1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • February 14, 2021 at 4:02 PM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

Tko sa vragom tikve sadi, sam u nju pada !

Stara narodna.

Meni je to sve pec.

Čim je riječ nekakvom nastupu to sigurno neče proči jel stožer će će zabraniti masovna okupljanja. Morat će sve to dogovoriti maximalno 10 ljudi zbog mjera. Ako se dogovaraju danas u Crkvi onda ih ipak smije biti 25.

Hvala miniclip na info.

Dogovori to njih 10 bez problema ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • February 14, 2021 at 3:39 PM
    Quote from Miniclip

Da to znam onda bih znao šta bih napravio sa svojim dionicama. Samo kažem da po riječima kolege PPD će financijski restrukturirati DLKV.

Po principu Petrokemije?

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • February 14, 2021 at 10:27 AM
    Quote from Flight

Ima, al tamo te firme razvijaju nešto novo ili barem se tako promiču, vezano je uz tehnologiju, usluge, biotehnologiju, nove ideje i njihovu primjenu, a Ingra je "stara raga" koja se pokušava pridići s ceste. U tradicionalnom biznisu u kojem ne može ostvariti novu dodanu vrijednost višu od prosjeka sličnih firmi na tržištu. A ako je istina da igraju na kartu Bandića i njegovih pulena onda je to sve skupa još tragičnije. Jer ruku na srce, što to Ingra ima ili "zna", a što netko drugi ne bi mogao odraditi? Pa i ovaj posao koji su podugovorili, u neku ruku pokazuje, da su druga ruka glavnom izvođaču za neke specifične poslove.

Nemam ja ništa protiv da Ingra i njezina uprava napravi posao života, al činjenica da oni prebacuju papire amo-tamo i da se stalno bave dodavanjem "navodne" vrijednosti na knjigovodstvenu vrijednost dionice, meni i dalje ukazuje da je mnogo važniji celofan nego sadržaj i da njega (sadržaja), barem u značajnijoj mjeri, i dalje nema.

Za kraj, pitanje.... a što bi bilo da nije bilo potresa u Zg? I zašto tamo neki Radnik, Kamgrad i slični koji imaju i operativu rade i "bez potresa"? Što to oni imaju ili znaju. a Ingra ima ili nema? Dakle, na stranu sada knjigovodstveni marifetluci i utjecaj otpisa obveza na poslovni i konačan rezultat. Što je to što Ingra može natprosječno i izdašno naplatiti i na tome zaraditi?

Mene ovo nazalost podsjeca na Viro prije godinu dana. Tako su i oni prodajom imovine HISu, zapravo prelijevanjem supljeg u prazno, prikazali netto dobit i pokazivali knjigovodstvenu vrijednost. A profita iz redovnog poslovanja niti dalje nema.

Ne znam puno o Ingri i necu puno pametovati. Moguce da jos postoji prostor za rast cijene u iducim danima. Tko zna.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • February 13, 2021 at 9:43 PM
    Quote from zlocesti

Zloćka se kladila na ALT

Intranazalna primjena cjepica protiv covida

Trenutno se dopisuju sa Food and Drugs, valjda. Sa nekim se dopisuju oko dizajna studije.

Ako dobiju dozvolu za nastavak, eno ih na 35 dolara za početak

Vidjeli smo čuda na Moderni i Biontechu, možda bude i ovdje.

Jako zanimljivo. Nekada su cjepiva bila oralna, npr protiv polia.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • February 13, 2021 at 5:08 PM
    Quote from tin

Prodane su ozbiljne količine za ovu dionicu...znamo da su sljedeća dva izvješća po svemu sudeći u minusu...da bi svi mali ulagači koji su kupovali od 44 do 39 kn...prosjek preko 42 kn....zaradili 10% netko mora dionicu dignuti nazad na 46 do 48 kn i tu protrgovati 100 000 komada ...to se može desiti na temelju dobrih rezultata ili eventualne isplate dividende ako se ne desi ovo drugo nema tu rasta prije Q3 i eventualnog oporavka BCTI indexa iznad 600 bodova kad se mogu očekivati potpisi dugoročnih ugovora po cijenama iznad 16 000 usd gdje se ostvaruje lijepa zarada...zato oprez sa kupljenim količinama.

Vecina malih ulagaca ce tu izaci sa minusom.

