 kn

• Birtija

• D'artagnan
    • April 8, 2020 at 10:15 AM

Jel ovo neka sprdačina ili stvarnost... lik nastavnik povijesti i bio gradonačelnik????? pa poslje ravnatelj doma???

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…posla/10183372/

Hebate ako je tako onda smo još i dobri da nismo odavno bankrotirali,, jel postoji mogućnost da netko ja javno zatraži da se napišu kvalifikacije, školovanje i radne pozicije .. kao LinkedIN za sve javne djelatnike,,, da to bude obavezno !!!! da na 2 klika mišem vidiš koje kompetencije ima netko tko vodi neku javnu ustanovu

• D'artagnan
    • April 7, 2020 at 2:05 PM
    Quote from Moller
    Quote from naim

Mene samo zanima zašto Bilbija je morao založiti dionice? Sto je toliko bitna tržišna cijena?

Ha možda su krediti same firme vezani za neki vrijednosni parametar, koji nije nuzno vezan za pokazatelje profitabilnosti? Možda je izravno ili neizravno cijena dionice u igri? Jer zašto bi netko sada ulazio u nekakve čudne aranzmane da dokupi nešto čega vjerojatno ima i previše?! Ili barem dovoljno za kontrolu s ekipom iznutra.

Ne znam. Sve mi je to čudno... al ako je razlog banalan tipa da želi pokazati da to kao vise vrijedi i ima budućnost, onda bolje da je čuvao novce za nešto pametnije ili barem povoljniji trenutak. Moje skromno misljenje.

mene recimo uopće ne čudi ovakav postupak, jer bi mnogi na njegovom mjestu postupili jednako, pod uvjetom da vjeruju u tvrtku i njen oporavak, a što mu se evo pružila prilika da dva puta kupuje jeftino, možda jednom zahvali tom corona virusu, naravno da ima i druga mogućnost, da veliki dio dionica završi kod njega, a razvoj događaja bude npr. kao kod DDJH, e zato i postoje gurui, teško mi to možemo pojmiti, ali i oni prave greške, nekad lakše, nekad teške, razumijemo se jelda

Znaci bio sam u pravu kad je ekipa pisala da je prodao, a nije se vidjelo u kolicini na ZSE .... ja sam napomenuo da je mozda zalozio za nove investicije ... a cuj, to je tako, ako si u središtu imas definitivno bolje informacije nego sastrane.. a buduci da netko upravlja svojim milionskim iznosima, onda ocito ima nos i malo vise od zrna soli u glavi... moze se samo uciti... iako svatko moze pogrijesiti, dovoljno da se drugi urote protiv tebe

• D'artagnan
    • April 7, 2020 at 10:48 AM

Korona je beba, kamilica za ono šta su brodari prolazili zadnjih 12 godina, jedino im države nisu extra pomagali

• Što smo danas tržili

• D'artagnan
    • April 7, 2020 at 10:45 AM

Je samo možeš mislit da ćeš prepoznati dali će pasti :), a budući da je CROBEX na popriličnom ATL poziciji u duuuuugogodišnjem rasponu, pogotovo u sve okolna trzista kapitala,,,, pa ti budi pametan dali će i dalje pasti ili se totalno refrešat

• D'artagnan
    • April 7, 2020 at 10:18 AM
    Quote from naim

Spekulacija, spekulacija... spekulacija.

Samo ti živi u tom uvjerenju :D. Sve je u životu špekulacija 8)

• Što smo danas tržili

• D'artagnan
    • April 7, 2020 at 10:16 AM

Nego nitko ne govori kako se zahebao šta je izašao jučer, petak..... i koliko je izgubio šta je izašao vani, a ono cijene otišle 5-10-20% gore i sad je u čudu gleda dali ući skuplje ili propustiti zaradu i ove ubijene cijene?

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 11:31 PM
    Quote from zlocesti

Knjiga i oko knjige

Kupila sam tijekom proteklih valjda desetak knjiga, za svaku veću poziciju koju sam imala

Stigne u čudnom formatu, treba je prebaciti u excellicu, ali ako znate što vas zanima nije teško vidjeti promjene i bez excella

Zapis koji stigne je naprosto ispis svih vlasnika , svrstanih po abecednom redu, a ne po količini

Knjiga pokazuje stanje dva dna namire, znači trgovinski dan srijeda je vidljiv u petak iza 12.30

Takvo sam danas dobila pojašnjenje u brokerskom uredu.

Display More

Da, dobije se kobasica brojki.. onda treba malo tablicnog programa da se to sve fino u uredno sredi... kad nisu u stanju to odmah napraviti prilikom exporta knjige 😒

1. Privacy Policy
  2. Kontakt