1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• DRY BULK

• Marielena
    • January 24, 2021 at 12:58 PM
    Quote from migra
    Quote from alias

Pa ove godine je strasna zima. I to sam objasnjavao da je jednokratan dogadaj i dugorocno ne govori o nicemu. Recimo da ATPL ima taman slobodan brod ili dva, bude i nesto zaradio, ali nista nezapamceno. Svakako da su vece vozarine dobre, ali FFA se ne mjenja, a to mi govori da nit trziste ne vjeruje previše u dugorocni oporavak. Evo ja cu tu stati.

one off?

meni je to već realtiviziranje jer svake je godine zima,svjedočimo klimatskim promjenama koje guraju vremenske (ne)prilike u extreme,dapače sasvim bi očekivano bilo da sljedeće godine bude još veća zima?ili jedna od sljedećih?

osim toga dižu se standardi u svijetu a o kini da ne spominjemo,avg kinez više nije sirotinja,svašta već on može kupiti pa shodno tome i da si

sobni termostat umjesto na 18 stavi na 20 ili više a posljedice su tektonske zar ne?

pa može avg kinez i ove godine za svoju obitelj u 365 dana ukupno kupiti 2-3 kile mesa više,govorimo o stotinama mil obitelji zar ne?

posljedice?

cijene soje isprati u prilogu,da nema je dovoljno ali što se dešava sa proizvodnjom kada roba značajno poskupi?posljedice za dry bulk?

one off ili su godine u pitanju?

a raste i kupovna moć indijaca,afrikanaca to je tek u povojima ali trend je snažno up,posljedice?

one off ili dugogodišnje?

i do sad je demand rastao sada će neviđeno sinergijski povezano istovremeno stimulusi cijelog svijeta?

posljedice?on off ili višegodišnje?

di bi bio kraj tom nabrajanju a sve ovdje u priličnoj mjeri već obrađeno samo treba utrošiti malo truda i vremena.

rezime one offa ima i toga ali puno više onog drugog,zdravog barem višegodišnjeg rastućeg demanda

a sve pri orderbooku pred zidom,ne može niže gotovo je,još je samo teoretski moguć i negativan supply kao posljedica demolition koji bi

dignuo val kakvom se svjedoči "jednom u životu"

neka bude i manje od toga biti će dovoljno da strpljivi se imaju čemu veseliti,trošiti godinama.

rezime po investitorski

p.s.

od 2020 očekujem loše rezultate u skladu sa covidom ali to je za mene sada sa ovakvim outlockom za mene bespredmetna rasprava.

tko misli da će na krilima toga se jeftinije pozicionirati sretno mu bilo,nije isključeno da ću se i ja pohvaliti ako se uspijem dokrcati ;)

ako DA win a ako NE opet win

može li bolje u životu?

Display More

Joj, joj, nije to win win. Nikada vise dokup padajucih nozeva.

• DRY BULK

• Marielena
    • January 24, 2021 at 12:36 PM
    Quote from migra
    Quote from Marielena

Evo da ja odgovorim na izazov i dam svoje targete.

U ozujku ce se trziti na 100 kuna. Razlozi? Jako los FI za 2020 godinu, sezonalni pad BDIa u veljaci i rasprodaja preostalih zalozenih dionica od vodeceg dionicara. Krecemo ove godine od niske baze. Mislim da je cijena prosle godine u sijecnju bila 280 kuna.

Top bi mogao biti na ljeto 250 do 270 kuna, ako bude sve dobro i ako ne predloze PSN zbog nemogucnosti placanja dospjelih obaveza. Tada cijenu necu predvidjati.

P.S. Investitorsku diplomu necu poderati jer ju nemam. Ja sam po struci inzenjer, nigdje nisam napisala da imam licencu financijskog savjetnika i da smijem davati takve savjete.

opet će potoci tinte biti proliveni,tipkovnice završiti u snjegu i na kraju će ispasti da i pesimisti i optimisti ustvari očekuju vrlo slično,tako to mora biti.. :) ^^

tvoj je target ustari veći od mog najnižeg pa to dokazuje izrečeno o tinti i....

očito nam se samo razlikuju putevi kako planiramo do sličnih targeta doći a u tom slučaju to ipak smanjuje opseg rasprave.

"100kuna"?

zanimljiva teorija koja će po meni vrlo izgledno ostati samo teorija jer je sentiment na dry bulku dugogodišnje neviđen.

istina više je to izraženo na stranim brodarima ,za sada iako po broju pregleda dao bi se steći potpuno suprotan dojam :/ .

meni ipak nešto bliži tome da je ta želja za ukrcajem na brod još dobro prikrivena jer malo tko može vjerovati da se neće dogoditi što se dogogdišnje događalo.

ni je ne vjerujem,a nisam ni očekivao 10g neviđene vozarine u siječnju,tako snažne futurese,nadao sam se boljem ali ovo je iznad mojih očekivanja.

kome nije iznad neka se pohvali ovdje.

ako veliki dio nas nije očekivao to implicira i da se veliki dio nas nije ukrcao?još?

biti će interesantno za ispratiti ,taj veliki operativni poduhvat ,bottlenack?s obzirom na uski timeframe?:/

još interesantnije analizrati kako je protekao taj izazov.

slažem se da jeftinije može ali vrlo izgledno samo za malobrojne u malobronjim količinama.

vidim da se slažemo da oni koji neće uspjeti da će izgledno proputiti barem dobru ako ne i bolju od toga priliku.

hvala na javno podijeljenom targetu te pozivam i ostale poznavaoce da si dodaju na vjerodostojnosti.

Display More

Pa da, vidjeti cemo. Ne tvrdim da mogu predvidjeti u lipu i da ce biti 100.00. Nisam vidovita, ali mislim da je 182 bio vrh ovog vala i da ce iduce dno biti blize 100, nego 200. Znaci ja ne kupujem sada.

E pa tko je bio u krivu, tko u pravu, cemo kasnije analizirati.

P.S. Pa meni su mali iznosi dovoljni, ja niti ne ulazim sa puno u ovakve visokorizicne pozicije.

• DRY BULK

• Marielena
    • January 24, 2021 at 11:26 AM

Svi koji vjeruju u rast cijene dionice, mogu lupati po asku. Ja trenutno ne kupujem jer ocekujem pad.

Pa da nije isao u PSN, i da su nasli novac za blokadu, i Viru bi cijena otisla gore. Da je baba musko, zvala bi se Dusko.

Ja ne razumijem da ekipa koja je kupila na 400 kuna i pogrijesila vide u svima problem osim u sebi. Umjesto u nekriticno drukanje mogli su Atpl prodati na 300, 250, 200 pa i 170 i opet kupovati na 135 itd. Nego se meni rugaju sto sam napisala da sam Viro prodala na 30 ili Dlkv na 7.11 kuna, pa ja te dionice danas mogu vratiti po 28 ili po 6. Ne kupujem jos jer ne vidim dno. Ja trejdam sa smecem i otprilike 50 posto dobim, 50 posto izgubim. To je i teorija vjerojatnosti. Ja samo sve napisem na forumu. Ne prijavljujem samo velike dobitke. Znaci, neobjektivnost vam je najveci neprijatelj.

• DRY BULK

• Marielena
    • January 24, 2021 at 11:03 AM
    Quote from migra
    Quote from alias

Kako si ti to iz "godina nece biti po nicemu posebna" iscitao da to znaci da ATPL nece od toga profitirati? Ja kazem i tvrdim da prosjecna godina nije dovoljna za ATPL. Zasto ja to mislim? Pa u zadnjih 10 godina iliti 40 kvartala se to pokazalo kao tocno. Zasto ja pisem samo na ATPL-u i inozemnom trgovanju? Pa jer samo o tim dionicama znam sta govorim. Nekad sam pisao i na viru jer sam napravio analizu itd. Dakle, ja ne skacem od teme do teme samo da serem, nego pisem o onome što znam. Zasto pisem negativno ako nemam dionicu? Pa od kad je svijeta i vijeka, od prvog atoma, postoji materija i antimaterija. Dakle, postoji netko tko je za i tko je protiv. To je bit rasprave. Inace rasprava ne bi postojala. Meni ono sta smeta je totalno drukanje bez pokrica. Onda ako ja znam da je to laz onda napišem da to nije tocno i ispravim. Zasto toliko pisem? Pa u zadnih 7000 poruka si me u 95% njih prozvao. Kazem, ja nikad ne pisem dok se ne laze ili dok me se ne prozove. Vjeruj mi da bih i ja rado prestao pisati, ali kad stalno brujis dotur ovo dotur ono. Kad odgovorim onda se cudis i kazes da spammam temu :)

hoćeš li reći da ti ustvari očekuješ od atpl dobre rezultate ove godine?

dobre?

to je relativan pojam ali 2020 će biti loša,jedna od lošijih radi covida.

znači očekuješ profitabilnost nekih razmjera u skladu sa kretanjem BDI?

nije isključena i značajna profitabilnost s obzirom i na refinanciranja koja će smanjiti troškove?

početak Q1 je brutalan,neusporedivo bolji od Q1 2020,vozarine su +180%pmaxi,supre +110%,handy +125%.

dali se slažemo da će 2021 godina biti u rasponu dobra do jako dobra?

p.s.

što se mene tiče piši koliko ti srce želi i tipkovnica može izdržati,nisam ni ja daleko od toga u jednom dijelu godina :)

Display More

Problem je da je Atpl poslovao lose i kada je godina bila dobra.

2019 je BDI bio visok pa je FI za 3Q svejedno pokazao gubitak od 2 milijuna kuna. Ekipa na Poslovnom je tumacila da je to ustvari plus zbog tecajnih razlika.

Zbog loseg poslovanja, i jedino toga, je tada cijena dionice pocela padati od 475 do 135 kuna.

Sada je stanje losije, dug je veci, imovine ima manje.

• DRY BULK

• Marielena
    • January 24, 2021 at 10:41 AM
    Quote from migra
    Quote from migra

pozivam sve koji žele,imaju potrebu,hrabrosti,nemaju problema sa testiranje vl investitorske diplome,investitorske intuicije i spremni su na rezime da mi se pridruže u objavljivanju svojih očekivanja(targeta) kroz crni,srednji i najbolji scenarij,a može i samo jedan(srednji) kojeg očekuju za ovaj sektor odnosno dionicu ATPL.

nije nužno eleboriranje istih argumentima ali takvi targeti ipak imaju manju težinu od onih drugih.

svatko može izvući nekoliko argumenata u par riječi na čemu temelji svoja očekivanja.

bez obzira dali se netko odazove ili ne moji će biti objavljeni do ned 24.01.21.(22h)

za sada nema tuđih targeta pa ću ja otvoriti sezonu.

2021.

crni scenarij 250

srednji scenarij 300

najbolji scenarij 350

važna napomene da u 2022. očekujem inteziviranje tog rasta + dodatno intenziviranje ako bi podbacio u 2021.

kao očekavana posljedica još manje isporuka i dodatnog povečanja demanda u odnosu na 2021.

očekujem i pozivam najveće oponente koji su zagovornici pesimizma na atpl da se odluče sami sebi dati na vjerodostojnosti iznošenjem vlastitih targeta, u protivnom ih neću moći uzimati za komentatore koji i misle ono što pišu.

oni koji za sebe drže da su dobri poznavaoci sektora nebi smjeli imati problema sa time.

Display More

Evo da ja odgovorim na izazov i dam svoje targete.

U ozujku ce se trziti na 100 kuna. Razlozi? Jako los FI za 2020 godinu, sezonalni pad BDIa u veljaci i rasprodaja preostalih zalozenih dionica od vodeceg dionicara. Krecemo ove godine od niske baze. Mislim da je cijena prosle godine u sijecnju bila 280 kuna.

Top bi mogao biti na ljeto 250 do 270 kuna, ako bude sve dobro i ako ne predloze PSN zbog nemogucnosti placanja dospjelih obaveza. Tada cijenu necu predvidjati.

P.S. Investitorsku diplomu necu poderati jer ju nemam. Ja sam po struci inzenjer, nigdje nisam napisala da imam licencu financijskog savjetnika i da smijem davati takve savjete.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • January 22, 2021 at 7:46 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Kolega diokidina, nema potrebe za ad hominem argumentima. Ja nisam nigdje napisala da sam strucnjak za dry bulk. Zato niti nisam manager u Atpl. Bojim se da je problem da niti IB to nije i zato smo tu gdje jesmo. Svastarilo se sa hotelima i gradjevinom, sve to se nije proslavilo, a core business je zapusten.

