Jel to CO iskrcava ili tko?
Ja bih rekla da da. Da zele potpuno izaci.
Jel to CO iskrcava ili tko?
Ja bih rekla da da. Da zele potpuno izaci.
Ja mislim da ti se posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je Market okrenuo pilu naopako.
Al ti si korektno to odradio i naveo svoju procjenu. A na korisnicima je da ocjene vjerodostojnost i pouzdaju se u procjenu.
Ja mislim da Mitkko ovdje nije MM.
Imam svoju teoriju sto se ovdje dogadja, ali zadrzati cu je za sebe. Da ne bi bilo drukanja i ljutnje.
Display MoreDisplay MoreJDPL
Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti
Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.
Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.
Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. JDPL apdejt
st-brajo evo nešto za napucavanje
rekli bi - hešteg ZSEbets
Ima sve preduvjete za napucavanje - stečajuša, veliki spread, trenutno povoljna klima u dry bulk-u, potencijalno preuzimanje... Moram napomenuti da sam ovdje u sukobu interesa, imam puno ovih dionica
Cijena je narasla 39% od mog zadnjeg grafa, a očekujem još toliko. Nedavno smo vidjeli breakout i retest. Pratimo dalje.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Molila bih kolegu mitkko kada nadje vremena za JDPL update. Kladila bih se na ovu stecajusu. Pocinje lijepo vrijeme za dry bulk.
Kada mi nije uspjelo na Viru😂🙃
Bude onda kakav vlakic na Opte?
Da znam🙃
Danas protrgovano 6 dionica. Bid i ask se igraju.
Prekasno si usla.
Da vozarine ne rastu ovako jako i sa jakom tendencijom nastavka rasta i da sad več nisu na respektabilnim razinama ovo bi možda bio dobar prijateljski savjet, ovako ispada da ste vi prerano izašli.......no živi bili pa vidjeli kako će se stvari razvijati dalje......vidim da mnogi imaju velik respekt prema jakom asku ali ni bida ne fali i kamo li sreče da na burzi svaki dan imamo bar 10 dionica sa prometima preko mil kuna.......svaki dan.......e to bi bilo genijalno.......jedna će strana sigurno pobijediti.........dok vozarine ovako rastu ja znam na koga se "kladim"........ako i kada se jaki ask iscrpi bit će puno manje balasta za dalje......ljepši a i lakši je "obračun" sa time na ovim razinama........samo nek se stablo dobro protrese......neka igre počnu i nek sretniji pobjedi........
Ma nisam usla. Cekam FI da vidim stanje financija firme.
I dalje mislim sve sto sam rekla i ljetos i prije 2 mjeseca.
Firma ima problema sa financijama vec dugo i moze ih izvuci tek iznadprosjecna godina, prosjek vozarina za panamaxe >15k. Za sada se cini da ce godina biti iznadprosjecna.
Onda ce i ask biti najmanji problem.
Napisala sam jos ljetos na Poslovnom koliki ce biti minus u 2020.
Ne zelim sada o proslosti. Pogotovo jer trenutno nemam dionicu.
Za likvidnost se barem ovdje ne morate brinuti. Ovo je narodna dionica i kada BDI krene snazno gore, za kupnju nece biti problema.
Prekasno si usla.
Nisam usla
Nego, jeste vi vec izasli?
a na temelju čega bi trebao biti pozitivan? misliš da će i q4 biti pozitivan? i/ili godišnje!!??
vidi vraga, još ljetos je napisala koliki će biti minus! prava proročica! i to još na poslovnom!
Ma kakva prorocica. Elementarna matematika.
Zasto 4Q ne bi bio pozitivan. 3Q je bio u plusu. Vozarine u 4Q su bile bolje. Pogledajte stara izvjesca za 1Q i 2Q. Pa Zbrojite minus u 1Q i 2Q a onda to umanjite za plus u 3Q i jos dodajte 4Q. Biti ce nesto bolji od 3Q.
kolegice
ako se zna rezultat molim vas da ga službeno objavite!
naravno da svi imamo svoje mišljenje, ali ga zadržavamo za sebe.
ali postoji problem! ako se ne uključi netko veći, vjerujem da mi mali nećemo moći to izgurati!