Ali mislim da ni ovaj fond koji je shortao nece imati bas mali minus :)

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 13, 2021 at 2:32 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

U oba slucaja se radi o kapitalno intenzivnoj industriji, a omjer duga i kapitala u oba slucaja je slijedeci

ATPL

Omjer dug/kapital 151,8%, raste zadnje godine

2018 145,39%

2019 144,27%

Q3 2020 151,86%

https://www.mojedionice.com/dionica/ATPL-R-A

TPNG

Omjer dug/kapital 77,74%, JAKO se smanjuje zadnje 2 godine

2018 105,30%

2019 85,93%

Q3 2020 77,74%

https://www.mojedionice.com/dionica/TPNG-R-A

Disperzija rizika bi bila uloziti u oba, pa sta bude, omjer sami izaberete ;). Naravno, to vrijedi za one koji vole brodare :saint:

Display More

ili u ULPL koja ima pola-pola :S

Display More

Jos bolje Jdpl ;)

Moguce preuzimanje. Dry bulk kompanija. Skolski primjer penny stocka.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marielena
    • February 13, 2021 at 1:37 PM

Znaci uskoro candy store na HPB, kao i na Tpng?

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 12, 2021 at 11:55 PM
    Quote from Neo

Pozdrav svim forumasima!

++Tpng danas

Dobro dosli natrag kolega :)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 11:52 PM
    Quote from hugh

toliko ste me uvjerili svojim optimizmom ovaj tjedan da ču možda opalit žestoko po asku u pon ujutro ali svejedno mislim da se trenutno na krivog konja kladite.......prošla je godina lanjski snijeg i kao što su tankeri bili prošle godine ove godine bi trebali biti bulkeri i vozarine govore tome u prilog........tpng ima problem nelikvidnosti i nedostatka zainteresiranih kupaca pa je i u najboljem vremenu prošle god trebalo biti strpljiv da bi se zaradilo.......

Ja mislim ove godine odigrati na svim hrvatskim brodarima.

• Marielena
    • February 12, 2021 at 10:52 PM

Da, ako je netko strucan i voljan podijeliti znanje neka ga. Ako ne zeli, isto ne mora.

I ja vec mjesec dana pratim tankere vani i stabilno rastu. A ovdje se govori da Tpng pada iz fundamentalnih razloga. Ima li bas Tpng tu neku posebnu manu da mora padati, a vani tankeri nisu u takvim problemima?

Inace, BCTi je sada nesto nizi nego u ovo doba prosle godine. A i ne moze se cijela godina procijeniti kroz jedan mjesec ili moze?

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 10:44 PM

Izgleda da se zatvara i tvornica u Osijeku. Za nekoga losa vijest, a moze se tumaciti i kao pocetak restrukturiranja kompanije.

https://www.agroklub.com/poljoprivredne…premnine/66339/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 12, 2021 at 6:38 PM
    Quote from buMBum
    Quote from hugh

Neko nekog negdje napada ili neznamo gdje...... :D

Uf, sada tek vidim - isprika!

Odnosi se na jednu koja nezna što želi i hoće i zašto je još uopće ovdje

Dosta rizično zato bolje da ju ne imenujem

Kada izadjem javit ću

Isprika još jednom

Display More

Magma?

• Marielena
    • February 12, 2021 at 6:08 PM

BCTi 498, jucer je bio 488.

https://www.balticexchange.com/en/index.html

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 5:04 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marielena

Ima ponedjeljak kolega :)

Ima ponedjeljak al ja bi po promo akcijskim cijenama........

Biti ce ponedjeljaja kolega :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 4:44 PM
    Quote from hugh

s obzirom na brodare vani očito je da se nisam dovoljno nakrcao danas.......grijeh, grijeh, grijeh moj preveliki grijeh.......

Ima ponedjeljak kolega :)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 3:45 PM
    Quote from Marin83

Evo kraj dana vrime je da se dionica zatvori na 40kn. heheh

Kada se makne strasilo sa aska :)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 2:40 PM
    Quote from Moller

ja vidim da je prosjek na solidnih 39,90 a što netko skida gaće sve niže to je valjda neki njegov problem

To prodaje neki analiticar koji je mjesec dana radio analizu pa je sada shvatio da su vozarine nisko pa je odlucio prosipati po bidu ispod 40 kuna.

Jest da je u zadnja 2 tjedna mogao izaci sa svojih 300 i 500 komada i na 43 i na 42 i na 41. Bilo je lijepog bida ali eto :)

• Marielena
    • February 12, 2021 at 1:45 PM

Svaki dan ista spranca cijeli tjedan. Stavi veliki nalog na ask pri vrhu, a na bidu kunu ispod kupnja na 2-3000.

• Marielena
    • February 12, 2021 at 12:41 PM

Niti meni. Rekla sam da mislim da sada kupuje netko tko ima novaca i ima vremena cekati.

• Marielena
    • February 12, 2021 at 12:30 PM

Ja mislim da trezor ove godine nece kupovati. Treba im cash na racunu zbog neizvjesne pandemijske godine. Pametno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt