1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D'artagnan

Posts by D'artagnan

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 2:15 PM
    Quote from Moller
    Quote from trial

Ova nova pivarska dionica koja dolazi na burzu, možda bi mogla malo pomaknuti tržište.

to sigurno, ako kupci dionica:) budu ujedno i konzumenti

A da .... ali da se tako obrazuje stanovništvo da znaju ako kupuju proizvode kompanije koju tvoj mirovinski fond posjeduje... ili koju on sam posjeduje kroz par dionica i da ima neke koristi od toga da kupiš proizvode karikiram Saponije, VIRA jer ćeš sudjelovati i u dobiti na kraju godine ..... ali da je uprava i vlasnici pošteni i transparentni... a ne kao LEDO, BELJE.... ili Badela koji preuzmu i istisnu male ..... i tako dalje..

• Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID - 19)

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 11:20 AM
    Quote from Moller

na ovaj problem isplata potpora svatko pristupa sa nekoga svog gledišta, bilo kako bilo, bolje da su novac podijelili onima od kojih ih uzimaju, jer su već dovoljno rasipali na one od kojih nisu vratili ništa ili vrlo malo, mnogi su već zaboravili kako je u Uljaniku rasipano preko 10mlrd. kn i nije dalo pozitivni rezultat, uzeli su samo neki, vjerojatno odabrani, a ovdje je za mjesec dana uplaćeno 1,5mlrd.kn i to na 84000 pravnih osoba i preko 0,5mil. radnika,

pa dobro razumijete li vi ovu državu ?

kada rasipaju taje to godinama, a kada malo pomognu poduzetništvu, onda na sva zvona objavljuju, probajte se samo sjetiti gdje su i kako sve nestajale naše milijarde i vidjeti ćete da je ovo simboličan iznos, kako kad djecu počastiš sladoledom na odmoru

Ma sve to stoji... koliko su sve firme uplatile u proračun ovo su mrvice... ali ostaje gorak okus, jer iako imaš koristi, jbga dioničari smo nekih... vidiš iz aviona da se ne radi pametno i dobro..

Bolje da su ovdje napravili super i logičnu pomoć, uz praćenje i povrat ukoliko nije došlo do velikog pada dobiti za 2020. ili 2021. jer bi trebalo malo rastegnuti, da se ima nadzor bolji ...

Isto tako treba u javnoj upravi, nabavi.... i svemu sa rashodovne strane da se resetira i postavi na zdrave i logične temelje... uz transparentnost 100% i da se vidi koliko je plaćena bilo kakava usluga javnim novcem i tko ju je izvršio. Ako je to super napravio i nitko drugi nezna, jbga odlično.. ako je netko karikiram napravio web stranice nekoj općini za 300k, a ima ekipe koja bi napravila za 30k onda hbga... ili neka općina, agencija ..... platila laptop od 3k .... 8k samo zato jer može, da se odmah vidi. Da ne govorim o svim raznim obaveznim javnim komorama, koje financije skrivaju ko zmija noge.

• Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID - 19)

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 10:37 AM
    Quote from Mrcash

Majko isusova, ovo pokazuje koliko je idiotska ta mjera. Firma koja svake godine isplaćuje brutalnu dividendu, sad odjednom ima pravo na potporu kao neki jadni obrtnik koji ionako pleše na rubu. Gdje im je pamet bila

A da, to je tako kad se ne napravi dobro odluka i stavi klauzula da se na kraju godine gleda dobit.. pa ako si završio u gubitku onda ti ostaju poticaji i još ti se extra pomogne.. a ako nisi zaradio 100 nego samo 50.. jbga, vrati pare u proračun...

šta smo postali toliko bolesno kao društvo da svake godine mora biti veća i veća dobit jer ako dobit samo malo padne onda nevalja??? ali to je tako, kao i krivo posložena javna uprava, općine, županije, transparentnost trošenja javnog novca...... dok ide, ide

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 10:28 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from D'artagnan

Da malo je previse velikih sa potporama koji rade .... trebali su stavili jos neke uvjete, recimo da na kraju prilikom godisnjeg izvjesca ukoliko nije doslo do pada dobiti, tj. Ako si u plusu sa dobiti, potpora se vraca.. jer ovako se lako dogovori ekipa da im partneri ne plate par vecih racuna sa 2-3 mjeseca zakasnjenja... i imas pad prihoda 20%, cudno da nije tu i INA, jer se nije vozilo pa ce i oni imati pad prihoda 3-4. Mjesec...,

