Da li ingra trenutno radi koji projekt?
To pitanje je netko postavio i kada je dionica sa 2 kune narasla na pet.
Da li ingra trenutno radi koji projekt?
To pitanje je netko postavio i kada je dionica sa 2 kune narasla na pet.
Kolegice Zločesti da li ste mozda crtali Ingru? Hvala.
Pa ovdje nitko nije u minusu i gubitku 😂😂😂😂 na ovoj ZSE sve med i mljeko 🤣🤣🤣 ja ja mislio da nam je zse totalno u banani, osim desetak dionica 🤔
Objektivno, svatko tko je proslu godinu docekao u dionicama je u debelom minusu. Naravno, ako se netko pojavio tek negdje oko 20 ozujka i kupio bilo sto je u plusu.
Iz upisa mozemo zakljuciti i koliko iskrenosti ima na forumima.
Prinosi su bezveze mjerilo. Čiji je veći.
Treba vodit bilancu u excelu koliko je točno ušlo na račun brokera a šta izašlo sa računa na žiro račun, što mi vrijedi neki broj na ekranu koji nisam pojeo i popio hahaha. 😄
Pa naravno. Tamo gdje jos nismo prodali nismo niti dobili niti izgubili jos.
Pa jasno, degenerici. I ne volim biti teoreticar zavjere ali mislim da je korona i tome sluzila. Unistavanju i upropastavanju europske ekonomije, a moralno su nas ucjenjivali zivotima starijih osoba.
P.S. stigli i podaci Drzavnog zavoda za statistiku za studeni. U prvih 11 mjeseci u 2020 umrlo 6(Sest) osoba vise od devetogodisnjeg prosjeka.
Na ZSE je najgore da se ne dogadja nista. Ovo danas niti je bilo za kupiti, niti za prodati.
Display MoreDosla je napokon kraju ova govno godina...
Bruto prinos (prije PKD) ove godine 26,9%...ostvaren vecinom u trejdu sa CROBEX10 sastavnicama...na nijednoj dionici nisam ostvario neki znacajni prinos...sve su skoro odradile podjednako, mozda su mi ERNT i ATGR malo jace potegle (ali su bili i jaci ulazi)...
Na smecu nisam bajno prosao...nesto sitno se zaradilo, ali obzirom na rizik i nestabilnost bolje da nisam nista s tim radio...ATPL i DLKV (na kraju godine) su mi dobru paru izbili, nesto se sredinom godine zaradilo na VIRO, IGH...
Uglavnom, definitivno nije bila godina spekulativnih dionica (mozda mjesec dana su bile u fokusu)...
Teskasi i fundamenti su rasturili i tako i treba bit...mozda to postane novonormalno...
Sretnu i uspjesnu 2021., od srca, zelim svima...
I kod mene slicno. Sto se zaradilo na Dlkv i Igh ljetos se izgubilo na Viro i Atpl. Atpl nisam jos prodala doduse. Zao mi je sada kada BDI raste.
Dlkv sam odmah prodala iznad 7 kuna sve kada sam vidjela da se sprema "preuzimanje na hrvatski nacin", a zasto smo nakon agrokorki, vijadukta i sl mi mali dionicari izumrla vrsta na ZSE.
Kvalitetne dionice sam tek otkrila i trenuto sa njima trejdam day in, day out. Par stotina kuna zarade na dan super.
Ja sam na burzi pocetnik. Pocela sam krajem 2019 i imala sam vatreno krstenje 2020. Uglavnom, nadam se da su iduce dvije godine sretnije za TK.
Definitivno suosjecanje s pogodjenima potresom.
I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?
Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.
Zive u takvim kucama jer su siromasni.
Suosjecam se sa ljudima u Petrinji i okolici.
Ali evidentno je da ce slijedece godine građevinske sektor dozivjet bum. Ponajprije radi saniranja Zagreba(vec su osigurana sredstava), a sad i Petrinja.
Jedna od vecih tvrtki koja je kompetentna za ovakve radove je upravo Ingra.
Proslo je 9 mjeseci od potresa u Zagdebu. Stalno se prica da ce firme izlistane na burzi dobiti posao obnove. Zbog toga su vec i narasle cca 100 posto od dna u proljece.
Pa se stalno prica o novcima EU. Za sada te novce nije nitko vidio.
S druge strane, znam puno malih obiteljskih gradjevinskih firmi koje od potresa rade od jutra do noci na obnovi privatnih kuca u Zg.
Vidjeti cemo kako ce to sve zavrsiti.
Display MoreTi bi da sve propadne, samo da lesinarski mozes uzeti 😒😒
Mi smo odavno na dnu, ubijeni, samo je pitanje kad ce krenuti i rasti. Nakon proljetnog potresa je odmah sve palo poprilicno, sad ni mrdnulo, sto dovoljno govori koliko je ubijeno. A sad ako netko zeli nesto prodati po nista, nek proda i kupi nekretninu.
Sad se vidi i koliko su nekretnine vrijedna imovina, pogotovo kad imas u istoj lokaciji vise... od potresa, ratova, poplava, nepogoda, nemogucnosti unovcavanja dijela ako ti zatreba manji iznos...
Ne bi.
Ja bi da raste.
Ali se bojim da nece.
Potres i prirodne katastrofe opcenito nisu dobar impuls za TK.
Sta se tu moze...
Slazem se. Na zalost je tako.
Evo jedan tekst o ocekivanjima u dry bulku.
https://finansavisen.no/nyheter/shippi…-de-neste-arene
Zna li netko kako se krece BDI? Ne mogu naci podatke za zadnja 2 dana.
Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.
Tko dobije posao obnove Petrinje će zaraditi. Samo je pitanje tko će to biti.
Sjetite se Gunje samo.
Tko ide u Petrinju pomoći ....pustite dionice, ja idem!!!!
Svaka cast kolega. I nadam se da su ovi "genijalci" u stozeru vec ukinuli propusnice.
Privremena obustava trgovanja zbog potresa.
Ne usudim se nista prognozirati u vezi pandemije.
Mislim da nam u iducoj godini slijedi recesija I da ce ljudi stedjeti na luksuzu gdje spada i turizam
Dragi forumasi, Sretan Bozic!
Vani burze padaju zbog mutacije korona virusa u Velikoj Britaniji.
Kod nas nije niti bio veliki pad. Sa dna tesko da mozes i puno pasti. Vidjeti cemo kuda to ide.
Nije danas bio velik pad.
Mi se uvijek kasno ukljucujemo.
Je, samo mi ne stignemo niti pasti. Dok mi detektiramo pad, oni vec okrenu u rast😂
Kazem tesko je pasti sa dna. To je fizika😅
Nalog vise nije vidljiv. Mozda ga spustaju nize.
Maknut je. Vidli su da od takve prodaje nema kruha. Vjerojatno je broker konačno shvatio.
Ja ne mogu dokuciti sto je sa time uprava htjela? Htjeli su prodati paket od 13000 dionica na burzi po cijeni iznad trenutne trzisne cijene dionice? Ako je bilo iskreno, radi se o teskom amaterizmu. Ta kolicina se, naime, tako niti ne prodaje.
Vani burze padaju zbog mutacije korona virusa u Velikoj Britaniji.
Kod nas nije niti bio veliki pad. Sa dna tesko da mozes i puno pasti. Vidjeti cemo kuda to ide.
The Baltic Dry index is down 0.2 percent to 1,323 points on Monday, according to The Baltic Exchange.
Dax je prosli tjedan rastao stalno a mi pomalo padali. Sada su oni u korekciji, pa i mi u korekciju😅