I ja vam nigdje ne savjetujem da vi ne kupujete Atpl. Slobodno kupujte Atpl.

I ovo je klasican strawman gdje mi odgovarate nesto sto ja nisam niti tvrdila.

Oni, naime, ne kupuju nove brodove, nego prodaju stare. Tu je razlika.

Ne znam zasto sam ja vazna. Ja sam dugorocni dionicar u Tpng. Kupujem sada jer su cijene nisko jer trenutno niti nije idealno vrijeme za taj sektor. Kada bude, biti ce mi kasno za ulazak.

Nigdje nisam napisala da ne bih nikada kupila Atpl, samo imam svoj target.

P.S. Sto vi mislite kako bi eventualni pad cijene nafte utjecao na cijenu dionice Tpng?

Display More

Ja sam isto totalno migrirao iz ATPL u TPNG...i mogu ti reći da mirnije spavam.

Prvo TPNG je već snažno pao sa 55-56kn na 42kn, drugo ima lijepu dobit u 2020, treće ima mali dug, četvrto ima stabilne poslovne prihode 2020 naspram 2019, peto mirovinci su unutra jako.

ATPL ima brutalan gubitak 2020, ima brutalan dug, brutalnu kamatu na dug od nekih 8.8%, drastičan pad poslovnih prihoda, ni najveći dioničar firme ne vjeruje u firmu i prodaje dionice budzašto.

Znam da se ne bave prijevozom istog tereta, ali ja sada mirnije spavam.

Display More

Kolega ne trudite se. Tpng je firma koja ce imati za pandemijsku 2020 20 milijuna kuna ciste dobiti a jos su ove godine imali i dokovanje. A trenutno se zbog velikog prodavaca trzi debelo ispod booka.

Trenutno im svih 6 brodova voze pod ugovorima.

I ja nikome ne govorim da ne kupuje Atpl po ovim cijenama. Neka kupi.

A ja obecajem da se micem sa ove teme i Viro teme. I kada se ja maknem slijedi raketa.

• Marielena
    • January 22, 2021 at 7:14 PM
    Quote from DiAbLeRo
    Quote from Marielena

Ja nisam prodala pa ne prodaje se Atpl na ovim cijenama. O tome i govorim.

Pa kolegice što se naglavačke promijenilo? OK, jasno mi je da ste rasprodali ATPL na dnu ali uletjeti u TPNG kad se tankerašima piše crno?

https://www.bloomberg.com/news/articles/…udi-supply-cuts

Problem je kad ljudi niti znaju zašto ni zbog čega a još manje kada i u kojem trenutku kupiti (i naravno - prodati) dionicu.

Opet se bavite sa mnom.

I mislite da ovaj clanak za tankere nisam citala?

I sto mislite kada ce se jos moci kupovati velike kolicine po 44 kune? Valjda kada bude Bcti na 2000?

I ja nikome ne pisem da ne kupujete Atpl po 180 kuna. U ponedjeljak udarite po asku sve do 200 kuna.

Vi se ovdje bavite ad hominem argumentima umjesto da udarite po asku ako je sve kako pricate.

• Marielena
    • January 22, 2021 at 5:15 PM
    Quote from diokidina

Marielena

U kojem svijetu zivis?????????

Vidi se da nisi strucna u ovom sektoru.

Tko kupuje brodove u kešu, kupuje se na kredit. Sta je tpng kupio brodove u kešu.

Samo za tvoju info do ljeta se ocekuje jaci pad naftnih derivata, a rasti teret je sve trazeniji. Kad prođe Kineska Nova godina vidjet ces koliki ce BDI rasti i slici index.

Ima jos ovdje pozitivnih poteza uprave, ali necu sad o tome.

Display More

Kolega diokidina, nema potrebe za ad hominem argumentima. Ja nisam nigdje napisala da sam strucnjak za dry bulk. Zato niti nisam manager u Atpl. Bojim se da je problem da niti IB to nije i zato smo tu gdje jesmo. Svastarilo se sa hotelima i gradjevinom, sve to se nije proslavilo, a core business je zapusten.

I ja vam nigdje ne savjetujem da vi ne kupujete Atpl. Slobodno kupujte Atpl.