Napisala sam jos ljetos na Poslovnom koliki ce biti minus u 2020.
Ne zelim sada o proslosti. Pogotovo jer trenutno nemam dionicu.
Za likvidnost se barem ovdje ne morate brinuti. Ovo je narodna dionica i kada BDI krene snazno gore, za kupnju nece biti problema.
Danas sam bila u napasti da kupim Atpl ali me odbilo da se ocito netko veci iskrcava na 190 kuna. Jos cekam.
Kolega tollway, odavno se zna rezultat za 2020 godinu i znamo da je godina bila losa. O tome koliko je to vec uracunato u ovu cijenu imam svoje misljenje, ali cu ga zadrzati za sebe.
Vidjeti cemo sto ce trziste reci.
Po svemu sudeci, ova godina ce biti dobra.
BCTI je u ovo doba prosle godine bio otprilike na ovim razinama, a i cijena TPNGa je bila slicna. Znam jer sam ja kupovala Tpng na razinama 40-43 kune. Bila je tada i sada fundamentalno podcijenjena.
Onda smo u travnju zbog lockdowna imali contango efekt na nafti i naglo je nastao visak nafte na svj trzistu. BCTi je porastao tada na 2000 bodova.
Sada ne mozemo ocekivati contango efekt jer su zemlje izvoznice nafte smanjile proizvodnju nafte. Sada imamo rast cijena nafte i nisku ponudu nafte.
I tu vam je odgovor na vasa pitanja.
Kada mozemo ocekivati oporavak tankera?
Nakon oporavka svjetske ekonomije, otvaranja trzista te ponovne potraznje za zracnim prijevozom, a to direktno ovisi o tijeku pandemije.
Display MoreProsječne TCE neto dnevne vozarine brodova
trećeg tromjesečja ove godine iznose 12.371 USD.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…48c577ec534.pdf
Operativna dobit (EBIT) iznosi 2,4 mil. HRK (0,3
mil. USD), dok neto gubitak Društva trećeg
kvartala 2020. godine iznosi 1,6 mil. HRK (0,3 mil.
USD).Uz prosječnu cijenu vozarine u Q3 od 12371 usd ostvarili su 1,6 mil.kn gubitka.Ako su prosječne vozarine u Q4 9000 usd koliki će biti rezultat za Q4?
U kojem kvartalu su imali dokovanje brodova?
Evo da vam se I ja pridruzim u drukanju.
https://seekingalpha.com/article/440604…h-forecast-ever
P.S. nemam jos Atpl. Cekam da Alias odobri😛
new entry u top 10 , Josip Sedlar i to skoro 10k komada po 12.21 prosjek
SEDLAR JOSIP Osnovni 190,249
Tko je taj gospodin?
Zna li netko datum financijskog izvjesca?
ok, tvoji dojmovi.
da si napisala viro, sapn, hpb, lkri, ptkm.....onda bih se još i nekako složio. ovako.....
Pa ove koje si ti nabrojao su nelikvidne.
u nekim slučajevima kratkoročno može i imati. ako okupiš i organiziraš sindikat! ili na slabolikvidnim dionicama.
kaj si pod utjecajem gamestopa?
Ne, pod utjecajem Ingre, Dlkv, Opte, Atpl...
koju vijest? ovo što mi piskaramo na forumu!!??
sutra istječe rok za podnišenje ponuda. eventualno krajem tjedna ako bude kakve SLUŽBENE obavjesti.
A kao piskaranje na forumu nema utjecaj na ZSE?
Vidjeti cemo sutra kako ce trziste valorizirati ovu vijest.
Do sada je cijena bila jako volatilna, sto je odrazavalo neizvjesnost.