Pad prihoda i naplata su dvije odvojene stvari

Naravno, ali kreativna je ekipa, lako će iskemijati pad 20% :)

• OPTE prodaja - kladionica

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 10:01 AM

pa ti si strašan, blago tebi, baš bi volio da sam i ja toliko zaradio :D, ovo šta imam od veljače 2019 mi nije baš nešto :S

• OPTE prodaja - kladionica

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 8:04 AM

Tko ti je kriv sta ti nisi 😀

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 7:59 AM
    Quote from st-brajo

evo, novinari su se potrudili sažeti tko je sve značajan povukao mjere za ožujak

http://hr.n1info.com/Biznis/a504657…nih-mjesta.html

kod nas su to mahom "blue" chip-ovi

Da malo je previse velikih sa potporama koji rade .... trebali su stavili jos neke uvjete, recimo da na kraju prilikom godisnjeg izvjesca ukoliko nije doslo do pada dobiti, tj. Ako si u plusu sa dobiti, potpora se vraca.. jer ovako se lako dogovori ekipa da im partneri ne plate par vecih racuna sa 2-3 mjeseca zakasnjenja... i imas pad prihoda 20%, cudno da nije tu i INA, jer se nije vozilo pa ce i oni imati pad prihoda 3-4. Mjesec...,

• D'artagnan
    • April 30, 2020 at 7:49 AM

Oporavili se ili ne u americi, ali vjerujem da ce oni 100% sigurno prije opet na ATH od nasih na pola ATH 😀

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D'artagnan
    • April 29, 2020 at 11:29 PM
    Quote from Manu

Znači sad imamo mkap13.8m a dobit samu oko 60m.

Za antologiju, rekao bi Slavko Cvitković.

Da, a zadnjih mjesec dana imamo ludovanje tankerskih indeksa, a valjda ce se rjesiti jednog dana i sve ovo sa predstecajem

• Birtija

• D'artagnan
    • April 29, 2020 at 6:11 PM
    Quote from ann00

Ekipa, unaprijed isprike jer sam poprilično nov u svemu ovom pa tražim vašu preporuku.
    Imam nekih cca 100k kn koje trenutno mrtve leže na banci i TPNG mi još uvijek izgleda primamljivo, ali vidim da sam zakasnio barem 5-6 dana.
    Mislite li da je pametno sutra/prekosutra uložiti u tpng i pokupiti nekih 10ak% dobiti ili je vec prekasno?

I naravno ako imate ideju za pametniji ulog slobodno predložite :)

100k kn ubaciti u samo jednu dionicu?? ostavi to onda na banci, ovo je kao pitanje na koji par na kladionici da stavim

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• D'artagnan
    • April 29, 2020 at 2:56 PM

Jel ima opcija.. ili da se ubaci opcija notifikacije recimo na mail.. kad se izbaci izvještaj ili neka novost dionice koje si dodao na monitor da se prosljedi na mail ?

Interesantna info bi bila da recimo uz iznos dividende bude koliko je to % na trenutnu cijenu ili na cijenu iz dan objave dividende ? čak i raspored je meni nekako logičnije da ide datum objave, iznos... pa onda ostale podatke.. bilo bi zanimljivo i da ima opcija sortiranja po inofrmacijama, kao i search u tom dijelu

https://hr.investiramo.com/stocks/dividends

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• D'artagnan
    • April 28, 2020 at 9:35 PM

Kolike su naknade i provizije? Si isprobao demo?

• D'artagnan
    • April 28, 2020 at 3:26 PM

ZG Global ti drži kod SAXA, zato ima tu njihovu neku jednostavnu platformu.. tako da ti je isto za sigurnost, jedino te razlike, skrbništva, naknade, neaktivnost

• D'artagnan
    • April 28, 2020 at 8:59 AM

Tu vise neznas tko pije, tko placa... tj. Neznaju ni oni koji bi trebali..

Brodovi su valjda bili svaki u svojoj kompaniji u suvlasnistvu izmeđi brodogradilista i plovidbe, za kredite jamci drzava, kao i za visak cijene broda od realne cijene na trzistu koje je trebala pokriti drzava.. a kako? vrag zna, to valjda nisu planirali, kao i inace kako ne planiraju nista pametno u drzavi ... i onda dobijes ovaj kupus, pat poziciju, uz niske vozarine zadnjih godina i velike kamate na kredite.. jednom rijecju zamrseno do jaj...