I ovo je klasican strawman gdje mi odgovarate nesto sto ja nisam niti tvrdila.

Oni, naime, ne kupuju nove brodove, nego prodaju stare. Tu je razlika.

Ne znam zasto sam ja vazna. Ja sam dugorocni dionicar u Tpng. Kupujem sada jer su cijene nisko jer trenutno niti nije idealno vrijeme za taj sektor. Kada bude, biti ce mi kasno za ulazak.

Nigdje nisam napisala da ne bih nikada kupila Atpl, samo imam svoj target.

P.S. Sto vi mislite kako bi eventualni pad cijene nafte utjecao na cijenu dionice Tpng?

• Marielena
    • January 22, 2021 at 3:57 PM

Kolega diokidina, recimo da oni svoje stare brodove bez prociscivaca prodaju pa unajme a na kraju ce sa njima u staro zeljezo. A imaju plan kupiti nove. Sa kojim novcima na racunu? I gdje se to vidi da im je to vizija razvoja kompanije?

Razvidno je da oni sklapaju ovakve sell and lease back ugovore da osiguraju likvidnost.

• Marielena
    • January 22, 2021 at 2:38 PM
    Quote from diokidina

https://www.tradewindsnews.com/news/atlantska…m_content=daily

Jeli ovo dovoljno za krenut u kupovinu?!

Da li je to sada nova prodaja?

Pa kako to moze biti dobro :(

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • January 22, 2021 at 2:28 PM
    Quote from Mrcash

Rekao bih da kupcu treba još vremena za dubinsko snimanje pa je zato i produženo trajanje fonda . A ovi sto kupe po asku pametno , to o znaju .

Sto znaju?

• Marielena
    • January 21, 2021 at 6:30 PM
    Quote from Goran42
    Quote from Moller

sve se lijepo odvija, manje je brodova, manje zarade, manje dioničara i samo je pitanje da li je više onih što misle da treba podignuti jedra ili onih što su se nagurali na kontra stranu broda, a kormilar ionako tjera po svom kursu 100-600

koliko pratim temu, manje je brodova u vlasnistvu ali kolicinski pod upravljanjem je isti broj ili sam fulao:)

jedino ce manje zaradivati...

ako netko zna koliko tocno imaju brodova u vlasnistvu a koliko u najmu bilo bi korisno da napise.

hvala

Ja mislim da u vlasnistvu imaju jos 4 Panamaxa.Ako se ne varam oni su 2008 godiste. Ova dva prodana 2012.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • January 21, 2021 at 12:20 PM

Da li danas ZSE radi?

• Marielena
    • January 20, 2021 at 11:06 PM
    Quote from Marin83
    Quote from diokidina

Marin83

Kakvih 8%???

Novac vanka nikad povoljniji a pogotovo u Kineskim bankama.

Pa cca 8% im je kamat na dug, zna se koliki im je dug, te se zna koliki su im financijski izdaci. Tako visoke kamate su posljedica velike zaduženosti ATPL, kroz tako visoku kamatu banke naplaćuju premiju na rizik, što im uopće posuđuju novac, što opet dodatno pogoršava račun dobiti i gubitka.

ATPL ima vidimo povremenih problema sa likvidnošću(blokada računa).Po meni ova situacija će se riješiti na dva načina ili dokapitalizacijom ili predstečajnom nagodbom.

Nažalost da.

• Birtija

• Marielena
    • January 19, 2021 at 4:29 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marielena

Ja se bas vratila s mora :)

Jel su velike kolone na Lučkom?.....jel veči pritisak za more ili prema unutrašnjosti?......😂🤣

Ja bila u stanu. Kvarner. Od mog dolaska tamo profirirao jedino Konzum i DM. Ne radi nista u mjestu od restorana, kafica ili pizzeria. Svi hoteli koje sam vidjela su zatvoreni. Ljudi uredjuju svoje apartmane to ne mogu reci.

Kakva ce biti sezona ne znam.

• Birtija

• Marielena
    • January 19, 2021 at 4:17 PM
    Quote from hugh

ovaj vikend definitivno idem na Jadran......turisti se kupuju kao da na plaži mjesta za ručnik nema.........😀.....više ne vjerujujem da je zima, da ozbiljnog interesa za ljetni booking još naravno nema i da nas čeka neizvjesna turistička sezona.....😀......odo za vikend i ja na kupanje među "rulju".......

Ja se bas vratila s mora :)

• Marielena
    • January 18, 2021 at 7:04 PM
    Quote from janlana

Kolege ...rasprave su vam odlične ...mene je opako iskustvo naučilo da negativne kritike i postove ne doživljavam loše ...dapače ..opreza nikad dovoljno

najgore su ipak euforične najave rastova bez osnova ...atpl realno od trenutka kad je IB prestao kupovati onih 680 kuna ( gdje sam i sam opako zaradio )

pada i loše stoji ...ali od 2007 sam nutra -van i u ciklusima se dalo opako zaraditi ... samo ne oni koji su kupili na 3400 :-))....

dakle respekt prema svima ..kak got pisali ...već vrijeme koje trošite na pisanje je vredno vaše pažnje ...

Da, opaka dionica za zaraditi ali i izgubiti lovu.

• Marielena
    • January 18, 2021 at 11:24 AM
    Quote from alias
    Quote from Marielena

Netransparentnost uprave prema malim dionicarima i potencijalnim investitorima je ovdje najveci problem.

Ja bih voljela znati sto se dogodilo sa projektom Batala i da li je neplacanje komunalne naknade povezano sa tim gradilistem?

Krivo. Za to kako se Uprava ponaša prema dionicarima sam kriv ja. Samo jos nesto da se shvati. NMM-u je realna vrijednost najmanje 3x nego je trenutno. Šta mislite zašto joj je cijena tu gdje je? Pa zbog katastrofa Uprave i vlasnice, koja radi sve na štetu malih dionicara. Dakle, i odnos s investitorima je vrlo važan za samu cijenu dionice. Drugim rijecima, krivac za short sell sigurno nije negativno pisanje na forumu

Quote from diokidina

Jos nisam stao kupovat, jer sam misljenja da do 200 je vise nego dobra kupovina.

Ali zasto onda kupujes dionice kad ja pisem negativno? Sta te nije strah mog pisanja? Sta nije logika da ako ja pisem negativno, da vi morate prodavati?

Quote from Moller

ja sam prodao ove dionice, ali dok sam ih imao, redovito sam primjereno temi, šetao "morske pse" po bidu da se ne bi netko slučajno približavao

Kako? :)

Display More

Naravno. TPNG poucak :)

Los vecinski vlasnik prema malim dionicarima.

Quote from Moller
    Quote from alias

Kako? :)

a lijepo, lagano ga držim na određenoj dubini i ako se na meni privatljivoj cijeni pojavi kakav "neoprezni kupač", nestane u trenu, samo su tada bile znatno više razine i nije bila ovako blokadna situacija, kada svaki čas možeš očekivati da se neka tajnica iz gruada sjeti poslati kakvu ovrhu

Ja sam imala stotinjak dionica. Prosjek 165 kuna. Prodala na 156 dok jos postoji neki bid i nije mi zao. Naravno da sam smatrala da bi cijena do proljeca mogla narasti ali..

Kada je bilo 130 kuna zbog blokade razmisljala sam i o dokupu ali takvu logiku sam imala na Viru ;)

Ne zelim se bojati da sutra mozda nece biti blokiran racun dok ja cekam rast BDIa :)

• Marielena
    • January 18, 2021 at 9:53 AM

Netransparentnost uprave prema malim dionicarima i potencijalnim investitorima je ovdje najveci problem.

Ja bih voljela znati sto se dogodilo sa projektom Batala i da li je neplacanje komunalne naknade povezano sa tim gradilistem?

• Marielena
    • January 18, 2021 at 9:30 AM

Cijenu dionice je srusio IB ljetos sa 225 na 160 kuna agresivno prodajuci 1/3 svojih dionica, a cijena je uskoro pala na 130 kuna zbog neplacanja komunalne naknade nakon prodaje. Mali dionicari nemaju takve inside info.Bilo bi tu posla za Hanfu.

Bilo tko u TOP10 moze naravno srusiti cijenu dionice agresivnom prodajom.

Niste vi kolega Diokidina usli prosli tjedan nakon dugog razmisljanja?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt