Display MorePa ove godine je strasna zima. I to sam objasnjavao da je jednokratan dogadaj i dugorocno ne govori o nicemu. Recimo da ATPL ima taman slobodan brod ili dva, bude i nesto zaradio, ali nista nezapamceno. Svakako da su vece vozarine dobre, ali FFA se ne mjenja, a to mi govori da nit trziste ne vjeruje previše u dugorocni oporavak. Evo ja cu tu stati.
one off?
meni je to već realtiviziranje jer svake je godine zima,svjedočimo klimatskim promjenama koje guraju vremenske (ne)prilike u extreme,dapače sasvim bi očekivano bilo da sljedeće godine bude još veća zima?ili jedna od sljedećih?
osim toga dižu se standardi u svijetu a o kini da ne spominjemo,avg kinez više nije sirotinja,svašta već on može kupiti pa shodno tome i da si
sobni termostat umjesto na 18 stavi na 20 ili više a posljedice su tektonske zar ne?
pa može avg kinez i ove godine za svoju obitelj u 365 dana ukupno kupiti 2-3 kile mesa više,govorimo o stotinama mil obitelji zar ne?
posljedice?
cijene soje isprati u prilogu,da nema je dovoljno ali što se dešava sa proizvodnjom kada roba značajno poskupi?posljedice za dry bulk?
one off ili su godine u pitanju?
a raste i kupovna moć indijaca,afrikanaca to je tek u povojima ali trend je snažno up,posljedice?
one off ili dugogodišnje?
i do sad je demand rastao sada će neviđeno sinergijski povezano istovremeno stimulusi cijelog svijeta?
posljedice?on off ili višegodišnje?
di bi bio kraj tom nabrajanju a sve ovdje u priličnoj mjeri već obrađeno samo treba utrošiti malo truda i vremena.
rezime one offa ima i toga ali puno više onog drugog,zdravog barem višegodišnjeg rastućeg demanda
a sve pri orderbooku pred zidom,ne može niže gotovo je,još je samo teoretski moguć i negativan supply kao posljedica demolition koji bi
dignuo val kakvom se svjedoči "jednom u životu"
neka bude i manje od toga biti će dovoljno da strpljivi se imaju čemu veseliti,trošiti godinama.
rezime po investitorski
p.s.
od 2020 očekujem loše rezultate u skladu sa covidom ali to je za mene sada sa ovakvim outlockom za mene bespredmetna rasprava.
tko misli da će na krilima toga se jeftinije pozicionirati sretno mu bilo,nije isključeno da ću se i ja pohvaliti ako se uspijem dokrcati
ako DA win a ako NE opet win
može li bolje u životu?
Joj, joj, nije to win win. Nikada vise dokup padajucih nozeva.