Ako nista drugo bar za tankere ce cijena valjda skociti kroz godinu, dvije,... mislim na vrijednost tankera kao plovila...ipak su noviji, moderni, i tako sadsnja TK ulpl je kikiriki, ali kad je sve zamrseno, nije ni cudo

• Birtija

• D'artagnan
    • April 28, 2020 at 8:45 AM

A nista onda, ako sve to znas, ti fino izađi i ostani u kešu, koji ce ti vrijediti za koju godinu xx% manje,,, a brodare i sve ostale dionice ce pokupovati arapi, kinezi i ostali koji imaju $$$ na lopate .... ja sam za dobru diverzifikaciju, ovdje, vani, pa sta bude

Danas smo u vremenu gdje se definitivno vise nista nezna, mozemo samo nagađati, sta i kako ce biti, definitvno nece nista biti kako je bilo

• Turističke dionice i perspektive

• D'artagnan
    • April 27, 2020 at 9:54 PM

A ovisi sta ti znaci sloboda? Da slobodno radis i ne placas poreze, trosarine, nebrojene parafiskalne namete i da ne mozes slobodno birati dali zelis biti clan recimo HGK, HOK... I raznih drugih komora??

Ili je sloboda da si prijavljen na jednoj adresi zbog beneficija prireza i putnih troskova, a zivis na drugoj i da te je jako tesko locirati kad te treba sud za neku raspravu ako ti to ne ogdovara? Ili slobodu da placas sve kesom da se ne vidi trag koliko si zaradio legalno i platio porez.

Sve ima svoje dobre i lose strane, kako za koga.

• D'artagnan
    • April 27, 2020 at 9:42 PM
    Quote from Robertinjo

vidim da saxo ima inactivity fee 100 $,ako se ne trguje više od 6 mjeseci.da li to znači da prije Isteka tog roka mogu kupiti na primjer jednu dionicu samo da bih ispunio to pravilo i da li je to isplativo i uopće?

Da, ima naplatu za neaktivnost, pa svakih 6 mjeseci trebao bar nesto uzeti i naplacuje skrbnistvo... + malenu proviziju na kupnju 0,10% uglavnom

Ako mislis jednom uzeti i biti miran godinu, dve i vise.. onda pogledaj zaba global, oni imaju okljastenu verziju saxo platforme, dovoljnu za kupiti/prodati i biti na miru, jer nema skrbnistvo i naknadu za neaktivnost.. jedino nesto vece min. nakanade za kupnju ili postotak 0,30% naspram 0,10%

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D'artagnan
    • April 27, 2020 at 3:18 PM
    Quote from Barikb

ne kontaminirajte temu RIVP zanovjetanjima i palamuđenjem.

Ako imate mobitel onaj tko ima takve ovlasti ili samo takvu opremu, a zanima ga, a vi ga 99.99% ne zanimate sve zna i sluša.

Je samo sa mobitelom neznaš dali sam ja ili netko ima moj mobitel koji možeš i ostaviti bilo gdje.... a uostalom svi podatci se mogu automatizmom brisati nakon tjedan, mjesec, dva....

Ali kako kažeš ne kontaminirajmo temu, pa admin prebaci sve na svaštaru ili kafanu ^^

• D'artagnan
    • April 27, 2020 at 10:57 AM

da još da sve to implementiraju i dogovore... taj značajan otpis duga spominju već godinu i pol :/

• Turističke dionice i perspektive

• D'artagnan
    • April 27, 2020 at 9:28 AM

A vrag zna, nece bit obavezno, ali neces moci u BUS, koncerte, javne ustanove .... i svugdje gdje su masovna okupljanja 😒

Pa onda dalje, pracenje lokacije... sa druge strane onaj tko nista ne skriva ?. gdje je frka, kao i tocna lokacija osobe ako te policija trazi... osim ako nisi kriminalac ili nesto skrivas, muljas, bas me boli ona stvar sta MUP zna gdje sam. Bolje da trenutno zna gdje je osoba koja je napravila neko sranje, nego da trosi vrijeme i resurse trazeci ga mjesecima.

Ako ukinu gotovinu, ukinuli su i kriminal i sve nelegalne radnje, od droge, mafije, mita politicarima ...., sve racunala trenutno detektiraju i odrade korekciju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt